Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Εθνική αιμορραγία: 1.000.000 λιγότεροι Έλληνες μέσα σε μια δεκαετία!

Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες (!) στην χειρότερη δεκαετία από την δεκαετία του 1940!
Ακόμα και στην δεκαετία του '40 για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου ...

Πειράζει να πανηγυρίσουμε τη νέα συμφωνία με λίγη καθυστέρηση;

Ποιος δε θέλει να πανηγυρίσει μία μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα αν αυτή εξασφαλίζει τη διάσωση της χώρας του από την απόλυτη οικονομική καταστροφή την οποία μέχρι πρότινος είχε αρχίσει να θεωρεί αναπόφευκτη. Και πόση ανάγκη, πράγματι, υπάρχει για πανηγυρισμούς, για ένα ξέσπασμα χαράς, ένα διάλειμμα επιτυχίας μέσα στην τόση ταλαιπωρία και τις επώδυνες αποτυχίες που βίωσε η χώρα από το ξέσπασμα της 'ελληνικής κρίσης'. Όμως, τελικά, αν η χαρά και οι πανηγυρισμοί δε μετουσιωθούν σε κάτι ουσιαστικό που θα αλλάξει, όντως, προς το καλύτερο τις ζωές όλων, τότε...

Απετράπη η χρεοκοπία της Ελλάδας γιατί δεν μπορούσαν να πληρωθούν τα CDS;



Διάχυτη είναι η ανησυχία των επενδυτών στην Ευρώπη, την ώρα που όπως φάνηκε αποφεύχθη η χρεοκοπία της Ελλάδας, υπό το φόβο να μην πληρωθούν τα ελληνικά CDS. 
Η παρέμβαση για τρίτη φορά μέσα σε επτά μήνες της αμερικανικής κυβέρνησης με σκοπό να βρεθεί από τους Ευρωπαίους μία οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, μόνο τυχαία δεν κρίθηκε από τους παράγοντες της αγοράς. 
Οι αμερικανικές τράπεζες είναι σημαντικά εκτεθειμένες σε ευρωπαϊκά CDS, επομένως πιθανή διάχυση της ελληνικής κρίσης έθετε σε σοβαρό κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη βιωσιμότητα τους...

Τι σημαίνει εμπλοκή ιδιωτών στο χρέος; Δεκατρείς απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Η εμπλοκή των ιδιωτών στο νέο ελληνικό πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ είναι πλέον γεγονός όπως επίσης και ο καθοριστικός ρόλος του EFSF του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Οι ελληνικές τράπεζες θα εμπλακούν εθελοντικά και θα χρειαστούν επιπλέον 2,5 με 3 δις ευρώ νέα κεφάλαια ώστε να διατηρήσουν core tier 1 10% οπότε θα χρειαστεί να...

Γνωρίστε τον πρώτο άνθρωπο που απειλεί με υποβάθμιση τις ΗΠΑ

Ο David Beers θα είναι ο άνθρωπος της Standard & Poors που θα προχωρήσει στην πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας, αν τελικά αυτό αποφασιστεί και ο πρώτος άνθρωπος στην οικονομική της ιστορία που θα της στερήσει τη βαθμολογία ΑΑΑ, πιθανόν μέχρι το τέλος του Ιουλίου.
Το ενδιαφέρον είναι πως δε νιώθει κανένα άγχος σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.
Αν θέλεις οι βαθμολογίες σου να κάνουν αυτό που σχεδιάστηκαν να κάνουν τότε πρέπει να λες τα πράγματα όπως τα βλέπεις” ανέφερε ο...

Oλόκληρο το κείμενο της απόφασης για διαρκή πτώχευση

Το κείμενο προβλέπει ότι η χώρα μπαίνει σε μια δαιρκή κατάσταση πτώχευσης με εγγύηση των ομολόγων μας μέχρι να "ξεφορτωθούν" οι ξένες τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα και μέχρι να "ρουφήξουν" ολόκληρη την ικμάδα τής χώρας οι ξένοι δανειστές της.

Ακολολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Οι Φινλανδοί ζήτησαν τον Παρθενώνα!

