Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο άνθρωπος που πέτυχε να 50πλασιάσει τα χρήματα του σε 2 χρόνια! Γιατί τον κρύβετε κύριε πρωθυπουργέ;

Γράφει ο Δευκαλίων
Από αυτήν εδώ την στήλη έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με τα «καταραμένα CDS» επί των Ελληνικών Ομολόγων. Αυτά τα περιβόητα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι Ελληνικής χρεοκοπίας. 
Τις προηγούμενες λοιπόν ημέρες, όταν μαίνονταν επικοινωνιακά η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση, οι τιμές των CDS επί των Ελληνικών Ομολόγων εκτοξεύθηκαν στο διάστημα διαμορφώνοντας αστρονομικές τιμές μεγαλύτερες από τις 5.000 μονάδες βάσης. 
Σε πάρα πολύ απλά και υπέρ-απλουστευμένα Ελληνικά: 
Εάν κάποιος είχε ποντάρει 1 ευρώ σε ένα CDS επί Ελληνικού Ομόλογου τον Νοέμβριο του 2009 (όταν άρχιζε η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση) και ρευστοποιούσε αυτό το ποντάρισμα την προηγούμενη Παρασκευή ή Δευτέρα, θα έπαιρνε πίσω 50 ευρώ
Δηλαδή σε ακόμα πιο απλά και υπέρ-απλουστευμένα Ελληνικά:

Ο Καραμανλής θα επιστρέψει δικαιωμένος και ο Παπανδρέου θα δικασθεί για "εθνική προδοσία"

Κάθε μέρα που περνάει δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παρά τα όποια λάθη έκανε, δεν μπορεί όμως να κατηγορηθεί ποτέ για εθνική προδοσία 
κάτι που πολύ σύντομα θα συμβεί με το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου.
Η περίπτωση Καραμανλή συνοψίζεται σ’αυτό το σπάνιο για τις μέρες μας προσόν του:

Γ. Παπαθανασίου: Γνώριζα το «μαγείρεμα» με το έλλειμμα και αντιμετωπίστηκα απαξιωτικά όταν το δημοσιοποίησα

O πρώην υπουργός Οικονομικών επί Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ήταν ενήμερος για τους χειρισμούς του Παπακωσταντίνου σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και το «μαγείρεμα» της Eurostat με στόχο το... φούσκωμά» του.
Σε αποκλειστική του δήλωση, ο κ. Παπαθανασίου τονίζει ότι όχι μόνο ήταν ενήμερος, αλλά έχει γράψει σχετικά με την περίεργη αυτή ιστορία και στο βιβλίο του με τίτλο «Η Γλώσσα των αριθμών... Η αλήθεια για την οικονομία», ενώ σημειώνει με πίκρα ότι σε όλες τις συνεντεύξεις που έδωσε το επισήμανε, αλλά τον αντιμετώπισαν απαξιωτικά.
Εμείς στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. σας το είχαμε γράψει στην ανάρτηση μας:  
Ο Καραμανλής μίλησε μέσω του Παπαθανασίου
Καθώς επίσης και με τα όσα αποκάλυψε ο τέως επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης, από τις 30 Μαρτίου του 2010, με την ανάρτηση μας:  
Καλά, στην Ελλάδα υπάρχουν Εισαγγελείς ή όχι;

Μια ιστορία για Ειδικό Δικαστήριο...

Η πιο σημαντική από τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, ήταν ότι η αύξηση του ελλείμματος του 2009 από το 12,6% στο 15,5% έγινε αυθαίρετα, κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Eurostat κ. Ράντεμαχερ και χωρίς να προηγηθεί η ακριβής αποτύπωση των μεγεθών.
Όπως είναι γνωστό, το έλλειμμα του 2009 αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες το Φθινόπωρο του 2010 μετά την ενσωμάτωση των ελλειμμάτων και χρεών συγκεκριμένων ΔΕΚΟ...

«Σκοτώνουν» το Εθνικό Σύστημα Υγείας για χάρη Ισραηλινών και Αμερικανών!

Τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο –αν δεν αλλάξει άμεσα η κυβερνητική πολιτική- αποτελεί προαναγγελία του βέβαιου θανάτου του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, ίσως, ολόκληρης της εθνικής οικονομίας, αποτελεί η επιμονή της κυβέρνησης στο νέο τρόπο προμήθειας φαρμάκων για τα δημόσια νοσοκομεία.
Η καινοφανής αυτή μέθοδος παρουσιάζεται ως «όπλο» για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στην ουσία όμως αποτελεί το «Δούρειο Ιππο» για την άλωση της ελληνικής αγοράς από τα ισραηλινά και αμερικανικά συμφέροντα. 
Τα τελευταία...

