Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Α. Παπανδρέου: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Ολόκληρο "Το Σχέδιο αναταραχής και διάλυσης της χώρας".

Του Παναγιώτη Α. Μπόμη
 
Η αλήθεια είναι πως ο ελληνικός λαός έχει δείξει περίσσια υπομονή στα εξωφρενικά και στραγγαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης και παρά το γεγονός πως το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ολισθαίνει προς το ναδίρ, η κοινωνική συνοχή, ακροβατώντας μεν, διατηρείται σε ανεκτά ακόμα επίπεδα δε!
Και αυτή είναι μια νίκη των Ελλήνων απέναντι σε όσους σχεδίασαν και εκτελούν το σχέδιο αναταραχής και διάλυσης της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει τέτοιο σχέδιο στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν σαν υψηλά εκτελεστικά όργανα και Έλληνες με τους οποίους θα...

Η Κύπρος 'αφήνει' το Δ.Ν.Τ. και δανείζεται από την Ρωσία! Τ' ακούς Γιωργάκη;

Δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από Ρωσία πήρε η Κύπρος
Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πολίτης» και «Φιλελεύθερος» ότι βρίσκεται στα σκαριά συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας για να πάρει η Κύπρος δάνειο δυόμισι δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Μόσχα. 
Ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, μιλώντας στο ΡΙΚ, είπε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλουν εδώ και αρκετό καιρό προσπάθειες για να εξασφαλίσουν μακροχρόνιο δάνειο από οποιεσδήποτε δυνατές πηγές
Ο κύριος Καζαμίας διευκρίνισε ότι...

Διαψεύδει η Γερμανία τα περί ύπαρξης «σχεδίου Β» αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Σε διάψευση των σεναρίων για την ύπαρξη «σχεδίου β» αναφορικά με τη στήριξη του γερμανικού τραπεζικού συστήματος σε ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Γιοχάνες Μπλανκενχάιμ.
Το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg που μιλούσε για ύπαρξη «σχεδίου Β» από την πλευρά της Γερμανίας, προκάλεσε την...

Το σαββατοκύριακο του τρόμου... Τα Τρία 'Σενάρια'


Τρία φαίνεται ότι είναι τα εναλλακτικά σενάρια για την μαστιζόμενη από την χειρότερη κρίση στην ιστορία της ελληνική οικονομία.

Σενάριο πρώτο – Πιθανότητα επιβεβαίωσης 75%
Να υπάρξει ένα επιθετικό haircut στα ομόλογα 50% με 60% με ταυτόχρονη κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι έως τώρα το haircut 21% δεν είναι επαρκές να αντιμετωπίσει το...

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η σιωπή του Καραμανλή, στην πραγματικότητα είναι η σιωπή η δική μας

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη πολιτική ζωή είναι και αυτή παράξενη σιωπή του Καραμανλή.  
Από τη μέρα της πτώσης του και γιά κάθε μέρα που περνούσε ολοένα και τραβούσε πρός το βάθος της σκηνής, αδημονώντας να τελειώσουν οι διαδικασίες διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, γιά να αποσυρθεί οριστικά  και να αποπειραθεί να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά. 
Μέχρις ότου ξαναβγήκε αναγκαστικά στην επιφάνεια, όπου τον ανέσυρε η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να συστήσει...

Ποιον εννοεί μαλ..κα η κυρία Παπανδρέου;

Στο facebook και στο προφίλ που παρουσιάζεται ως της Δήμητρας Παπανδρέου διαβάζουμε «Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του, ο σοφός από τα λάθη των άλλων, ο μα…κας δεν μαθαίνει με τίποτα».
Προφανώς, είχε τους λόγους της, αν όντως ...

Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη μπατσομάνα

Έτοιμη είναι η Θεσσαλονίκη για να υποδεχτεί τον Γιώργο Παπανδρέου και τους δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές του που τον ακολουθούν σε κάθε του εμφάνιση. 
Η όμορφη νυφούλα του Θερμαϊκού έχει βάλει τα καλά της και είναι σίγουρο πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα της μείνει αξέχαστο.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα, αφού αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τις...

Η Εξαπάτηση έπιασε πάτο... Συνέλθετε!



