Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πού είναι ένας Μπενάκης; Που είναι ένας Βαρβάκης;

 
Η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολεμικά και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση. 
Έστω κι αν πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να δουν την πραγματικότητα κατάφατσα και συνεχίζουν να βαυκαλίζονται ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε επί δεκαετίες, τουλάχιστον μετά τη Μεταπολίτευση, του «δανείζομαι για να καταναλώνω» μπορεί να διατηρηθεί στο διηνεκές.  
Το μοντέλο αυτό είναι βέβαιο ότι τελείωσε ανεπιστρεπτί. Κι αν δεν ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες εκείνες που βοήθησαν την Ελλάδα να ανακάμψει μετά την καταστροφή της Κατοχής και του Εμφυλίου, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε βιοτικό επίπεδο ανάλογο με αυτό που γνωρίσαμε στο...

Γιωργάκη, είδες το "Τέλος του Καντάφι"; Γι αυτό...

...μηδένα προ του τέλους μακάριζε, φίλε μου!


Κε πρωθυπουργέ, πρόσεχε την οργή του λαού.
Ειδικά όταν θα έχεις απομείνει μόνος και ανίσχυρος.
Η Ιστορία είναι γεμάτη με ηγέτες οι οποίοι είχαν το τέλος του οικογενειακού σου φίλου Μουαμάρ.
Δύο χρόνια τώρα μας οδηγείς στην εξαθλίωση και σε ωκεανούς μίσους. Καταληστεύεις τα όνειρά μας εκβιάζοντας τα πειθήνια όργανα, τους βουλευτές σου, να ψηφίζουν χαράτσια που τεμαχίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας.
Κατάντησες εσύ, ο λαικός ηγέτης, που "δεν χρωστούσες τίποτε σε κανένα", όπως μας έλεγες προεκλογικά, να δίνεις συγχωροχάρτι στα πολιτικά καθάρματα της Ζίμενς και να σκεπάζεις όπως η γάτα τις ακαθαρσίες...

Περί Πρωθυπουργικού ήθους ο λόγος...

To screen shot είναι από τον λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο flickr (κατέβηκε τελικά η φωτό).
Είναι η Λούκα Κατσέλη να αποχωρεί από την αίθουσα μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Τι νομίζει ότι καταφέρνει ανεβάζοντας αυτή την φωτό;
Να μας δείξει "ταπεινωμένη" την Κατσέλη;
Να μας δείξει ότι είναι "killer" και δεν "μασάει";...

28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βλέπουν το “Νέο Γουδί” να πλησιάζει και ζητούν εθνική συμφωνία...

Στην πρόσφατη διαμάχη Παπανδρέου-Σαμαρά σχετικά με το ποιος διακινεί τη θεωρία περί εσχάτης προδοσίας και μιλάει για “Νέο Γουδί”, ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στο Alter υπενθύμισε ότι το πρώτο πολιτικό στέλεχος που μίλησε για… Γουδί δεν ήταν της ΝΔ αλλά ήταν ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Ανδρέας Λοβέρδος
Στο πνεύμα αυτό λοιπόν, εικοσιοκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο με το οποίο ζητούν να υπάρξει «μια εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, η οποία, στη μεταμνημονιακή εποχή είναι όρος επιβίωσης της χώρας».
Όπως αναφέρουν στο κείμενό της στόχος τους είναι να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου «αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας».
Λέτε να φοβήθηκαν το "Νέο Γουδί";
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Εθνική σωτηρία ή εθνική προδοσία;

Του Δημήτρη Μυταρά
Τα σκουπίδια δεν είναι μόνο στους δρόμους.
Ενωθείτε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό.
Η κατάσταση εξελίσσεται σε εθνική προδοσία!

Κουκουλοφόροι εναντίον ροπαλοφόρων και τούμπαλιν η νέα αντιπαράθεση της αριστεράς!

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η κορύφωση των χθεσινών επεισοδίων ανάμεσα σε κρανοφόρους – κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους στο Σύνταγμα, ήταν μια ακόμη αντιπαράθεση του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι όλα έγιναν για την… πλατεία.
Δηλαδή, την κατάληψη του επάνω μέρους της πλατείας Συντάγματος από το ΠΑΜΕ.
Στο γεγονός αντέδρασαν  μέλη διαφόρων αριστερών συνιστωσών, που είχαν αποκλειστεί από την προσέγγιση της Βουλής και ακολούθησε το μεγάλο ντου!
Φυσικά, το γεγονός είναι αφορμή και όχι αιτία, αφού η αιτία είναι οι ...

«Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού» και η απλή εκδοχή του στον ισχυρότερο άνδρα στην Τουρκία

Η πολιτική Ερντογάν με το δόγμα Νταβούτογλου δημιούργησε ένα καυτό σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο
 
«Ου παντός πλειν ες Πόντον»

Η Ελλάδα σήμερα έχει χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), με πληθυσμό περίπου 11.000.000.

Έχοντας κατασταλάξει ο κουρνιαχτός των γεγονότων,των πρώτων ημερών, στην περιοχή της Ν.Α Μεσόγειο – Αιγαίου και βλέποντας να εξελίσσονται σχεδιασμοί και στρατηγικές, άλλοτε συγκρουσιακές και άλλοτε συνεργασίας, έχουμε πλέον την δυνατότητα εκ του ασφαλούς, να πούμε ότι συντελείται επανακαθορισμός στρατηγικών στόχων, απ’όλους τους εμπλεκόμενους, διεθνείς ή μη, παράγοντες, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο, συντελείται στις...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έτσι σκοτώσαμε τον Καντάφι – Ποιος του έδωσε τη χαριστική βολή; - Νέα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ video

- «Δεν ξεχωρίζετε το σωστό από το λάθος; Ο Θεός να συγχωρήσει αυτό που κάνετε»
- Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μουαμάρ Καντάφι πριν εκτελεστεί από το οργισμένο πλήθος
- "Στο ψυγείο η σορός του για να μάθουν όλοι ότι είναι νεκρός", λέει λίβυος υπουργός...

Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι εικόνες και τα video από τη Σύρτη. 
Ο Καντάφι είχε την «ατυχία» να πέσει ζωντανός στα χέρια των ανταρτών. 
Κι εκείνοι φρόντισαν να πάρουν την εκδίκηση που ονειρεύονταν χρόνια. 
Τον εξευτέλισαν, τον χτύπησαν, τον ντρόπιασαν, του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να του δείξουν τι θα επακολουθήσει, τον σκότωσαν...

Απίστευτο: Η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας θα διαφημίζει Τούρκους!

ImageΟι υπεύθυνοι της KAE Kαβάλα, ομάδας μπάσκετ που αγωνίζεται στην Α1, θεώρησαν εθνικά σωστό και λογικό ότι πρέπει να διαφημίζουν στην φανέλα τους τις "Τουρκικές Αερογραμμές"!  
Δεν τους ενδιαφέρει αν καθημερινα τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας, ούτε αν τα πολεμικά τους σκάφη κάνουν το ίδιο.  
Εκτός αν νομίζουν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία λέγεται "Τουρκικές Αερογραμμές" («Turkish Airlines»), οπότε αφού δεν θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις παραβιάσεις και τις εμπλοκές, αποφάσισαν και αυτοί να την διαφημίσουν!
Σημειώνουμε ότι πρόκειται περί κρατικής εταιρείας που διαφημίζει σε όλο την πλανήτη την τουρκική σημαία και στην διαφήμισή της όπως βλέπουμε, εμφανίζει το κλασικό τουρκικό τόξο των Τούρκων ιππέων της...

Αντίδοτο στην κρίση

Από τα καλύτερα που μου έχουν στείλει τον τελευταίο καιρό. Μου το έστειλε ο καλός μου φίλος ο Πάνος. 
Ας το ρίξουμε στην τύχη μπας και ξεπεράσουμε την κρίση…
Δύσκολο να το πιστέψετε αυτό το κείμενο, ΑΛΛΑ !!
Φέτος θα έχουμε την εμπειρία τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνίων. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 και αυτό δεν είναι όλο …
Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε -
Τώρα προσθέστε την ηλικία που θα έχετε φέτος, και το αποτέλεσμα θα είναι 111 για όλους!
Για παράδειγμα, εγώ γεννήθηκα το 1957 και 57 + 54 = 111 καλό, ε !!!
Αυτό είναι το έτος των χρημάτων!
Φέτος τον Οκτώβριο θα έχουμε 5 Κυριακές, 5 Δευτέρες και 5 Σάββατα.
Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια...

Ο ροζ πάνθηρας σε νέες περιπέτειες

Ο ροζ πάνθηρας σε νέες περιπέτειες
Η Βασούλα μετά από την επικοινωνιακή αντίδραση της για ένα και μόνο άρθρο του πολυμαχαιριού του Μπένι αποφάσισε να ψηφίσει τα πάντα.
Ανάμεσα στην θέση της στο ΠΑΣΟΚ και στο καλό των πολιτών διάλεξε το αναμενόμενο. Εκτός και αν θεωρήσουμε ότι το ξεζούμισμα και η εξαθλίωση γίνεται για το καλό μας.

