Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φιλόδοξες γυναίκες με... υψηλές πολιτικές συγγένειες

Φιλόδοξες γυναίκες με... υψηλές πολιτικές συγγένειες
Μεγαλώνει ο αριθμός των γυναικών που κατέχουν υψηλότατες πολιτικές θέσεις παίρνοντας τη σκυτάλη από συγγενείς που ηγήθηκαν των χωρών τους, γράφει ο Economist, δείχνοντας ότι η οικογενειοκρατία δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

H Γινγκλούκ Σιναουάτρα, πιο πρόσφατο παράδειγμα, της οποίας το κόμμα κέρδισε τις εκλογές στην Ταϊλάνδη είναι μικρότερη αδερφή του Τακσίν Σιναουάτρα, ο οποίος εκδιώχθηκε από τον στρατό το 2006.
Υπάρχουν τουλάχιστον 20 θηλυκές παρουσίες, συγγενείς πρώην ή και νυν ηγετών, σε ενεργό ρόλο σε διάφορες χώρες του κόσμου, με τις...

Σταλινικός Μονεταρισμός

Επιτέλους αποκαλύφθηκε η ιδεολογία της Νέας Τάξης.... 
Όταν το λούμπεν του Προλεταριάτου «συνάντησε» το λούμπεν της κεφαλαιοκρατίας.
Έχει σκεφτεί κάποιος στην εποχή της απόλυτης "ελευθερίας" της οικονομίας της Νέας Τάξης τι ακριβώς συνδέει τη Αγγέλα Μέρκελ, τον Βλαδίμηρο Πούτιν και τον Γουέν Ζιαμπάο; ... 
Τι ακριβώς συνδέει τρεις από τους τέσσερις ή πέντε μεγάλους "παίκτες" της Νέας Τάξης; 
Αυτό, το οποίο τους συνδέει, είναι το εξής παράδοξο: Είναι καί οι τρεις τους ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ. 
Είναι, δηλαδή, "παιδιά" ενός φασιστικού καθεστώτος, το οποίο υποτίθεται νικήθηκε από τον καπιταλισμό και "πέθανε" επισήμως ... 

"Η ελληνική χρεοκοπία είναι σαν τον ...έρωτα"

Oι χρεοκοπίες μοιάζουν πολύ με τον έρωτα
Κάποιες φορές όλα κρίνονται σε μια στιγμή : μια έκρηξη συναισθημάτων, μια έλλειψη χρημάτων στην τράπεζα.
Αλλά τις περισσότερες φορές η μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη επέρχεται σταδιακά. Μπορεί να περάσουν μήνες ή χρόνια για να περάσει κανείς τα όρια ανάμεσα στη συμπάθεια και τον έρωτα
Και οι οφειλέτες, ιδίως αυτοί που είναι μεγάλοι και σύνθετοι, διολισθαίνουν σιγά σιγά από την δυνατότητα στην μη δυνατότητα να πληρώσουν.
Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει τελικά μια κόκκινη γραμμή στα οικονομικά, η Ελλάδα την έχει περάσει. ..

Κόντρες για το «ζεστό» χρήμα του ΕΣΠΑ

Διαφορετική αντίληψη για το πού πρέπει να πέσει το «ζεστό» χρήμα των αδιάθετων κονδυλίων του ΕΣΠΑ διαπιστώνεται ήδη μεταξύ κλάδων και φορέων της αγοράς, προαναγγέλλοντας ένα καυτό μπρα ντε φερ για το… μέρισμα στο αναπτυξιακό πακέτο.
Την ώρα που η Κομισιόν γνέφει θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού για επανακατανομή των πόρων και μείωση της εθνικής συμμετοχής στο 15% και ο υπουργός Οικονομικών συντρώγει με τον Γερμανό ομόλογό του, συζητώντας επενδύσεις κοινού ενδιαφέροντος, στην Αθήνα η μάχη για την κατανομή του υποσχόμενου χρήματος έχει ήδη ξεκινήσει. ...

Ο φίλος τους ο Δημητράκης και οι… τζάμπα μάγκες...

Γράφει η
Μαρία Μαλακασιώτου
Σαν παρωδία ταινίας, βγαλμένης από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, μοιάζουν όλα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες όλο και μίας νέας ιστορίας απαξίωσης του πολιτικού γίγνεσθαι, διακωμώδησης των θεσμών και έναρξης ενός νέου «πολέμου» στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, που αντί για τα όπλα αυτή τη φορά στηρίζεται στα γιαούρτια.
Την ώρα που η χώρα μας στενάζει από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα, η ανεργία διώχνει τα παιδιά μας, η εγκληματικότητα αυξάνεται και οι Τούρκοι ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά νησιά, ...