Καταγγελία- σοκ: Η Eurostat «φούσκωσε» το έλλειμμα της Ελλάδας για να παρθούν τα μέτρα!

«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. 
Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ελευθεροτυπία» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.
Η αποκάλυψη- σοκ για τα «μαγειρέματα» του ελληνικού ελείμματος έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την...

Γιατί ο Ερντογάν δεν μπορεί να αγγίξει την Κύπρο

Η “διεθνής ομπρέλα” που θα προστατεύσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Κύπρο και την οποί α επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο Κύπριος ΥΕΘΑ Δημήτρης Ηλιάδης,υπάρχει και θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία το έχουν καταλάβει ήδη και γι΄ αυτό προσπαθούν πλέον να φέρουν την ένταση στο Καστελόριζο και το Αιγαίο,όπου αυτή η “ομπρέλα” ακόμη δεν έχει ανοίξει. 
Πρόκειται για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που θα προκύψουν από την άντληση του φυσικού αερίου στη Ν.Α Μεσόγειο.
Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα προκύψουν...

Θα μας "ψήσουν" ως την τελευταία στιγμή - 16 Οκτωβρίου θα εγκρίνουν την 6η δόση - Αν μας πουν "όχι" πάμε σε στάση πληρωμών!

- Ζητούν ως τότε νέο μισθολόγιο, εφεδρεία και μια αποκρατικοποίηση
- Μόλις 1 δισ. θα έχει απομείνει στα δημόσια ταμεία- άμεση στάση πληρωμών αν δε μας δώσουν τα λεφτά

Αποφασισμένοι να μας πιέσουν μεχρις εσχάτων είναι οι δανειστες μας για να μας δώσουν την 6η δόση του δανείου.
Το τελικό "ναι" θα το πουν στις 16 Οκτωβρίου και μόνο εαν...

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

"Βαριά ποτά Βαριά τσιγάρα"

Δημόκριτος (460 π.Χ. - 370 π.Χ.)

Ο Δημόκριτος ήταν προσωκρατικός φιλόσοφος που γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης. Μαθητής του Λεύκιππου. 
Πίστευε ότι η ύλη αποτελείτo από αδιάσπαστα, αόρατα στοιχεία, τα άτομα
Επίσης ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι ο Γαλαξίας είναι το φως από μακρινά αστέρια.
Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που ανέφεραν ότι το σύμπαν έχει και άλλους "κόσμους" και μάλιστα ορισμένους κατοικημένους. Ο Δημόκριτος ξεκαθάριζε ότι το κενό δεν ταυτίζεται με το τίποτα ("μη ον"), είναι δηλαδή κάτι το υπαρκτό...

“Πτωχοτραπεζοκρατία εναντίον Ανάκαμψης”, by Βαρουφάκης

“Η Πλάνη και η Jutta”

29/08/2011
Εν αρχή ην η Κρίσις. Ακολούθησε η Πίστις. Κι όταν αυτή κατέρρευσε ήρθε η Πλάνη. Και χρειάστηκε μία Φινλανδή ονόματι Jutta για να την ξεσκεπάσει και να θέσει την Ευρώπη προ της πραγματικότητας που την περιμένει αυτό το Φθινόπωρο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η Κρίση σε δέκα επεισόδια
1. Μάιος 2010. Μέρες Μνημονίου, με τα πανάκριβα δάνεια, τις αστείες προβλέψεις και την πρωτοφανή εν καιρώ ύφεσης λιτότητα που αποτέλεσε το αντίτιμο για τα δάνεια – τον αμίμητο εκείνο συνδυασμό που, με στόχο την μείωση του χρέους, το γιγάντωσε με ρυθμούς που δεν έχει ξαναδεί η Παγκόσμια Οικονομική Ιστορία.

2. Μερικές μέρες μετά ακολούθησε η ίδρυση του EFSF (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) που στόχο είχε να ηρεμήσει τις αγορές ώστε να μην συμπαρασυρθούν προς τον βυθό, από τα απόνερα του ελληνικού ναυαγίου, οι Ιρλανδία και Πορτογαλία.
3. Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΚΤ έφτασε στο σημείο να έρθει σε...

