Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευχή για το 2012!

Ευχόμαστε μέσα στο 2012 ο επόμενος υπουργός οικονομικών να ακολουθεί μια οικονομική πολιτική που να την πιστεύει ως ωφέλιμη για τη χώρα
Ακόμη κι αν αποδειχθεί λάθος στο μέλλον. 
Αρκεί να την πιστεύει ο ίδιος. 

Καλή Χρονιά!

Το 2012 θα είναι συννεφιασμένο. Μετά θα πιάσει βροχή (1ο μέρος)



Ήδη κλείνουμε δύο χρόνια ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Μιας κρίσης η οποία, επειδή ακριβώς έχει τις ρίζες της στην κουτσή ανάπτυξη, ξέσπασε όπως είναι φυσικό πρώτα στην Ελλάδα της μαγκιάς, του “δε βαριέσαι” και των διορισμένων ψηφοφόρων.

Αν όμως το Ελληνικό χρέος έφερε στο ευρώ έναν μέτριο πονοκέφαλο, το Ιταλικό χρέος των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι γραμμένο σε καμία ιατρική εγκυκλοπαίδεια.
Μέχρι πρότινος, η ευρωπαϊκή συνταγή για τη διάσωση των ασθενέστερων κρατών – μελών ήταν απλή μέχρι βλακείας:

Ο Yilmaz μίλησε, ΕΜΕΙΣ;


 



Βούηξαν κυριολεκτικά τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης από την “αποκάλυψη” του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ πως πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας πυρπολούσαν τα Ελληνικά δάση για αντίποινα τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997.
Ο Μεσούτ Γιλμάζ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birgun, παραδέχεται την ύπαρξη μυστικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της Τουρκίας προοριζόμενων για πυρκαγιές σε δάση της Ελλάδας αλλά και για απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν.
Ας δούμε άλλη μια φορά τι ισχυρίζεται ο ίδιος:

2011

 
Το 2011 ήταν μια όμορφη και «χρήσιμη χρονιά».
Ήταν η χρονιά που γύρισε τον καθρέφτη πάνω στην ελληνική κοινωνία και της είπε «Αυτή είσαι». 
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την αλήθεια και προτιμούν τις αυταπάτες. 
Ωραία φάση οι αυταπάτες αλλά, αν το παρακάνεις, καταλήγεις στο τρελοκομείο.
Η πραγματικότητα είναι πως το τέλος του 2011 βρίσκει τους Έλληνες ηττημένους.
Ένας φυτευτός πρωθυπουργός και τέσσερις βουλευτές του ΛΆΟΣ στην κυβέρνηση. Και η χρεοκοπημένη χώρα να κυβερνάται ουσιαστικά από τις Βρυξέλλες. 
Και άκρα του τάφου σιωπή.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως ...

Τhe game is over.

"Is everyone afraid?
Ιs everyone ashamed?
This doomsday clock ticking in my heart"

Ζeitgeist-Smashing Pumpkins

Με τούτα και με κείνα «φάγαμε» και το 2011.  
Μαζί το φάγαμε που θα έλεγε και ο Θ. Πάγκαλος.
Πέρασε γρήγορα; Άργησε να φύγει; 
Φαντάζομαι καθένας σας έχει τους λόγους του να το θυμάται έτσι ή αλλιώς. 
Να δούμε το μεγάλο τοπίο. Θα συμφωνήσετε ότι φεύγει μέσα σε παράξενη ησυχία. Μέσα σε κοινωνική –εκκωφαντική- σιωπή. 
Ποιο είναι το  zeitgeist της Ελλάδας λίγο πριν την ανατολή του 2012;

Ας το δούμε με “Αντικειμενικά” κριτήρια…



Ήρθε λοιπόν η στιγμή της εφαρμογής της εφετινής σκληρότερης version των “αντικειμενικών” κριτηρίων με βάση τις αυξήσεις φωτιά που αναμένονται να ισχύσουν. Και τι φωτιά! Χειρότερη από αυτές που ανάβει η ΜΙΤ.
Με αντικειμενικά λοιπόν κριτήρια αν διαθέτεις ένα αυτοκίνητο 1400cc συνεπάγεται πως έχεις εισόδημα τουλάχιστον € 5.200,00 το 2011 έναντι € 3.600,00 το 2010.
Η περίπτωση να σου στοιχίζει τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και όποτε τυχόν το κινείς, μη ξεπερνώντας τα π.χ. € 1.200,00 / έτος επειδή σου έκοψαν τα πάντα, έχασες τη δουλειά σου, δεν προλαβαίνεις να πληρώνεις, απλά…

Πέφτουν τα ποσοστά των κομμάτων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Απογοητευμένοι από τα πολιτικά κόμματα εμφανίζονται οι περισσότεροι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. 