Γιατί αναβάλλουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας

Για πολλοστή φορά, ας δούμε το γιατί δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών, αυτή τη φορά από τον Martin Feldstein στους Financial Times:
Αν και το ελληνικό κοινοβούλιο πήρε μια ανάσα με την ψήφο εμπιστοσύνης, η στάση πληρωμών της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη. 
Με συντελεστή χρέους επί του ΑΕΠ στο 150%, μεγάλα ελλείμματα και επιτόκιο 25% και άνω, το μόνο ερώτημα είναι το πότε θα γίνει το χρεοστάσιο.
Οι τρέχουσες,,,

Stuxnet, το πέρασμα στην εποχή του ψηφιακού πολέμου



Γεγονότα

Στις 15 Ιουλίου του 2010 η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έκανε γνωστό στη διεθνή κοινότητα, την επίθεση κακόβουλου ηλεκτρονικού λογισμικού (με την ονομασία Stuxnet), με σκοπό να πλήξει τις βιομηχανικές υποδομές των πυρηνικών εγκαταστάσεων στις περιοχές του Bushehr και της Natanz. 
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι η κυβερνοεπίθεση (cyberattach) έπληξε περίπου 30 χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές δημόσιας χρήσης σε ολόκληρη την ιρανική επικράτεια, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός βρίσκεται εγκατεστημένος στο ...

Αγανακτισμένοι: «Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν»

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν οι "Αγανακτισμένοι", συνεχίζοντας τις συγκεντρώσεις, που άρχισαν περίπου πριν από ενάμιση μήνα. "Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και κάθε κυβέρνηση με οποιαδήποτε αμφίεση...

Η Άννα, ο Πανάρετος και οι κάλπες

Η Άννα, ο Πανάρετος και οι κάλπες
Κόντεψε να πάθει «εγκεφαλικό» η Άννα όταν είδε τον Πανάρετο ως σύμβουλο του πρωθυπουργού να συμμετέχει στη χθεσινή σύσκεψη για την Παιδεία.  
Η υπουργός κράτησε την οργή της για τον εαυτό της, μιλώντας όμως σε συνεργάτες της δεν έκρυψε την ανησυχία της για την επιλογή το νομοσχέδιο να ψηφιστεί τον… Σεπτέμβριο!  
Άμα γεμίσουν τα αμφιθέατρα τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. ..

O προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες

Ο «γαλαζοαίματος», που για χάρη τους «κυλίστηκε» στον σοσιαλισμό.
Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά με την ελληνική οικονομία, θα ήταν για γέλια. 
Ανέλαβε ο γνωστός Βαγγέλης Βενιζέλος να "σώσει" την ελληνική οικονομία 
...Ανέλαβε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου να μας βάλει σε αναπτυξιακή πορεία 
...Ο άσχετος δικηγόρος, που, επειδή τα "παίρνει" γρήγορα, θα μάθει τα οικονομικά της τελευταίας στιγμής, για να μας "σώσει". 
Ένας δήθεν διαπρεπής συνταγματολόγος ανέλαβε να μας "σώσει" σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν κατέχει.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά για τον ...

Max Keiser : "Υπάρχει πιθανότητα, η Τουρκία να ελέγξει το ελληνικό χρέος ..Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή .."

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, την ομιλία του Max Keiser στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Ο Max Keiser τόνισε:
Θέλω να δω τους τραπεζίτες στην φυλακή.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι υπό οικονομική κατοχή...
Δεν βλέπεις όπλα, τάνκς, στρατιώτες, αυτά που βλέπεις είναι όπλα οικονομικής καταστροφής...τα παράγωγα (CDS).
Μια λέξη που φοβίζει τους τραπεζίτες είναι η λέξη RISK...

