Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"Ή φεύγεις ή πεθαίνεις" - Οι 242 ημέρες ομηρείας του Κώστα Καραμανλή

Με ευθεία απειλή δολοφονίας
του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών, αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.
Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, Προκόπης Παυλόπουλος του παρέδωσε τον φάκελο με τον εντοπισμό από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) του σχεδίου δολοφονίας τους.
Από τότε, ως το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς όταν η ΝΔ έχασε στις εκλογές, βρισκόταν...

"Αντίο" της Αμερικής στον Παπανδρέου..!

Υπήρξε για δεκαετίες ο εκλεκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σήμερα η Αμερικανική ελίτ φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο θεωρεί ως τον βασικό υπεύθυνο μιας διακυβέρνησης που οδήγησε την Ελλάδα στο αδιέξοδο και την Ευρωζώνη στο χείλος της καταστροφής.
Πριν από μερικά χρόνια η Αμερικανική διοίκηση, είτε ήταν στην εξουσία οι Ρεπουμπλικανοί είτε οι Δημοκρατικοί, αντιμετώπιζε τον Παπανδρέου, σαν έναν προνομιούχο συνομιλητή. 
Δεν είναι τυχαία η φράση που αποδίδεται στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, με την οποία χαρακτηρίζει τον ΓΑΠ «one of us» ( ένας από εμάς).
Όπως δεν είναι τυχαία επίσης η «υποδοχή» του...

"Ellada, agapi mou": Φιλελληνικό άρθρο στη Monde

Σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα "Le Monde" με τίτλο "Ellada, agapi mou", ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, καυτηριάζει την εικόνα που παρουσιάζουν για τη χώρα μας τα ξένα ΜΜΕ και όχι μόνο.
O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει "κοιτίδα του πολιτισμού".
"Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία" χώρα ίσως λιγότερο "ευρωπαϊκή" απ' ό,τι φαίνεται", σημειώνει και προσθέτει:

Η ιστορία της αναπηρίας του πανίσχυρου Β. Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην Ευρώπη εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά και ένας από τους πιο σκληρούς αξιωματούχους της ΕΕ (καθώς εμμένει στην υιοθέτηση μιας στρατηγικής διαρκούς λιτότητας), μετακινείται -ως γνωστόν- με τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου, εξαιτίας μιας δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, που συνέβη πριν από 21 χρόνια.
Ο Σόιμπλε είναι επί σειρά ετών πολιτικός της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ενωσης (CDU) και νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961.
Στις 2 Οκτωβρίου του 1990 ήταν υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας...

«Η οικονομική κρίση και τρόποι διεξόδου από αυτήν»

 
του κ. Νίκου Φιλίππου*

Σαν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, αισθάνομαι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά στην εναρκτήρια εκδήλωση του Money Show.
Πέρυσι, επισήμανα εμφατικά ότι, «η άρνηση στην αλλαγή, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα». 
Ένα χρόνο μετά, πράγματι η άρνηση στην αλλαγή και οι καθυστερήσεις, δημιούργησαν μεγαλύτερα αδιέξοδα...

Γαλλογερμανική πειθαρχία σε διχασμένη Ευρώπη

Αυστηρές κυρώσεις για τους παρεκκλίνοντες αλλά και επίσπευση του μηχανισμού στήριξης προβλέπει το νέο «δημοσιονομικό σύμφωνο»

Βρετανική τορπίλη στις προσπάθειες για ομοφωνία στη σύνοδο κορυφής

Ο στόχος για την επίτευξη συμφωνίας και των 27 μελών της Ε.Ε. επί του γαλλογερμανικού σχεδίου αλλαγών των ευρωπαϊκών συνθηκών απέτυχε. 
Ύστερα από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι το νέο, δρακόντειο «δημοσιονομικό σύμφωνο» θα αφορά πλέον στα 17 μέλη της ευρωζώνης και όσα ακόμη κράτη μέλη επιθυμούν να...

Δελτίον Κρίσης, του Γιάννη Βαρουφάκη

Καθώς οι ηγέτες μας πηγαίνουν από την μία "σωτήρια" Σύνοδο Κορυφής στην επόμενη, και το τέλος της ευρωζώνης γίνεται όλο και πιο ορατό με κάθε "τελική λύση" που εφευρίσκουν, τόσο λιγότερα έχω να σας γράψω. Ό,τι ήταν να πούμε, επί της ουσίας, το έχουμε πει από καιρό.
  • Όσο η Ευρώπη αρνείται να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέπτη και να του πει την αλήθεια (ότι δηλαδή το πρόβλημά της είναι δομικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα ελλειμμάτων ή χρέους), τόσο πιο κοντά στο τέλος του πειράματος της ευρωζώνης ερχόμαστε...

Η Γερμανία μόλις συμφώνησε στη στήριξη του ευρώ με... τύπωμα συναλλάγματος.

Με βάση τις τελευταίες αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών οι ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να στηρίξουν το ευρώ και την ευρωζώνη θα διαθέσουν επιπλέον κεφάλαια έως 200 δις ευρώ στο ΔΝΤ, των οποίων η διαχείριση θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με το σχέδιο τα 150 δις ευρώ από αυτά θα προέλθουν από την Ευρωζώνη και τα υπόλοιπα 50 δις από άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες μέσω διμερών δανείων από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες.
Όμως οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ μπορούν και τυπώνουν χρήμα μέσω των κεντρικών τραπεζών τους ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύσει και για τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, τα 50 δις ευρώ τα ...