Νικητές, στην πρόθεση ψήφου, η… αδιευκρίνιστη ψήφος και η Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει το 29,5%.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η...

Ούτε γάτα ούτε ζημιά- Ανούσιες ενδοεξουσιαστικές αντιπαραθέσεις

Το γράφαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις. 
Όλα όσα είχαν πει οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς που αρχικά παραιτήθηκαν και χθες ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους, ήταν ένα πυροτέχνημα.
Η μεθόδευση η συνηθισμένη σε τέτοιες περιπτώσεις ενδοεξουσιαστικών αντιπαραθέσεων. 
Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση που είχε διατάξει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες των εισαγγελέων που είχαν προηγηθεί και ανέφεραν παρεμβάσεις στο έργο τους...

Προπαγάνδα: Το άπαρτο κάστρο της Νέας Τάξης.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Τα τελευταία χρόνια, έχουν πέσει, μία -μία,  οι μάσκες και τα φτιασιδώματα από το ένοχο (της ολικής καταστροφής μας) πολιτικό καθεστώς, αποκαλύπτοντας ότι αυτό, (είτε με την ταμπέλα του Πασοκικού Σοσιαλισμού, είτε με το πρόσχημα του Φιλελευθερισμού, “νέου” και “παλιού”), αποτελεί τον εδώ τοποτηρητή και εκτελεστή των εντολών της παγκόσμιας “Νέας Τάξης”, που ήδη προχωρεί στο επόμενο (και τελικό) στάδιο της εγκαθίδρυσης της παντοκρατορίας της.
·         Η “Αλλαγή” του Ανδρέα, (το 1981) με τη σημαία της οποίας ιδιοποιήθηκε τη μεταδικτατορική λαϊκή δίψα για μία ακαπέλωτη Δημοκρατία και με αυτή “κλείδωσε” την κυβερνητική εξουσία για μία 10ετία μπροστά,...

ΠΑΣΟΚ: Εταιρία παραγωγής Ψηφοφόρων!

Μια βιομηχανία παραγωγής τίτλων 
για αντιστασιακή δράση κατά τη γερμανική κατοχή που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στο Δημόσιο εξακολουθεί να λειτουργεί, έξι δεκαετίες μετά τη λήξη της Εθνικής Αντίστασης. 
Από τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», προκύπτει ότι την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930! 
154 εκατομμύρια ευρώ σε 40.000 αντιστασιακούς/ανάπηρους πολέμου σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή… καθώς φαίνεται οι αντιστασιακοί και οι ανάπηροι είναι αιωνόβιοι!!! 
20.000 είναι οι αντιστασιακοί που...

2011-2012: Ανατρέποντας το ημερολόγιο…

Αύριο φεύγει το 2011 αφήνοντας την Ελλάδα να βουλιάζει στην οικονομική κρίση και τον ελληνικό λαό να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη αντεργατική επίθεση και τη βιαιότερη πτώση του βιοτικού του επιπέδου τα τελευταία εξήντα χρόνια.
Μια περιήγηση στις αναρτήσεις του μπλογκ και της ιστοσελίδας μας φέρνει στη μνήμη όλα τα μεγάλα γεγονότα που σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι για τους Έλληνες το 2011 ήταν η χειρότερη χρονιά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου Πολέμου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου υπηρέτησε όσο καμιά άλλη κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία του τόπου τα συμφέροντα του πιο επιθετικού κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου, καταλύοντας όλες τις εργατικές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα, σφαγιάζοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας παράλληλα όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μια φορά θυμάμαι…- Του Γιάννη Βαρουφάκη

Μερικές μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1988 ήμουν σχεδόν έτοιμος για την μεγάλη απόδραση προς το Κόκκινο Κέντρο. 
Δυο μήνες μετά την μετανάστευσή μου από την υγρή και πράσινη Αγγλία, θα πήγαινα στην κόκκινη, άνυδρη έρημο της Αυστραλίας. Έτσι, ολομόναχος. Μόνο και μόνο για να αφουγκραστώ, μακρυά από τους ουρανοξύστες και τα επιφαινόμενα δημιουργήματα των ευρωπαίων στα παράλια της νέας μου χώρας, την αρχαιότερη (γεωλογικά) ήπειρο. 
Φοβισμένος από τις προειδοποιήσεις πως εκεί που πάω μπορεί να κάνω χίλια χιλιόμετρα χωρίς να δω άνθρωπο, φόρτωσα στο ...