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, που επικαλείται διπλωματικές πηγές και κοινοτικούς αξιωματούχους, οι Φινλανδοί που φημίζονται για τις ικανότητές τους ως βοσκοί ταράνδων και έζησαν επί 45 χρόνια υπό σοβιετική επικυριαρχία δίνοντας μάλιστα και τον διεθνή "φιλανδοποίηση" ζήτησαν την υποθήκευση του Παρθενώνα και τριών ελληνικών νησιών, ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, έναντι μόλις 300 εκατ. ευρώ.
Τα τρία ελληνικά νησιά λέγεται ότι ήταν η...

Μαθαίνοντας στην πλάτη της «ψωροκώσταινας»

Από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της ελληνικής κρίσης χρέους, πριν από περίπου δύο χρόνια, και από την ώρα όπου ο φίλτατος Γ. Παπακωνσταντίνου ομολογούσε ενώπιον των άναυδων εταίρων του στο Eurogroup την αλήθεια για το ύψος του ελλείμματος και τα διαβόητα «Greek Statistics», οι αδυναμίες και τα προβλήματα λειτουργίας μιας νομισματικής ένωσης, δίχως ενιαία δημοσιονομική διακυβέρνηση αλλά και δίχως θεσμοθετημένους μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων, ήσαν σαφή.
Έπρεπε να οδηγηθεί η Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας, ώστε να πάρει η ευρωζώνη τις αποφάσεις της;

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

‘Ξεψυχά’ η κυβέρνηση , αλλά συμπαρασύρει και την κοινωνία

‘Ξεψυχά’ η κυβέρνηση , αλλά συμπαρασύρει και την κοινωνία
Τα εξαγόμενα της πανελλαδικής έρευνας της Metron Analysis που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη δυναμική της Ν.Δ. και το σαφές προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά, που καταγράφονται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις (Metron Analysis: 4,4% μπροστά η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, κυριαρχία Αντ. Σαμαράς ως καταλληλότερος πρωθυπουργός και συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης).
Σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκονται το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός προσωπικά, όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι,...

Πολλά νεύρα από τον Βενιζέλο. Δεν άντεχε ν ακούει τον Παπανδρέου..!



Μέσα στα νεύρα ο Βενιζέλος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ξημερώματα Παρασκευής, από τις Βρυξέλλες.
Καθισμένος δίπλα στον Παπανδρέου τα είχε πάρει στο κρανίο καθώς διαπίστωνε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθούσε, όπως ήταν φυσικό να κεφαλαιοποιήσει την «επιτυχία» της Συνόδου.
(σσ. Για το αν και  πόσο επιτυχία ήταν, εμείς στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. πιστεύουμε ότι, αυτή, ισοδυναμεί με την πλήρη... αποτυχία)
Ο Παπανδρέου απαντούσε στους δημοσιογράφους χωρίς να του δίνει το λόγο, ώσπου...

Και Τούρκοι στο "πακέτο διάσωσης" με απόφαση της κυβέρνησης

Το εύρος του εξευτελισμού της Ελλάδας (του "υπερήφανου λαός της Ελλάδας" που είπε χθες ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τον οποίο η κυβέρνησή του τον οδήγησε να ζει υπό κατοχικό καθεστώς για τα επόμενα 40 χρόνια απεμπολώντας όλες τις προσφορές για οικονομική βοήθεια στις αρχές του 2010) γίνεται καλύτερα αντιληπτό, από το γεγονός ότι στην χθεσινή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας περιλαμβάνεται και ένας ...

"Ένας επιλεγμένος επικήδειος" - Εικόνες άρρωστου μυαλού !!

   Ζήτωωωωω... σώσαμε τους τοκογλύφους!

- Μόνο για συνέντευξη δεν έμοιαζε αυτό που έδωσε ο Γιωργάκης χτες βράδυ μετά τη σύναξη της λυκο-συμμαχίας.
Ηταν, αναμφισβήτητα, ένας επιλεγμένος επικήδειος!!
- Δεν σας άρεσε η...επιλεγμένη χρεωκοπία;;
Δεν γουστάρατε μιά....αναδιάρθωση  χρέους;;
Φάτε τώρα ένα patriotiko gamisi!!
 - Το πρώτο γουρουνάκι μπήκε στο σφαγείο.
 - Οι ναζί γερμαναράδες μάς κατέκτησαν για 4 χρόνια.
Οι νεοναζί γερμαναράδες για 40(;;)!!...