Αλλά έχει συνειδησιακό πρόβλημα. Και πήγε να τις το λύσει ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής ο οποίος παριστάνει (όταν δεν κάνει κανό) τον πρωθυπουργό.
Και αυτός ο Μπένι… έφερε ένα νομοσχέδιο, χάρμα οφθαλμών, που θα το ψήφιζε ο καθένας με μεγάλη χαρά και πρόσθεσε ένα άρθρο ίσα – ίσα για να δημιουργεί συνειδησιακά προβλήματα στους υπηρέτες του λαού.
Μεγάλη η χθεσινή διαδήλωση, μεγάλη και η...

Η εξαπάτηση κατά του λαού τιμωρείται, με φυλάκιση δύο ετών και με χρηματική ποινή!



Γράφει ο Βασ. Αθ. Κόκκινος 
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162),
όποιος εξαπατάει εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.
Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό προεκλογικώς κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού. Όμως, αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί...

Καλά μεσάνυχτα Έλληνες


Ανήκω στη γενιά των 35ρηδων, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και προσπαθούσα μέχρι πρότινος να δημιουργήσω μια αξιόλογη οικογένεια, σύμφωνα με τα πρότυπα των γονιών μας σε μια πιο εξελιγμένη έκδοση.
Σπίτι επιπλωμένο, δουλειά υποσχόμενη, δυο αυτοκίνητα, μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, οικιακές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, τηλεόραση 50'', αποκωδικοποιητές με τεράστια πιάτα, σκύλο στο σπίτι- λυκόσκυλο βέβαια, φύλακας πιστός να τα προσέχει όλα αυτά και αρκετά πράγματα ακόμα που δηλώνουν τη βλακεία που με (μας) διακατέχει τα τελευταία 10-12 χρόνια.
Η Ελλάδα μας δεν βρίσκεται σε κρίση...

Η Άνοιξη της Μεσογείου. Ιστορία... ήρθαμε.

Όταν το κύμα των αραβικών εξεγέρσεων και επανάστάσεων άρχισε να σαρώνει μια τεράστια περιοχή του πλανήτη, από τη βόρεια Αίγυπτο μέχρι τον Περσικό Κόλπο, αρκετοί αναλυτές και μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι στη Δύση έσπευσαν να μιλήσουν για ένα νέο 1989.
Αναμασώντας επιστημονικοφανείς θεωρίες του παρελθόντος, περί του Τέλους της Ιστορίας, επιχειρούσαν να παρουσιάσουν το εξεγερτικό κλίμα ως μια ακόμη νίκη της φιλελεύθερης (και μάλιστα νεοφιλελεύθερης) αστικής δημοκρατίας. Η Ιστορία έπρεπε για άλλη μια φορά να μας αποχαιρετίσει καθώς, όπως υποστήριζαν οι ίδιοι, τα...

Πάμε Βρυξέλλες; To τελευταίο ανέκδοτο!


Ενώ τα πράγματα στη χώρα είναι εξαιρετικά σοβαρά και πιθανόν  να γίνουν και τραγικά, στο πολιτικό σκηνικό  
ζούμε κωμικοτραγικές στιγμές
Αποκορύφωμά τους η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες. 
Έτσι όπως έγινε η πρόταση, μας θυμίζει τον Τζίμη στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» που ρωτάει το φίλο του: «Πάμε πλατεία;»
Την ώρα που η χώρα βρίσκεται, κυριολεκτικά, στο χείλος της χρεοκοπίας, ...

Τα παλληκάρια της… φακής στην κυβέρνηση

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η επιστολή των τριών υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου θα μείνει στην ιστορία ως η πιό άγρια και, ταυτόχρονα, η πιό άδικη επίθεση πολιτικών εναντίον του ελληνικού λαού στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, ο κύριος Λοβέρδος και ο κύριος Ραγκούσης ταυτίζουν τον απλό πολίτη με τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, που οι ίδιοι ανέθρεψαν και εξέθρεψαν, οι ίδιοι χρησιμοποίησαν στους κομματικούς τους πολέμους και οι ίδιοι αφέθηκαν να χρησιμοποιηθούν ως…

Oργή Μόσχας για Ε. Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν. Μεντβέντεφ"

Eκτεθειμένος βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, καθώς η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στο πρόεδρο της Ρωσίας Ν. Μεντβέντεφ για να επισκεφθεί την Ελλάδα, πέρα από την αρχική ανταλλαγή προθέσεων πέρσι τέτοια εποχή σε συνέδριο στην Ασία όπου είχαν παρευρεθεί οι Γ.Παπανδρέου και Ν. Μεντβέντεφ. Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες ρωσικές πηγές "Μέχρι στιγμής ούτε επίσημη πρόσκληση έχει σταλεί, ούτε φυσικά αποδοχή της μπορεί να υπάρξει λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος του προέδρου. Υπάρχει και η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Μαρτίου, η οποία επιβαρύνει το πρόγραμμα ακόμα περισσότερο".
Αλλά και χθες στη Βουλή ο...