"Βλέπω στην Ελλάδα αυτά που έζησα στην Αργεντινή” - Πολύ καλό !!!

Στον Πέδρο Μπρίγκερ η Ελλάδα του 2011 προκαλεί μια αίσθηση déjà vu. Έζησε την «κόλαση» της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή το 2001 και σήμερα τη βλέπει ξανά στο πρόσωπο της χώρας μας.
Ο Αργεντινός πολυβραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας βρέθηκε για τις ανάγκες ρεπορτάζ στην Ελλάδα της κρίσης και μας περιέγραψε την εμπειρία του από την οικονομική κρίση στον “Τύπο της Κυριακής” και στον Κώστα Πλιάκο. Μια εμπειρία που θα μπορούσε να έχει τίτλο «Εικόνες από το κοντινό μέλλον της Ελλάδας»...

Να γιατί τρελαθήκαμε!


Το έτος 2012 θα είναι για τους Έλληνες το έτος του ψυχιάτρου ή του ψυχαναλυτή, ανάλογα την περίπτωση. 
Το βέβαιο είναι ότι οι διαταραχές στη σκέψη των περισσοτέρων εκ των συμπατριωτών μας θα παρουσιάσουν μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση, ενώ καταστροφικά πλήγματα θα δεχθεί η αντίληψη της πραγματικότητας, η κοινωνική συνείδηση και η συνειδησιακή σχέση με τον εαυτό μας.  
Από το σοκ που επέφερε η ένταξή μας στο πρόγραμμα της τρόικας, θα περάσουμε ως κοινωνία, μετά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις με τεχνολογία ΔΝΤ, σε μια μορφή γενικευμένης παράκρουσης, ενώ ως άτομα θα εκδηλώσουμε έντονα στοιχεία παράνοιας...

Εκτός από τα cds του Αντρίκου ερευνούσαν και τις δηλώσεις του ΓΑΠ περί "Δημοψηφίσματος" που τα εκτόξευσε στα Ύψη...

Ε, ήταν ποτέ δυνατόν να τους "αφήσουν" να ... διερευνήσουν την υπόθεση;

Νεώτερες πληροφορίες από Δικαστικούς κύκλους αναφέρουν ότι οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, πέραν των  CDS τού Αντρίκου, πού αποκαλύφθηκαν
από τον Πάνο Καμμένο, διερευνούσαν και τις επιπτώσεις των δηλώσεων Γ.Παπανδρέου "Περί Δημοψηφίσματος", διότι είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα να εκτοξευθούν  στα ύψη τα CDS καί 
να κερδίσουν Δισεκατομμύρια οι... κερδοσκόποι...!!! 
Σημειώνουμε ότι  τα CDS τού Αντρίκου είναι...

Ρωσία υπέρ Εφραίμ

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. 
Μια από αυτές, η οποία υπερβαίνει τα όρια τα κωμικού, είναι ο τρόπος με τον οποίον επέλεξαν το επίσημο ρωσικό κράτος και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία να υπερασπίσουν τον ηγούμενο Εφραίμ...

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ: Και... ξαφνικά Πεπόνης - Μουζακίτης ξέχασαν τα ονόματα και δεν θα παραιτηθούν!


Αυτοί έχασαν την ευκαιρία, οι Έλληνες όμως ξέρουν...
Οι δύο εισαγγελείς παραμένουν στη θέση τους. Η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αν δεν μας πουν τι ακριβώς εννοούσαν με τις παραιτήσεις τους.
Ε Μ ΠΡΟ Σ 

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους λόγους που οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να υποβάλλουν προ διημέρου επιστολή παραίτησης.  
Οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης οι οποίοι τελικά δεν παραιτήθηκαν προσήλθαν σήμερα για δεύτερη φορά στα γραφεία του Αρείου Πάγου και το γραφείο του εποπτέυοντα οικονομικού εισαγγελέα Νικόλα Παντελή όπου και κατέθεσαν υπόμνημα δύο σελίδων στο οποίο περιορίστηκαν σε γενικές κρίσεις χωρίς να...