Ελλάδα, η μοναδική χώρα που έφυγε από μόνο του το ΔΝΤ - Τελικά ο "Τιτανικός" ... βούλιαξε!

Από σήμερα η μεγάλη περιπέτεια της Ελλάδας, ξεκινά, καθώς κατάφεραν τελικά, τον "Τιτανικό" του Γ. Παπακωνσταντίνου να τον βουλιάξουν! 
Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ ΕΚΤ και οίκων αξιολόγησης (τρεις οίκοι αν κρίνουν από τα γεγονότα ότι έχει συντελεστεί από την χθεσινή εξέλιξη επιλεκτική ή και ολοκληρωτική χρεοκοπία αυτομάτως είναι υποχρεωμένη να το δεχθεί και η ΕΚΤ) η γενική αίσθηση όπως καταγράφεται και στον ξένο τύπο είναι ότι από χθες η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποχωρεί από την Ελλάδα περιοριζόμενο σε μια συμβολική χρηματοδότηση: 

«Η αποφυγή χρεοκοπίας είναι μη βιώσιμο ιδανικό»

Ο Αμερικανός νομπελίστας θεωρεί αναπόφευκτες τις χρεοκοπίες στην Ευρώπη. 
Δηλώνει ελάχιστα εντυπωσιασμένος από τον τρόπο διαχείρισης της ευρωκρίσης και προτείνει προληπτικούς μηχανισμούς αντιμετώπισής της.
Για τις εξελίξεις των ημερών το αγγλικό πρόγραμμα της Deutsche Welle έτεινε μικρόφωνο στον Κένεθ ‘Αροου, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Stanford και τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ οικονομίας το 1972.
Επίσης ήταν μέλος της ομάδας συμβούλων του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. 
Μας μίλησε για το ευρώ, για τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης από την Ελλάδα και σε...

Η σύνοδος κορυφής και η τσέπη μας

* Μείωση του δημοσίου χρέους κατά 55 δισ. ευρώ. * Μαξιλάρι ρευστότητας 35 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και ανάσα 145 δισ. ευρώ στα χρεολύσια που θα πρέπει να καλύψει το δημόσιο έως το 2020. 
* Συμπίεση του μέσου κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους κάτω από 5% για τα επόμενα 40 χρόνια. 
* Απελευθέρωση κονδυλίων προς όφελος της ανάπτυξης με υποβοήθηση από την ευρωπαϊκή Task Force που συγκροτείται για αυτό το λόγο, φέρνουν οι αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις του IIF για εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Τα αποτελέσματα κωδικοποιούνται ως εξής:

Έπαιξαν με τον "μπαμπούλα" της χρεοκοπίας


Ως «επαναφορά της πολιτικής» στην Ε.Ε χαρακτηρίζεται η συμφωνία στην οποία κατέληξαν λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των κρατών-μελών, για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Μετά από 7,5 ώρες εντατικών διαπραγματεύσεων εγκρίθηκε το προσχέδιο για την Ελλάδα που είχε γίνει γνωστό από το...

FT:’H Ελλάδα είναι η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που χρεοκοπεί τα τελευταία 60 χρόνια’


Ένα είναι σχεδόν σίγουρο μετά την σύνοδο στις Βρυξέλλες, γράφουν οι «Financial Times»:
Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει στα τελευταία 60 χρόνια και πάνω.
Οι αναλυτές περιμένουν ότι και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης θα καθορίσουν ότι η Ελλάδα έχει κηρύξει χρεοκοπία, γιατί οι ομολογιούχοι θα υποστούν ζημίες, όποιο σχέδιο κι αν αποφασίσουν να υιοθετήσουν οι ιδιώτες πιστωτές. 
Οι επιλογές είναι ...

Ολο το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα

Πληθώρα σημαντικών αποφάσεων προέκυψε απο τη Σύνοδο Κορυφής με σκοπό την εύρεση μιας καθαρής "λύσης" για την Ελλάδα και κυρίως την θωράκιση της Ευρωζώνης απο την απειλή επέκτασης της κρίσης κρατικών χρεών στον πυρήνα της.
Ταυτόχρονα, καταγράφηκε μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη της γερμανικής πλευράς και της κας Μέρκελ, καθώς πέρασε η θέση για συμμετοχή των ιδιωτών, παρά την αντίθεση άλλων χωρών, αλλα και της ΕΚΤ.
Συμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου και τις...