Σαν σήμερα, στις 10/12/1893, ο Χ. Τρικούπης κηρύσσει πτώχευση δηλώνοντας «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

Η ιστορική παραδοχή του Χαρίλαου Τρικούπη «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» στις 10 Δεκεμβρίου 1893 σηματοδοτεί ανάγλυφα τη θλιβερή κατάληξη μιας οικονομικής πολιτικής μεγάλων φιλοδοξιών και αγαθών προαιρέσεων, τα διδάγματα της οποίας δεν έχουν ακόμα, έναν αιώνα αργότερα, συζητηθεί ευρέως. Η πολιτική αυτή ανάγκασε το 1898 την Ελλάδα στην αποδοχή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ) ο οποίος υποχρέωσε τη χώρα σε πολιτική αυστηρότατης λιτότητας, ως το 1910 τουλάχιστον, για να καταργηθεί τυπικά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο...

Που πάτε ωρέ κλεφτόπουλα;

Εμπνευσμένος ο τίτλος («Που πάτε ωρέ κλεφτόπουλα;») αλλά και η φωτογραφική σύνθεση με την οποία κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα του Λιάτσου «Παρασκευή +13»
Αναφέρεται φυσικά στα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στις φιλοδοξίες στελεχών του στην Παπαδήμια εποχή.
Πολύ καλό σχετικό ρεπορτάζ είχε και το χθεσινό «Ποντίκι»:  
«Οι υπεύθυνοι της πρωτοφανούς καταστροφής της χώρας παραμένουν αμετανόητοι. Ποιος θα φανταζόταν ότι οι υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι...

Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και μίζες.

Η βρετανική εφημερίδα THE TIMES σε δημοσίευμα της αναφερόμενη στο γενικό ξεπούλημα της όποια δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει τονίζει ότι η Ελλάδα  πουλάει ότι είναι δυνατόν να φέρει κάποια έσοδα σε αυτό που έχει ονομαστεί "το μεγαλύτερο ξεπούλημα κρατικών περιουσιακών στοιχείων στη Ευρώπη".
Είναι γνωστό εξ άλλου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους τοκογλύφους - δανειστές του ελληνικού κράτους ότι μέσα στο 2012 θα πρέπει να συγκεντρώσει από την ελληνική περιουσία που βγάζει στο σφυρί ...

Αποδοκιμασαν τον Καμίνη (Βίντεο)

«Δουλέμπορας ο κ. Καμίνης. 
Στέργει να προσλάβει πρόσκαιρους εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ - που μάλιστα μαλλιοτραβιούνται οι αλιτήριες ποια πρωτοεμπορεύεται καλύτερα και πιο... νόμιμα τους ανθρώπους! 
Δεν με εκπλήσσει ο κ. Καμίνης.
Ανήκει λειτουργικά σε αυτήν την κοινωνία των Ανεξάρτητων Αρχών και των ΜΚΟ - ό,τι αθλιέστερο παρήγαγε ο «εκσυγχρονισμός» του καπιταλισμού...».
Στάθης – «Ελευθεροτυπία»
Για τα έργα και τις ημέρες του δήμαρχου Αθήνας Γ. Καμίνη έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. .
Με την εκτίμηση που έχουμε εμείς για το πρόσωπο του δήμαρχου Αθήνας φαίνεται ότι την συμμερίζονται αρκετοί Αθηναίοι που τον αποδοκίμασαν χτες όπως βλέπουμε και στο βίντεο.

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;

Κρίση στην Ευρώπη: Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;
Με αυτόν τον τίτλο και φωτογραφίες από τα προχθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα η  Huffington Post της Βρετανίας δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της άρθρο, που περιγράφει ένα εφιαλτικό σενάριο.
Το τέλος του ευρώ δεν είναι πια «ακαδημαϊκή άσκηση, είναι ένα μεγάλο ρίσκο» παραδέχονται πια ακόμα και οι τελευταίοι αισιόδοξοι, μετά τη Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο άρθρο φιλοξενείται η άποψη του οικονομολόγου Γκάμπριελ Στερν που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Αργεντινή...

Ο Τόμσεν πήρε από τα κορίτσια της Αργεντινής ακόμη και το εσώρουχο!...


Όπως το δίδυμο του Μέσι με τον Τσάβι στην Μπαρτσελόνα ή αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Γκονζάλο Ιγουαΐν στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης -για να θυμηθούμε και το επερχόμενο «clasico» της Primera Division-, υπάρχουν και κάποια άλλα «δίδυμα», που παίζουν μεγάλη «μπάλα»...
Προερχόμενες από τη Λατινική Αμερική και, ειδικότερα, από την Αργεντινή, η οποία τον τελευταίο καιρό διαθέτει ολοένα και περισσότερα...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί βγήκαν στη σύνταξη οι αστυνομικοί του Καραμανλή;

Μιας και άνοιξε ο ασκός των αποκαλύψεων για το τι πραγματικά συνέβη την περίοδο 2007-2009 και ο Καραμανλής οδηγήθηκε στην έξοδο με συντριβή 10,5 ποσοστιαίων μονάδων , αξίζει να μεταφέρουμε κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό. 
Από τους οκτώ έμπιστους αστυνομικούς που είχε δίπλα του , μόνον οι δύο παραμένουν ακόμη στο Σώμα και συγκεκριμένα είναι ακόμη αποσπασμένοι στη φρουρά του
Δεν αναφέρουμε τα ονόματα τους για προφανείς λόγους.
Οι υπόλοιποι έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, ενώ αποστρατεύτηκε βίαια και ο αντιστράτηγος , επιθεωρητής Νότιας Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος τους επόπτευε!
Για να μην ...