Ῥώσσικη ῥουλέτα μὲ τὶς ζωὲς τῶν παιδιῶν μας.

Ἐμβόλια πάλι! 
Ἔχω μίαν ἀπέχθεια μὲ τὸ θέμα. 
Ἔχω διαβάσει τόσα πολλὰ ποὺ πλέον ἀπορῶ γιὰ τὴν ἐξακολούθησι τῶν ἐμβολιασμῶν. 
Τὸ χειρότερό μου εἶναι οἱ «ἰατροί»… Ξέρετε… Αὐτοὶ ποὺ τοὺς εἶπαν, τοὺς ἐκπαίδευσαν, τοὺς ἔκαναν τυφλά τους ὄργανα καὶ τοὺς ἀμόλησαν ἐλεύθέρους γιὰ νὰ σκοτώνουν.
Πόσα παιδιά ἔχουν πεθάνει ἀπό ἔλλειψει ἐμβολιασμῶν; Πόσα παιδιά πεθαίνουν ἀπό ἐμβολιασμούς; Καί τό χειρότερον, πόσα παιδιά πάσχουν ἀπό ἀνίατες ἀσθένειες ἐξ αἰτίας τῶν ἐμβολιασμῶν;
Αἰφνίδιοι θάνατοι, καρκίνοι, ἀλλεργίες χρόνιες, ἄσθματα κάθε μορφῆς, ἀναπηρίες, σπάνιες ἀσθένειες…

Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο με τίτλο "Οι συμμορίες της δραχμής και του ευρώ", όπου αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια η ανάγκη εγκατάλειψης του ευρώ ως εθνικού νομίσματος δημοσιεύθηκε από τον καθηγητή Θεόδωρο Κατσανέβα, στο capital.gr και το αναδημοσιεύουμε. 
Διαβάστε τo, αξίζει:
"Η επιστροφή στη δραχμή δαιμονοποιείται από την πλειοψηφία του πολιτικοδημοσιογραφικού συστήματος της χώρας ως ο Εξαποδώ που θα μας γυρίσει στο Μεσαίωνα. Ως «συμμορία της δραχμής» αποκαλούνται όσοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή, χωρίς  να...

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος - Video

Δείτε αυτό το video και ενώστε τα κομμάτια του παζλ στην παγκόσμια σκακιέρα, σ' αυτά που ζούμε σήμερα... 

Αποθηκεύστε το κάπου στον υπολογιστή σας...  ίσως το δείτε να επαληθεύεται και μάλιστα πολύ σύντομα. 
Θα το απευχόμασταν, αλλά δυστυχώς, δεν κρατάμε εμείς το μέλλον του κόσμου στα χερια μας.. 
Άλλοι τα κρατούν που η καταστρεφή του κόσμου και η μείωση του πληθυσμού, είναι γι αυτούς το ζητούμενο..

Εγκατέλειψαν το Ευρώ και επέστρεψαν στο Εθνικό τους νόμισμα..!

Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Γαλικία της Ισπανίας, γύρισαν πλάτη στο ευρώ και πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το εθνικό τους νόμισμα, την πεσέτα. 
Το πείραμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και έχει βοηθήσει τα καταστήματα και πολλές οικογένειες να «ανασάνουν» εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Στο χωριό Σαλβατέρα ντε Μίνιο, στην Γαλικία της Ισπανίας, οι κάτοικοι ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο να συναλλάσσονται- πειραματικά- με το εθνικό τους νόμισμα, την πεσέτα.
Το πείραμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία αφού...

Βόμβα από ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε με το "κούρεμα" του 50%

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Wall Street Journal, αξιωματούχος του ΔΝΤ δηλώνει πως   
"το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε και με το κούρεμα του 50%"
Ο αξιωματούχος συνεχίζει λέγοντας πως το Ταμείο εξετάζει νέα σενάρια όπως είτε το κούρεμα να είναι μεγαλύτερο είτε να χρειαστούν νέα δάνεια από τα κράτη της ΕΕ προς την Ελλάδα. 
Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δηλώσεις του Βενιζέλου πως οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο, δηλαδή εν μέσω πλην σαφώς, δηλώνει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του PSI+, όλα αυτά κάνουν το τοπίο θολό για Ελλάδα για τους πρώτους μήνες του 2012...