To μωσαϊκό της διαπλοκής για το C4I

To μωσαϊκό της διαπλοκής για το C4I
Η υπόθεση της προμήθειας του συστήματος C4I, ενόψει (τότε) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η δεύτερη «μεγάλη δουλειά» της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, μετά από τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ, που κόστισε ιδιαίτερα ακριβά στους έλληνες φορολογουμένους, με το «γαϊτανάκι» της παραλαβής να ακολουθεί και το σύστημα να μην χρησιμοποιείται ποτέ. 
Ποια ήταν τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης και πώς λειτουργούσε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ».
Το χρονικό της υπόθεσης C4I
Στα τέλη του 2001, αρχικά, το...

«Ξαναχτύπησε» ο Βουλγαράκης

«Να το πούμε κι αυτό λοιπόν αφού δεν είναι σαφές: Άλλο πράγμα είναι να είσαι αρχηγός και άλλο να εισαι ηγέτης. 
Αρχηγός μπορεί να γίνει ο καθένας που φτιάχνει ένα κόμμα -έστω και στα χαρτιά! Τον ηγέτη τον επιλέγει ο λαός στις εκλογές. 
Λεπτή διαφορά, αλλα ουσιώδης»..
Τάδε έφη Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός της ΝΔ μέσω Facebook και πάλι.
Επιμένει λοιπόν ο κ. Βουλγαράκης στις βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με φιλοσοφική ανάλυση αυτή τη φορά περί διαφοράς ηγέτη και αρχηγού. 
Μάλιστα, ήταν τέτοια η ...

Οι αμαρτωλές συμβάσεις της Siemens με τον ΟΤΕ

Οι αμαρτωλές συμβάσεις της Siemens με τον ΟΤΕ
Ένα «πάρτι» μίζας και απευθείας αναθέσεων ξεκίνησε από το 1994 και διήρκεσε μέχρι το 2004, ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Siemens Ελλάδος, διάστημα κατά το οποίο έγιναν και οι «μεγάλες δουλειές». 
Η πώληση ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του δικτύου του ήταν ένα από τα «σκοτεινά» σημεία στις συναλλαγές των δύο πλευρών –το άλλο είναι το γνωστό C4I- με τη Siemens του Μιχάλη Χριστοφοράκου (ανέλαβε επικεφαλής το 1996) να πετυχαίνει τη  μεγάλη προγραμματική σύμβαση του ΟΤΕ το 1997, γνωστή ως «σύμβαση 8002» με τη συμμετοχή της Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη και φυσικά της κυβέρνησης Σημίτη. ...

Σήμερα πληρώνουμε τη φεουδαρχική δημοκρατία

Μερικές φορές οι αιτίες του προβλήματος είναι τόσο αυτονόητες, που σχεδόν τις παραβλέπουμε. 
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που το γερμανικό «Σπίγκελ» σε πρόσφατο δημοσίευμά του, περιγράφει τις αιτίες και τους λόγους που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. 
Είναι σχήμα οξύμωρο, αλλά αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία αποθέωνε με φανατισμό και πάθος χρόνια τώρα, είναι αυτό που κατέτρωγε τις σάρκες της χώρας. Το τίμημα για τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, τα πολυτελή εκλογικά κέντρα, τα αεροπανό, τα φέιγ βολάν, τις αφίσες και τις πλαστικές σημαίες, αποδείχτηκε πως ήταν πανάκριβο και το πληρώνουμε σήμερα...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Γιατί η Ελλάδα είναι τέτοιο τρελοκομείο;

«Δεδομένης της πλούσιας εμπορικής κληρονομιάς της στη Μεσόγειο, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία των Βαλκανίων. Οι Έλληνες μετανάστες και οι απόγονοί τους έχουν καταγράψει μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά και αλλού. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, οικονομικά και πολιτικά».
Με αυτήν την εισαγωγή ξεκινά το σχόλιό του στο Forbes.com ο αρχισυντάκτης του, γνωστός επιχειρηματίας Steve Forbes.
«Γιατί η Ελλάδα είναι τέτοιο τρελοκομείο; Και ποιες είναι οι επιπτώσεις για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ;», διερωτάται. ...