Economist: Το μεγάλο διαζύγιο της Ευρώπης

Economist: Το μεγάλο διαζύγιο της Ευρώπης
«Δύο δεκαετίες μετά την ολοκλήρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που εγκαινίασε τη διαδικασία προς το 

ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, οι τεκτονικές πλάκες της ΕΕ κινήθηκαν στο ίδιο ρήγμα που πάντα τη χώριζαν… τη Θάλασσα της Μάγχης»,
αναφέρει ο Economist υπό τον εύστοχο τίτλο «Το μεγάλο διαζύγιο της Ευρώπης».
«Αντιμέτωπη με τη χρηματοπιστωτική κρίση, η ευρωζώνη πρέπει να ενοποιηθεί περαιτέρω, με την επακόλουθη απώλεια εθνικής κυριαρχίας η Βρετανία, που είχε εξασφαλίσει τη μη συμμετοχή της στο ευρώ, αποφάσισε να τους αφήσει να πάρουν το δρόμο τους», επισημαίνει το σχετικό άρθρο.
Στη σύγκρουση των δύο μοντέλων για τη διαχείριση της κρίσης, του γαλλικού και του γερμανικού, αναφέρεται η...

Νέος αγαπημένος των νταβατζήδων ο Κουβέλης...

...τώρα που ξεφούσκωσε ο Καρατζαφέρης!  Τρέμουν τον Αλέξη Τσίπρα που έρχεται με τα κονσερβοκούτια...

Νταβατζήδες και γκαλοπατζήδες τρέμουν την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έρχεται με τα κονσερβοκούτια να αποκεφαλίσει τα καθάρματα που εξαθλίωσαν τη χώρα.
Γι αυτό και πάνε να αντικαταστήσουν τον φαφλατά κωλοτούμπα Καρατζαφέρη - που πιάνει πάτο - με τον συστημικό  Φώτη Κουβέλη - τον νέο τους αγαπημένο -,  που στηρίζει τον Παπαδήμα, τον Τριμερή, τον άβουλο εκτελεστή των εντολών του Βενιζέλου του χυδαίου χαρατσιού της ΔΕΗ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πήρε για σύμβουλο, το γιο του Δημήτρη, ο Παντελής Οικονόμου

Το όνομα του είναι Δημήτρης Οικονόμου. Σας θυμίζει κάτι το επώνυμο; 
Αν όχι, να σας διευκολύνουμε. Είναι γιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.
Τί δουλειά κάνει; 
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες είναι σύμβουλος του "μπαμπά" του στο υπουργείο Οικονομικών. 
Μάλιστα γνωστή καπνοβιομηχανία που είχε μαζί του ραντεβού μας ενημέρωσε πως πληθώρα είναι οι επιχειρήσεις που καθημερινά περνούν από το γραφείο του "κανακάρη" ο οποιος φυσικά λύνει και δένει και προσπαθεί να λύσει κάθε φύσης ....προβλήματα.
Ο Δημητράκης - για τους φίλους - είναι εγκατεστημένος σε ένα γραφείο που βρίσκεται στον...

-Καλώς τον "50άρη" τον Λουκά..., αναφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες μόλις εμφανίστηκε ο δικός μας.

- Καλώς τονε τον  50αρη τον Λουκά!...
Αναφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες με του που έσκασε μύτη ο Παπαδήμος στη χθεσινοβραδινή Σύνοδο  Κορυφής των Βρυξελλών.
Η σπόντα αφορούσε την πολυμελή σύνθεση της κυβερνησάρας  Παπαδήμου.
Κάποιοι άλλοι τον ρώτησαν τι κάνουν οι «300» εννοώντας αυτούς του Λεωνίδα από τη γνωστή ταινία, αλλά το μυαλό του Παπαδήμου πήγε στους 300 της Βουλής και δεν ήξερε που να κρυφτεί.
Τα πειράγματα δεν  σταμάτησαν εκεί.
-Τι κάνει αυτός ο υπουργός σας με το τσεκούρι; Χο,χο,χο…
-Ποια είναι τα ονόματα των υπουργών που έχετε στο Άμυνας;
-Ήρθατε ως εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδας η ως εκπρόσωπος της Goldman Sachs;

Στη γωνία της Ευρώπης η Βρετανία- Τι αποφάσισαν οι 26

 
Στη γωνία της Ευρώπης η Βρετανία- Τι αποφάσισαν οι 26
Στην απομόνωση... της Ευρώπης τίθεται και επισήμως η Μεγάλη Βρετανία, μετά το βέτο του Ντέιβιντ Κάμερον στη γαλλο-γερμανική πρόταση για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών αλλά και την υπογραφή εντέλει σήμερα Παρασκευή από τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ της νέας συμφωνίας Δημοσιονομικής Ένωσης.
Μέχρι πρότινος στο πλευρό της Βρετανίας τάσσονταν η Ουγγαρία, η Σουηδία και η Τσεχία, γεγονός που οδηγούσε σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση των 23
«Ζητούμενο είναι η διάσωση του ευρώ και σε αυτό θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις επ ουδενί, όμως, δεν θα ανεχθούμε να θιγούν ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας», υπογράμμισε ο βρετανός Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατηγορηματική άρνηση της Γαλλίας να αποδεχθεί εξαίρεση του City από τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, μέτρο που προβλέπει η συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί...