1 τρισ. ευρώ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβουν νότια της Κρήτης

Eπιμένει στην άρνησή του να μην δοθούν άδειες γεωτρήσεων νέων της Κρήτης η κυβέρνηση, παρά την επιμονή των ρωσικών και των ισραηλινών εταιρειών, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr, αλλά τώρα βάζει περιτύλιγμα στην άρνησή του λέγοντας ότι "Του χρόνου θα δουλεύουν γεωτρύπανα στην Ελλάδα", αλλά αναφέρεται στα μικρά κοιτάσματα των 400-500 εκατ. βαρελιών της Δυτικής Ελλάδας που θα αλλάξουν βέβαια τις τοπικές οικονομίες, αλλά δεν αποτελούν την "κρίσιμη" ανακάλυψη που θα αλλάξει την πορεία του Έθνους, όπως συμβαίνει με την Κύπρο αυτή την στιγμή.
Τα κοιτάσματα αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση διπλάσιας περιεκτικότητας σε πετράλιο από τον Πρίνο (ίσως και τριπλάσιας), αλλά απέχουν πολύ από τα ήδη προεντοπισμένα κοιτάσματα των 20-42 δισεκλατομμυρίων βαρελιών νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης...

Ποιούς καίνε στο υπόμνημά τους οι εισαγγελείς

Όλα τα ονόματα αυτών που τους πίεσαν

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να καταθέσουν εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης γραπτό υπόμνημα στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα αυτών που τους πίεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πεπόνης και ο αναπληρωτής του κ. Μουζακίτης αναφέρθηκαν, μιλώντας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και στον προϊστάμενό τους αντιεσαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, σε τουλάχιστον τέσσερις συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες, όπως υποστηρίζουν, δέχθηκαν πιέσεις - σε ορισμένες περιπτώσεις δε ασφυκτικές. 
Πρόκειται, για τις υποθέσεις:

Σοκ από μυστική δημοσκόπηση που δίνει 37% στη ΝΔ με αρχηγό τον Καραμανλή!


Σοκ προκαλεί στη Συγγρού μυστική δημοσκόπηση που κυκλοφορεί  στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλει τη ΝΔ με επικεφαλής τον Καραμανλή να φθάνει σε ποσοστό 37% ενώ με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι μόλις μετά βίας στο 21%!
Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι γνωστό σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ αλλά και στους δύο ενδιαφερόμενους, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.
Οι νεοδημοκράτες απογοητευμένοι από την ανοχή  και τις ...

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ.Τύμπανα πολέμου στη γειτονιά μας


Λιάνα Μυστακίδου
Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την Μεσόγειο να κινδυνεύει από μεγάλη ανάφλεξη. 

Μετά την Τουρκία και η Ρωσία βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα. 
Η  ρωσική στρατιωτική Βάση 102 που βρίσκεται στην Αρμενία βρίσκεται σε θέση μάχης. 
Οι οικογένειες των στρατιωτικών απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Όλες οι Βάσεις στην Νότια Οσσετία και  την Αμπχαζία βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα  και ...

Το "Σύστημα" θα τιναχτεί στον αέρα;

Τι ήταν αυτό που σας βρήκε Βαγγέλη;

Στην κυβέρνηση επικρατεί πανικός. 
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πιο προβεβλημένο της στέλεχος, που προαλείφεται επίσης για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, γιατί όχι, μελλοντικός πρωθυπουργός, δυσκολεύεται εμφανώς να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες που προκύπτουν από την υπόθεση των εισαγγελέων - και μάλλον δε φταίει ο όγκος του.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν τόσο εξουθενωμένος που δεν είχε κουράγιο να ασχοληθεί επαρκώς με ένα καλό κουκούλωμα και τώρα πιάστηκαν στα πράσα.
Ο κ. Παπαδήμος, που έχει στο κεφάλι του όλο τον παραλογισμό γύρω από το PSI, τρέχει και δε φτάνει και μπροστά σε μια νέα κατακραυγή...

"Μνημόνιο 2" για εκμηδένιση της χώρας

Του Λάμπρου Καλαρρύτη- "Επίκαιρα"

Στόχος του δεν είναι να βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση, αλλά να την βυθίσει περισσότερο στην ύφεση.