Χρεοκοπία άπαξ ή εσαεί;

«Δεν υπάρχει λόγος να μπει η χώρα σε τέτοιες θυσίες και να κάνει τέτοιες περικοπές στην ποιότητα ζωής του ο Έλληνας φορολογούμενος και τα χρήματα να πηγαίνουν στις πληρωμές τόκων, οι οποίοι θα είναι σημαντικά αυξημένοι έναντι των προηγούμενων ετών. 
Αν και πολέμιος της πτώχευσης, οφείλω να σημειώσω ότι από την επιβολή επιτοκίου 8% είναι προτιμότερη»!
Μα ποιος λέει τέτοιες ακρότητες;
Μήπως τις λέει κάποιος κομμουνιστής, κάποιος κολλημένος δογματικός; 
Κάποιος ανεύθυνος υποκινητής της «γιούχας», κατά προτίμηση «συριζαίος»;
Κάποιος που έχει επενδύσει τα λεφτά του στην πτώχευση της χώρας και δεν κάνει άλλη δουλειά παρά να την προπαγανδίζει ασυστόλως για να «πάει ταμείο» και να εισπράξει τα πολύτιμα CDS του;

Save Greece: Οι Αγανακτισμένοι Έλληνες συγκίνησαν το Hollywood!


Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, η δυσφορία και η απόγνωση του ελληνικού λαού, η βίαιη στάση της αστυνομίας και τα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, συγκίνησαν ολόκληρη την υφήλιο.
Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις από την Ελλάδα και τα οι εικόνες από το Σύνταγμα κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Μέσα στο ζοφερό κλίμα, μία ηλιαχτίδα ελπίδας γεννήθηκε στους κόλπους του Hollywood. 
Το κίνημα Save Greece. 
Μία αγνή ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης των λαμπερών σταρ προς τον ελληνικό λαό...

Ο Δ. Καζάκης στην Πλατεία της Δράμας και οι απαντήσεις στα ερωτήματα...

Σύντροφοι, μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορείτε!


Κοντά δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την όποια εκδοχή της, εμφανίζεται να αδυνατεί να κατανοήσει είτε τη λειτουργία των αγορών, την πόρτα των οποίων κατόρθωσε να κλείσει με τρόπο όντως θεαματικό, είτε τη λειτουργία της οικονομίας, την οποία βυθίζει στην ύφεση και στην ανεργία.
Για την ηθική διάσταση της προ διετίας «αποκάλυψης» των «Greek Statistics» και της υπέρμετρης διόγκωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώπιον μιας τουλάχιστον φαινομενικά «άναυδης» αλλά στην πραγματικότητα «ενήμερης» ευρωζώνης, πολύς λόγος έχει γίνει.
Οι επιπτώσεις όμως της «αποκάλυψης» αυτής συνεχίζουν να μας συνοδεύουν ή, για την ακρίβεια, να μας κατατρέχουν. ...

Εμβόλιο κατά του σακχαρώδη διαβήτη

Να θεραπεύσουν για ένα διάστημα τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 κατάφεραν επιστήμονες του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης!
Μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διαβήτη έδειξε ότι το παλιό και φθηνό εμβόλιο BCG κατά της φυματίωσης κατάφερε σε τέσσερα από τα έξι παιδιά στα οποία χορηγήθηκε, να αναζωογονήσει τα κύτταρά τους τα οποία άρχισαν και πάλι να παράγουν δική τους ινσουλίνη
Μάλιστα, για ένα διάστημα τα παιδιά σταμάτησαν να...

Σταδιακή δικαίωση των "Θέσεων και Προτάσεων Σαμαρά" από τα Διεθνή ΜΜΕ

Νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά των New York Times, έρχεται να διευρύνει το μέτωπο αποδοχής των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά εκ μέρους των διεθνών ΜΜΕ, για ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μείγματος που εφαρμόζεται
Είχε προηγηθεί αντίστοιχο δημοσίευμα προχθές της Wall Street Journal, ενώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο υπήρξαν άρθρα στην ίδια γραμμή στη βρετανική Guardian και τους γερμανικούς Financial Times.
Αποτέλεσμα αυτής της αποδοχής των θέσεων Σαμαρά από τα διεθνή ΜΜΕ είναι η αυξανόμενη εμπέδωση στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο ότι ο Σαμαράς ορθώς ανέλαβε το ρίσκο πέρυσι καταψηφίζοντας το Μνημόνιο. 
Πιο σημαντικό όμως για την πατρίδα μας είναι η...

Φραπέ και τσίπουρα στην «καρδιά» του Hollywood!


Σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, όπου κάθε αναφορά της σχετίζεται μόνον με αρνητικούς και δυσοίωνους χαρακτηρισμούς, οι ελληνοαμερικανοί σταρ του Hollywood έκαναν το θαύμα τους και την στήριξαν με ένα μοναδικό τρόπο. Πώς έγινε αυτό; Συμμετέχουν σε αφιέρωμα του nbc για την Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα «μεταφέρουν» τον φραπέ, το τσίπουρο και το…

Ποιον θα εξυπηρετήσει ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους;

Κανέναν!
Ίσως μόνο το …μπάχαλο!