Εχθρός του ...Έθνους η Λούκα Κατσέλη!

Για λόγους … εθνικούς και όχι κομματικής πειθαρχίας  
διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ η Λούκα Κατσέλη σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, με την οποία ανακοίνωσε την διαγραφή της.
Μεταξύ άλλων ο...

Η επιστολή Βενιζέλου αποκαλύπτει το ποιος είναι "τσάμπα μάγκας" αλλά και το "έγκλημα κατά της κοινωνίας"

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο… καθηγητής, αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του προς την Κ. Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου. 
Είναι η επιστολή που του είχε ζητηθεί (μαζί μ’ αυτή του πρωθυπουργού) ως προϋπόθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα η οποία είχε φύγει από την Αθήνα. 
Τότε θυμίζουμε ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα με την τρόικα, ότι ήταν προγραμματισμένη να φύγει και να ξαναγυρίσει. Λίγο μετά βέβαια μετέβη στις ΗΠΑ κι έπεσε γονατιστός  ζητώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Με άλλα λόγια: Πήγε ο κ. Βενιζέλος να μπλοφάρει με την Τρόικα, αλλά αυτή του έκανε κόντρα ρελάνς και του τα …πήρε όλα. Τους τα έδωσε όλα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Και επιπλέον προεξόφλησε και ...

Κ. Βενιζέλο, "Μπορείτε να μας πείτε αν η Proton Bank έχει προσφέρει τίποτα στο κόμμα σας;"

Οφειλόμενες απαντήσεις για την Proton


Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε αρκετά τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.  
Γνωρίζουμε την πληθωρικότητά του, τη δεινή ρητορεία του, την αμφιλεγόμενη ευφυΐα του.  
Γνωρίζουμε τη ροπή του στην πολυτέλεια, τον αριστοκρατικό γάμο του, την αδυναμία του στο λεπτό γούστο.  
Γνωρίζουμε τις άριστες σχέσεις του με την οικονομική ελίτ της χώρας, τη στήριξη που απολαμβάνει από συγκεκριμένο μέρος των ΜΜΕ και τον άσβεστο πόθο του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ...

Μετά το «ΠΥΡ» …συγνώμες δεν έχει…

Quantcast
Δοσίλογε φύγε…
Με το καλό… το δικό σου καλό….
Γιατί το δικό μας καλό το εξαφάνισες….
Δοσίλογε είσαι προδότης… Πάρτο απόφαση…..
154….. είστε προδότες κι εσείς….
Η ιστορία γράφεται στην συνείδηση του λαού πρώτα…. και όσο και αν προσπαθήσετε  να την παραποιήσετε…. όσο συνωστισμός έγινε από τους Έλληνες «τουρίστες»  στην προβλήτα της Σμύρνης τον Αύγουστο του 1922, άλλο τόσο θα μείνει ο Δοσίλογος ως «σωτήρας»….
Δοσίλογε φύγε…  γρήγορα…

Το "Κούρεμα και η Δραχμή"


Όταν οι πολίτες μία χώρας δεν ξέρουν που πηγαίνουν, είναι αδύνατον να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων του κράτους τους – ενώ χωρίς αυτούς, δεν μπορεί ποτέ να επιτύχει μία κυβέρνηση
Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Β.Βιλιάρδου και στο τέλος η τοποθέτηση ενός πολύ αξιόλογου αναγνώστη μας
Εισαγωγή: Λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα κρίνει την «τύχη» του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κ. Β.Βιλιάρδος αναλύει και εξηγεί, τι σημαίνει «κούρεμα» σε πραγματικά νούμερα και υπό τις σημερινές συνθήκες, 
τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να αποφύγει την πτώχευση, έστω και την ύστατη στιγμή, καθώς επίσης ..

Προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Τι είναι για σας πατρίδα;

τι είναι η πατρίδα
Εσείς, κύριοι υπουργοί, με τον όρο «πατρίδα»,
εννοείτε την παράδοση ενός ολόκληρου λαού… σκλάβων
στις ορέξεις των μεγάλων αφεντικών, εγχώριων και ξένων!
Δια χειρός Αλιθέρση

Σήμερα είστε έτοιμοι να ψηφίσετε ένα ακόμη νομοθετικό έκτρωμα ( Το ψήφισαν ήδη, πλην κ. Λούκας Κατσέλη). 
Ήδη μ’ αυτά, που μέχρι στιγμής έχετε ψηφίσει, σκορπίσατε πολλή δυστυχία στο φτωχό, στον άνεργο στο μεροκαματιάρη. 
Σχεδόν έχετε αποτελειώσει τη μεσαία τάξη και πάτε ολοταχώς για τη διάλυσή της.
Ξεπουλήσατε και συνεχίζετε να ξεπουλάτε το δημόσιο πλούτο. Εξασφαλίζετε μεγαλύτερα κέρδη στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Βάλατε υποθήκη ολόκληρή τη χώρα, μηδέ εξαιρουμένων και των μνημείων της! Παραδώσατε την εθνική μας ανεξαρτησία στα χέρια των λεγόμενων…

Πώς η Lehman Brothers ηττήθηκε από τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Lehman Brothers, κήρυξε πτώχευση καθώς είχε αποτύχει να βρει αγοραστή και η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίστηκε απρόθυμη να την βοηθήσει.
Έχοντας χάσει το 90% της κεφαλαιοποίησής της από τις αρχές του 2008, με τις ζημιές της να ξεπερνούσαν στο τρίτο τρίμηνο του έτους τα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια, η τράπεζα αναζητούσε για να επιβιώσει κεφάλαια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Πολλές οι ανακρίβειες για το θάνατο του 53χρόνου

Σύμφωνη η ανακοίνωση του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με αυτή του Υπουργείου Υγείας... 
Δεν μας είπαν όμως πως επί ώρες διέψευδαν για κλινικά νεκρό ενώ μεταφέρθηκε ο άνθρωπος χωρίς σφυγμό..;
H δεύτερη ανακρίβεια είναι ότι μιλούσαν για 40 τραυματίες από πέτρες και όχι από αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Είμαστε πολύ μικροί για να μην ονειρευόμαστε και πολύ μεγάλοι για να ακούμε τις μαλακίες σας»

Δύο βδομάδες κινητοποιήσεων, καταλήψεων, πορειών και την ματαίωση της παρέλασης της 28ης από τους μαθητές στα Χανιά, δεν θα μπορούσαν να περνούσαν απαρατήρητες, ούτε να θεωρηθούν απλά μια φούσκα. 
Έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία με μαθητές από τη Μαθητική Κοινότητα Χανίων, τους συναντήσαμε και κουβεντιάσαμε για 2 1/2 ώρες. 
Να τονίσουμε ότι τα διάφορα περιστατικά που κατατίθενται είναι κυρίως από δυο σχολεία, που πηγαίνουν οι συγκεκριμένοι μαθητές. Δυστυχώς η έλλειψη ...

Καζάκης: "Να επιστρέψουμε στη Δραχμή"


Η Ημέρα

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; 
Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα; Τι θα γίνει; 
Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή, γιατί όλοι έχουν καταλάβει πως η Ελλάδα, όπως την γνωρίζαμε, έχει τελειώσει.  
Ευτυχώς.
«Όποιος γνωρίζει δεν προβλέπει και όποιος προβλέπει δεν γνωρίζει», αλλά εγώ θα προβλέψω:

Ο Παγκαζέλος

Το παραπάνω δύο σε ένα  τρομοδημιούργημα, του Λευτέρη Παπαθανάση,  δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις.
Ο ίδιος περιγράφει την αφορμή:

Βίντεο με το νεκρό Καντάφι - "Μην πυροβολήσεις" είπε στον αντάρτη που τον βρήκε

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα αργά το μεσημέρι και επιβεβαιώθηκε από το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης. Η σορός του μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εικόνες μεταδόθηκαν από το Al Jazeera. Ο Καντάφι νεκρός και μέσα στα αίματα. Γύρω του πανηγυρίζουν αντάρτες και σέρνουν από εδώ και εκεί την σορό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς τραυματίας διαδηλωτής - Βαρύ το κλίμα στον Ευαγγελισμό

- Ο 53χρονος ήταν οικοδόμος και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ
- Με προκλητικό τρόπο οι κουκουλοφόροι κάνουν προβοκάτσια στην συγκέντρωση
- ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σύλληψη κουκουλοφόρου από τα μέλη του ΠΑΜΕ
- Τουλάχιστον 35 τραυματίες μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν δυστυχώς έγινε πραγματικότητα. Μία μεγαλειώδης συγκέντρωση κατέληξε σε τραγωδία αφού ένας 53χρονος άνθρωπος, μέλος του ΠΑΜΕ που μετείχε στη διαδήλωση ξεψύχησε τελικά στο νοσοκομείο...

Σαρκοζί προς Μέρκελ: Πόλεμος αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη!

Μέχρι και πολεμικές συγκρούσεις στην Ευρώπη 
μπορεί να πυροδοτήσει η άρνηση της Γερμανίας να βρεθεί βιώσιμη λύση για το χρέος των χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία κλπ. προειδοποιεί ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος σπεύδει στην Φραγκφούρτη για να αποφύγει τα χειρότερα!
Όλα αυτά ενώ τα τελευταία "καρφιά στο φέρετρο" της ελληνικής οικονομίας, όπως την ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον γιατί ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες θα πεθάνουν, βάζει η Γερμανία με την απόφασή της να...

Η Μέρκελ direct στο Youtube και δέχεται και ερωτήσεις

Η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος της Γερμανίας άνοιξε κανάλι στο Youtube. Και δεχόταν και ερωτήσεις μέχρι χθες ώστε να απαντήσει στις 10 καλύτερες σε ζωντανή διαδικτυακή της συνέντευξη.  
Η διεύθυνση είναι εδώ και το promo video της συνέντευξης εδώ :

ΣΟΚ από Βαρουφάκη: "Θα μας εξαθλιώσουν επίτηδες για παραδειγματισμό..!"

Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού  ALTER, καλεσμένος του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο γνωστός καθηγητής οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος είπε το πιο κάτω σοκαριστικό, που άφησε προφανώς εμβρόντητους όσους παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή το κανάλι.
Είπε περίπου, πως...

Έτσι γίνεσαι υπουργός.... από τον Χάρρυ Κλυνν


Ναι, με βίασε ο σημερινός υπουργός...

 
Τα ένοχα μυστικά της εξουσίας στην Ελλάδα: "Sex, τρομοκρατία και διαφθορά"
“Ναι, με βίασε ο σημερινός υπουργός  
όταν ήμουνα φοιτήτρια. Τον κατήγγειλα στην Αστυνομία αλλά στη συνέχεια άρχισε να εκβιάζει τους δικούς μου και αναγκάστηκα να αποσύρω τη μήνυση. Ο τύπος είναι πιο χυδαίος και πιο εμετικός από τον Ντομινίκ Στρος Καν!...»
Αυτά εξομολογείται μπροστά στη δημοσιογραφική κάμερα μεγάλου γερμανικού καναλιού Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στη Γερμανία...

Ζητούν βοήθεια από τον Καρατζαφέρη

Έκκληση Βενιζέλου πριν από λίγο σε Καρατζαφέρη να ψηφίσει η Κ.Ο. του ΛΑΟΣ το πολυνομοσχέδιο

Έκκληση απεύθυνε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής όπου συζητήσει το θέμα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ο Βενιζέλος προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη προκειμένου η Κ.Ο. του ΛΑΟΣ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο
«Τώρα κρινόμαστε είναι η ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Η απάντηση όμως ήρθε άμεσα...

Μέρκελ: "Ούτε ένα πλάνο δεν θέλω μαζί του..."

«Ούτε  ένα τηλεοπτικό πλάνο, δεν  θα ήθελα μαζί του…», έλεγε η Γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ , στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε σε γερμανικό ΜΜΕ.
Ο άνθρωπος με τον οποίο δεν θα ήθελε ούτε ένα πλάνο, ούτε μια χειραψία, δεν είναι άλλος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος  γνωρίζει πως κάθε φορά που εμφανίζεται να...

H συγκλονιστική ομιλία του Πάνου Καμμένου για τον Ροκφέλερ, τα CDS και τον Γιώργο Παπανδρέου!

Τάραξε τα έδρανα της Βουλής 
για μια ακόμα φορά η ομιλία του Πάνου Καμμένου, δίνοντας το σήμα για την έναρξη του εθνικού αγώνα!
Μάλιστα κάλεσε τους βουλευτές να αντιδράσουν λέγοντας ότι: 
«έχετε ευθύνη να αντιδράσετε. Να αντιδράσετε σήμερα!».
Αν δεν κάνουμε μέτωπο απέναντι στην παράδοση της χώρας θα είμαστε υπεύθυνοι..
Και το Γουδή δεν θα μας χωράει όλους...

Θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ μετά το όχι της Βάσως

Ενώπιον μείζονος κρίσης βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία. 
Μετά τη Λούκα Κατσέλη και η Βάσω Παπανδρέου διεμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, ενώ ανοιχτό φέρεται να αφήνει το θέμα και ο Μίμης Ανδρουλάκης, ίσως και ένας ή δυο ακόμα βουλευτές.
Στην κυβέρνηση, μετά το μήνυμα ότι δεν ψηφίζει και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, έπεσε κυριολεκτικά πανικός.
Όχι μόνο γιατί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αποδυναμωμένος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Αλλά και γιατί η Βάσω Παπανδρέου αποτελεί ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία υπουργός επί πολλά χρόνια, παρ’ ολίγον αρχηγός αν τελικά δεν...

Ζακ Ντελόρ: “Μαθαίνουν στην Ελλάδα πώς να πεθάνει θεραπευμένη”


Ζακ Ντελόρ: “Μαθαίνουν στην Ελλάδα πώς να πεθάνει θεραπευμένη”

Σκληρά λόγια για τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί αλλά και για τη «θεραπεία» στην οποία υποβάλλεται η Ελλάδα, από τον «ιστορικό» πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας Le Monde στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, για τη «θεραπεία» στην οποία υποβάλλεται η Ελλάδα, ο κ. Ντελόρ υποστηρίζει ότι ασκείται η «παλαιά μέθοδος του ΔΝΤ» δηλαδή «μάθετε στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να πεθαίνουν θεραπευμένες»
Και προσθέτει:

Τι θα συμβεί αν τη Κυριακή μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε και επίσημα παρότι οι Πασόκοι θάχουν ψηφίσει το κολασμένο πολυνομοσχέδιο; Εκλογές;

Πληθαίνουν όσο περνά η ώρα οι φήμες περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών καθώς τα αδιέξοδα της κυβέρνησης είναι πλέον περισσότερο από φανερά. Κι αν αυτά δεν μας αφορούν, τα αδιέξοδα της χώρας είναι πολύ σοβαρότερα και επικίνδυνα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι...
ίσως και την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και ζητήσει από τον κόσμο να αποφασίσει για το τι θα γίνει. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τα εξής γεγονότα:

Ρώσοι πεζοναύτες στον Έβρο - Κοινή παρέλαση με Ε.Σ.! (video)

Προπομπός του μεγάλου ρωσικού στόλου που καταπλέει στην Ανατολική Μεσόγειο (μεγάλο αφιέρωμα στην κρίση της Α.Μεσογείου και στην κάθοδο του ρωσικού στόλου υπό το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», μπορείτε να βρείτε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) το αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και σε λίγο καταπλέει στον Έβρο!
Με δύναμη 150 Ρώσων πεζοναυτών και δεκάδες τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80 διαφόρων εκδόσεων μεταξύ των οποίων και την σπάνια ...

Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση "σβήνει" δύο Στρατιές!

Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. 
Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και  προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Ιδού η λίστα με τις «μαύρες» καταθέσεις"

Ένας-ένας καλούνται από τις αρμόδιες αρχές για ..εξηγήσεις μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, μάνατζερ, προπονητές και άλλοι με «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που όμως δεν δικαιολογούνται από τα ποσά που δήλωναν στην εφορία, με τις πρώτες «καμπάνες» ήδη να έχουν αρχίσει να πέφτουν.

Η λίστα-«φωτιά», που έχει στην διάθεσή του το Newsit και περιέχει γνωστά ονόματα των οποίων έχουν «ανοίξει» οι λογαριασμοί, είναι ο «οδηγός» των «ράμπο» του ΣΔΟΕ...

Επιστολή - κόλαφος για Βενιζέλο, από τον Κώστα Βαξεβάνη

Από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ως συνέχεια της τηλεοπτικής αντιπαράθεσής τους,για «πόθεν έσχες», νόμο περί ευθύνης υπουργών, άδειες καναλιών, χρέη ΠΑΕ και το δώρο στην Proton Bank

«Ασπίδα προστασίας» του πανταχόθεν βαλλόμενου πολιτικού συστήματος, αποκαλεί τα νομοθετήματα του Ε. Βενιζέλου, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, δίνοντας έτσι συνέχεια στην προ ημερών τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους.
Ο κ. Βαξεβάνης καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο το "έκτρωμα" του νόμου περί ευθύνης υπουργών "που οδηγεί στην ατιμωρησία" και τον εγκαλεί για μια σειρά ρυθμίσεων, όπως η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών χωρίς άδεια, το χάρισμα χρεών στις ΠΑΕ και τη σκανδαλώδη ρύθμιση υπέρ της τράπεζας Proton του Λ. Λαυρεντιάδη.
Αναλυτικά η επιστολή, που...

Περικυκλώνουν τη Βουλή από νωρίς το πρωί - Αξημέρωτα στη... θέση του ο φράχτης!

- Στο Σύνταγμα, στις 11:00 το μεγάλο ραντεβού των εργαζομένων
- Συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση του Κοινοβουλίου από τις 09:00
- Βομβαρδισμένο τοπίο τη Αθήνα μετά τα χθεσινά επεισόδια
- Πριν ξημερώσει έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο

Με νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της οικονομικής πολίτικής...