* Λιγότερα χρήματα για τον κόσμο
* Λιγότερα δικαιώματα
* Λιγότερη εθνική κυριαρχία
* Λιγότερη Δημοκρατία
Το «Μνημόνιο 2», το οποίο θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση και αποτελεί προϋπόθεση για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI), είναι ένα οικονομικό πρόγραμμα πρωτοφανούς σκληρότητας, το οποίο ξεπερνά σε ένταση και εύρος μέτρων το πρώτο Μνημόνιο.
Είναι τόσο επαχθές, που...

Το καράβι βυθίζεται και ο Λ.Παπαδήμος (λέει ότι) θα προσλάβει 150.000!

Πολιτικός λέει ότι δεν είναι, αλλά πολύ γρήγορα έμαθε τα κόλπα των πολιτικών και την τέχνη τού να πουλάει... φούμαρα και να υπόσχεται απίθανα και απραγματοποίητα πράγματα ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος σήμερα εξήγγειλε... προεκλογικό πρόγραμμα πρόσληψης 150.000 ανέργων τους επόμενους τρεις μήνες! Εκεί όπου όλοι τοποθετούν την (τυπική)  χρεοκοπία, δηλαδή. Μάλιστα για να ενισχύσει την φερεγγυότητα της εξαγγελίας κουβάλησε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (καντηλανάφτες θα προσλάβουνε;) και μετά την σύσκεψη, που βέβαια θα γίνει πρωτοσέλιδη και θα γράφουν οι λάτρεις του Παπαδήμου ότι "Προσλαμβάνονται 150.000 άνεργοι", είπε τα εξής περισπούδαστα:

«Ο βιοαγρός Αλεξανδρούπολης ανοίγει δρόμους»…

«Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης πιστεύουμε ότι μπορείς να δώσεις την αξία που σήμερα δικαιούνται οι Άνθρωποι, δίνοντας τους "υγεία", αξιοπρέπεια, κίνητρα και ελπίδα ότι μαζί με αυτούς, όχι μόνο θα σταθούμε μπροστά στην ανηφόρα αλλά και θα την ανέβουμε με περισσή ευκολία και δύναμη»

Επιστολή με θέμα «Η ΒΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» απέστειλε στην Κ.Ε.Δ.Ε. ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης...»
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

ΕΜΕΙΣ..

Τέτοια ησυχία...

Κι αυτό που με τρομάζει περισσότερο δεν είναι πως οι άνθρωποι είναι «ήσυχοι». 
Αυτό που με τρομάζει σε αυτό το στάδιο αναμονής είναι ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. 
Γιατί είναι άλλο πράγμα να είσαι σε κατάσταση αναμονής για να ετοιμάσεις την αντεπίθεσή σου, κι είναι τελείως άλλο να προετοιμάζεσαι απλά για να δεχτείς κι άλλα χτυπήματα..
Αυτή η ησυχία μοιάζει να κρύβει κάτι το πολύ άρρωστο. 
Είναι σαν να μας είχαν προετοιμάσει από καιρό στο μοιραίο κι εμείς καλά εκπαιδευμένοι, το αποδεχόμαστε.  
Ενα ολόκληρο σύστημα μελέτησε επάνω μας την ιδέα του «μοιραίου». Του αναπόφευκτου. Μέσα από την ματαιότητα της ύπαρξης, την ματαιότητα την αντίστασης σε νόμους προκαθορισμένους , την ματαιότητα να αντισταθείς σε κάτι πολύ ανώτερο, ο μικρούλης...