Η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή για την χώρα. 
Για μιαν ακόμα φορά, η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει την τρόϊκα, μέλη της οποίας αρνούνται να ασχοληθούν εκ νέου με το ελληνικό θέμα
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
«Αρνούμαι να ξαναγυρίσω για ελέγχους στην Ελλάδα. Το πράγμα δεν πάει άλλο. Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση μάς κοροϊδεύει. Η αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, παίζει άσχημα παιχνίδια και η αριστερά είναι επικίνδυνη και πλήρως ανεύθυνη. Αφού θέλουν σκατά οι Έλληνες, ας τα φάνε…»
Ο συνήθως ψύχραιμος και μετρημένος εκπρόσωπος της τρόϊκας που εκφράζεται έτσι είναι κυριολεκτικά εκτός εαυτού. Και δεν...

Το ξέσπασμα του Τρισέ για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ξέσπασε χθες Πέμπτη κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ομιλίας του και αυτά που είχε να πει έπεσαν σαν καρφιά στη Γερμανία καθώς εμμέσως πλην σαφώς την κατηγόρησε για την κρίση χρέους και ελλειμμάτων στην Ευρώπη.
Το έναυσμα για το ξέσπασμα του Τρισέ δόθηκε από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο...

Αλητεία αισχίστου είδους

Ανώνυμα υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει στο σημερινό φύλλο της Wall Street Journal πως μετά το τελεσίγραφο της τρόικας γίνεται μονόδρομος για την κυβέρνηση η απόφαση για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και για πρωτοφανείς περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, γιατί αλλιώς, πολύ απλά, δεν θα μας δώσουν τη δόση και συνεπώς θα υποχρεωθούμε σε στάση πληρωμών αφού τα μετρητά στο Δημόσιο φτάνουν για 25 ημέρες!
Πρόκειται για αλητεία αισχίστου είδους, όπου ένα μέλος της κυβέρνησης ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ να πει το όνομά του και σπέρνει και πάλι τον τρόμο και την απειλή ότι "Τελειώνουν τα λεφτά" για να εκβιάσει αποδοχή από την κοινωνία των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν και των ακόμα νεότερων που θα ανακοινωθούν.
Ε, ας τελειώσουν! ...

Οικογένεια Τσαλικίδη: "Ο Κώστας δεν αυτοκτόνησε. Ο θάνατός του συνδέεται με την υπόθεση των Υποκλοπών..."

Με την υπόθεση των υποκλοπών συνδέεται αιτιωδώς ο θάνατος του Τσαλικίδη.
Ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε. 
Ο θάνατός του στις 9-3-2005 ήταν κεραυνός εν αιθρία όπως όλοι καταθέτουν. 
Πρέπει οι δύο υποθέσεις, αυτή των υποκλοπών κι αυτή του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, να συνδεθούν και να ανασυρθεί  ο φάκελος από το ....

Υποκριτές

Αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιό μου –στο κείμενο «Αριστερά στο Κόκκινο» για το τρένο που έχει ναυλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη. 
Οργισμένα μέιλ με διαβεβαιώνουν πως το τρένο δεν το ναύλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΕΚΑ – δηλαδή οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. 
Φαντάζομαι πως το ίδιο θα έκαναν με όλες τις ...

Σε εφεδρεία 20.000 μέσα στο Φθινόπωρο

* - Οι "εξηντάρηδες" και όσοι δεν έχουν πτυχίο στο “στόχαστρο”
* - “Πογκρόμ” στους ΟΤΑ πάνω από 15.000 στην εφεδρεία
* - 10% των υπαλλήλων από ΔΕΚΟ και οργανισμούς του Δημοσίου
* - Στόχος να φτάσουν τις 100.000 οι “έφεδροι” μέσα στο 2012-2013

Οι λεπτομέρειες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Η τρόικα απαίτησε τους διπλάσιους απ' όσους υπολόγισε η κυβέρνηση και έθεσε και το χρονικό όριο.
Με την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα θα ανακοινωθεί ο νέος (διπλάσιος) αριθμός υπαλλήλων του δημόσιου τομέα που θα μπει σε εφεδρεία και το...