Έχουμε και λέμε...
Αν γίνει ο διαχωρισμός, τότε το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει τους κληρικούς.
Από την άλλη η εκκλησία θα διαχειριστεί την περιουσία της
-καλύτερα- που πρακτικά σημαίνει:
- Η εκκλησία θα διεκδικήσει τα χρωστούμενα από το Ελληνικό κράτος
- Θα ξεμπερδέψει μια και καλή από τον κίνδυνο, να βγάλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι την περιουσία της στο σφυρί!
- Θα κάνει εταιρείες...

Τάμαθες τα νέα, πατέρα;... "Με απέλυσαν"!

Τη σύσταση ειδικής ομάδας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα παράσχει στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια και θα συμβάλει στην επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων αποφάσισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανταποκρινόμενος στο αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για παροχή βόήθειας.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όπως σαφώς αναφέρει στην επιστολή του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ο...

Bravo-Giorgo! "Φεύγουν οι νέοι, φεύγουν οι μορφωμένοι, φεύγουν και οι επιχειρήσεις"

Το δρόμο της ξενιτιάς παίρνουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας μας, για  να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, εξαιτίας της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής που επιβαρύνει τις οικονομικές τους επιδόσεις, αλλά και την πτώση του τζίρου τους λόγω κρίσης…

Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν βρει σε Βουλγαρία, Σκόπια και Ρουμανία τη… Γη της Επαγγελίας, λόγω των χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών, αλλά και της μακροοικονομικής ...

Άνοιγμα Σαμαρά "αλά Λεντάκη" στην κεντροαριστερά

Το Σχέδιο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Άνοιγμα στους άλλους ιδεολογικούς χώρους σχεδιάζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. 
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που παραδοσιακά, διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, θα επιχειρήσει να εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του, πρόσωπα, που θα ...

Μέσα πενήντα κι έξω τριακόσιοι

Δεν υπάρχει εκδήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ εδώ κι ένα μήνα που να μην έχει προστατευτεί από την Αστυνομία

Για πολύ καιρό θα θυμούνται το χθεσινοβραδινό φιάσκο στη Λάρισα οι Οικονόμου, Ξυνίδης και Δριβελέγκας.
Πήγαν στη θεσσαλική πρωτεύουσα να συσκεφθούν για την περιφερειακή ανάπτυξη και τους περίμεναν με άγριες διαθέσεις τριακόσιοι διαδηλωτές...

Τρέμουν το πάντρεμα της πλατείας με τα πανεπιστήμια

Ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχει η οπισθοχώρηση της Διαμαντοπούλου αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.
Την μία ημέρα βγαίνει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και στηρίζει δημόσια (μέσω το τηλεοπτικού διαγγέλματος) την υπουργό λέγοντας ότι «η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση πουθενά, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στην πλατεία»
Και την επομένη, ενώ η υπουργός θα έπρεπε να είναι ισχυροποιημένη, πάει πίσω το νόμο – πλαίσιο...

«Ναυάγησε» η διακομματική - Συνεχίζονται οι αποδοκιμασίες

Με εντολή προς τους υπουργούς του για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου «απαντά» ο Γ. Παπανδρέου στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως πλέον στην περιφέρεια.
Ο πρωθυπουργός, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, περιέγραψε τη ραγδαία σύμπτυξη του πολιτικού χρόνου, τονίζοντας πως «κάθε μέρα πρέπει να έχει τα αποτελέσματα μίας εβδομάδας».
Η κυβέρνηση που δεν θέλει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο μέσα σε...

Η συμβουλή του Γ. Βουλγαράκη στον Κ. Καραμανλή

Ο Βουλγαράκης... συμβουλεύει τον Καραμανλή!
Ακούγεται απίθανο, αλλά είναι αληθινό: Συμβουλές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δίνει ο...Γιώργος Βουλγαράκης μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook.
Έπειτα από καταιγισμό μηνυμάτων, όπως ο ίδιος αναφέρει, προέβη στη δημόσια έκφραση της βαθυστόχαστης άποψης για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς γενικότερα. Σύμφωνα με τον Βουλγαράκη, ο Κώστας Καραμανλής πρέπει – μετά τις εκλογές- να ξαναμαζέψει την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν...

Τσοχατζόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ ληστεύει τους πολίτες»

Τσοχατζόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ ληστεύει τους πολίτες»
Την πιο σφοδρή επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σήμερα ο Ακης Τσαχατζόπουλος απαντώντας στην πρόθεση του κόμματός του να τον παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.
Ο κ.Τσαχατζόπουλος κάνει λόγο για ανηθικότητα  αισχρότητα και γελοιοποίηση και κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη του σκανδάλου της siemens
Ο πρώην υπουργός αναφέρει αναλυτικά:

New York Times: Οι ηγέτες της Ευρώπης ευθύνονται για την ελληνική κρίση

New York Times: Οι ηγέτες της Ευρώπης ευθύνονται για την ελληνική κρίση
Ευθύνες στους ηγέτες της Ευρώπης για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης αποδίδει η "Νιου Γιορκ Τάιμς", με κύριο άρθρο της, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι όλο και πιο πιθανή είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας, λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Όπως τονίζεται, η χρεοκοπία της Ελλάδας, υπό το βάρος χρέους μισού περίπου τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα...

Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου

Η δημοσίευση απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ, δημοσιογραφική επιτυχία του περιοδικού «Επίκαιρα» και του Διευθυντή του, Σπύρου Τρίψα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια άλλη πτυχή της πολιτικής ζωής του τόπου, το 2009. 
Όταν οδηγήθηκε σε, αρκετά πρόωρες, εκλογές τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, χωρίς καμία εμφανή αιτιολογία, πλην της οικονομικής συγκυρίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα. 
Μια κατάσταση που απαιτούσε σκληρά μέτρα λιτότητας, αδύνατον να εφαρμοσθούν, τότε, λόγω της αρνητικής στάσης του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει, θέτοντας ως πολιτικό εκβιασμό, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.
Πολλοί Νεοδημοκράτες απογοητεύτηκαν από την απόφαση αυτή του Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας ότι...

Πως η αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ επηρεάζει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε την αύξηση του βασικού της επιτοκίου από 1,25% σε 1,50% (25 μονάδες βάσης), κίνηση η οποία ήταν αναμενόμενη μεν, αλλά με σημαντικές επιπτώσεις για την Ελληνική οικονομία.
Η αύξηση του επιτοκίου , η οποία δεν θα είναι και η μοναδική όπως προεξοφλούν οι αναλυτές της αγοράς μέχρι το τέλος του έτος , επιβαρύνει τόσο τα δάνεια της Ελλάδας όσο και χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην χώρα μας.
Η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει το...

Στη δημοσιότητα το «Μνημόνιο 4»


Νέο εφαρμοστικό νόμο που προβλέπει αλλαγές στο μισθολόγιο, απολύσεις, λουκέτα και συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ προβλέπει το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου που δημοσιοποίησε, με πέντε μέρες καθυστέρηση, το υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης, στο νέο εφαρμοστικό, που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 15 Αυγούστου, καθορίζονται και συγκεκριμένοι στόχοι ανά τρίμηνο για την άντληση εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, που θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του δημοσίου χρέους.
Το κείμενο του «Μνημονίου 4» στα αγγλικά είχε...

Αριστερό “ξεκατίνιασμα”

Η αρχή του τέλους της αυταπάτης
Το ξεκατίνιασμα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρακολουθούμε καθημερινά, με τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να επιχειρούν να ταυτίσουν κάθε αντίδραση εναντίον της κυβέρνησης ως υποκινούμενη, και τον ΣΥΡΙΖΑ να αμύνεται εμφανιζόμενο ως η γνήσια έκφραση τους «Αντιστασιακού Κινήματος», αποτυπώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την παρακμιακή τροχιά στην οποία έχει περιέλθει η Αριστερά. ...

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πόσο αγαπάμε αυτόν τον τόπο;

Από εκείνη την Τετάρτη, όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή και όλοι παρακολουθούσαμε, άφωνοι και ανήμποροι, την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας, ένα ερώτημα βασανίζει το μυαλό μου:  
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο;
Καταρχήν επιβάλλεται να κάνω δυο διευκρινίσεις
πρώτον, το ερώτημα δεν περιορίζεται στα γεγονότα της Τετάρτης.  
Και δεύτερον, το ερώτημα δε θέτει υπό αμφισβήτηση την προθυμία του κάθε Ελληνα να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη μπροστά σε οποιοδήποτε έξωθεν κίνδυνο.
Συνεπώς, το ερώτημα επικεντρώνεται στο πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν ...

«Μεγάλος Ασθενής»: Το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της…

Οι εικόνες που κατέκλυσαν την οθόνη έμοιαζαν βγαλμένες από άλλη εποχή… Τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ενθουσιώδης και με την επίφαση πολιτικής ηγεμονίας που του χάριζε απλόχερα το +11% από τη Νέα Δημοκρατία, στις βουλευτικές εκλογές του 2009, μετέτρεπε τα πρώτα υπουργικά συμβούλια της διακυβέρνησής του σε… open party.


Οι συνεδριάσεις μεταδίδονταν live, και παρόντες ήταν προσωπικότητες της «άλλης Ελλάδας»: Ο Αρχιεπίσκοπος…

Το Σύνταγμα απέναντι στα "τάνκς".

 Πολύς ο λόγος περί Σύριζα.
Για την οργανωτική του ισχύ.
Τη δυνατότητα του να κινητοποιεί από 3 μέχρι 800 άτομα μέσα σε 
λίγα λεπτά.
Την γεωγραφική κατανομή των δυνάμεων του ανά την Ελλάδα.
Την ανταπόκριση των Πολιτών στις προσκλήσεις του.
  Ολα τα παραπάνω θα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, 
εφ΄όσον αποδεχτούμε τα όσα του καταμαρτυρά το Πασοκ.
 Οτι, δηλαδή, ο ...

Όταν το ΕΓΩ έγινε ΕΜΕΙΣ

Γειά σας!
Είμαι ο Κωνσταντίνος.
Πριν από 29 μέρες είμουν κι εγώ στον καναπέ μου, χαμένος στη μιζέρια και τον μικρόκοσμό μου.
Πριν από 29 μέρες κατέβηκα στην πλατεία. Και συνέχισα να κατεβαίνω κάθε μέρα. 
Στην αρχή, τις πρώτες μέρες ένοιωσα χαρά. Σα μικρό παιδί που βρίσκει παρέα. 
Βρήκα ανθρώπους που μοιράζονταν παρόμοιες σκέψεις και προβληματισμούς. Κόσμο που μοιραζόταν τα ίδια αδιέξοδα. 
Ένοιωσα κάτι να με γεμίζει. Μια αχτίδα ελπίδας. 
Αλλά κατάλαβα σιγά σιγά πως αυτό δε μου φτάνει...

Ποιός σκοτώνει τη δημοκρατία, κ. Παπανδρέου:

Με έκπληξη άκουσε όλη η Ελλάδα χθες τον Γ. Παπανδρέου να μιλά με σοβαρό ύφος και να καταδικάζει τις πράξεις βίας κατά πολιτικών από κάποιους ακραίους και από άλλους που σιτίζονται από διάφορα μέσα ενημέρωσης. 
Ας παραβλέψουμε ότι αυτό το έκανε διότι έχει αρχίσει να πέφτει πολύ… σφαλιάρα και γιαούρτι κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.
Επίσης, ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι δεν μας εξήγησε ούτε ποιοι είναι οι ακραίοι, ούτε ποιοι είναι διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από κάποια μέσα ενημέρωσης. Στο ...

Γιαούρτια και ροδάκινα εναντίον γραφείου Βενιζέλου (VIDEO)


Γιαούρτια και ροδάκινα  
πέταξαν «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Το περιστατικό σημειώθηκε..

Ο «μαγικός» κόσμος του Γιωργάκη Παπανδρέου!

Mίλησε πάλι ο Γιώργος… 
Και όταν μιλάει ο George… Μένουμε άφωνοι εμείς! 
Είπε, είπε, και τι δεν είπε πάλι αυτό το αγόρι το ψηλό, το γεροδεμένο, με το πάντα περιποιημένο μουστάκι του…
Ας δούμε…ή μάλλον ας διαβάσουμε τι είπε ο υιός Παπανδρέου σήμερα κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου!
«Η ιστορία θα γράψει το τελικό αποτέλεσμα αυτής της περιόδου και αυτό θα είναι εκείνο το κρίσιμο στοιχείο, που θα τη χαρακτηρίσει και θα μείνει. Και δεν θα είναι μόνο η ίδια η κρίση, αλλά κυρίως το τι και πώς άλλαξε στη χώρα μας, το πώς άλλαξε η ίδια η χώρα μας μέσα από αυτή την κρίση.»
Η ιστορία Γιώργο, έχει γράψει ήδη αυτή την περίοδο στις σελίδες της…

Οι ΗΠΑ καλούν τον Σαμαρά

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal που επαινούσε τον Αντώνη Σαμαρά, είναι ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος που δρομολογείται σε διεθνές επίπεδο για την προσέγγιση των θέσεων τις οποίες διατυπώνει η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «vima.gr», ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα...

Πώς το φλερτ Ελλάδας - Ρωσίας κατέληξε σε... χυλόπιτα


Tη μία έκπληξη μετά την άλλη επιφυλάσσει πλέον το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ελληνική διπλωματία, 
ζητώντας για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων δεκαετιών να αναβληθεί μια επίσκεψη έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα, αλλά και αφήνοντας δημοσίως σαφή υπονοούμενα ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι πλέον “κενές περιεχομένου”.
Τα κακά μαντάτα έφθασαν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, όταν...

Wall Street Journal: «Ο Αντώνης Σαμαρας έχει δίκιο»

Αρθρο με το οποίο τάσσεται υπέρ των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά φιλοξενεί η εφημερίδα Wall Street Journal
Όπως γράφει η εφημερίδα, «ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Σαμαράς, είπε την τίμια αλήθεια για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική στρατηγική της αύξησης φόρων, προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της: ''Είναι μια αποτυχία'', είπε και ''σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα χρήματα''».  
«Όλοι, εκτός από τις Βρυξέλλες και το Δ.Ν.Τ., φαίνεται πως ξέρουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο.
Παρόλο που είπε ''όχι'' και ...

Οι οίκοι αξιολόγησης πολιορκητικός κριός των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

Όλος αυτός ο κρυφός και φανερός πόλεμος μεταξύ της Κομισιόν και των τεσσάρων οίκων αξιολόγησης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά υποκρύπτει κάτι πολύ σημαντικότερο.
Την σφοδρή σύγκρουση που κλιμακώνεται μεταξύ των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, κάτι που θα φανεί τα επόμενα χρόνια περισσότερο.
Οι τρεις οίκοι αξιολόγησης, δηλαδή S&P, Moody’s, Fitch είναι αμερικανικοί και αυτοί είναι που έχουν βάλει την παγκόσμια οικονομία σε περιπέτειες....

Ξύλο με συγκρατούμενους του ο Αχιλλέας Μπέος μέσα στις φυλακές Ναυπλίου

- Χρειάστηκε η παρέμβαση των φρουρών για να επανέλθει η τάξη στις φυλακές
- Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Ναυπλίου
- "Ευγενέστατος και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία με άτομα που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα"
- Διαβάστε το απολογητικό υπόμνημα του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Εξέδρα, ο Αχιλλέας Μπέος ενεπλάκη μαζί με άλλους συγκρατούμενους του σε σοβαρά καβγά εντός των φυλακών.
Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και άλλοι κρατούμενοι πιάστηκαν στα...

Παρασκηνιακές κινήσεις Διαμαντοπούλου κατά πρυτάνεων

Στις κινήσεις αυτές πρωτοστατούν καθηγητές από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Φωτιά παίρνει η αντιπαράθεση της Διαμαντοπούλου με τους πανεπιστημιακούς μετά τα απανωτά στραπάτσα της υπουργού Παιδείας κατά τις συναντήσεις της με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα γίνονται παρασκηνιακές επαφές με ορισμένους πανεπιστημιακούς προκειμένου να ....

Ο Βενιζέλος ξορκίζει τη gay friendly κυβέρνηση Παπανδρέου!


Το στιγμιότυπο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σκυμμένο με ευλάβεια πάνω από το καροτσάκι του Βόλφαγκ Σόιμπλε, παιζόταν κάθε τόσο στα κανάλια κάθε φορά που γινόταν λόγος για τις «διεθνείς επαφές» του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Η εικόνα του πληθωρικού Ευάγγελου Βενιζέλου στη ταβέρνα, απέναντι από τον Σόιμπλε, σαν ίσος προς ίσο, πολύ απέχει από τη δουλικότητα και το σκύψιμο της μέσης του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο μεταξύ είχε...