Τι χάσαμε στην εξωτερική πολιτική



Μας την «έλεγαν» οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας και πάνω που το συνηθίσαμε, τώρα ήρθαν και οι Ρώσοι.
 Είχαμε συνηθίσει να είμαστε «διεφθαρμένοι», «ανεπρόκοποι», «τεμπέληδες» κατά το Ευρωπαϊκό «λεξιλόγιο της Αλληλεγγύης», τώρα γίναμε και καταπατητές των δικαιωμάτων των μοναχών κατά το Ρωσικό «τροπάρι».
Τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν πολλά στη χώρα μας, που σίγουρα επηρέασαν τον τρόπο που μας βλέπει η διεθνής κοινότητα και απʼ ότι φαίνεται όρισαν μία νέα σχέση υποτέλειας, έναντι όσων έχουν συμφέροντα στην Ελλάδα και γενικότερα στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
Η Ελλάδα έχασε αρκετά από τα διαπραγματευτικά της όπλα και κυρίως έχασε και την ικανότητά της να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, να προλαμβάνει ή και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά.
Τα παραδείγματα πολλά. 
Από τον τρόπο που χειριζόμαστε την παρουσία μας στα οικονομικά φόρα, τον φυσικό και ενεργειακό μας πλούτο, μέχρι και την αντίληψή μας, για το ποιες είναι οι διεθνείς ισορροπίες και τι «φιλίες» χάνουμε ή κερδίζουμε ανάλογα με την πολιτική μας, εσωτερική ή εξωτερική.
Η ευθύνη όσων διαχρονικά, αποδυνάμωσαν τη χώρα οικονομικά και κατά συνέπεια και στο επίπεδο της διεθνούς διπλωματίας, είναι τεράστια.
Η ευθύνη αυτών που δυσφήμισαν τη χώρα και πυρπόλησαν προεκλογικά ή αθετήσαν στη συνέχεια, διεθνείς συμφωνίες και υποχρεώσεις, στο βωμό της εσωτερικής κομματικής κατανάλωσης, είναι ακόμη μεγαλύτερες και ιστορικές.  
Τα αποτελέσματα, τα ζούμε σήμερα.
Μία νέα κυβέρνηση, εκλεγμένη από το λαό, πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα από την αρχή και να αποκαταστήσει τις Εθνικές βλάβες που προκλήθηκαν από ανικανότητα, απειρία και αδέξιους χειρισμούς.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ!!!

ΜΟΥΦΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΦΡΑΙΜ. 
ΣΤΟΧΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. 
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΝΟΔΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!! 
ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ: BΑΘΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΙΑΠΛΟΚΗ-  ΣΑ#####-ΜΗ####-ΚΑ######Σ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ.....

Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος!





Τώρα που συζητάτε εκεί στην Ιπποκράτους στο ΠΑΣΟΚ για το μέλλον σας και για το μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου, θα ήταν χρήσιμο να θυμηθείτε και τον χρυσό, μοναδικό και απαράβατο κανόνα της πολιτικής. 
Παραμένει ο ίδιος από τα αρχαία χρόνια:  
Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος!
Πάμε λοιπόν να κρίνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας.
1. Αντικειμενικά η κρίση χρέους που αντιμετώπιζε η Ελληνική Οικονομία δεν ήταν της κλίμακας και του μεγέθους που καθιστούσε υποχρεωτική και εξαναγκαστική την προσφυγή στο ΔΝΤ.  
Αποτέλεσμα: Η έρευνα απέδειξε ότι το συνολικό Ελληνικό Χρέος το 2009, ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν...

ΟΜΟΛΟΓΙΑ –ΣΟΚ: «Εμείς καίγαμε ελληνικά δάση!»

Αποκαλυπτικό άρθρο της τουρκικής Μilliyet και του Τούρκου δημοσιογράφου, Τζαν Ντουντάρ
σύμφωνα με το οποίο η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT, ήταν υπέυθυνη για τους εμπρησμούς στην Ελλάδα! 
Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως  «αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία στα δάση της Ελλάδος, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, όμως η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι «κρατικά μυστικά,» ακόμη και στο επίπεδο αναφορών, θα μπορούσε να...

π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης: "ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ένα πράσινο σκάνδαλο που ξεκίνησε επί Σημίτη"

"Ο Σημίτης εκβιάζε τον Εφραίμ!"

Με μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο newsbomb, o π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης δίνει μια άλλη διάσταση στο πολύκροτο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη, έχει αλλού τις ρίζες του!
«Ο κ. Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του, είχε καλέσει στο γραφείο του τον ηγούμενο Εφραίμ, όπου τον εκβίασε να συνηγορήσει και κατά συνέπεια να υπογράψει την μεταβίβαση οικοπέδων που ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου».
Τόνισε ακόμα πως στόχος πίσω απ όλα αυτά είναι η Ελληνορθόδοξη εκκλησία καθώς η πατρίδα μας...

Κίνημα "ΦΥΓΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" μέσα στο ΠΑΣΟΚ...


Θα εκδηλωθεί στις ... 4 Ιανουαρίου!

Κρατείστε το!
Στις 4 ιανουαρίου, θα εκδηλωθεί το Κίνημα "ΦΥΓΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"...
Πρόκειται για μια κίνηση την οποία ετοιμάζουν στο Εθνικό Συμβούλιο!
Πολλοί λένε, πάντως, πως δεν αποκλείεται αυτό να γίνει στην συνεδρίαση του συγκεκριμένου Οργάνου, σε λίγες ημέρες.
Δύσκολα τα πράγματα για τον Γιώργο Παπανδρέου...