Παραλήρημα Σκοπιανών στο σόου της ανεξαρτησίας – Εμφανίστηκαν σαν αρχαίοι Μακεδόνες (Φωτορεπορτάζ)

Έχουν χάσει κάθε έλεγχο μάλλον οι Σκοπιανοί και ειδικά ο πρωθυπουργός του Νικολά Γκρουέφσκι που μάλλον το έχει δει Μέγας Αλέξανδρος. 
Δείτε φωτογραφίες από το χθεσινοβραδινό τους παραλήρημα.

Χθες βράδυ το ρεσιτάλ αδιαλλαξίας τους “έδινε” ρέστα, στη διάρκεια του επίσημου εορτασμού για την επέτειο της συμπλήρωσης 20 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1991 από την ενιαία Γιουγκοσλαβία.
Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων συμπατριωτών του, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που προκλητικά αποκαλούν «Μακεδονία», ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ξεκαθάρισε πως δεν...

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάντηση στο Quiz: Ποιος έχει τόσο "απύθμενο θράσος" ..;

Ποιος, νομίζετε, υποστηρίζει ότι «η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη και δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει»;
Ποιος πιστεύετε ότι ζητά «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου για να αλλάξουν οι σκληρές επιταγές των δανειστών μας»;
Ποιος ζητά από ...

Quiz: Ποιος έχει τόσο "απύθμενο θράσος" ..;

Ποιος, νομίζετε, υποστηρίζει ότι «η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη και δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει»;
Ποιος πιστεύετε ότι ζητά «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου για να αλλάξουν οι σκληρές επιταγές των δανειστών μας»;
Ποιος ζητά από «τους διανοουμένους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τεχνοκρατικά επεξεργασμένες προτάσεις για να εφαρμοστούν άλλες πολιτικές εκτός των επώδυνων μέτρων», κατηγορώντας τους μάλιστα γιατί δεν έχουν...

Στάση πληρωμών ναι, έξοδος από το ευρώ αποκλείεται



Χτες η απόδοση των 12μηνων ελληνικών ομολόγων έφτασε το 88% (κάντε κλικ στη φωτο)

Δεν ξέρω ποια είναι η τιμή, αλλά όσοι έχουν αγοράσει μέχρι σήμερα (και είναι αρκετοί στην Ελλάδα που το είδαν σαν μια καλή ιδέα) χάνουν ήδη αρκετά.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω περίπτωση ομολόγου να έχει φτάσει ποτέ σε αυτά τα επίπεδα. 
Μπορεί να υπάρχει, απλά δεν το έχω υπόψη μου.
Η αγορά μας λέει ότι σύντομα θα δούμε μια στάση πληρωμών. 
Το ανέφερα και προχτές σε δήλωση αξιωματούχου του ΔΝΤ και από χτες υπάρχουν αρκετές αναφορές από πολλούς άλλους σχετικά με αυτό το ...

Επιστολή στον Αξιότιμο Mr. Πρέσβυ των Η.Π.Α. - Θέμα: Κ. Καραμανλής


Η επιστολή αυτή γράφθηκε ως σχόλιο σε ανάρτηση μας στο άρθρο του δημοσιογράφου κ. Σωτήρη Ξενάκη Ώρα να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής 
Το σχόλιο ουσιαστικά επικροτεί την 'σιωπή Καραμανλή' και αναφέρεται στην εμπλοκή της πρεσβείας των Η.Π.Α. στα εσωτερικά πράγματα της χώρας μας.
Το σχόλιο αυτό, που εμείς το μετατρέψαμε σ' επιστολή, το έγραψε ο πολύ καλός μας φίλος 'μποτίλια στο πέλαγος'
Διαβάστε λοιπόν την... επιστολή:

Ας μην βιαζόμαστε.
Ο Γεχούντι Μενουχίν όρισε την μουσική ως αισθητικά δομημένη εναλλαγή παύσεως και ήχου. Και όταν ολόκληρο το κοντσέρτο αποτελείται από μια και μόνο νότα, προηγείται μια μεγάλη παύση. Καθότι και η παύσις μέρος του έργου είναι και μάλιστα το σημαντικότερο.
Γι' αυτούς, οι οποίοι σπούδασαν τον αμανέ, δηλαδή τον μανέ του μανικού έρωτος, γνωρίζουν ότι ο πραγματικός μάστορας της μουσικής γνωρίζει να δομεί την παύση στο πεντάγραμμο.  
Διότι η παύσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ αξιότιμοι...