Εντάξει, σημαντικές και οι σύνοδοι κορυφής, αλλά... μπορεί να ανακάμψει μια κοινωνία που κάθεται άπραγη όταν καίγονται τα σπίτια του κόσμου;


Όπως είχαμε γράψει και πριν δύο περίπου χρόνια, στις ΗΠΑ έχουν επαναφέρει τη νομοθεσία του περασμένου αιώνα, όταν η πυροσβεστική ήταν επί πληρωμή - σβήνει δηλαδή τις φωτιές μόνο σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν το φόρο/συνδρομή που ορίζει ο σχετικός νόμος. 
Αν δεν έχεις πληρώσει, τότε η πυροσβεστική δεν κάνει τίποτα, και αφήνει το σπίτι σου να καεί.
Αυτό πλέον συμβαίνει συχνά, και πριν λίγες μέρες συνέβη στο Τενεσί, με το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα να δέχεται πλέον απειλητικά τηλεφωνήματα από οργισμένους κατοίκους, καθώς άφησε ένα ολόκληρο σπίτι να καταστραφεί ολοκληρωτικά χωρίς να κάνει τίποτα. Η δικαιολογία του είναι ότι πλέον δεν υπάρχει αρκετή...

Αποφασίζουν "Σύμφωνο" εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...

Ένα θνησιγενές, ούτως ή άλλως, αλλά απόλυτα "ευρωκτόνο" σε ότι αφορά την Ελλάδα, "Σύμφωνο" που προβλέπει σχεδόν απόλυτα ισοσκελισμένους κρατικούς Προϋπολογισμούς με απόκλιση μόλις 0,5% είναι ο νέος δημοσιονομικός χάρτης που βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Σύνοδο Κορυφής, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Το προσχέδιο συμπερασμάτων, γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters, κάνει λόγο για έλλειμμα που δεν θα ξεπερνά το 0,5% του ΑΕΠ, εκτός από τις περιπτώσεις χωρών με χρεος «σημαντικά χαμηλότερο» του 60% του ΑΕΠ.  
Mε τις προβλέψεις και τις προϋποθέσεις αυτές, χώρες όπως η Ελλάδα, απλά δεν έχουν καμία θέση στην "παρέα" και πολύ θα δυσκολευτούν οι...

Τα μεθοδευμένα βήματα ενός οργανωμένου σχεδίου

Μέρος 2ο

Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο ομώνυμο άρθρο μας που δημοσιεύθηκε στην Δημοκρατία της Παρασκευής, αναφερθήκαμε στο ιστορικό των γεωπολιτικών εξελίξεων που τείνουν να μετατρέψουν τη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου σε μια ισλαμική θάλασσα, που θα περιβάλλεται από ισλαμικά κράτη που θα οικοδομηθούν με πρότυπο και υπό την επιρροή της Τουρκίας.
Το γεγονός αυτό, αναβαθμίζει το ρόλο της Τουρκίας, που εκτός από πρότυπο χρησιμοποιείται περίπου και ως τοποτηρητής της Ουάσιγκτον στον ισλαμικό κόσμο της ΝΑ Μεσογείου, η οποία αποτελεί μαζί με το Ισραήλ το μόνο παράγοντα σταθερότητας, αφού Ελλάδα και Κύπρος περιθωριοποιούνται, υπό το βάρος της βαθύτατης οικονομικής -και όχι μόνον- κρίσης από...

Νευροκόπι: 650 οικογένειες αγόραζαν πετρέλαιο πέρυσι, φέτος μόνο 10.

 Κανείς δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης - μεγάλη πτώση
Στο μισό έχει μειωθεί φέτος το χειμώνα η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην επαρχία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, ενώ στην Αθήνα η πτώση φτάνει το 25%, ως αποτέλεσμα της εκτίναξης των τιμών και των φόρων που έχουν καταστήσει είδος πολυτελείας τη θέρμανση των νοικοκυριών.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νευροκόπι, όπου παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες φέτος αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης μόλις δέκα καταναλωτές, όταν πέρυσι ήταν 650.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι καταναλωτές είτε αγοράζουν πολύ λιγότερες...

Αι ειδοί του Μαρτίου και το θανατηφόρο κοκτέιλ…

Ποτέ άλλοτε στα 37 χρόνια της Μεταπολίτευσης η χώρα δεν έχει βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο παρόμοιο με το σημερινό. Αδιέξοδο συνολικό, το οποίο αποτελεί καίρια απειλή για το παρόν και το μέλλον της.
Το οικονομικό αδιέξοδο είναι γνωστό και δεδομένο. Είναι η μείζων απειλή. Συνδυαζόμενη, όμως, με το πολιτικό αδιέξοδο δημιουργεί ένα θανατηφόρο κοκτέιλ, το οποίο επί του παρόντος αντιμετωπίζεται, μερικώς και εκ των ενόντων, από την κυβέρνηση Παπαδήμου. 
Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε...

Κ. Μπάγιερ: Λάθος της ΕΕ βύθισε την Ελλάδα περισσότερο στην κρίση

Δριμεία κριτική στην αποτυχία των Ευρωπαίων πολιτικών να δώσουν αξιόπιστη απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας, γεγονός που, όπως επισημαίνει, βύθισε ακόμη περισσότερο τη χώρα στην κρίση χρέους, ασκεί ο πρώην διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Κουρτ Μπάγιερ, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Όπως καταγγέλλει ο κ. Μπάγιερ, το λάθος της ΕΕ ήταν ότι δεν βοήθησε από την αρχή την Ελλάδα, δηλαδή πριν δύο χρόνια, και αυτό λόγω των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ που είχε κατά νου τα πολιτικά οφέλη για το κόμμα της από τις τότε τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία...

Πόσο κοστίζει μια ζωή στην Ελλάδα;

«Έτσι τελειώνει ο κόσμος, όχι με έναν εκκωφαντικό θόρυβο αλλά με έναν λυγμό»
γράφει ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές όλων των εποχών, αλλά και στοχαστής Τ. Σ. Έλιοτ.
Ένας λυγμός που βγαίνει αυθόρμητα σαν χείμαρρος όταν αντικρίζεις ηλικιωμένους να μαζεύουν τα απομεινάρια των λαχανικών όταν τελειώνει η λαϊκή αγορά. 
Παρακολούθησα το εξαιρετικά ενδιαφέρον και στην καρδιά της επικαιρότητας ρεπορτάζ του Μega για τους απόμαχους της ζωής που τρώνε τα σάπια ζαρζαβατικά της λαϊκής.
Κατά σύμπτωση, μία ημέρα πριν, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα μου πέρασα από την οδό Ευελπίδων. 
Εκεί κάτω από μία κολώνα είχε ακουμπήσει την...

Κρίση χρέους & κρίση διεθνούς κύρους για την Ελλάδα‏

Ένα κράτος, ακόμη και σε κατάσταση οικονομικής κρίσης, οφείλει και μπορεί να διαθέτει ικανή και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντά του και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης. 
Είναι θέμα πολιτικής, προτεραιοτήτων και, κυρίως, σχεδιασμού διαχείρισης των ελαχίστων πόρων.
Το πρώτο που υφίσταται ένα κράτος σε οικονομική κρίση είναι ένα τεράστιο πλήγμα στο κύρος του. 
Φίλοι και αντίπαλοι θεωρούν ότι λόγω των οικονομικών περιορισμών είναι πιο διαχειρίσιμο, πιέζεται πιο εύκολα ή έχει περιορισμένες ικανότητες αντίδρασης.  
Το κύρος ενός κράτους οικοδομείται με πολύ μεγάλη δυσκολία και αρκεί μία αναφορά τύπου «Τιτανικού», ώστε να αρχίσει να βυθίζεται, και μια...

Πόσοι… θέλουν ακόμη τον Γιώργο;...Το 12%... Θαύμα!



Όχι ότι δεν το περίμενε κανείς, είναι όμως αλλιώς να βλέπεις και τις δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν μια αίσθηση κοινωνικής πραγματικότητας. Σύμφωνα λοιπόν με την «Public Issue», ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο… λιγότερο δημοφιλής από τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς συγκεντρώνει ποσοστά αποδοχής 12% στην κοινή γνώμη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει ακλόνητος στη θέση του παρά τις παράπλευρες και ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούνται από το εσωτερικό του κόμματός του, συγκέντρωνε τον Σεπτέμβριο ποσοστό αποδοχής 30%. 
Η πτώση δηλαδή είχε ήδη ξεκινήσει, αμέσως μετά τις...

Ποιον αποκαλεί ο Καραμανλής … Γκάντι;


Πυκνώνουν οι επαφές του πρώην πρωθυπουργού με κομματικά στελέχη της λαϊκής δεξιάς που παραδοσιακά ανήκουν στο καραμανλικό στρατόπεδο.
Ένας από αυτούς είναι και ο … Γκάντι ο οποίος το τελευταίο διάστημα τα έχει … σπάσει με τη Συγγρού παρά την εκπεφρασμένη θέση του πρώην πρωθυπουργού ότι «κανείς δεν φεύγει από το κόμμα, πόσο μάλλον την ώρα της μάχης».
Πάντως ο Καραμανλής τον ...

"Το ΠΑΣΟΚ βιώνει τη νύχτα της μεγάλης προδοσίας"

ΑΚΟΥΣΤΕ: "Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε, υπάρχουν πολλά ΠΑΣΟΚ. Χάος...! Γι' αυτό ακριβώς δεν θεωρώ σωστό αυτό που έκανε ο Χρυσοχοΐδης. Δηλαδή πρέπει κανείς να έχει και μια συναίσθηση, που λέμε...", δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" , ο Βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και συγγραφέας, Μίμης Ανδρουλάκης.
"Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ μπαίνει, το έχουμε δει και στην Αριστερά, δηλαδή τα κόμματα μπαίνουν κατά καιρούς σε φάση, αυτό που λέμε, η νύχτα της μεγάλης προδοσίας. Ο καθένας κοιτάει να καβαλήσει το επόμενο βαγόνι, του νικητή" σχολίασε με τον δικό του πάντα εύστοχο τρόπο και συνέχισε:

Νέο φορολογικό σύστημα εισηγείται το ΔΝΤ!

Την πλήρη κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα, της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς έως 300 ευρώ, την ...
αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων με αξίες που θα ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και η μείωση του ΦΠΑ στο 19% προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες σε έκθεση για τον εκσυγχρονισμό της φορολογίας που έχει παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι άνθρωποι του Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν, έπειτα από ενδελεχή έρευνα μηνών επί των φορολογικών θεμάτων, έχουν υποβάλλει μια σειρά από προτάσεις και οι οποίες εκτιμάται ότι θα γίνουν αποδεκτές στο σύνολο τους από τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Παντελή Οικονόμου και θα ενταχθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αφού βεβαίως πάρουν το πράσινο φως και από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο...

Spiegel για ευρώ : The Game Is Over – Απέτυχαν στα ''δύσκολα'' στο Eurogroup ενώ εξελίσσεται η μεγαλύτερη επίθεση των αγορών στην Ευρωζώνη

- ΝΑΥΑΓΙΟ στην ευρωζώνη που πλημμύρισε από ανέργους
- Η GURDIAN φέρνει στο φως απόρρητη έκθεση της Κομισιόν και της ΕΚΤ για επερχόμενη ιταλική χρεοκοπία
- ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES διευθυντές πολυεθνικών αποκαλύπτουν πως προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα από τη διάσπαση του ευρώ.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις εφιαλτικές προβλέψεις των διεθνών οίκων για τις οικονομίες της Γερμανία, Αγγλίας και Γαλλίας!

Αν το καλοσκεφτεί όμως κανείς, είναι για τα πανηγύρια όσοι πανηγυρίζουν που μας δίνουν τα 8 δις ευρώ μετά από 2 αναβολές και ενώ κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια στο χείλος του γκρεμού, δηλαδή της χρεοκοπίας.
Τι περίμενε να ακούσει με κομμένη την ανάσα η Ευρώπη και απογοητεύτηκε ξανά;

"«Πωλούνται» και «Ενοικιάζονται» πρωθυπουργοί... "

Αυτό που πέτυχε η ελίτ του βρόμικου κατεστημένου μια ιδιότυπη κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο– δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας. 
Οι αφόρητες πιέσεις προς τον Α. Σαμαρά, η εκβιαστική εκμαίευση της συναίνεσης για τη συμφωνία της 26ης/27ης Οκτωβρίου, το παιχνίδι με την έκτη δόση κατέληξαν στην επιστράτευση εξωκομματικών προσώπων, όπως ο κ. Παπαδήμος – ή ο κ. Μόντι στην Ιταλία–, ως ανάγκη δήθεν να ανταποκριθεί η χώρα στις νέες «πολεμικές» πολιτικές συνθήκες. 
Κατά βάθος, οι πάντες γνωρίζουν ότι όλο αυτό που γίνεται είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα θέατρο, δυστυχώς, δε, του παραλόγου. Και περισσότερο από ποτέ ισχύει η ρήση του Τσόρτσιλ που ήταν κάπως έτσι:

Public Issue: Διευρύνει την διαφορά η ΝΔ και άνοδος της Αριστερας!

Βουλή οκτώ κομμάτων και καθίζηση για ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue. 
Πρώτο κόμμα η ΝΔ, «φλερτάρει» με την τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ. «Όχι στο μνημόνιο, όχι και σε δραχμή» λένε οι ερωτηθέντες.
  Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ΝΔ προηγείται με 30%, έχοντας κερδίσει μιάμιση μονάδα από το Δεκέμβριο ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 15,5% δηλαδή τέσσερις μονάδες λιγότερες από τον προηγούμενο μήνα.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο μονάδες περισσότερες από το Δεκέμβριο ακολουθεί με 14% και το ΚΚΕ με δυόμισι μονάδες συν από τον περασμένο μήνα εμφανίζει ποσοστό 13,5%....

Πίσω απ' την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κρύβεται άλλη μια διάσωση της Wall Street

Από τα τέλη του 2009 και μετά οι αμερικανικές τράπεζες και τα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια φρόντισαν να πουλήσουν ελληνικά και άλλα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας για να μειώσουν το ρίσκο τους στην ευρωζώνη και αυτό αποτέλεσε έναν απ' τους λόγους που η κρίση έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μεγάλες αμερικανικές τράπεζες φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση πουλώντας και αγοράζοντας ασφάλιστρα των ομολόγων που ξεφορτώθηκαν κερδίζοντας δισεκατομμύρια αλλά και ποντάροντας πως θα κέρδιζαν ακόμη περισσότερα στο μέλλον.
Τα στοιχεία για τα CDS που κατέχουν οι τράπεζες δε...

Άρχισε η κλοπή της Ελλάδος. Πράξη Νο1 . Ουράνιο!!! > "Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ..."

Κάποιοι σύντροφοι παλιοί και καλοί από το Παρανέστι Δράμας, με πήραν τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα και μου είπαν: «Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ που μιλάνε εγγλέζικα έρχονται, ανεβαίνουν εδώ στα βουνά με κάτι όργανα και μετρητές στα χέρια και κάτι ψάχνουν στη γη. Για μάθε ρε, τι είναι αυτοί οι τύποι γιατί σίγουρα έχουν έρθει εδώ κάτι να μας αρπάξουν».
Έχουν δίκιο οι δικοί μου εκεί πάνω στη Δράμα. Το έψαξα. Κι αυτό που έμαθα τα στέλνω σήμερα πεσκέσι στα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Ασφάλειας, μπας και ξυπνήσουν και πάρουν στο κυνήγι αυτά τα κοράκια των θησαυρών της ελληνικής γης.  
Γιατί για κοράκια made in USA πρόκεται...

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Το νεοφιλελεύθερο ερείπιο και οι "κληρονόμοι" του

Του Μενέλαου Γκίβελου* 

Η κοινωνία διαμαρτύρεται, αντιστέκεται, διαδηλώνει μαζικά στους δρόμους. 
Για πρώτη φορά, όμως, στη σύγχρονη ιστορία, δεν έχει πολιτικό συνομιλητή. 
Δεν υπάρχει στην πράξη μια πολιτική εξουσία, ένα πολιτικό υποκείμενο, το οποίο να αντιπροσωπεύει -με επιτυχία ή όχι- τα συμφέροντα της...
Απέναντι της έχει μια δοτή, μια διορισμένη, χειραγωγούμενη κυβερνητική δομή διαχείρισης, που εκτελεί τις εντολές των δυναστών-δανειστών μας. 
Οι ξένοι φορείς της κατοχικής εξουσίας δεν εποπτεύουν, δεν ελέγχουν απλώς την πορεία των νεοφιλελεύθερων - μνημονιακών προγραμμάτων που μας επέβαλαν. ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ» ΚΑΤΩ ΑΠΟΤΗ ΒΑΡΙΑ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

Προβοκάτσια ΗΠΑ κατά Ρωσίας: Το Fox News κάνει την Μόσχα ... Αθήνα (Βίντεο)

Οργή στη Ρωσία  
έχει προκαλέσει η αμερικανική προβοκάτσια του τηλεοπτικού σταθμού FoxNews όπου  σε ρεπορτάζ του για τις διαδηλώσεις στην Μόσχα πρόβαλλε βίντεο με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, φωτιές στους δρόμους και μάχες σώμα με σώμα. 
Με μια διαφορά μόνοι: ότι οι σκηνές αυτές ήταν από τα προχθεσινά επεισόδια στην Αθήνα και όχι από τη Μόσχα!
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του FoxNews –που είναι συνηθισμένο στο να υποπίπτει σε «λάθη»- έχει προκαλέσει κύμα οργής στη Μόσχα, θεωρώντας πως έτσι οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γενικευμένης εξέγερσης στη Ρωσία. 
Άλλωστε ο μέσος Αμερικανός τηλεθεατής και ειδικότερο αυτός που ...

"Τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ;"

«Εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα, μπορείς να μου πεις τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ;»
Αυτό μου είπε φίλος μου από την Τήνο, ο οποίος πάντα νομίζει ότι είμαι μέσα... στα πράγματα και συνάμα μπορώ... πάντα να ξερώ τι θα γίνει γενικώς...
Ας ξεπεράσω για μια ακόμα φορά τη μόνιμη καχυποψία του, ότι γενικώς είμαι στο κόλπο (!), και ας προσπαθήσω να προβλέψω τις εξελίξεις με κίνδυνο να μου... αφιερώσετε το σχόλιο αν οι προβλέψεις μου πέσουν έξω! Γιατί αν πέσω μέσα, θα το ξεχάσετε!
- Ο Παπανδρέου δεν θα θέσει υποψηφιότητα εκ νέου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός...

Ένα πολεμικό όπλο στόχευε το 2009 το σπίτι του Καραμανλή!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κατάσταση στην οποία ζούσε ο Κώστας Καραμανλής την τελευταία περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης φέρνει στο φώς της δημοσιότητας το Crash, που κυκλοφορεί σήμερα.
Σύμφωνα με το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό το 2009 είχε βρεθεί απέναντι απο το σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα, σε ένα οίκημα, αφημένο ένα μακρύκαννο πολεμικό όπλο μεγάλης εμβέλειας με διόπτρα. 
Τότε δεν έγινε πολύς λόγος, κουβεντιάστηκε το θέμα σε στενό κύκλο, δόθηκαν διάφορες ερμηνείες, μεταξύ των οποίων κι εκείνη του "μηνύματος", αφού το όπλο βρέθηκε δίπλα σε παράθυρο με θέα την πρωθυπουργική κατοικία!...

Τα στοιχεία που… το ΠΑΣΟΚ θέλει να ξεχάσουμε

Ο ιθύνων νους της προηγούμενης κυβέρνησης, φαίνεται ότι είχε διαπαιδαγωγηθεί στο πνεύμα του «ο τολμών νικά». Βέβαια, δεν φαίνεται να είχε διερευνήσει επαρκώς την έννοια της τόλμης διότι μεταξύ άλλων δεν είχε προσδιορίσει τα σύνορά της με την ανάληψη κινδύνων οι οποίοι μπορεί να προκύψουν εάν δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση και εκτίμηση των δεδομένων.


Χρειάζεται τόλμη ένας άπειρος, μη μυημένος αλεξιπτωτιστής, για να πηδήξει από αεροπλάνο για πρώτη φορά.  
Η τόλμη του εγχειρήματος μπορεί να περικλείει...

Ο Πούτιν κατηγορεί την Χίλαρι Κλίντον ότι αυτή υποκινεί τις διαδηλώσεις στη Ρωσία!

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ, ότι υποκινούν τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στη Ρωσία.
Στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις για τις καθημερινές διαδηλώσεις και όσους μετέχουν σε αυτές καταγγέλλοντας νοθεία και μεροληψία στις εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν κατηγόρησε την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ότι “έδωσε το σήμα στους αντιπάλους του Κρεμλίνου για την έναρξη της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών”.
“Αυτοί πήραν το σήμα και με την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισαν τη
δράση”, πρόσθεσε ο Πούτιν.
Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ενθαρρύνουν τους διαδηλωτές, ενώ τόνισε πως εκατομμύρια δολάρια από ...

Τα κατάφερε ο Δήμας: Επιβεβαίωσε το ΝΑΤΟ την απόφαση του Βουκουρεστίου

[Αυτά είναι θέματα να ασχοληθεί και να βοηθήσει και όχι οι παπαριές για την πράσινη ανάπτυξη που ασχολείται κατά καιρούς...]

Στο κείμενο του ανακοινωθέντος της υπουργικής Συνόδου, αναφέρεται ότι
η Συμμαχία «επαναβεβαιώνει την πολιτική των ανοιχτών θυρών και την ισχυρή δέσμευση για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των υποψηφίων εταίρων μας, σε συμφωνία μεπροηγούμενες αποφάσεις που ελήφθησαν στις Συνόδους του Βουκουρεστίου, του Στρασβούργου - Κελ και της Λισαβόνας ».
Επισημαίνεται, επίσης, ότι...

Οι όμορφες γυναίκες πόρνες!..


Γράφει ο Δευκαλίωνας
Η στήλη από τις αρχές του Φθινοπώρου είχε τοποθετηθεί κάθετα και με σαφήνεια για το πρόβλημα της καταβολής της περιβόητης πλέον 6ης δόσης. 
Είχαμε πει τότε και σε σειρά άρθρων ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την καταβολή της 6ης δόσης και οι οποίες καθυστερήσεις προέκυπταν θα οφείλονταν στον ψυχολογικό εκβιασμό που επιδιώκουν να εξασκούν οι δανειστές στον Ελληνικό Λαό προκειμένου να εξασφαλίζουν την συναίνεση αποδοχή του στην...

Μπορείς να ονειρεύεσαι;

thumb
Της Goldfinger
 
Σε ένα κόσμο που προσπαθεί να σε βγάλει εκτός ή που σε έχει βγάλει ήδη; 
Δεν έχω άλλη απάντηση από αυτό το βίντεο.
Στην ιστορία πρωταγωνιστεί ένα παιγνίδι, ένα διακοσμητικό ρομπότ, αφημένο σε ένα γραφείο.  
Όταν τα φώτα σβήνουν, παίρνει ζωή και το βλέμμα του περιπλανιέται σε μια αφίσα, σε μια φωτογραφία από τις ακτές του Ειρηνικού. 
Μπορεί να ξεφύγει από τους τέσσερις τοίχους; 
Μπορεί να ξεφύγει από τη φύση του και τα όριά του; 
Μπορεί να φτάσει στην ακτή; 
Ναι, με το μοναδικό τρόπο που ξέρει...

Οι χάρτες με τα πετρέλαια και τα πεδία φυσικού αερίου της Ελλάδας

Mόλις το 30% των περιοχών που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο έχει ερευνηθεί (30 στις 100 περιοχές) και από αυτές έχει βεβαιωθεί η ύπαρξη στις 7! 
Αυτή η αποκάλυψη έγινε χθες στη Βουλή από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έδωσε στους βουλευτές των Επιτροπών Εξωτερικών Υπόθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου  και τους παρακάτω χάρτες που δημοσιεύει...

Βγάζουν τις νέες ισοτιμίες: "Στις 760 δραχμές το 1 ευρώ"!

Πλουσιότεροι τουλάχιστον κατά 57,6% θα γίνουν όσοι έχουν εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος τις οικονομίες τους σε ευρώ, μέσα σε μία πενταετία το πολύ, καθώς σε αυτό το επίπεδο αναμένεται να υποτιμηθεί το νέο ελληνικό εθνικό νόμισμα έναντι του ευρώ, σε ορίζοντα πενταετίας, ο ιαπωνικός οίκος Nomura
Ο διεθνής οικονομικός ιαπωνικός οίκος Nomura, προβλέπει στην τρίτη κατά σειρά έκθεσή του πως σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης και επιστροφής στα εθνικά νομίσματα των ...

Ο Καραμανλής και οι “καραμανλικοί”

Ο μύθος που συνήθως συνοδεύει προσωπικότητες του δημόσιου βίου, συντηρείται είτε δια της εκκωφαντικής σιωπής 
είτε λόγω της νοσταλγίας ελλείψει ελπίδας και οραμάτων
Είναι προφανές ότι η επιστροφή (επί του παρόντος στα εξώφυλλα) του Κώστα Καραμανλή, αποτελεί συνδυασμό και των δύο.  
Πριν από δύο χρόνια το εκλογικό σώμα τον οδηγούσε στην έξοδο, μετά από μια ταπεινωτική ήττα. 
Τότε, για τους περισσότερους-ακόμα και μέσα στο κόμμα του- ήταν ο «μοιραίος» άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στο ΠΑΣΟΚ κι από εκεί στη χρεοκοπία. Τώρα, όλοι «ανακαλύπτουν» τον Κώστα Καραμανλή και πριν καν ο ίδιος αποφασίσει, αυτοί έχουν αποφασίσει ερήμην του.
Οι ίδιοι που τον έβριζαν και τον λοιδορούσαν, σπεύδουν ασθμαίνοντας να πιάσουν στασίδι...

Restart από Σαμαρά..!




Με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο θα συναντηθεί σήμερα στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς.
Η υποδοχή του Προέδρου της ΝΔ από τα μέλη της ευρωπαικού λαϊκού κόμματος ήταν πολύ ζεστή σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι η επιστολή του προέδρου της ΝΔ έπαιξε το ρόλο της.
Δεν θα πρέπει βέβαια κανείς να παραγνωρίσει ότι πλέον ακόμα και οι πιο δύσπιστοι εντός ΕΛΚ παραδέχονται ότι το μνημόνιο απέτυχε και οι προβλέψεις Σαμαρά επιβεβαιώθηκαν...

Καραμανλής: "Έζησα σε καραντίνα μέχρι το βράδυ των εκλογών"


Αθέατες πλευρές της πτώσης του Κώστα Καραμανλή  
έρχονται στο φως, με τον πρώην πρωθυπουργό να δίνει λεπτομέρειες για την περίοδο πριν από τη διενέργεια των εκλογών. 
Σε αφιέρωμα του Γιώργου Τράγκα με τίτλο "242 μέρες ομηρίας" στο περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί περιέχονται εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή για την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009. 
Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να λέει ότι έζησε σε καραντίνα για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι το βράδυ των εκλογών. 
Το περιοδικό συνδέει τις εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή με τα wikileaks και τα μηνιαία δελτία της ΕΥΠ που έπαιρνε στα χέρια του...