Selective Default… αλά Ελληνικά

Ακόμη και σε αυτήν την πιο δύσκολη ίσως στιγμή της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας έγινε εμφανής η «μοναδικότητα» της Ελλάδας καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν ένα νέο πακέτο βοήθειας – επιλεκτικής χρεωκοπίας ειδικά και μόνο για την Ελλάδα και όχι για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης τυχόν αντιμετωπίσει πρόβλημα. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έκανε λόγο για ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο» στην περίπτωση της Ελλάδας, το οποίο θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρωί της Παρασκευής.

Οι βασικές πτυχές του πακέτου αφορούν:

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ν. Γκάτσος – Αμοργός



Περιγραφή: Η Αμοργός του Γκάτσου, ποιητικό έργο αλλότροπο, σώζει αισθητικά ένα πολυποίκιλο πλήθος ανόμοιων βιωμάτων και συμβόλων, καθώς τα μεταξιώνει πνευματικά, εκφρασμένα όλα στο ίδιο ενιαίο ύφος. 
Έξι χωριστά ποιήματα, το καθένα με την αυτάρκειά του, και σε ακολουθία μύχια μεταξύ τους, αποτελούν την Αμοργό.
Συγγραφέας: Ν. Γκάτσος
Γλώσσα: Ελληνικά
Σελίδες: 29
Μέγεθος αρχείου: 0,4Mb
[Κατέβασέ το]

Καζάκης: «Ο δρόμος του μνημονίου οδηγεί στην επίσημη πτώχευση της χώρας»

Κύριε Καζάκη είστε ένας από τους πιο γνωστούς οικονομολόγους και η γνώμη σας έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία. 
Γνωρίζω ότι έχετε ταχτεί εδώ και αρκετό καιρό κατά του μνημονίου που υπέργραψε η χώρα μας και κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, μια κυβέρνηση όμως η οποία μας λέει πως έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην πτώχευση της χώρας μας και ανάμεσα στο μνημόνιο και τελικά επέλεξε το δεύτερο
Εσείς δηλαδή τάσσεστε υπέρ του να είχε πτωχεύσει η Ελλάδα ή θεωρείτε πως ακόμα κι αν δεν επιλέγαμε το δρόμο του μνημονίου δε θα πτωχεύαμε;

Η σιωπή των αστών…

"…ουκ ολίγοι από τους αστούς αποφάσισαν να μένουν όλη την ημέρα στην πλατεία, διανυκτε-ρεύοντας σε πρόχειρα καταλύματα."Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν υπήρχε μια πόλη. Δεν ήταν η καλύτερη του κόσμου αλλά ούτε και η χειρότερη, δεν ήταν η πιο όμορφη αλλά ούτε και η πιο άσχημη, σίγουρα πάντως ήταν, αν όχι η πιο βρώμικη απ’ όλες, μια από τις πλέον βρώμικες που υπήρχαν.
Παρ’ όλα αυτά όμως οι κάτοικοι της, οι πολίτες της, την αγαπούσαν, με όλα τα καλά και τα κακά της. Τόσο πολύ μάλιστα που αρκετοί την αποκαλούσαν ακόμα «κλεινόν άστυ», ούτως ειπείν αγαπημένη πόλη στην γλώσσα που μιλούσαν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής της πόλης τους...

Παιχνίδι με το Αιγαίο! - Μας πάνε άρον άρον Χάγη "πατώντας" στην οικονομική κρίση!



Δέσμη τεσσάρων μέτρων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο προτείνει η γνωστή δεξαμενή σκέψης «Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» (International Crisis Group - ICG).
Σύμφωνα με το “Βήμα”, τo ICG θεωρεί ότι έχει έρθει η στιγμή που οι δύο χώρες μπορούν να φθάσουν σε λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που προκαλεί ανάγκη για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, η νέα επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ανεπίσημη άρση των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά εντός του 2011 συνθέτουν ένα σκηνικό ώριμο για λύση, παρά τα προβλήματα που θα υπάρξουν, ειδικά στην Ελλάδα, ώστε μία λύση να περάσει από την κοινή γνώμη.
Οι δέσμες μέτρων που προτείνει το ICG είναι:

Και όμως η Ελλάδα ακόμα δημιουργεί υψηλή τεχνολογία

Ένας σημαντικός τομέας της σύγχρονης οικονομίας στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτός της ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών για υπολογιστές και ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα. 
Στον τομέα αυτό οι ελληνικές εταιρείες έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα σημαντικές επιτυχίες  οι οποίες αναδεικνύουν την τεχνολογική υποδομή της χώρας και το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της.  
Όσο και αν ακούγεται παράξενο πολλές...