"Σεπτεμβριανά": η οργανωμένη επιχείρηση εκκαθάρισης του ελληνικού πληθυσμού της Πόλης

Πώς από 300.000 έμειναν στην Πόλη μόλις 3-4 χιλιάδες Έλληνες

Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, εξ ου και η ονομασία, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όπου καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας...

Σοκ! Εκτός ευρώ η Eλλάδα θα χάσει το 50% του ΑΕΠ

Σοκ! Εκτός ευρώ η Eλλάδα θα χάσει το 50% του ΑΕΠ
Δεδομένου του υψηλού κόστους διάλυσης της Ευρωζώνης προκρίνεται η σταδιακή μετάβαση στην οικονομική διακυβέρνηση

Φθηνότερα στοιχίζει η διάσωση της Eυρωζώνης, από τη διάλυσή της, καταλήγει η έκθεσή της UBS, η οποία αναλύει τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του ευρώ και τις επιπτώσεις της κάθε περίπτωσης.

Στο συμπέρασμά τους, οι αναλυτές της UBS προσθέτουν ότι «το ευρώ δεν δουλεύει με τη σημερινή του δομή και τα σημερινά του κράτη-μέλη. Eίτε η δομή θα πρέπει να αλλάξει ή τα κράτη μέλη πρέπει να αλλάξουν...». 
Eκτιμούν ακόμη, ότι επειδή ακριβώς οι επιπτώσεις θα είναι...

Ενας θρύλος στην Αθήνα

Η λάμψη του κορυφαίου σταρ του ΝΒΑ θα φωτίσει την Αθήνα, αφού ο Κόμπι Μπράιαντ έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα σε λίγες ημέρες!
Είναι αλήθεια
Ο άσος των Λος Αντζελες Λέικερς θα βρεθεί κοντά μας το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της περιοδείας του, για να γνωρίσει, να εμπνεύσει και να συμβουλεύσει τους νέους που αγαπούν το μπάσκετ.
Πρόκειται για το πιο λαμπερό αστέρι του ΝΒΑ, που πολλοί τον ...

Σταμάτης Σπανουδάκης: «Η Μαργαρίτα Παπανδρέου εκδικείται τους Έλληνες μέσω του γιου της»


Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, σε μια συνέντευξη-βόμβα που παραχώρησε στους Αδιάβροχους (Π. Λιάκος – Κ. Γιαννουλόπουλος) και στον Γιώργο Μητσικώστα στο ραδιόφωνο του Antenna 972, λέει μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

Η SOFTEX έστω και αργά εκδικείται την... Αννούλα

Θυμάσαι Αννούλα μια Παρασκευή πριν μερικά χρόνια που ξεπούλησες τη SOFTEX και τους εργαζόμενους και τη Δευτέρα βρέθηκες Επίτροπος στην Ε.Ε;  
Φυσικά θα έμαθες πια ήταν η κατάληξή της, οι αγοραστές επενδυτές έκλεισαν το εργοστάσιο στη Δράμα, που έδινε το χαρτί για τα σχολικά βιβλία,  απέλυσαν το προσωπικα των 1200 εγαζομένων της Δράμας, έκλεισαν το εργοστάσιο και  η Δράμα πήρε την "κάτω βόλτα" της ανεργίας, και από τότε δεν μπορεί να σηκώσει...

Oι Τούρκοι στήνουν σκηνικό Ιμίων στη ΛΕΥΚΑ της Κύπρου (video)

Τούρκοι κομάντος εκτέλεσαν καταδρομική επιχείρηση στην περιοχή Λεύκα Κύπρου, περνώντας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της ΕΦ έκλεψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και μόλυναν με συνθήματα τους τοίχους του φυλακίου.
Είναι σαφές ότι η όλη επιχείρηση εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο νησί ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Eίναι επίσης αυτονόητο ότι...

Φάκελο με τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές στέλνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη

Επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο να πεισθούν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες για την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει την οικονομία της και να νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά της εξαπολύει η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο και στον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας, Γ.Πετρουλάκη τη σύνταξη ενός φακέλου στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στα δύο αυτά χρόνια. (;)
Ο φάκελος, που θα μεταφραστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, θα...