Η συνέντευξη του Στάθη Σαραφόπουλου στους "Ψίθυρους": "Ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί με διλλήματα. Μόνη διέξοδος οι εκλογές"

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη φιλοξενούμε τον πρώην Βουλευτή Στάθη Σαραφόπουλο
Υπογραμμίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε και ο κ Παπανδρέου στην ΔΕΘ δεν εξήγησε τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ. 
«Χρειάζεται δημόσια αυτοκριτική» τονίζει, γιατί ακολουθούν λάθος συνταγή, η οποία υπαγορεύεται από το ΔΝΤ με μονεταριστικά μέτρα. 
Πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνει την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών
Τέλος χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έντιμο και καθαρό απέναντι στον λαό γιατί είπε αλήθειες και ποτέ ψέματα στην ελληνική κοινωνία.
-Κε Σαραφόπουλε και νέα μέτρα και νέα έκτακτα χαράτσια. ΄Εως πότε πιστεύετε θα συνεχισθεί αυτή η κατάσταση;
Το πιστεύω μου είναι ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση ψευτών και αλαζόνων. Κάθε φορά που παίρνουνε μέτρα, μας λένε ότι αυτά είναι και η χώρα θα βγει από την κρίση...

ΠαΣοΚ

Με επίγνωση του εθνικού χρέους, "η ώρα του Αντώνη Σαμαρά"


Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να διαπράξει ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, είναι να επενδύσει πολιτικά στην αγανάκτηση και στη δικαιολογημένη οργή του εκλογικού σώματος. 
Το λάθος αυτό, που τελικά απέβη μοιραίο για το τόπο, το διέπραξε ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, εξωθώντας σε εκλογές τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 
Η εξέλιξη των πραγμάτων, απέδειξε ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου τηρούσε πιο υπεύθυνη στάση και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός σκεφτόταν και ενεργούσε με βάση το εθνικό και όχι το...

Στις ΗΠΑ για το… χρίσμα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Γιώργος ατύχησε σε αυτή την πρωθυπουργική θητεία που ξεκίνησε με τον εκλογικό θρίαμβο του 2009. 
Ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας, με κυρίαρχο ζητούμενο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, και την αποφυγή της χρεοκοπίας, με τις γνωστές… παρενέργειες.
Δυο χρόνια μετά από εκείνη την επικράτηση, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος μοιάζουν σήμερα να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για τις επόμενες εκλογές, που...

Επιχείρηση «κρατήστε μακριά τον Ψωμιάδη από τον Σαμαρα»

Εντολή να κρατήσουν με διακριτικό τρόπο τον εν αργία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη σε απόσταση από τον Αντώνη Σαμαρά έχουν πάρει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ,ενόψει της ανόδου του προέδρου της ΝΔ σήμερα για την ΔΕΘ.
Ο κ. Ψωμιάδης όλες τις προηγούμενες μέρες με δημόσιες τοποθετήσεις του έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ υμνολογίας του Αντώνη Σαμαρά.:

Υφαλοκρηπίδα: Ώρα για να μιλήσουν τα όπλα;

Προσπαθώντας να εξέλθει από το στρατιωτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες το απόγευμα στις 15.09 την διενέργεια σεισμικών ερευνών από τέσσερα νορβηγικά σκάφη (ένα βασικό και τρία συνοδά) σε μια θαλάσσια έκταση νοτιοανατολικά της Μεγίστης και δυτικά της Κύπρου σε σχετικά μικρή απόσταση από τις ακτές της τελευταίας.   
Από χθες το πρωί είχαν αρχίσει οι κινήσεις αντιπερισμασμού με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να ανοικώνει επισήμως ότι αν η Λευκωσία δεν αναστείλει τις προγραμματισμένες ερευνητικές γεωτρήσεις για τον εντοπισμό φυσικό αερίου, τότε θα κινηθεί για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Τουρκία και τα κατεχόμενα.
Η απειλή οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος ήταν η...

Μέρκελ: «Είστε σίγουροι ότι θέλετε βοήθεια»;

Ένα ακόμη παραλειπόμενο από την τηλεδιάσκεψη Μέρκλελ - Παπανδρέου – Σαρκοζί που δείχνει τόσο τις διαθέσεις, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η οικονομική πολιτική της χώρας στο εξωτερικό, είναι μια ακόμη … ατάκα της Γερμανίδας καγκελάριου.
Τουλάχιστον έτσι...

Όταν το βαθύ ΠΑΣΟΚ κολυμπούσε στα ρηχά...


Καλημέρα
Διάβασα την προτροπή σας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (δεξιά στη φωτογραφία) να παραιτηθεί. Και είδα μέσα στο κείμενο να γράφετε για την "πολιτική του αξιοπρέπεια, τις δημοκρατικές περγαμηνές του αλλά και το προσωπικό του ήθος".
Και τι θυμήθηκα;  

Ο Παπανδρέου βρήκε τον ΕΝΟΧΟ !