Μια τρίχα πριν το μεγάλο κραχ

Του Δημήτρη Καζάκη

Μόλις παρά τρίχα γλύτωσε η παγκόσμια οικονομία ένα νέο ισχυρό κραχ. 
Το γλύτωσε όντως, ή απλά το ανέβαλε για μερικές εβδομάδες; 
Κανείς δεν γνωρίζει. 
Το σίγουρο είναι ότι η διόγκωση των κεφαλαιαγορών δεν είναι απλά μη βιώσιμη για την πα­γκόσμια οικονομία. Αυτό το γνωρίζου­με ήδη από το κραχ του 2008. 
Όλο και περισσότερο γίνεται και μη διαχειρίσιμη...

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ : “Σας λείπουν 2 τρισ. , τυπώστε χρήμα για να βγείτε απ’ την κρίση!”


Μια ριζοσπαστική – για τα δεδομένα των διεθνών αναλυτών και πάντως για την ... καθεστηκυία άποψη περί αντιμετώπισης της κρίσης χρέους – πρόταση δημοσιοποίησε ο διάσημος αρθρογράφος Μatthew Lynn σε άρθρο του στο αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Marketwatch.
Τι προτείνει; 
Αυτό που κάθε ημέρα στις μεταξύ μας συζητήσεις διερωτώμαστε όλοι!  
Γιατί να μην τυπώσει και η Ευρώπη χρήμα, όπως έκανε ήδη δύο φορές μέσα σε 18 μήνες η Αμερική κι έτσι να δώσει, προσωρινή έστω, λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει πια όλη την λεκάνη της Μεσογείου;

Αλλάζει γραμμή ο Σαμαράς

Σε διαφοροποίηση της στάσης Σαμαρά απέναντι στον Πρωθυπουργό προσανατολίζονται στην ΝΔ, αντιλαμβανόμενοι πλέον την ανάγκη προσαρμογής του προφίλ του Προέδρου της ΝΔ σε ένα περισσότερο ηγετικό μοντέλο
Στόχος είναι η καθιέρωση του Αντώνη Σαμαρά ως αυριανού Πρωθυπουργού και, υπό αυτό το πρίσμα, η κριτική στον Γ. Παπανδρέου περνάει σε δεύτερη μοίρα και θα ασκείται πλέον επί...

Πιστεύετε στα θαύματα;

Οι αγορές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης με το βλέμμα στις αποφάσεις που θα ληφθούν (;) την Πέμπτη σε σχέση με την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση. 
Μετά από μία μεγάλη πτώση το τελευταίο διάστημα, που στην Ευρώπη έφτασε να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, οι αγορές έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη για ένα πολιτικό 'θαύμα', μία ευρωπαϊκή συναίνεση και τελικά μία ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πρόβλημα, με το σχέδιο να αφορά και στην αντιμετώπιση αντίστοιχων ...

Θέλουν εμπράγματες εγγυήσεις; Ας τους δοθεί το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο!

Σχετικά με την σημερινή ημέρα – για την οποία πολύ φοβούμαι ότι θα ισχύσει η παροιμία ώδινεν όρος και έτεκεν μυν – αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά όλα όσα έχω γράψει και έχω πει τις προηγούμενες ημέρες:
* Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, η Ελλάδα οφείλει να μην αποδεχθεί οποιασδήποτε μορφής χρεοκοπία.
* Το γεγονός ότι καθυστερημένα και κάτω από πιέσεις προσχώρησε η κυβέρνηση σ’ αυτήν την άποψη, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία - αν τελικά αυτή η ολέθρια «λύση» επιβληθεί.
Το λέω αυτό, διότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προχώρησε υποκριτικά στην αλλαγή στάσης της τελευταίας στιγμής, ώστε να...

Στο επιτελείο Καραμανλή, τρελαίνονται...