«Χρυσός μποναμάς» Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο μέσω Εθνικής



Το θέμα σας το είχαμε αποκαλύψει στις 1 Μαρτίου λέγοντας Δώρο 95 εκατ στο Μέγαρο με εντολή του Γιώργου,
και μετά στις 27 Μαρτίου ρωτούσαμε  Το Μέγαρο Μουσικής στο κράτος; Γιατί
παρ' όλα αυτά, μας άρεσε  η ανάλυση του  Παναγιώτη Σουρέλη και σας καλουμε να διαβάσετε κι αυτήν ...
Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών και άλλων δανείων τους, εξαιτίας των περικοπών στους μισθούς, την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη φορολογική λαίλαπα, η κυβέρνηση τα αναγκάζει να πληρώσουν το δάνειο του…

Αρχίζει το παζάρι για την κρατική περιουσία

Το πρώτο «πακέτο» περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που «βγαίνουν στο σφυρί» -ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να μπουν στο ταμείο σχεδόν 5 δις. ευρώ- πέρασε χθες στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

Νωρίτερα από ότι είχε αρχικά καθοριστεί προορίζονται για ..εκχώρηση το 21% του "Ελ. Βενιζέλος", το 35,5% των ΕΛΠΕ, κ.ά.
Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων τα "ώριμα" στοιχεία μεταφέρονται...

Θύελλα αντιδράσεων για τα νέα μέτρα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών, που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» και ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα, εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επανεξέταση όλων των κλειστών επαγγελμάτων και καταργήσεις και συνενώσεις φορέων άμεσα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν έντονα...

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Περ. Κοροβέσης για τον Κ. Καραμανλή: "αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του μπαίνει στο στόχαστρο"

Του Περικλή Κοροβέση
πρ. Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σε εποχές λιτότητας κόβεται και το καλοκαίρι. Κανείς από τους γνωστούς μου δεν γύρισε ξέγνοιαστος και ξεκούραστος από τις διακοπές του. Το μυαλό τους
έμεινε φυλακισμένο στην αβεβαιότητα του αύριο και κάποιοι προτίμησαν να γυρίσουν βιαστικά στην Αθήνα.
Δεν χαίρονταν ούτε το ουζάκι τους στην παραλία. 
Είναι γεγονός πως η κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο. 
Είναι κρίση όλης της κοινωνίας, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο που πέφτει στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι άρρωστη.
Και πάνω σε αυτά έρχεται η δικαστική επιβεβαίωση πως ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ήταν «ύποπτος» και βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Και...

Θρίλερ διαρκείας με τον ανθυπαστυνόμο του Κ. Καραμανλή που... αυτοκτόνησε

Στον αριθμό 6515 του κοιμητηρίου του Δήμου Ζωγράφου κρύβεται το μυστικό του τραγικού τέλους του 44χρονου ανθυπαστυνόμου της πρώην πρωθυπουργικής φρουράς του Κώστα Καραμανλή, που βρέθηκε νεκρός υπό μυστηριώδεις συνθήκες το σούρουπο της 15ης Ιουλίου 2008 σε άλσος, 200 μέτρα μακριά από το σπίτι του. 
Τα μνήματα όμως δεν αποκρίνονται.  
Αρα θα πρέπει να μιλήσουν οι ζωντανοί και συγκεκριμένα οι τότε συνάδελφοί του αλλά και στελέχη των κρατικών αρχών ασφαλείας, που λέγεται ότι ξέρουν πολλά, για να απαντήσουν στις πολύ μεγάλες υποψίες και στα επίμονα ερωτήματα τα...

Μαθητές στο ΠΑΣΟΚ στρατολογεί η Αννούλα

Τον εκπαιδευτικό Φρανκεστάιν από τον οποίο θα στρατολογήσει τη νέα γενιά ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εκπόνησε το υποτιθέμενο «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο» με τις εντολές και τις κατευθύνσεις της υπουργού Παιδείας, αυτής της μεγάλης σοσιαλίστριας κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
Η πολιτικός που είχε το θράσος να προτείνει ως Επίτροπος στην Ε.Ε. την αντικατάσταση της ελληνικής γλώσσας από την αγγλική, βρίσκεται τώρα σε νέες περιπέτειες, όπως καταγγέλλει ο...