Φταίει και ο … Χατζηπετρής

Βρέθηκε ο ένοχος! O πρωθυπουργός επέρριψε στα ελληνικά ΜΜΕ την ευθύνη των διαστάσεων που παίρνει η αρνητική εικόνα της χώρας και της κυβέρνησης στην Ευρώπη

Δεν ξέρει τι και ποιος του φταίει του πρωθυπουργού, ως άλλο ένα δείγμα του θολού τοπίου στο οποίο βρίσκεται και δημιούργησε η ίδια η πολιτική του.
Χθες, ανακάλυψε ότι...

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο...

Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του defencenet.gr από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.
Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου...

Ο χάρτης της έντασης – Έρευνες πετρελαίου με... τουρκικές φρεγάτες νότια του Καστελόριζου

- Τουρκική “σφήνα” μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου
- Σε επιφυλακή η Αθήνα απαντά με διάβημα και ειδικές οδηγίες στην πρεσβεία
- Έφθασε το γεωτρύπανο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ - Φόβοι για επέμβαση των Τούρκων
- Το Ισραήλ παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων μέσω δορυφόρου
- Όλες οι καταγιστικές εξελίξεις από το Οnalert.gr

Θέλουν να “σβήσουν” το Καστελόριζο οι Τούρκοι που το...

Οι Τούρκοι βγάζουν ερευνητικό για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Αυξάνουν την ένταση στην Μεσόγειο οι Τούρκοι καθώς οι τουρκικές αρχές με αγγελία προς ναυτιλλομένους (ΝΑΒΤΕΧ) που εξέδωσαν, ανακοινώνουν ότι από 15 Σεπτεμβρίου έως και 15 Νοεμβρίου, το νορβηγικό πλοίο ( BERGEN SURVEYOR) συνοδευόμενο από συνοδευτικά σκάφη και, ενδεχομένως από τουρκικά πολεμικά πλοία θα πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή η οποία περιλαμβάνει κομμάτια της τουρκικής, της κυπριακής αλλά και ένα μικρό κομμάτι της ελληνική υφαλοκρηπίδας στο Καστελλόριζο.
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την...

Πλήρης αποτυχία! Βάζουν χαράτσι αλλά δεν εισπράττουν 1,5 δισ. από το ΕΤΑΚ

Τα νοικοκυριά έχουν γονατίσει και τώρα πρέπει να πληρώσουν κι άλλο. Η αγορά έχει παγώσει, η οικοδομή ... γκρεμίζεται και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να μπουν στα ταμεία χρήματα ... του 2009!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ενώ το έκτακτο χαράτσι μέσω ΔΕΗ μπαίνει για να εισπραχθούν φέτος κάπου 2 δισ. ευρώ, κανείς δεν έχει κάνει κάτι για να μπει 1,5 δισ από το ΕΤΑΚ του 2009 και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και το 2011
Κυριολεκτικά χαμένα στη...

Eurogroup και Ecofin παρουσία του αμερικανού υπουργού Οικονομικών

Τα μέτρα της κυβέρνησης θα βρεθούν στο στόχαστρο σήμερα και αύριο στο άτυπο Eurogroup και Ecofin. Τι σημαίνει όμως η παρουσία του αμερικανού υπουργού;

Τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι πολύ εύκολα για τον έλληνα υπουργό. 
Στο κόσκινο του Eurogroup θα βρεθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε σταδιακά το προηγούμενο 10ήμερο η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ελπίζει ότι θα διαλύσει τη δυσπιστία που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες.
Μετά την...

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 10 καλύτερα ανέκδοτα του 2011 !

ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ….!!!!

10. Βατραχάκι Θα Με Παντρευτείς;
Ένας τύπος τον είχε πενήντα πόντους αλλά δεν μπορούσε να τον «βολέψει» πουθενά! 
Τέτοια πίκρα. Πάει λοιπόν σε ένα γιατρό και του λέει… το και το!
Ο γιατρός του λέει:

Ο Καζαντσίδης και οι Εβραίοι!

"Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν πεθαίνουν τα όνειρα τους"

Casus Belli: Έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από Τουρκία


Αυτόν που θεωρεί «αδύναμο κρίκο» της τριμερούς σύμπραξης Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, αποφάσισε να προκαλέσει η Άγκυρα ανοιχτά, για να αλλάξει τα σε βάρος της στρατηγικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή στην στιγμή στην Α. Μεσόγειο: Έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης, νότια και νοτιοανατολικά της Μεγίστης (Καστελόριζο) πρόκειται να ξεκινήσει η Τουρκία τους πρώτους μήνες του 2012, μετά την..