Τρελαίνονται στο επιτελείο του Καραμανλή βλέποντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση για την απόφαση του Παπανδρέου να στείλει την Μπιρμπίλη με είκοσι χιλιάρικα μηνιάτικο στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΑΣΑ.
Θυμούνται ότι παραμονές των εκλογών του 2009 ο Καραμανλής είχε προτείνει τον ...

ΔΕΗ: Πωλούνται λιγνιτικές μονάδες

Εως το τέλος Iουλίου η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της στη Kομισιόν, ώστε τέλος Aυγούστου να υπάρξει συνολική λύση για την αγορά ενέργειας, με την πώληση σταθμών της ΔEH να αποτελεί κομμάτι της συμφωνίας.
Στη συνάντηση του υπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον επίτροπο Bιομηχανίας Aντόνιο Tαγιάνι εξετάστηκαν τα θέματα του ορυκτού πλούτου στην Eλλάδα και η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται σειρά προτάσεων για την ...

Ήρθε το Επιχειρηματικό Facebook

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Αυξάνονται τα μολυσμένα ζώα στην Ιαπωνία

Αυξάνονται τα μολυσμένα ζώα στην Ιαπωνία
Περίπου 850 βοοειδή, που πιθανόν να κατανάλωσαν μολυσμένη με ραδιενέργεια τροφή, εντοπίστηκαν σε αρκετές περιφέρειες της Ιαπωνίας, αυξάνοντας των αριθμό των μολυσμένων ζώων σε περίπου 1.500 σχεδόν σε όλη την χώρα.
Στις έρευνες που διεξάγουν οι αρχές εντοπίστηκαν τουλάχιστον 835 βοοειδή που θεωρούνται ύποπτα ότι έχουν μολυνθεί σε αγροκτήματα στις περιφέρειες:

Ελλάδα - Λάτσης ΑΕ;

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" για τη διείσδυση του έλληνα επιχειρηματία σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομικής ζωής που αφορά το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
«Γιατί σώζουμε αυτό τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο με τα λεφτά των φορολογουμένων μας;» αναρωτιόταν προ δεκαπέντε μηνών με πρωτοσέλιδο, πηχυαίο τίτλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στα κέρδη που προέκυψαν από την υπογραφή του Μνημονίου όχι –βεβαίως...

Τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" αποκαλύπτουν: "Οι πραγματικοί σκοποί της επίσκεψης Κλίντον στην Ελλάδα"

Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου, αποκαλύπτονται οι πραγματικοί σκοποί της πρόσφατης επίσκεψης της
Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αποκαλύπτουν
υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην Ελλάδα.Ένα από τα σημαντικότερα θέματα των συνομιλιών της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα, για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αμερικανική πλευρά, ήταν τα ενεργειακά. Ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία πρέσβης Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ ήταν παρών στις συζητήσεις της...

Ιβάν Σαββίδης σε Πούτιν: "Άλλο η κυβέρνηση και άλλο ο Ελληνικός λαός!"

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομογενή βουλευτή Ιβάν Σαββίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα» σχετικά με το δάνειο των 25 δις που ήταν έτοιμος να δώσει (πριν την προσφυγή μας στο ΔΝΤ) ο Β. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό, τα «Επίκαιρα» και η ιστοσελίδα του περιοδικού...

Goldman Sachs: Η τράπεζα που κυβέρνησε τον κόσμο



Το αληθινό μυθιστόρημα μιας τράπεζας που είναι στα χείλη όλων των πολιτών και… πωλητών του πλανήτη, έγραψε ο Γάλλος δημοσιογράφος Μαρκ Ροσέ, που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: "Η τράπεζα- πως η GOLDMAN SACHS κυβερνά τον κόσμο".
Με αφηγηματικό ύφος πεζογράφου ο συγγραφέας, ανταποκριτής της εφημερίδας Le Monde στο Σίτι του Λονδίνου, έχοντας κάνει βαθιά έρευνα στα άδυτα των αγορών, στα υψίπεδα των ...