Η "Ραψωδία του Παπανδρέου' από τους "financial times"

Athenian Rhapsody (updated)


Η απόλυτη ξεφτίλα και γελοιοποίηση! 
Που μαζί με τον Παπανδρέου συμπαρασύρει και την Ελλάδα!
Διαβάστε την ραψωδία που του αφιερώνουν οι Financial Times ...

Η Ν.Δ.. απαντά στον Βενιζέλο...

«Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο ...«πρωθυπουργικό» διάγγελμα, σε λίγες μέρες, από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης!
Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... «προγραμματισμένη»!

Χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν «σαφής προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα...

Ο αιθεροβάμων και ο ψεύτης


Βγήκε λοιπόν ο ψεύτης Βενιζέλος- ο συνταγματολόγος που μιλούσε για προγραμματισμένη διακοπή των συνομιλιών με τη Τρόικα- και ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τα οποία για μια πολιτισμένη χώρα θα ήταν αυτονόητα.
Καμιά Τρόικα δεν χρειάζεται να σου επιβάλλει το ξεκαθάρισμα του κρατικού μηχανισμού από το ...

Με ηγετική εμφάνιση ο Νίκος αδειάζει Βενιζέλο-Τρόικα!

Με άρθρο-παρέμβαση που αδειάζει την οικονομική πολιτική Βενιζέλου αλλά και την συντηρητική πολιτική των ευρωπαικών κυβερνλησεων ο Νίκος Παπανδρέου παρεμβαίνει στο σκηνικό και βάζει υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ του (κοντινού) μέλλοντος.
Tον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας αναλύει ο αδερφός του πρωθυπουργού, κ. Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο του, που πρόκειται να συζητηθεί, στο ...

Αδειάζουν το Δημόσιο – Απολύσεις, εθελούσια έξοδος και εφεδρεία παντού

* - Έρχονται νέου τύπου συμβάσεις και μερική απασχόληση
* - Πως αλλάζει ο μισθολογικός χάρτης από τον Οκτώβριο
* - Τέλος από... χθες τα επιδόματα
* - Με κινητοποιήσεις απαντάει η ΑΔΕΔΥ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα στο δημόσιο ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Βάζει στο στόχαστρο την μονιμότητα, καθώς σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται ως υποψήφιοι για να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία ενώ...

«Γη και ύδωρ» στην τρόικα από Παπανδρέου - Βενιζέλο


Μέτρα σοκ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς η κυβέρνηση υπέκυψε πλήρως στις διαταγές της τρόικας και των δανειστών μας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών.

Τα χθεσινά τελεσίγραφα ευρωπαίων αξιωματούχων με αποκορύφωμα τις δηλώσεις Μέρκελ - Σόιμπλε ότι αν δεν δώσει η τρόικα το πράσινο φως, δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση, οδήγησαν σε επιτάχυνση των εξελίξεων, καθώς η κυβέρνηση νιώθει όλο και περισσότερο την αφόρητη πίεση των πιστωτών της.
Έτσι ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ανατροπές παντού και άμεσα με έμφαση στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα , βάση των όσων αποφάσισε το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.
Τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, που σημειωτέον, θα εισαχθούν στη Βουλή με ένα νομοθέτημα, περιλαμβάνουν την...

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ώρα να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής

Κοντεύουν να συμπληρωθούν δύο χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση που έφερε τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία και τον Κώστα Καραμανλή σπίτι του, όπως επιθυμούσε καιρό πριν, εκδηλώνοντας δημοσίως την...
κούρασή του απο την διακυβέρνηση του τόπου. Μαζί του στη Ραφήνα πήρε και το χαμηλότερo ιστορικά ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Στα δύο αυτά χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος ακόμα κι όταν το 2009 το κόμμα του είχε φτάσει στο ναδίρ των δημοσκοπήσεων ο ίδιος προσωπικά κρατούσε μια σαφώς καλύτερη εικόνα- λοιδωρήθηκε και απαξιώθηκε όσο ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν σε τόσο υψηλές θέσεις της Πολιτείας.
Χρεώθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό το κατάντημα της Ελληνικής οικονομίας...