Ο Καραμανλής δραπέτευσε μ' εκλογές!


ΠΗΓΗ: www.papandreou.gr
Την ώρα που η τότε – υπεύθυνη - αντιπολίτευση του ΠαΣοΚ προσπαθούσε να αναδείξει το - διεθνές - πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που χτυπούσε την χώρα...
...λέγοντας πως δεν υπάρχουν λεφτά!

ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!
Δείτε το!

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Νεοδημοκράτες για τα δομημένα!

Μεγάλος σαματάς έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τα δομημένα ομόλογα που αγοράστηκαν επί Ν.Δ. από πολλά ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σκάνδαλο και να στηθεί εξεταστική επιτροπή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το Συμβούλιο Εφετών επικύρωσε το σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα για την υπόθεση δείχνοντας ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Γι΄ αυτό άλλωστε και η Εξεταστική του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να στείλει καν το πόρισμα της προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Δείτε όμως τώρα τι συμβαίνει...

Η Ρωσία αγοράζει το χρέος της ευρωζώνης!

Τον χειρότερο εφιάλτη τους (αρχίζουν να) ξαναζούν όσοι έχουν ποντάρει αμύθητα, όπως αποδεικνύεται από το πάθος της εμμονής τους, ποσά στην προοπτική χρεοκοπίας της ευρωζώνης. 
Με πρώτο «θύμα» την Ελλάδα, και στη συνέχεια ένα ντόμινο που θα συμπαρασύρει τουλάχιστον την ΙταλίαΙσπανία. και την
Ώστε οι κερδοσκόποι να μπορέσουν να βγάλουν από τα CDS ικανά χρήματα για να ζήσουν… δυο γενιές διαδόχων τους.
Μετά λοιπόν από την κομβικής σημασίας παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Μπαράκ Ομπάμα να στέλνει ακόμη και τον ίδιο τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τιμ Γκάιτνερ στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Ecofin, για να ασκήσει εκ του σύνεγγυς πίεση στους...

Χαράτσι σε όλους! Εξαιρούνται οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι!

Χρεοκοπούμε, δεν χρεοκοπούμε. Βγαίνουμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την ευρωζώνη. 
Θα διασωθούμε, δεν θα διασωθούμε.
Το μάδημα της μαργαρίτας συνεχίστηκε σε επίπεδο δηλώσεων εξ Εσπερίας, μαζί με το σκοτσέζικο ντους.
Χθες, μας άφησαν να βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό – αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον...

Οι βασικές αιτίες της αστάθειας



Η κρίση στην οποία έχει εμπλακεί η Ελλάδα είναι εξαιρετικά σύνθετη και αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια. 
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επεξεργαστούμε και να εφαρμόσουμε μία ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης και αντιμετώπισής της, που ξεπερνάει κατά πολύ το παραδοσιακό πλαίσιο του πολιτικού μας συστήματος.
Ο θρίαμβος των κερδοσκόπων
Η ευρωπαϊκή αστάθεια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο διαρκή θρίαμβο των κερδοσκοπικών κυκλωμάτων.  
Αυτοί που προκάλεσαν με την ασυδοσία και τη βουλιμία τους τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 εξακολουθούν να προσδιορίζουν άμεσα ή έμμεσα τους κανόνες του οικονομικού παιχνιδιού.
Πολλοί κρατικοί προϋπολογισμοί...

Τι υποσχέθηκε σε Μέρκελ & Σαρκοζί ο Παπανδρέου

Νέα μέτρα 6,5 δισ. για... τη στήριξη από Μέρκελ & Σαρκοζί

 

Αν μετατρέψουμε τη χθεσινή 25λεπτη τηλεδιάσκεψη σε εικόνα τότε μάλλον θα είναι η εξής:  Με το ένα χέρι Μέρκελ-Σαρκοζί μας χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και ταυτόχρονα έβαλαν το άλλο χέρι στην τσέπη μας.

Το τραγικό είναι ότι οι δύο ισχυροί έμαθαν το νέο χαράτσι πριν ακόμη κι από μας που θα το πληρώσουμε!
Πιο τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι ακόμη και ...

Γ.Α. Παπανδρέου: "Ανευθυνότητα - Ασυνέπεια - Αναξιοπιστία"


Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου µοιάζει έτοιµος να µετατραπεί σε... πρωθυπουργό της δραχµής. 
Όλες οι βασικές πολιτικές επιλογές του αποδείχθηκαν λαθεµένες µε βάση τα εθνικά µας συµφέροντα.
Ανευθυνότητα
Διεκδίκησς την πρωθυπουργία προσφέροντας  εγγυήσεις ότι «υπήρχαν τα λεφτά» και υποσχέσεις για µισθολογικές αυξήσεις και κάθε...

«Σχέδιο χρεοκοπίας του λαού»

«Σχέδιο χρεοκοπίας του λαού» χαρακτήρισε η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα την ακολουθούμενη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης και ζήτησε  
«αυτό το σχέδιο να χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού. Να ξεκινήσουμε μια συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων», κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο πλαίσιο της παρουσίας της στη ΔΕΘ. 
Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι...

Η ευρωπαϊκή μπλόφα... έπιασε!

H χθεσινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί διήρκησε συνολικά 25 λεπτά.

Η ευρωπαϊκή μπλόφα... έπιασε!
Αφού επί μία εβδομάδα «μας τρέλαναν» με πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, αφού πάγωσαν τον κόσμο που περίμενε έξοδο από το ευρώ, να χάσει τις αποταμιεύσεις του, να καταστραφεί γενικώς, όλα δείχνουν ότι τώρα οι Ευρωπαίοι ολοκληρώνουν το σχέδιό τους.
Σε λίγο θα σας αναφέρουμε τι ζήτησαν από τον κ. Γ. Παπανδρέου, η Α. Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζί και αν ο λογαριασμός... βγαίνει
Ο κ. Παπανδρέου, κατά την προσφιλή του τακτική, το δέχθηκε ανεπιφύλακτα.
Η είδηση τώρα:

Η δικαίωση του Marx για τους... Παπανδρέου & Βενιζέλο.

«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος» 
έλεγε ο Μαρξ πριν από 1,5 αιώνα κι αυτά τα λόγια του απηχούν πλήρως τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες . 
Αργά το απόγευμα Παπανδρέου και Βενιζέλος αποφάσισαν να διπλασιάσουν το χαράτσι για τα ακίνητα που είχαν ανακοινώσει μόλις την περασμένη Κυριακή και να το επιβάλλουν ακόμη και σε ανέργους και άτομα με αναπηρία. 
Από αυτό προκύπτει

Από Δευτέρα η εργασιακή εφεδρεία και από 1η Οκτωβρίου “τσεκούρι” 30% στους μισθούς

“Τρέχουν και δεν φτάνουν” στην Κυβέρνηση να προλάβουν προθεσμίες και χρονοδιαγράμματα που τους έθεσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, για να "κλείσουν φακέλους" που έμεναν σκονισμένοι στα συρτάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σαφές χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σε πρώτο πλάνο περνά πλέον το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα φέρει μειώσεις αποδοχών έως και 30% στους δημοσίους υπαλλήλους- και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
Μάλιστα, ειδικά για το θέμα της...

Διπλασίασαν το χαράτσι στα ακίνητα – "Φεύγει" ακόμη ένας μισθός

- 800-1.200 ευρώ το χρόνο για ένα μέσο διαμέρισμα
- Στα 20 ευρώ/το τετραγωνικό το ανώτατο όριο
- Βάζουν δια ... νόμου ενοικιαστές-ιδιοκτήτες “να τα βρουν”!
- Δεν πληρώνουν Εκκλησίες-Μοναστήρια, πληρώνουν 25% παραπάνω όσοι έχουν νεόδμητο
- Πόσο θα πληρώσει κάθε σπίτι και πόσες θα είναι οι δόσεις - Δείτε παραδείγματα
- Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Μέχρι και 20 ευρώ το τετραγωνικό φτάνει τελικά το νέο «χαράτσι» για τα ακίνητα που επέβαλλε το υπουργείο Οικονομικών..
Το νέο τέλος θα υπολογίζεται πάνω στην τιμή ζώνης που...

Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου:«Αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης η Ελλάδα»


Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου επεσήμαναν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης η Άγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο. 
Και οι τρεις πλευρές τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης», ενώ ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε για τη βούληση της Αθήνας να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της...

Γαργάρα έκανε το μιντιακό κατεστημένο τις αποδοκιμασίες Βενιζέλου και το φτύσιμο του υπουργού σε υπάλληλο!

Μπορεί οι χθεσινές εφημερίδες και οι ηλεκτρονικές τους εκδόσεις να ενημέρωσαν το κοινό τους για τις αποδοκιμασίες και τις φραστικές επιθέσεις υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών κατά του πρώην τσάρου της οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου προχθές Δευτέρα, αποσιώπησαν όμως τις αποδοκιμασίες στον νυν τσάρο, Ευάγγελο Βενιζέλο! Όχι μόνο αποσιώπησαν το γεγονός και συμπεριφέρθηκαν σαν να μην συνέβη ποτέ, επιπλέον έκρυψαν την...

Κουκουναριά. Ένας καρπός κέρδους!

Perierga.gr - ΚουκουναριάΕνα δέντρο η καλλιέργεια του οποίου μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα χωρίς ιδιαίτερες φροντίδες και με σχεδόν μηδενικό κόστος είναι η γνωστή κουκουναριά.
Πρόκειται για ένα δέντρο που αναπτύσσεται εύκολα στη χώρα μας, αλλά επειδή δεν αξιοποιείται εισάγουμε το κουκουνάρι από χώρες του εξωτερικού, όπως η Τουρκία και η Ισπανία.
Η κουκουναριά καλλιεργείται συστηματικά στη ...

Πεκάν: Ενας εξωτικός καρπός υπόσχεται μεγάλα κέρδη

Πεκάν: Ενας εξωτικός καρπός υπόσχεται μεγάλα κέρδη  Μακροχρόνιες αποδόσεις που κυμαίνονται από 1.500 έως και 4.000 ευρώ ανά στρέμμα υπόσχεται η καλλιέργεια του αιωνόβιου δέντρου πεκάν από τη Βραζιλία, ενός ξηρού καρπού που μοιάζει με το καρύδι και κερδίζει διαρκώς έδαφος στην ελληνική αγορά.

Οντας μια άγνωστη καλλιέργεια στην Ελλάδα, ελάχιστοι είναι σήμερα οι καλλιεργητές πεκάν και ως εκ τούτου η εγχώρια ζήτηση καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου με εισαγωγές από Αμερική και τρίτες χώρες.
Πρόκειται για ένα προϊόν με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς...

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομία Βάσει Πόρων

Οικονομία βασισμένη σε πόρους
Οικονομία Βάσει Πόρων* είναι ένα σύστημα στο οποίο όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμα χωρίς τη χρήση χρημάτων, πίστωσης, αντιπραγματισμού ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος χρέους ή υποτέλειας. 
Όλοι οι πόροι γίνονται κοινή κληρονομιά όλων των ανθρώπων, όχι μόνο μιας μερίδας ανθρώπων. 
Η υπόθεση στην οποία βασίζεται αυτό το σύστημα είναι ότι η Γη είναι γεμάτη με άφθονους πόρους: η πρακτική όμως τού καταμερισμού των πόρων μέσω των χρηματοπιστωτικών μεθόδων είναι άνευ σημασίας και αντιπαραγωγική για την επιβίωσή μας...

Το Μονεταριστικό Σύστημα

Παρακολουθώντας τον τρόπο λειτουργίας του σημερινού μας συστήματος άρχισα να σκέφτομαι το πόσο λογικά μας φαίνονται τα παράλογα σχήματά του. 
Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου μια ατάκα του Αλβέρτου (Albert Einstein) ‘Δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα με το ίδιο σκεπτικό που τα δημιούργησες ’  
προσπάθησα να δω τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία μας με μια διαφορετική οπτική γωνία. 
Φαντάστηκα λοιπόν τον εαυτό μου ως ένα λευκή κόλα χαρτί με μόνο όπλο του την λογική του να εξετάζει το σημερινό μας σύστημα.
Βλέπω λοιπόν τα εξής:

Είναι η οικονομία των Παπούα το νέο μοντέλο για την Ελλάδα;

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα τρέχει έναν εξαντλητικό μαραθώνιο με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους της και τη μείωση των ελλειμμάτων της. 
Μισθοί και συντάξεις κόβονται, έμμεσοι φόροι αυξάνονται, έκτακτες εισφορές επιβάλλονται, η ανεργία απογειώνεται, τα εισοδήματα και οι καταθέσεις μειώνονται, ενώ η συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι τόσο μεγάλη που κατατάσσει τη χώρα στη 212η χειρότερη θέση μεταξύ των 215 κρατών του κόσμου.
Έχοντας πλέον γίνει απ' όλους κατανοητό και παραδεκτό πως το χρέος θα παραμείνει, στην καλύτερη περίπτωση, δυσβάσταχτο για πολλά χρόνια και με...

Με τις παρακολουθήσεις του Καραμανλή συνδέουν την υπόθεση κατασκοπίας στην ΕΥΠ

Η περιβόητη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών δεν έχει ακόμα εξιχνιασθεί πλήρως παρά το γεγονός οτι για τις λεπτομέρειές της είναι ενήμερος μετά την επίσκεψη του κ. Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Παπανδρέου.
Η πρόσφατη αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπίας στην ΕΥΠ φέρνει και πάλι στην επιφάνεια την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και...

Απίστευτο: Η χώρα καταρρέει και ο Παπανδρέου έκανε... κανό στον Σχινιά!

Μετά την χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός... χαλάρωσε στη θάλασσα της Αττικής 
Άλλο ένα περιστατικό που δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στον κόσμο του...
Χθες, λοιπόν, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φούντωναν τα σενάρια περί πτώχευσης και οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και στην Αμερική η κυβέρνηση Ομπάμα ήταν σε νευρικότητα, εξαιτίας της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, λόγω Ελλάδας, ο πρωθυπουργός σκεφτόταν πως θα...

Κηδεμόνες από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και από την Ευρώπη στην Ελλάδα

Κηδεμόνες από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και από την Ευρώπη στην Ελλάδα
Ο κηδεμονεύων του κηδεμονεύοντος: Ο Πρόεδρος Ομπάμα στέλνει κηδεμόνα στην Ευρώπη – τον υπουργό των Οικονομικών Γκάιτνερ – και η ΕΕ στέλνει κηδεμόνα στην Ελλάδα – τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Ράιχενμπαχ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, μέσα έναν απόλυτο πανικό, έχοντας καταφέρει να στρέψει όλους τους κλάδους εναντίον της, με τον λαό εξοντωμένο εξαιτίας των εγκληματικών αστοχιών, η κυβέρνηση παραζαλισμένη προσπαθεί να διαβουλευθεί, να λάβει μέτρα που όφειλε να είχε λάβει πριν… από τις εκλογές του 2009 και συσκέπτεται υπό τον πρωθυπουργό...

Αυτοί οι "Παγκόσμιοι ψεύτες... δεν μας αξίζουν. Είναι ολίγιστοι και επικίνδυνοι…"

Ακόμη και η Μέρκελ βγήκε και διέψευσε τον μεγαλοιδεατισμό του Βενιζέλου, ο οποίος είχε το υπουργικό θράσος να δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου και να ισχυρισθεί ότι η διακοπή των συνομιλιών με τη Τρόικα ήταν προγραμματισμένη!
Ένας υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας που τον αδειάζουν καθημερινά όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας, έχει το θράσος να παραμένει στην θέση του, ελέω ενός δειλού φερόμενου ως πρωθυπουργού...

"Είστε οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ που δεχθήκατε όλο το Χρέος"

Από τον Richard Wolff

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Richard Wolff θα την βρείτε εδώ!

H Επανάσταση των Αρίστων!



Υπάρχει κάτι πιο ασήκωτο και πιο προσβλητικό από τη χρεοκοπία.
Κι αυτό δεν είναι άλλο από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αν για κάτι θα πρέπει να ντρεπόμαστε είναι γιατί επί 37 ολόκληρα χρόνια, με το άλλοθι της δικτατορίας,  επιτρέψαμε να εμφανισθεί-συσσωρευθεί στην πολιτική σκηνή του τόπου ένας  πολιτικός υπόκοσμος που δεν έχει προηγούμενο.
Μιλάμε για υπόκοσμο μια και οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε για να επιβληθεί, όπως επίσης και το lifestyle του, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα εκείνο της Μαφίας:

Τι πρέπει να κάνουμε από ΄δω και πέρα


Καλά είναι όλα αυτά που γράφετε αλλά τώρα τι κάνουμε;
Καλά τα λέτε αλλά τώρα τι κάνουμε;
Ναι… δίκιο έχετε… όμως τώρα τι γίνεται;
Σωστά όλα αυτά που λέτε αλλά ο Έλληνας δεν κουνιέται από τον καναπέ του.
Έτσι έχουν τα πράγματα αλλά ο Έλληνας δεν θέλει να χάσει την βόλεψή του.
Δυστυχώς πάει η Ελλάδα… μας άλωσαν και δεν αλλάζει τίποτα πλέον…
Ποιος από εμάς καθημερινά δεν έρχεται αντιμέτωπος με αυτές τις ερωτήσεις ή “
διαπιστώσεις”;
Ποιος από εμάς – σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ή σε διαδικτυακές κουβέντες δεν αντιμετωπίζει αυτόν τον καταιγισμό των αποριών – συμπερασμάτων;