Στίγκλιτς: «Εύκολη η επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους»

Πεπεισμένος ότι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους μπορεί να λυθεί εμφανίστηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, με θέμα:  
«Η κρίση του χρέους στην Ευρωζώνη και προτεινόμενες λύσεις».
Ο διάσημος οικονομολόγος άσκησε σκληρή κριτική στη στάση της Γερμανίας, αλλά και τις ΕΚΤ, ενώ έβαλλε ευθέως κατά των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, επικρίνοντας τις κερδοσκοπικές τακτικές που ακολουθούν. 
Την ίδια ώρα, στήριξε πλήρως τις ελληνικές προσπάθειες εξόδου από την κρίση.
Τα αίτια της κρίσης...

Τι παράλογο ζήτησε ο Ε.Βενιζέλος από τους στρατιωτικούς!



«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. 
Γι΄ αυτό ιδίως εσείς οι στρατιωτικοί δεν θα πρέπει να απαιτείται παράλογα πράγματα.  
Στις προθέσεις μας – τις δικές μου και του Πάνου – είναι να μην πειράξουμε το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Όμως σας λέω και πάλι ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει …».
Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το Έθνος. 
Που τα είπε όλα αυτά; ...

Ολονύχτιο θρίλερ στο Βερολίνο – Συμφωνία Μέρκελ και Σαρκοζί με κλειστά χαρτιά όμως – Τι θα γίνει στη Σύνοδο κορυφής

* - Κρίσιμο ραντεβού στις 12:00 Παπανδρέου – Μέρκελ
* - Με τη σύμφωνη γνώμη Τρισέ κατέληξαν σε συμφωνία Γαλλία και Γερμανία
* - "Έχουμε υποχρέωση να έχουμε αποτέλεσμα" στη σύνοδο κορυφής δήλωσε ο γάλλος ΥΠΕΞ Ζιπέ
* - Διπλωματικές πηγές κάνουν λόγο για νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ελλάδας

Μετά από επτάωρες σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, κι ενώ είχαν προηγηθεί δαιδαλώδεις διπλωματικές διεργασίες, Βερολίνο και Παρίσι, κατέληξαν σε συμφωνία για...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Λέσχη Bilderberg: Μύθοι και πραγματικότητα

«Η Λέσχη Bilderberg είναι μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν» (The Times, London, 12/7/1977).
Το 1954, ο βρετανός οικονομολόγος και πολιτικός, Ντένις Χήλυ, (μετέπειτα Λόρδος), ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ, (βοηθός του στρατηγού Βλαντισλάβ Σικόρσκι, επικεφαλής της εξόριστης στο Λονδίνο τον καιρό του πολέμου κυβέρνησης της Πολωνίας), ο....

Η Ελλάδα δεν είναι του κλώτσου και του μπάτσου!

Έχει μαλλιάσει η γραφίδα μας για να γράφουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι χώρα των κοντόφθαλμων πολιτικών, των συντεχνιών, των συνδικαλιστών και της λογής λογής κρατικοδίαιτων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η Ελλάδα, διαθέτει υγιέστατα παραγωγικά μυαλά, ευφυείς ανθρώπους, αξιοπρεπείς, μαχητές που δεν φείδονται αγώνων, που είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τον λιτό βίο και να παλέψουν για το κοινό συμφέρον.
Εκεί έξω στην αγορά,υπάρχουν οι υγιέστερες δυνάμεις της κοινωνίας μας.
Άνθρωποι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους, στην επιστήμη τους!
Άνθρωποι που ...

Σοκαριστικό: Πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου η Ελλάδα



Τον τίτλο της πιο απαισιόδοξης χώρας του κόσμου κατέχει πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Nielsen για τη μέτρηση της Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης.
Πρόκειται για μία διαδικτυακή έρευνα που μετρά την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε διάφορες χώρες. 
Διεξήχθη από τις 20 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου και πήραν μέρος πάνω από 31.000 καταναλωτές 56 χωρών από την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή...

Τους προδότες τους καρφώνουν ψηλά στο κατάρτι!



Περισσότερο "παπαρολογίες" και "εγκατάσταση τρόμου" στον κόσμο είναι όλα τα σενάρια που… παίζουν 'περί χρεοκοπίας' !
Οποιοδήποτε αποτέλεσμα μας "επιβληθεί" θα τον παρουσιάσουν ως 'θρίαμβο' τους, οι... νεκροθάφτες -  κυβερνώντες!
 Δεν τους πιστεύω και δεν αναπαραγάγω τον "τρόμο που διασπείρουν"! ...Θέλουν κρέμασμα!
 Το επόμενο διάστημα στο "πλοίο της ζωής" θα ξεχωρίσουν οι καπετάνιοι, οι ναύτες, ο λοστρόμος, ο μούτσος και τα ποντίκια του καραβιού...
Αβύθιστα θα είναι πάντα τα σκαριά που έγκαιρα πετούν στην θάλασσα την σαβούρα
 Τους προδότες τους καρφώνουν ψηλά στο κατάρτι!