Τώρα που βρήκαμε Εφραίμ, να θάψουμε 5-6!

Μάλιστα! Ο Εφραίμ οδηγείθηκε σιδηροδέσμιος στον Κορυδαλλό. 
Δε γνωρίζω αν ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπεδίου είναι ένοχος έχω διαβάσει όμως ότι χάρη σε αυτόν ζωντάνεψε μια ιστορική μονή που είχε σχεδόν νεκρώσει. 
Επίσης λέγεται ότι αρκετός κόσμος στη Μακεδονία έχει βοηθηθεί από τη μονή. Συν τοις άλλοις είναι γνωστά τα...

Τι εννοούσε ο Γιώργος όταν έλεγε «θα κάνω το καθήκον μου»


Για να καταλάβει κανείς το Γιώργο, θα πρέπει να μεταφράσει την κουλτούρα του. «Θα κάνω το καθήκον μου», τους είπε στο πολιτικό Συμβούλιο, μια φράση που θα ακούσει κανείς από τα χείλη όποιου ασχολείται με την πολιτική και σέβεται τον εαυτό του, πέραν του Ατλαντικού.
Θα κάνω το καθήκον μου, δηλαδή, «I will do my duty».

Στην πολιτική καθομιλουμένη του αγγλοσαξωνικού κόσμου, η φράση μπήκε από τον Όρκο των boy scouts, των προσκόπων. «I will do my duty to God and the King » είναι η ακριβής φράση, ας μην ξεχνάμε ότι ο προσκοπισμός ξεκίνησε στη Βρετανία. ..

Μια χρονιά έτσι... χωρίς Σχέδιο!


Αυτή η χρονιά, σε λίγες μέρες τελειώνει, και αφήνει πίσω της συσσωρεμένα οικονομικά προβλήματα, μία σοβούσα κοινωνική κρίση και μία έλλειψη προοπτικής ανάκαμψης.
Το 2011 δεν ήταν μόνο η χρονιά της κρίσης, αλλά και αυτή της διάψευσης των προσδοκιών του ελληνικού λαού για το γεγονός ότι με σκληρές θυσίες θα μπορούσε να ελπίζει σε καλύτερο μέλλον.
Η προσφυγή στο...

Γιατί το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί - Ας το μελετήσουν οι υπεύθυνοι ( Κυβέρνηση & Τρόικα )!

Πολλοί κάνουν λόγο ότι η Ελλάδα είναι ανοργάνωτη, σπάταλη και χωρίς σοβαρότητα και για αυτό τον λόγο δεν έχουμε καταφέρει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς την τρόικα. 
Πιο συγκεκριμένα, ότι δεν έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πόρους ώστε να αποπληρώσουμε τους πιστωτές μας.
Από την μεριά μου, σας έχω πει ότι είμαστε μη βιώσιμοι εδώ και πολύ καιρό. Εσείς που με γνωρίζετε ακόμα και πριν έρθω σε αυτό το βήμα, την αναδιάρθρωση, το κούρεμα και πολλά από αυτά που σας γράφω τα φωνάζω από το 2009. 
Το ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει με τον δρόμο που έχει χαράξει το φωνάζω από το 2003.
Το πρόβλημα με την Ελλάδα σήμερα είναι ότι το κόστος επιτοκίου που απαιτείται για να εξυπηρετηθεί το χρέος είναι τόσο μεγάλο, που δεν είναι δυνατόν το χρέος να εξυπηρετηθεί.

Όσοι νομίζουν ότι...

O ιερός πόλεμος της Ρωσίας κατά της ελληνικής πολιτικής ελίτ

Την ώρα που ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρας, δήλωνε προς την Ρωσία με αφορμή την διαμαρτυρία της στην υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ ότι
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις»  
κατά μία περίεργη ιστορική συγκυρία δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, επιφορτισμένοι με την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος παραιτούντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο τους!
Δηλαδή η πραγματικότητα ισοπέδωνε τον βερμπαλισμό του ΥΠΕΞ .
Τι χρεία άλλων μαρτύρων είχε η Μόσχα για να προχωρήσει σε αυτό που ήδη έχει κάνει, με ασυνήθιστη, για τους αδαείς, σκληρότητα: