Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τέτοιο "φτύσιμο" δεν έχει ξαναπέσει ποτέ από την ηγεσία ενός έθνους, ειδικά σαν την Ρωσίας σε μία κυβέρνηση, ειδικά την ελληνική.


Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου
ο οποίος B.Πούτιν, φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β. Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!
Πριν λίγο ο Ρώσος ηγέτης "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα κα την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου:  

Τα όρια της ρητορείας


Γράφει
ο Σταύρος Λυγερός


Το 2004, ο Σημίτης δεν του έδωσε ούτε την ευκαιρία να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 
Στην εσωκομματική μάχη του 2007, ο Βενιζέλος ήταν φαβορί, αλλά τελικώς κατάφερε να ηττηθεί.
Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, έστω και κατά το ήμισυ.

Μπορεί να μην έγινε πρωθυπουργός, αλλά ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών έχει πρωτόγνωρη
  εξουσία και πρωταγωνιστικό ρόλο. 
Ο Παπανδρέου, άλλωστε, έχει συμφέρον αυτές τις δύσκολες ημέρες να αφήνει τον επίδοξο διάδοχό του μόνο στη σκηνή.
Ο Βενιζέλος αυτοπροβάλλεται σαν τον πολιτικό που θυσιάζει την όποια δημοτικότητά του για να σώσει την Ελλάδα. Μπορεί και να το πιστεύει. 
Το σίγουρο, όμως, είναι ότι λόγω...

Η "Βόμβα" Πάγκαλου που λέει "ναι" σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

- Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι αντίθετος σε πρόωρες εκλογές
- Πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση στις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου
- Για τα πρόσωπα της συγκυβέρνησης δηλώνει πως δεν τον αφορά αυτή η ιστορία
- Σφοδρή επίθεση κατά του ΚΚΕ το οποίο κατηγόρησε ότι επενδύει στην χρεοκοπία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντάει “όχι” στο...

Με αυταρχικά ανδρείκελα ποια φαντασία στην εξουσία;‏

«Η φαντασία στην εξουσία»!

Με τη συγκεκριμένη φράση από το ’68, άνοιξα πάλι το χρονοντούλαπο της ιστορίας για να ησυχάσω λίγο τη σαλεμένη μου σκέψη που διαχειρίζεται τόσες ενστάσεις, όσες είναι και οι παραπλανητικές πηγές πληροφόρησης.  
«Η φαντασία στην εξουσία» μεταφράστηκε, δυστυχώς, σε επικοινωνιακό σύνθημα της εξουσίας.
Σήμερα απλώς...

Σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων προβλέπει έγγραφο της ΕΕ σύμφωνα με το Bloomberg – Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα

- Η διαδικασία επαναγοράς θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επενδυτές
- Τι λένε τα ξένα ενημέρωσης και ποια σενάρια μεταδίδουν
- Στη Νέα Υόρκη ο Ευαγγελος Βενιζέλος – Δύσκολη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ

Την επαναγορά όλων ελληνικών ομολόγων ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ανταλλαγής τους προβλέπεται από το δεύτερο σχέδιο διάσωσης προβλέπει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Το έγγραφο αναφέρει πως η διαδικασία αυτή θα είναι...

Θα φορολογήσετε και τα κεριά, βρε γελοίοι;

Έχεις πάρει άδεια, εσύ που τραβάς με την κάμερα;
Η υπάληλλος της Δ.Ε.Η. Πειραιά μου έβαλε τις φωνές. Ενώ είμαι έτοιμος να αμυνθώ, εκείνη κουρασμένα μου προτείνει να βγούμε στην είσοδο.
Έλα να κάνουμε ένα τσιγάρο. 
Έξω αλλάζει, τράβα, φωνάζει! Κάνε κάτι  να φανεί η κατάντια μας! 
Κουνά τα χέρια της, το πρόσωπο της κάνει μορφασμούς απόγνωσης
Έρχονται πια 150 άνθρωποι τη μέρα για να κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης. 
Οι λιγοστοί εργαζόμενοι αναστενάζουν από τις ιστορίες που εξελίσσονται τα πρωινά στα κεντρικά καταστήματα της Δημόσιας εταιρίας ηλεκτροδοτήσεως...

"Μια μέρα μαγική"... Καλημέρα σας!


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γεωργαντά: "Mας εξέτασαν στο πόδι!.." (Το είχε κανονίσει ο Πετσάλνικος στη πρόσφατη συνάντηση με τον Παπανδρέου!)