Περίεργη εμμονή της κυβέρνησης στην συμμετοχή ιδιωτών

Κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται στο θολωμένο μυαλό της κυβέρνησης
Ο Βενιζέλος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αλληλοσυγχαίρονται
Η κ. Μέρκελ φρόντισε χθες να προειδοποιήσει ότι η λύση που θα επιβάλλει αύριο και θα αποφασίσουν οι περιδεείς εταίροι της στην ΕΕ δεν θα απαντά συνολικά στο ελληνικό πρόβλημα χρέους, αλλά θα εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών – και τα πολιτικά συμφέροντα του Βερολίνου
Θα πρόκειται δηλαδή για μια προσωρινή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται και όποια συμφέροντα εξυπηρετεί
Αυτή η λύση σε κάθε περίπτωση ενέχει την …

Παρέμβαση των ΗΠΑ: "Μην πτωχεύετε την Έλλάδα"!

Αργά το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα, επιχείρησε παρέμβαση στις εξελίξεις για το ελληνικό χρέος επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την Καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ που επιμένει σε μία λύση που οδηγεί την Ελλάδα σε 'επιλεκτική χρεοκοπία'. 
Αν και δεν έγινε ακριβώς γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου κάνει λόγο για «άμεση αντιμετώπιση της κρίσης:

Και η Λαγκάρντ παρούσα στη Σύνοδο Κορυφής

Παρούσα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία καλείται να δώσει οριστική λύση για το ελληνικό χρέος, θα είναι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει η κ. Λαγκάρντ από την ανάληψη των καθηκόντων της στις 5 Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου διοίκησης του ΔΝΤ τη Δευτέρα, οι χώρες της ευρωζώνης δέχθηκαν επικρίσεις από τις χώρες - μέλη του ΔΝΤ, οι οποίες ζήτησαν μία...

Για να μην γίνουμε «τα γκαρσόνια της Ευρώπης», θα γίνουμε… γκαρσόνια στην Ευρώπη!

Μπορούμε να πληροφορηθούμε κι’ εμείς τι νόημα έχει να αναθέτεις τον τουρισμό στον Νικητιάδη, την φορολογία στον Παπακωνσταντίνου και τους ταξιτζήδες στον Ραγκούση;
Πρόκειται για τη νέα παραφροσύνη, που θέλει τον έναν να γεμίζει την καρδάρα με το γάλα και τους άλλους να την αδειάζουν - προσπαθώντας μάλιστα να... δικαιολογήσει τους καταστροφείς του έργου του!
Ο ένας να δίνει μάχη για να γεμίσει η Ελλάδα τουρίστες και ο άλλος να κρατά ψηλά τον ΦΠΑ στην εστίαση, όταν από τις έρευνες προκύπτει ότι οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας...

Ο τρόμος από τον διασυρμό του Στρος Καν, σόκαρε τον Παπανδρέου ο οποίος κλείστηκε στον εαυτό του και την Αθήνα!


Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που ζούσε «φυλακισμένος» εντός των συνόρων της χώρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός  θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στη Σύνοδο κορυφής, την οποία απαξιώνει καθημερινά η Μέρκελ.
Από τον Βασίλη Μπόνιο 
Θα είναι το πρώτο ταξίδι του Παπανδρέου στο εξωτερικό μετά από καιρό και ένα από τα λίγα από τη μέρα που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν!
Ο Γάλλος πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ήταν...

Σήμερα κρίνεται η λύση για την διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος χρέους

Στη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση ότι εκεί θα αποφασισθεί και το περίγραμμα των αποφάσεων στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. 
Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα αναφέρουν ότι ο κύβος - για την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους - ερίφθη κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την κ.Μέρκελ αργά χθες το βράδυ. 
Αμέσως μετά, η γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε με τον κ.Σαρκοζί, έκλεισε...