Ο τρίτος πάτος θα ονομαστεί ''Γιώργος Παπανδρέου''!

Γράφει ο 29-26
 
Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου που ο δημοφιλής δείκτης RSI (των 14 περιόδων στο μηνιαίο διάγραμμα) περνάει στην υπερπωλημένη ζώνη του εικοσάρη. 
Η πρώτη συνέβη στις αρχές του 2003 μετά την τεράστια σφαλιάρα του '99 και 
η δεύτερη στις αρχές του 2009 μετά την φούσκα των ακινήτων της Αμερικής, της Lehman Brothers κλπ.
Η τρίτη φορά θα φέρει αποκλειστικά το όνομα ''στην εποχή του Παπανδρέου''
Το αξίζει και το δικαιούται και...

Όλοι μιλάνε για εκλογές, πλέον...

Ακόμα και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μιλάνε πλέον για εκλογές, έστω εμμέσως: Πέρα από την απίστευτη γκάφα της υπουργού Παιδείας να δηλώσει ότι "έτσι όπως πάμε σύντομα ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής" η διπίστωση αυτή ενέχει και την παραδοχή ότι θα έχουμε εκλογές πριν από το τέλος του έτους.
Και μόνο η αναφορά της κ.Διαμαντοπούλου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι (και) τα κυβερνητικά στελέχη δεν πείσθηκαν για την εξάντληση της κυβερνητικής τετραετίας όπως διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παπανδρέου το Σάββατο.
Στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους ομολογούν ότι...

Η τρόϊκα "βύθισε" την φρεγάτα (F463) ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ!

Μία φρεγάτα λιγότερη «μετράει» εφ’εξής το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς το μοναδικό Ναυτικό στην Ευρώπη μαζί με το βρετανικό Ναυτικό, που δεν έχει υποστείλει σημαία, δηλαδή δεν ηττήθηκε ποτέ στο υγρό πεδίο μάχης, 
«ηττήθηκε» από την τρόϊκα η οποία «βύθισε» την φρεγάτα (F463) ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, τύπου“S” κλάσης «Έλλη»! 
Έτσι, λόγω οικονομιών που επιβλήθηκαν από την τρόϊκα, "κόπηκαν" τα 14 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για εργασίες συντήρησης και έλευσης σε επιχειρησιακή κατάσταση του σκάφους. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο...

Δέκα στοιχεία - σοκ για την Ελληνική Οικονομία

Η ακτινογραφία της κατάστασης της οικονομίας δείχνει μακριά την έξοδο από την κρίση.
Σε κατάσταση που μπορεί να θυμίζει ακόμη και “πολεμική” βρίσκεται από την αρχή του έτους η ελληνική οικονομία, καθώς η ύφεση μοιάζει διαρκώς να διογκώνεται, από τις αρχικές προβλέψεις, απειλώντας πλέον να ανατρέψει τους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 5,3% έναντι 3%, που προέβλεπε ο προϋπολογισμός και 3,5% που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο.
Κάθε μήνας που περνάει, πάντως, οι εκτιμήσεις επιδεινώνονται. Από την αρχική πρόβλεψη της τρόικας για ύφεση 3% ανεβήκαμε στο 3,5% με το...

Ε. Αντώναρος: Θέλουμε εκλογές, και ξεκάθαρη λύση

Την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών και μίας «καθαρής λύσης» ώστε η ΝΔ να πετύχει την αυτοδυναμία και να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της εξέφρασε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος.
«Θα πάμε σε εκλογές θέλουμε ξεκάθαρη λύση και θα την πάρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών...

Της... συγνώμης!

Από τότε που ανακαλύψαμε την συγνώμη λέει ο θυμόσοφος λαός, χάθηκε το φιλότιμο. 
Αυτό πράγματι μπορούμε να το ισχυριστούμε για πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Λύνεται όμως με μια συγνώμη το οτιδήποτε η το οποιοδήποτε πρόβλημα έχει κάποιος δημιουργήσει; Σαφώς και όχι. 
Ημέρα της συγνώμης η σημερινή και θα πρότεινα να την καθιερώσουμε κι επίσημα, εάν δεν έχει ήδη καθιερωθεί από κάποιον φορέα. Τόσες μέρες άσχετες έχουν την τιμητική τους στην ζωή μας. Ημέρα της ...

Σε ελεύθερη πτώση

Μια απλή ματιά στο διάγραμμα του χρέους τα τελευταία 30 χρόνια αποδεικνύει ότι ξεφύγαμε από κάθε αίσθηση μέτρου και λογικής.

Δεν είμαι ειδικός στα οικονομικά. Οι γνώσεις μου περιορίζονται στη βασική αρχή των οικονομικών του μπακάλικου: έσοδα – έξοδα. 
Ποτέ τα δεύτερα δεν πρέπει, σε απόλυτο αριθμό, να υπερβαίνουν τα πρώτα. 
Αν αυτό συμβεί, δεν πρέπει να...

37 (αξέχαστα) χρόνια ΠΑΣΟΚ: Μίζες, μίση, πάθη και... ροζ ιστορίες!

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Από το... ζιβάγκο και τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό στα κοστούμια Ermenezildo Zinnia και στο Μνημόνιο. 
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να καταγραφεί η πορεία 37 χρόνων ενός Κινήματος που για αλλού ξεκίνησε και αλλού ο κυβερνητισμός το πήγε.
Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κράδαινε, παρουσία ενός ανομοιογενούς ακροατηρίου, την περίφημη διακήρυξη ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στο King’s Palace, σαν...

Στα χέρια του υπουργικού συμβουλίου η ηρεμία της χώρας

Ή ταν ή επί τας. 
Δηλαδή, ή το (νομοσχέδιο) ή επί του (νομοσχεδίου): Η τρόικα έχει φύγει. 
Η Ευρώπη πασχίζει να βγάλει άκρη σχετικά με το πώς θα εφαρμοστούν οι (δικές της) αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. 
Όλοι οι αξιωματούχοι της (Τρισέ, Ρομπάι, Μπαρόζο, Μέρκελ) προβαίνουν σε σειρά δηλώσεων για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων και ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη, ξορκίζοντας την ύφεση, την κατάρρευση του ευρώ, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 
Το ζήτημα των εγγυήσεων συζητείται σήμερα στο Βερολίνο...

Η αποσύνθεση της κυβέρνησης επιτείνεται

Έχουν πλάκα στην κυβέρνηση καθώς εκεί που πάνε να κλείσουν ένα μέτωπο και μια σύγκρουση μεταξύ υπουργών ανοίγει άλλο.
Εντελώς απρόκλητα και χωρίς ουσιαστικά να τον αφορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε χθες σαφέστατες αιχμές κατά του συναδέλφου του Ανδρέα Λοβέρδου* για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. 
Ο Μ. Παπαϊωάννου είπε μιλώντας σε ραδιόφωνο:

Πάνος Καμμένος: Άνθρωποι του George Soros στο Δ.Σ της i4Cense του Αντρέα Παπανδρέου!

Με μια αποκάλυψη-καταγγελία που θα προκαλέσει  αίσθηση, ο βουλευτής της ΝΔ συνεχίζει τον πόλεμο στους Αντρίκο και Γιώργο Παπανδρέου.
Η νέα αποκάλυψη του βουλευτή έχει να κάνει με το Δ.Σ της εταιρείας  i4cense του Αντρέα Παπανδρέου, αδελφού του πρωθυπουργού.
  • Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο 3  μέλη του ΔΣ της i4cense και πιο συγκεκριμένα οι...

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το θέμα των εγγυήσεων



Κρίσιμη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν και της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γιέγκερ για το θέμα των εγγυήσεων που ζητά το Ελσίνκι για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Χθες ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον φιλανδό πρωθυπουργό, Ζίργκι Κατάινεν, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα...

«Η Ελλάδα δίνει την εντύπωση ότι δεν τα καταφέρνει»

Σε ένα «ευρωπαϊκό αντανακλαστικό, που αναβιώνει κατά καιρούς» αποδίδει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας πάντως ότι η χώρα μας δεν δείχνει να «πιάνει» τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα “Le Soir”, o Γιούνκερ κάνει λόγο για «ευέξαπτους κάθε είδους» που δημιουργούν κλίμα αποχώρησης της...