Το μυστήριο της πρόσφατης συνάντησης Παπανδρέου-Πετσάλνικου Ζωή Γεωργαντά: Οταν χτύπησε το καμπανάκι, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μου λένε ότι δεν απάντησαλύθηκε.
Ο κρυβόμενος πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Πετσάλνικο-γειασάν τη Πέγκυ Ζήνα - να πέσει στα χαμηλά ο Ανδρέας Γεωργίου του ΔΝΤ και της Στατιστικής Αρχής και να απαξιωθεί η Γεωργαντά.
Την "αποστολή" εξετέλεσαν πρόθυμα οι πασόκοι βολευτές με επικεφαλής τον Μακρυπίδη.


Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Κώστα Κυριακόπουλου από την "Ε"
«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει η βούληση να ερευνηθεί η υπόθεση των καταγγελιών σε βάθος και να βρεθεί η άκρη». Η Ζωή Γεωργαντά, μία ημέρα μετά την εξέτασή της από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προβαίνει σε ακόμη μία καταγγελία: «Μας έδωσαν μόνο τέσσερα λεπτά και τριάντα ερωτήσεις...».
Ζωή Γεωργαντά:

Βενιζέλος;

Πολύ μεγάλο θέμα έχει προκύψει εντός κι εκτός επικράτειας με τον Βενιζέλο που μετά τις χθεσινές δηλώσεις του περί Αργεντινής επανήλθε σήμερα με διαρροές ότι θα πάει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία με «κούρεμα» του Χρέους κατά 50%.
Το Χρηματιστήριο παλεύει να διασώσει τις 800 μονάδες και ο υπουργός Οικονομικών παλεύει να διαψεύσει όσα από το πρωί διέρρεε λέγοντας ότι «δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση οι συζητήσεις, οι φήμες και τα σχόλια».
Τον πιστεύει κανείς άραγε;
Πάντως όχι οι αγορές που έχουν γυρίσει για τα καλά την πλάτη τους.

Η χαμένη τριετία Κων. Μητσοτάκη

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Αν ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είχαν αφεθεί να ολοκληρώσουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο, η σημερινή Ελλάδα θα ήταν στις πρώτες θέσεις των οικονομικά πετυχημένων χωρών της ευρωζώνης…». 
Τα λόγια αυτά –αινιγματικά, αλλά μεστά σε περιεχόμενο– λέει ο κ. Χέννινγκ Κριστοφερσεν, Δανός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο 1985-1995, αντιπρόεδρός της και επιφορτισμένος με την ευρωπαϊκή οικονομία. Ο ίδιος Επίτροπος είχε...

Χάρρυ Κλυνν: Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον... αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…

Έχουμε μέσα μας αίμα;
Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…
Ναι ρε…

Το 2009 υπήρχε… “άλλος δρόμος”


Ο βαθμός της εσωτερικής φθοράς που υφίσταται μια Κυβέρνηση, και συνήθως σηματοδοτεί την πορεία προς την ολοκλήρωση και κατάρρευση της πολιτικής κυριαρχίας της, μπορεί να «μετρηθεί» με επάρκεια, από τα επικοινωνιακά αντανακλαστικά της. Τα οποία γίνονται εξαιρετικά αργά, και επιβαρύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις, αντί να τις διασκεδάζουν, ή να τις ανατρέπουν.

Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το κάδρο της πολιτικής καθημερινότητας, όπου κυριαρχούν τα πιο σκληρά μέτρα που έλαβε ποτέ κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, εξελίχτηκε σε πολιτικό πρόβλημα πρώτης γραμμής για το...

Το “σενάριο” που οδηγεί σε εκλογές

Η πιο σημαντική είδηση της χθεσινής ημέρας, του πρώτου 24ωρου με την ελληνική κοινωνία να βιώνει το σοκ της ανακοίνωσης των μέτρων της Κυβέρνησης, ήταν η εξομολόγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στα μέλη του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τα σενάρια για το μέλλον.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, σκιαγράφησε τρία «επεισόδια» στο σίριαλ της χρεοκοπίας ή μη της χώρας
Στην πρώτη περίπτωση, εφαρμόζεται η Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου, και το rollover των ελληνικών ομολόγων οδηγεί σε «κούρεμα» του πραγματικού χρέους, κατά 20%
Στη δεύτερη περίπτωση, που προφανώς όλοι απεύχονται, η Ελλάδα δεν ...

Έτσι αύξησαν το έλλειμμα και το χρέος... Έγγραφα – ντοκουμέντο

Πάρα πολύ καλή δουλειά στο "Ράδιο 9" από την δημοσιογραφική του ομάδα, που αποτελείται από σοβαρούς, έγκυρους και πολύ αξιόλογους επιστήμονες! 
Έτσι και εμείς, σας παρουσιάζουμε την ανάλυση τους για τη "μεθόδευση αυξήσεως του Δημοσίου Χρέους της χώρας μας", με αποτέλεσμα να... ζούμε σήμερα τις συνέπειες αυτού του εγχειρήματος της κυβέρνησης!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.
Το Ράδιο 9 φέρνει στο φως σήμερα 2 έγγραφα που καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο το πως γινόντουσαν οι συνεννοήσεις μεταξύ του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, του Γενικού Διευθυντή Walter Radermacher και φυσικά του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας για το 2009. 
Να τονίσουμε ότι όταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές ο κ. Γεωργίου για το αν συμμετείχε στη διαδικασία και ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκείνος δεν απάντησε….

Απαντήστε κύριε Χρυσοχοΐδη!

Πάλι μιλάει για ανάπτυξη ο επί της ανάπτυξης αρμόδιος υπουργός Χρυσοχοΐδης.
Κοροϊδεύει την κοινωνία.
Εν γνώσει του! 
Συνειδητά!
Κι όλοι οι πολιτικάντηδες που την επικαλούνται.
Ας κάνουμε ένα υποθετικό σενάριο.
Ας υποθέσουμε ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι κάποιος επενδυτής.
Θα ερχόταν να επενδύσει σε μια χώρα η οποία έχει ευρώ κι αύριο κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί;
Θα ερχόταν να επενδύσει σε μια χώρα που κάθε δυο τρεις μήνες αλλάζει το φορολογικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μη ξέρει πόσο θα φορολογηθεί;
Θα ερχόταν να επενδύσει σε μια χώρα, όπου οι έκτακτες εισφορές έχουν καταστεί ετήσια συνήθεια των κυβερνήσεων;

Κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι πλέον αθώος του εγκλήματος.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι συμμέτοχοι στα δολοφονικά πειράματα της κυβέρνησης στα ποντίκια - πολίτες.

Κανείς δεν έχει άλλοθι για τη δολοφονία της χώρας από την κυβέρνησή του. Και μιλάμε για στυγνή  δολοφονία μια και κανείς Έλληνας δεν έχει πειστεί ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει.
Ακόμη και οι ίδιοι  οι κυβερνώντες έχουν αρχίσει να σαρκάζουν την υπομονή των πειραματόζωων, όπως σωστά παρατήρησε ο Πρετεντέρης.
-Θα δούμε πόσο θ’ αντέξουν οι Έλληνες. Η ζωή δεν τελειώνει…

Οι ανύπαρκτοι προκαλούν….

Η γραφικότητα κάποιων υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών, δεν έχει τέλος.
Μερικούς, συνάδελφός τους, τους αποκάλεσε στην αργκό γομάρια!
Σε μια περίοδο, που οι αναλυτές τη χαρακτηρίζουν παρόμοια με το 1922, ή το 1940, φαίνεται να τους απασχολούν περισσότερο τα βουλευτικά τους προνόμια, παρά ο τρόπος που θα σωθεί η Ελλάδα.
Πριν από μερικούς μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Δημοκρατία και η Χαρά Κεφαλίδου από το ΠαΣοΚ, επέστρεψαν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.
Τι ήταν να το κάνουν;

Το Όραμα Του Γιωργάκη!

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ: "ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"!!!!
1. ΑΓΓΕΛΙΑ: Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη μέχρι 22 ετών. Απαιτείται φωτογραφία ολόσωμη με μπικίνι στη διεύθυνση...
2. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;
3. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: Επόμενη κίνηση η θέσπιση του θεσμού του εργαζόμενου της γειτονιάς
4. ΑΠΟΡΙΑ: Αν σ' ένα ζευγάρι δουλεύουν & οι 2, θα πρέπει να χωρίσουν ή ο ένας να παραιτηθεί;
5. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, ένας γιατρός ανα πόλη, ένα νερό ανά Βαγγελιώ

Τρέμουν με την "Εσχάτη Προδοσία" και μας εκβιάζουν με την Αργεντινή!

Τη τελευταία του ζαριά ρίχνει το σύστημα καθώς διαπιστώνει πως τα μέτρα του δεν περνάνε κι ο χρεοκοπημένος λαός τη βροχή δεν τη φοβάται.
-Θα γίνουμε Αργεντινή μας απείλησε ο Βενιζέλος!
. Στ΄αρχίδια μας είναι η απάντηση μας...

Don’t cry for me Argentina…



Μάχη για να αποφύγει τις εκλογές δίνει η κυβέρνηση 

Απεγνωσμένη μάχη μέχρις εσχάτων για να μην πάει σε πρόωρες εκλογές δίνει η κυβέρνηση, με το παράδοξο δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου να βρίσκεται απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και την κοινή λογική, όπως αυτή διατυπώνεται από παράγοντες του εξωτερικού, αλλά και από τον διεθνή Τύπο.
Ο κ. Βενιζέλος προχώρησε χθες και σε νέες τρομοκρατικού περιεχομένου δηλώσεις...

Πρόκληση: Το χλιδάτο αυτοκίνητο του Βενιζέλου κοστίζει 750.000 ευρώ!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που σφαγιάζει τους μισθούς και τις συντάξεις στο Δημόσιο, την ώρα που καταδικάζει εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα… 
Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία μέρα ακόμη, κυκλοφορεί με την θωρακισμένη BMW 740!
Μέσα στη χλιδή… Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με όλες τις ανέσεις: ειδική θωράκιση για τα λάστιχα (!), τα παράθυρα, ενώ υπάρχει και ειδική θωράκιση στο χώρο του ρεζερβουάρ! 
Είναι ένα...

Ο Παπανδρέου έτρωγε σε "τρε σικ χασαποταβέρνα" την ώρα της ανακοίνωσης των μέτρων

Την ώρα που οι Έλληνες άκουγαν τα νέα μέτρα κι ένιωθαν σαν τους αιχμάλωτους των Ρωμαίων όταν τους πετούσαν στο Κολοσσαίο, για να τους φάνε τα λιοντάρια, ο «εξαφανισμένος» πρωθυπουργός διασκέδαζε με την οικογένειά του στην σικ χασαποταβέρνα της Κηφισιάς «Τηλέμαχος» (από τα καλύτερα στέκια κρεατοφαγίας).
Έδειχνε άνετος και ήταν μαζί με την Άντα και την κόρη του, ενώ γύρω, τον φρουρούσαν μια ντουζίνα σωματοφύλακες...

Λαγκάρντ: Απεχθείς οι συγκρίσεις Ελλάδας - Αργεντινής, "άδειασε" τον Βενιζέλο!

«Δεν θα πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αργεντινή», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί το χρέος της βιώσιμο.
«Οι συγκρίσεις είναι απεχθείς. Δεν μπορείς απαραίτητα να συγκρίνεις τι έγινε σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα» δήλωσε η Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον, όπου...

Ο φόβος για παγκόσμιο “κραχ” και τα τρία σενάρια για την Ελλάδα

- Δυο σενάρια πτώχευσης και μόνο ένα για διάσωση της Ελλάδας
- Γιατί όλοι θέλουν κούρεμα του ελληνικού χρέους
- Πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας: παγώνουν οι οικονομικές μηχανές
- Financial Times: σημάδια που δείχνουν νέο παγκόσμιο κραχ

Τα σημάδια από τις ΗΠΑ, όπου έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι οικονομικοί εγκέφαλοι του κόσμου είναι με μια λέξη “μαύρα” για την παγκόσμια οικονομία.
Τα επιτόκια δανεισμού ακόμη και των πιο ισχυρών κρατών έχουν εκτιναχθεί, ενώ ταυτόχρονα οι ...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πού 'σαι ρε Καραμανλή...!

Ξέρω ότι πολλοί θα πέσετε να με φάτε, και ειλικρινά χωρίς να ανήκω σε κανένα κόμμα, έτσι όπως βλέπω τα πράγματα, χίλιες φορές να μας κυβερνούσε ο Καραμανλής!
Και να εξηγήσω απλά γιατί ! 
Όχι ότι ο Καραμανλής ήταν άγιος και δεν έκανε λάθη. 
Αλλά επί των ημερών του η ανεργία ήταν πολύ χαμηλότερη, τα spreads πολύ χαμηλότερα, η βενζίνη ήταν πολύ φθηνότερη, δεν φοβόμασταν για του μισθούς και τα επιδόματα, δεν ακούγαμε συνέχεια για χρεωκοπία, δεν φοβόμασταν για τις καταθέσεις μας, δεν ήταν ο ΦΠΑ τόσο, και πόσα άλλα...

Mαταιώθηκε ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ λόγω κρίσης - "Ώρα δράσης, όχι ασκήσεων"

Ματαιώνεται η μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, η μεγαλύτερη των Ενόπλων Δυνάμεων που γίνεται παραδοσιακά στις αρχές Οκτωβρίου από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο (παλαιότερα μέσω της άσκησης «Τοξότης» ενωνόταν επιχειρησιακά με την άσκηση «Νικηφόρος» της Εθνοφρουράς στην Κύπρο).
Οι λόγοι ματαίωσης της άσκησης έχουν να κάνουν κυρίως με την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και με το ότι το χρονικό διάστημα που γίνεται η άσκηση συμπίπτει χρονικά με την «αιχμή» της κρίσης, όπως την αναμένουν τα Γενικά Επιτελεία το πρώτο...

Η επέτειος μιας λεηλασίας

Η φωτογραφία αποτυπώνει τη μισή αλήθεια. 
Ο Κώστας Σημίτης, μπροστά από ένα ATM, στο ξεκίνημα του 2002, παίρνει στα χέρια του τα πρώτα ευρώ, δηλαδή το νέο νόμισμα της Ελλάδας, μετά την είσοδό της στην ευρωζώνη.  
Η στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει, αποδίδοντας σε εκείνη την πολιτική απόφαση αποδοχής της ένταξης της Ελλάδας, τα σημερινά δεινά της ζώνης του ευρώ.
Στη φωτογραφία διακρίνεται ακόμη ο μετέπειτα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και σημερινός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, να χειροκροτεί τον τότε πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που... 

Έβριζαν τον Βενιζέλο στο εντευκτήριο της Βουλής!

Ένταση σήμερα στο κοινοβούλιο μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών

Ο κακός χαμός έγινε το πρωί στο εντευκτήριο της Βουλής με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να «στολίζουν» με τα... καλύτερα λόγα τον υπουργό Οικονομικών. 
Το τι άκουσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Ο Χριστοδουλάκης τους καρφώνει με... προτροπή Σημίτη.

Όχι τυχαία χθες το απόγευμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την παρουσίαση βιβλίου του, ανέφερε ότι όσα μέτρα και να πάρεις μέσα στην ύφεση δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Πρόκειται για άγριο κάρφωμα κατά της πολιτικής Παπανδρέου που...

Mega: Οι ψιθυριστές που καλλιεργούν Ηττοπάθεια και Υποταγή

  - ΒρωμοMega channel, σήμερα.
Καμπουράκης,(κάποιος γνωστός του είπε):
"Εγώ δεν παλεύω άλλο. Δεν βγαίνει πουθενά".
Οικονομέας,(σχολιάζοντας τη δήλωση Τόμσεν - ΔΝΤ πως η ελληνική
                  κυβέρνηση το τελευταίο εξάμηνο δεν έκανε τίποτα):
                  "Πάλευαν να τα αποφύγουν (νέα μέτρα)!
Αυτοί είναι οι Συνεργάτες των Δημίων. 
Οι Δήμιοι της ενημέρωσης.
Οι ψιθυριστές που καλλιεργούν Ηττοπάθεια και Υποταγή. 
Τα μισθωμένα δεκανίκια της πράσινης Εξουσίας.

Χρεοκοπήσαμε; Μα, τι λες τώρα…



«Όπως συμβαίνει σε έναν κακό γάμο που οδεύει στον τελικό χωρισμό, έτσι και τώρα είναι καλύτερα να υπάρξουν κανόνες που θα κάνουν το διαζύγιο λιγότερο δαπανηρό και για τις δύο πλευρές».
Νουριέλ Ρουμπινί
Από την περασμένη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία (υποτίθεται) ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις με την Τρόικα, και άνοιξε ο δρόμος για τα νέα μέτρα, άρχισαν να βγαίνουν δειλά - δειλά και οι πρώτες διαρροές, για την …αλήθεια που έρχεται.  
Οι Γερμανοί είπαν προ ημερών ότι η χρεωκοπία δεν είναι ταμπού, και σπεύσαμε να τους κατακεραυνώσουμε.  
Αστείο και τραγικό μαζί, γιατί η αλήθεια που δεν μας αρέσει είναι ότι στην πραγματικότητα έχουμε χρεοκοπήσει εδώ και μήνες.
Την περασμένη εβδομάδα, κάποιοι σχολιαστές...

Τι θέλουν επιτέλους; Χούντα ή εμφύλιο;


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Χθες η κυβέρνηση της Ελλάδας, πιστή θεραπαινίδα του αδιαπραγμάτευτου δόγματος των τοκογλύφων και της τρόικας «Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο Γιώργος μας»*, ανακοίνωσε νέα δολοφονικά μέτρα για τη χώρα, την οικονομία και τον ελληνικό λαό, τα οποία, κατά παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, είναι μέρος μόνον όσων θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. 
Όμως τα μέτρα δεν τους αρκούν. Είναι μόνο η μία όψη της λεηλασίας.
Συνεχώς τις τελευταίες μέρες τόσο η κυβέρνηση όσο και ξένοι θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες, μέσω...

Ψωροκώσταινα, ο Γιώργος σου πού πάει;

Της Τζένης Κ.

Γιώργο κράζει το παιδάκι, Γιώργο ο νιος και Γιώργο ο γέρος… πλην όμως ο Γιώργος τώρα τελευταία, όλο και πιο συχνά, αποσύρεται σε άγνωστη τοποθεσία, όπου το φεγγάρι δε βγαίνει, τα σύννεφα χαμηλώνουνε και η βρόχα πέφτει άλλοτε straight through και άλλοτε gay through…. 
Το πυκνό παραπέτασμα χασισοκαπνού που ...

Ελλάδα: 2 χρόνια μετά. Σεπτέμβριος 2009 - Σεπτέμβριος 2011

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου

Συμπληρώνουμε 2 χρόνια από τότε που ο Κώστας Καραμανλής προκήρυξε εκλογές το Σεπτέμβριο του 2009.  
Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ βρέθηκε εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση όπου είχαμε:

- Μια πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα να αντιμετωπίσει.
- Μια αντιπολίτευση μη συναισθανόμενη την κρισιμότητα των συνθηκών, εγκλωβισμένη στο «όχι σε όλα» και αποφασισμένη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές λίγους μήνες μετά.
- Μια μικρή κοινοβουλευτική δύναμη, αδύνατη να σηκώσει το βάρος της ευθύνης των αλλαγών που χρειάζονταν να γίνουν.
- Σημαντική κυβερνητική φθορά που οφείλεται σε λάθη, παραλείψεις, ατολμία και μερικές κακές κυβερνητικές επιλογές.

Η τότε κυβέρνηση ζήτησε ...

Σ.Λαβρόφ: "Ρωσική στρατιωτική και πολιτική "ασπίδα" στην Κύπρο"

Στην πιο κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, ίσως την κρισιμότερη μετά το 1974, η Ρωσία ρίχνει όλο το πολιτικό και στρατιωτικό της βάρος υπερ της Μεγαλονήσου:  
Κατ'αρχήν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιδίωξε και συναντήθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Κύπρου Δ. Χριστόφια και μετά προχώρησε σε μια εξαιρετικά σαφή και καθαρή δήλωση υπέρ της Κύπρου.
Δεύτερον στην περιοχή ήδη πλέει ένα ρωσικό υποβρύχιο με κατευθυνόμενα βλήματα...

Γιατί ο Παπανδρέου αποφεύγει τις ΗΠΑ;

Από πότε έχει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ομπάμα; Πως είναι οι σχέσεις τους;



Ο Παπανδρέου βρίσκεται "κρυμμένος" στην Ελλάδα από τη Κυριακή.
Στην Αθήνα επέστρεψε αιφνιδιαστικά από το Λονδίνο, απ' όπου επρόκειτο να πετάξει για Νέα Υόρκη.
Η ανακοίνωση της ματαίωσης του υπερατλαντικού ταξιδιού αιτιολογήθηκε ως εξής από το Μαξίμου: ...

Θα μας στύψουν σαν «λεμονόκουπες»


‘Οταν γίνονται πολιορκίες, μέρα – νύχτα χτυπούν τα τύμπανα του εχθρού για εκφοβισμό. 
Πρέπει το ηθικό των πολιορκημένων να μειωθεί και, είναι γνωστό, στρατός και λαός χωρίς ηθικό, είναι εύκολο θύμα.
Οι δανειστές μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να πάρουν τα δανεικά πίσω. Αν η Ελλάδα πτωχεύσει ή βγει απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να πάρουν δεκάρα!
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγεί από το Ευρώ, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Τι θα γίνει, λοιπόν; 

Αυτά τα μέτρα ήταν μόνον η αρχή

Η καταιγίδα μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση δεν αρκεί για να «κλείσει» τις «τρύπες», ούτε για να καλύψει τους νέους φιλόδοξους στόχους που φαίνεται πως θα τεθούν μέσα από τον ανασχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου.

Το τι θα επακολουθήσει αποτυπώνεται στις δηλώσεις τόσο του Κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, όσο και τις τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Και οι δύο, δεν μιλούν πλέον μόνον για...

Μετά το "Ευχαριστώ" του Σημίτη στους Αμερικανούς, ήλθε το "Ευχαριστώ" του Βενιζέλου στη Τρόικα!

Μετά τον Κώστα Σημίτη που ευχαρίστησε δημόσια τους Αμερικανούς για το κάζο που μας έκαναν στα Ίμια, ο πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος σ' ένα ακόμη ανεξέλεγκτο ξέσπασμα του παρορμητισμού του ευχαρίστησε την καλή Τρόικα που υπάρχει και μας ελέγχει.
Προφανώς ο  Βενιζέλος με τα 3-4 εκατομμύρια ευρώ σε κασαδούρα και την αίσθηση της αιωνιότητας που του δίνει η ...

Βάσω Παπανδρέου: «Το καράβι πηγαίνει στα βράχια»

Θέση για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις πήρε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων κ. Βάσω Παπανδρέου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους και χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους είπε πως το «καράβι πηγαίνει στα βράχια» και ευθύνη για αυτό, όπως είπε, έχουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστές και επιχειρηματίες.

Κρύφτηκαν πίσω από μια ανακοίνωση και ανακοίνωσαν μόνο τα μισά μέτρα – Δείτε τις περικοπές με παραδείγματα

- Ως 400 ευρώ το μήνα χάνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι
- Δείτε ποιο θα είναι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
- Τουλάχιστον 150 ευρώ οι απώλεια για μια μέση σύνταξη
- 300 ευρώ περισσότερος φόρος από τη μείωση του αφορολόγητου
- 450 ευρώ για όλους οι επιπλέον φόροι

Επέλεξαν με μια “λιτή” ανακοίνωση χωρίς κανείς να έχει το θάρρος να βγει και να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες να ενημερώσουν ότι γονατίζουν κι άλλο τα εύκολα θύματα...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Aνδρουλάκης: "Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης χωρίς τον Γιώργο πρωθυπουργό"

Πρόωρες εκλογές  ή  συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής προτείνει ο Μ. Ανδρουλάκης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ανάβοντας νέες φωτιές στο Μαξίμου. 
Ο "πράσινος" βουλευτής, με ένα μανιφέστο υπό τον τίτλο «Ζήτημα Δημοκρατικής Νομιμοποίησης» το οποίο ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο δείχνει στον Γιώργο Παπανδρέου τον δρόμο των εκλογών ή της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης χωρίς όμως τον ίδιο επικεφαλής.
«Είναι αυτονόητο ότι το βάρος των εξελίξεων δεν...

Βάζουν μπροστά τον Καραμανλή


Ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει διάπλατα ανοιχτή πια την πόρτα επικοινωνίας με τη Συγγρού

«Αν το 2009 ο λαός είχε επιλέξει να ψηφίσει τον Κώστα Καραμανλή δεν θα φτάναμε στ’ αυτό το σημείο»
Τα λόγια ανήκουν στον...

Πού κρύβεται o "άχρηστος"ο Καραμανλής; Γιατί δεν μιλάει;

Ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από τον πολιτικό βίο της μάταιης τούτης χώρας στις 4 Οκτωβρίου 2009.  
Μια βδομάδα αργότερα ξεκινούσε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης το οποίο 
ο τεμπέλης, χοντρός, κουρασμένος, ανίκανος, ακαταλληλος πρωθυπουργός, 
που έπαιζε όλη μέρα Play station και 
η γυναίκα του έπινε φραπέδες στο Λαϊκό (και ήταν και μαυρισμένη (!!!!))....

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: " Η Συμμορία του ΔΝΤ " πίσω από τη μεθόδευση! Ακόμα και η Eurostat έβλεπε έλλειμμα κάτω από το 12,7%!



6/12/2009
Το CDS του ΤΤ είχε ήδη πουληθεί, σύμφωνα με τον Στρως Καν όλα είχαν συμφωνηθεί για την ένταξη στο ΔΝΤ, είχε λήξει και η βρωμερή μεθόδευση με το Τ+10…
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί. 
Κάποιος έπρεπε να την απασφαλίσει. 
Ο πυροκροτητής θα ήταν το έλλειμμα. Πως όμως;
Αφού ο ίδιος ο Προβόπουλος δήλωσε στους ηγεμόνες στις 8/10/2009  ότι το έλλειμμα θα ήταν κάτω από το 10%!! Με στοιχεία του γ’ τριμήνου! 
Μία δήλωση που έγινε παρουσία ΟΛΩΝ των πρωτοκλασάτων της νέας κυβέρνησης, αλλά “εξαφανίστηκε”! 
Δείτε ακριβώς τι είχε πει: 

Το ερώτημα είναι αν τον άκουγε...

 
 Το 1985, όταν πάλι το δημόσιο ταμείο ήταν άδειο, στις υποδείξεις για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πρωθυπουργός Αν. Παπανδρέου απαντούσε με διάγγελμα στους πολίτες: 
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είναι τόσο ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν την εθνική μας ανεξαρτησία, δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύσει, έστω και στο παραμικρό, μια τέτοια εξέλιξη (απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας, δηλαδή του εθνικού μας ελέγχου πάνω στη χάραξη της οικονομικής μας πολιτικής). 
Γιατί, πέρα από το θέμα της αρχής...

Γιατί επέστρεψε από το Λονδίνο ο Γιώργος;

Guest star σε ταινία του Σειρηνάκη ο Γιώργος...


Στην  νέα ταινία του Δημ. Σειρηνάκη, εμφανίζεται σαν guest star ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αυτός ήταν ο λόγος που επέστρεψε εσπευσμένα από το Λονδίνο  αντί να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.
Ήθελε να πάρει μέρος στα...

Παγωμάρα στον πολιτικό και οικονομικό κόσμο από τις χρυσές μετοχές!

Απόλυτα αιφνιδιασμένη δείχνει η πολιτική και οικονομική ηγεσία μετά την αποκάλυψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις χρυσές μετοχές της "Τράπεζας της Ανατολής" που βρέθηκαν σε σεντούκι πολίτη στην Πάτρα.
Οι μετοχές αποτιμώνται σε 640 δισεκατομμύρια ευρώ σε σημερινές τιμές και στην όλη υπόθεση εμπλέκεται τόσο η Εθνική Τράπεζα, όσο και η Τράπεζα της Γαλλίας.
Η Τράπεζα της Ανατολής, δραστηριοποιήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στην Μικρά Ασία, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια και το 1932...

Γιατί ο Σαρκοζί είπε στον Παπανδρέου ότι "μολύνετε την Ευρώπη";

O Xρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής του Mega, απεκάλυψε στο twitter πως ο Σαρκοζί στη πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος με την Μέρκελ και τον Παπανδρέου, γύρισε και είπε στον δικό μας:
-"Μολύνετε την Ευρώπη με τη στάση σας"!
Mια πολύ σκληρή κατηγορία με πολλές και ποικίλες αναγνώσεις, σε μια συγκυρία που έχει προκληθεί απίστευτη σεναριολογία και αχλή μυστηρίου, τόσο για την εξαφάνιση του πρωθυπουργού, όσο και για την αναβολή του ταξιδιού του στις ΗΠΑ!
Τι οδήγησε τον Γάλλο πρόεδρο, που ως τώρα ήταν φιλικά διακείμενος...

Απ’ έξω κούκλα, από μέσα… πανούκλα!

Και χρεοκοπία και ευρώ

Τα μέτρα επί των οποίων επιμένει η τρόικα στις τηλε-επαφές της με τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, συνιστούν ουσιαστικά προετοιμασία του εδάφους για κήρυξη της χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας εντός του ευρώ, ενός είδους «εσωτερικής χρεοκοπίας» δηλαδή, στη διάρκεια της οποίας τα δάνεια θα καλύπτουν μόνο τις λήξεις των ομολόγων, ενώ εντός συνόρων η χώρα θα ζει μόνο με αυτά που καταφέρνει να εισπράξει ως έσοδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι με χθεσινή ανακοίνωσή του για την κρίση χρέους της Ευρώπης, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, προβλέπει μεν χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά όχι και αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ.
Πρόκειται για...

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πτώχευση με όρους αποικίας


Ύστερα από την εγκατάστα­ση του πρώτου επίσημου Γκαουλάιτερ μετά τη ναζι­στική περίοδο, του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ολοκληρώνεται και τυπι­κά η νέα κατοχή της χώρας. 
Για ορια­κή στιγμή έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κα­τά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 13/9 με τον πρόεδρο της Alpha Ban k Γιάννη Κωστόπουλο. Τη συνάντηση αυ­τή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα είδος Δαμασκηνού της νέας εποχής, διάνθισε με μια περίεργη και σιβυλλι­κή δήλωση ότι...