Απολογισμός πρώτης ημέρας

του Γαλαξιάρχη

Χθες, πρώτη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας (με συγκρατημένους υπολογισμούς) άνω του μισού εκατομμυρίου πολιτών διαδήλωσαν στους δρόμους της χώρας. 
Ειδικά για την Αθήνα οι αριθμοί που αναφέρονται από διάφορες πηγές εμφανίζουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις και κυμαίνονται από 70.000 έως και πάνω από 300.000.  
Ενδεικτικά στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: 50.000 στη Θεσσαλονίκη, 20.000 στο Ηράκλειο, 10.000 στην Πάτρα και 5.000 στα Ιωάννινα.
Όλοι συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία από τις πολυπληθέστερες λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Είναι άραγε “όλοι ίδιοι”; Ή μήπως είναι οι ίδιοι πίσω από κάθε απάτη τις τελευταίες δεκαετίες;

Τράπεζες, Πρόσωπα, Σκάνδαλα, και ένας λαός, ο Ελληνικός, ΘΥΜΑ!

Γράφει η Πόπη Σουφλή

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ και ευχαριστώ τον ανώνυμο φίλο, που μου έστειλε το παρακάτω αποκαλυπτικο σκανδαλώδες υλικό...

Απολαύστε τον Βενιζέλο.. Αξίζει...Όλα τα λεφτά: "Ο πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε..."!

Ὄχι Βαγγελάκη μου !! Ὄχι καλό μου !! Δέν σέ ξεχνοῦμε καί σένα !!!
Μόνο μή μοῦ στενοχωριέσαι ... καί πάθεις καμμιά ἀβιταμίνωση καί ποῦ νά τρέχουμε νά βροῦμε μουρουνόλαδο νά σέ στανιάρουμε !!!!
Eleni Oxia Sami
"Ο πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε..."
Πόσο προφητικός ήταν:

Ο Καραμανλής είχε κτυπήσει «καμπανάκι» στον Σαμαρά...

Οι κρίσιμες εξελίξεις των τελευταίων ωρών για τον τόπο έχουν αναπόφευκτα και πολιτικές εξελίξεις
Το χθεσινό ναυάγιο της συνάντησης Παπανδρέου-Σαμαρά, αλλά και η έκκληση για κοινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, προβλημάτισαν και τον πρώην πρωθυπουργό.
«Μόνη λύση οι εκλογές» φέρεται να λέει ο Κώστας Καραμανλής στους συνεργάτες του, ο οποίος επικροτεί, σύμφωνα με πληροφορίες την στάση Σαμαρά...

Κατσέλη: «Θα το καταψηφίσω για τα παιδιά μου, κι ας με διαγράψουν»

Επιμένει η Λούκα Κατσέλη ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 37 προειδοποιώντας ότι αν ψηφιστεί θα οδηγήσει σε τέτοια ύφεση που δεν θα επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι.  
Μιλώντας στο iefimerida χαρακτήρισε «άνευ ουσίας» την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που έκανε στη ρύθμιση ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες βράδυ.
Σύμφωνα με την...

Παπανδρέου: "Πάμε μαζί στις Βρυξέλλες;"- Σαμαράς: "Τι τον θες τον Συκοφάντη μαζί σου;"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό, ο οποίος του ζήτησε να ταξιδέψουν μαζί στις Βρυξέλλες και να κάνουν από κοινού τις διαπραγματεύσεις.
«Τι τον θες τον συκοφάντη μαζί σου; Για επικοινωνιακούς λόγους;» ήταν η απάντηση του Σαμαρά και συνέχισε «Όταν ένας πρωθυπουργός κι ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης διαπραγματεύονται από κοινού, σημαίνει ότι υπάρχει μια κοινή θέση και μια κοινή εθνική γραμμή. Εσύ τί εθνική γραμμή μας έδειξες χθες;».

Αφού διέσωσε τον Λαυρεντιάδη την έπεσε σε Σάλλα και Βγενόπουλο μέσω Κουρή - Alter

O Παπανδρέου αφού διέσωσε την διεφθαρμένη τράπεζα του Λαυρεντιάδη εξαναγκάζοντας τους φορολογούμενους πολίτες να πληρώσουν 1,1 δις ευρώ, την έπεσε άγρια στους Σάλλα και Βγενόπουλο.
Οι τελευταίοι είναι  οι δύο τραπεζίτες  που έχουν δανείσει το μεγαλύτερο ποσό στον Κουρή και το Alter που ...

Τράπεζες: Αλλαγή ηγεσιών και επανακεφαλαιοποίηση

"Το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το συμφέρον της χώρας"

Επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αλλαγή ηγεσιών προμηνύει η επίθεση του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στις τράπεζες κατά τη χθεσινή ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για τις συνέπειες ενός μεγαλύτερου κουρέματος σημείωσε «δεν θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, αλλά οι θέσεις ορισμένων» δήλωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας...