Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η Γερμανία προετοιμάζεται για ελληνική πτώχευση από το 2010

Ο γαλλογερμανικός όμιλος Dexia, όπως και ορισμένες ιταλικές τράπεζες αλλά και η Credit Agricole φαίνεται να έχουν πει «ναι» στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι συζητήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τις γερμανικές τράπεζες, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt, άρχισαν την Τετάρτη και διακόπηκαν για την αργία της Πέμπτης.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται πως η Γερμανία έχει ήδη παράσχει μυστικά διευκολύνσεις στις γερμανικές τράπεζες «διασώζοντάς» τες με έμμεσο τρόπο και...

Γιατί η κρίση της Ε.Ε. δεν είναι ελληνική τραγωδία

Έχουν περάσει 2.000 χρόνια από τότε όπου οι Αθηναίοι νομοθέτες τράβηξαν τέτοια παγκόσμια προσοχή πάνω τους όπως αυτή που συγκέντρωσαν οι Έλληνες βουλευτές την Τρίτη το βράδυ.

Η ειδησεογραφική κάλυψη αναφορικά με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την 21η Ιουνίου καθήλωσε τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τομέα. Η ψήφος καλύφθηκε ζωντανά από τους περισσότερους οικονομικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και links σε ζωντανά online feeds για την ...

Πάντα είχες δυο επιλογές...

Πάντα έχεις δυο επιλογές ελευθερία ή θάνατος, δημοκρατία ή βασιλεία, δεξιά η αριστερά...
Με την μεταπολίτευση από την χούντα στη δημοκρατία ήρθε το πρώτο δίλλημα Δημοκρατία ή Βασιλεία, σαν γνήσιοι δημοκράτες ακολουθήσαμε την οδό της Δημοκρατίας.
Στις εκλογές ακούσαμε Καραμανλής ή Τανκς, επιλέξαμε πάλι την σωτηρία και όχι τα πισωγυρίσματα και είχαμε Καραμανλή.
Φτάνουμε στο 81 έχουμε πάλι δυο επιλογές «αλλαγή» ή μια από τα ίδια, κάνουμε την υπέρβαση και ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και Α. Παπανδρέου ή Α. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ.
Είμαστε στο 89 έχουμε ξανά δυο επιλογές...

Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;...Με τα μέτρα Βενιζέλου η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της!

Φαίνεται ότι στη χώρα μας δεν τα πάμε καλά με την αριθμητική. Παρά το γεγονός ότι εδώ και 3,000 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προχωρήσει τόσο πολύ στα μαθηματικά.
Σήμερα οι νεοέλληνες όχι στα μαθηματικά αλλά ακόμα και στην αριθμητική δυσκολευόμαστε.
Γιατί πώς να εξηγηθεί διαφορετικά το φαινόμενο ότι επί τόσους μήνες η κυβέρνηση με τόσα υπουργεία και με τόσους υπολογιστές δεν έχει καταφέρει να κάνει μια απλή πρόσθεση και μια απλή αφαίρεση.
Γιατί τόσο απλή αριθμητική χρειάζεται για να δει ο οποιοσδήποτε ότι

Πλιατσικολόγοι ή Αντιπρόσωποι Λαού;;.

  Οταν ο πρώην Οικονομικών Παπακων/νου παρουσίασε τη συμφωνία με την τρόϊκα (Μεσοπρόθεσμο) εν όψει της 5ης δόσης, βρέθηκε απέ- ναντι στα ομαδικά πυρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. 
 Οι αντιδράσεις εστιάστηκαν, κυρίως, στη μείωση του αφορολόγητου (οι στημένες διαρροές μιλούσαν για 6.000 ή 8.000) και την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.
 Επικεφαλής των "διαφωνούντων" είχε τεθεί ο σημερινός τσάρος ονό- ματι Βενιζέλος, ο οποίος ...

Ένας ακόμη ψευταράς!


Ενας ακόμα ψευταράς!
Ο κ. Βενιζέλος όστις θα έκανε «σκληρές διαπραγματεύσεις» ως άλλος Διγενής στα Μαρμαρένια Αλώνια - ο κ. Βενιζέλος που ολόλυζε: «ξέρω τι περνά ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε νέος», ο ίδιος, αμ' έπος αμ' έργον φορολογεί τώρα όσους βγάζουν 8.000 Ευρώ τον χρόνο, δηλαδή (διά 14) 571,43 Ευρώ τον μήνα και (διά 12) 666,6 Ευρώ πάλι τον μήνα με 10%, δηλαδή με 800 Ευρώπουλα ετησίως.
Οι άνθρωποι - η συμμορία Παπανδρέου - Βενιζέλου - είναι ικανοί να μας πάρουν ακόμα και τον οβολό απ' τα μάτια (των Δωριέων) ή απ' το στόμα (των Ιώνων) και να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τον Βαρκάρη για να μας περάσει απέναντι...

Μέχρι και 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε "όχι" στο μεσοπρόθεσμο προσφέρουν επιχειρηματίες!



Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!


Βοά η πιάτσα με τις φήμες που θέλουν επιχειρηματίες να δίνουν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο!

Η σύγκρουση συμφερόντων τεράστια και όπως όλα δείχνουν το μεσοπρόθεσμο βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ανάστατη, ενώ μετά και τη σημερινή καταιγίδα Βενιζέλου-στα όρια του πραξικοπήματος- όλα κρέμονται σε μια κλωστή.
Οι εκλογές είναι περισσότερο κοντά από ποτέ!..

Καταρρέουν οικονομικά τα μαγαζιά της πράσινης προπαγάνδας...!

Eξαιρετικά ανησυχητική, είναι και η πορεία των media, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια συνδέονται με τις επιχειρη­ματικές εξελίξεις των μεγάλων ομίλων.
Το πρώτο τρίμηνο του 2011 οι εισηγμένες εταιρείες του κλάδου κατέγραψαν ζημιές 27,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από το πρώτο τρίμηνο του 2010 κατά 32,9%. Και αυτό καθώς, παρά τη μεγάλη προσπά­θεια περιορισμού του κόστους (απο­λύσεις και μείωση δραστηριότητας), έχασαν περί το 31% των εσόδων τους. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στο … ναρκοθετημένο τοπίο.

Βενιζέλος γκαφατζής: Άλλος ένας αδύναμος κρίκος μιας αλυσίδας έτοιμης να καταρεύσει...

Η τοποθέτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ ήταν χαρακτηριστική και νομίζω εξέφρασε  τις σκέψεις όλων των υγιών δημοσιογράφων. 
Πώς είναι δυνατό, τις τελευταίες μέρες, οι συνεργάτες του Βενιζέλου, αλλά και ο ίδιος, να λένε ότι θα αλλάξουν κάποια μέτρα από το μεσοπρόθεσμο, ότι είναι σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, ότι κάποια μέτρα είναι άδικα, ότι πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση και τους χαμηλόμισθος, ότι ο...

Απαγόρευση εξόδου σε Μαρινάκη, Καλόπουλο, Μποροβήλο και Σία…

Απόφαση με την οποία αποδεικνύεται ότι οι δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την υπόθεση που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ελήφθη από τον 9ο ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Αυτή αφορά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους κατηγορούμενους για την υπόθεση, αφού εκρίθη ότι ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι είναι ύποπτοι φυγής.
Η σχετική διαταγή έχει ήδη σταλεί σε αεροδρόμια, λιμάνια και όλους τους συνοριακούς σταθμούς της ..

Daily Mail: "Στους Ελληνες χρωστάμε περισσότερα απ' ό,τι μας χρωστάνε"

(...) Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, αυξάνονται αυτοί που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στην τριτοκοσμική κόλαση, όπου και ανήκει. 
(...) Η Ελλάδα δεν είναι τέλεια. 
Πράγματι οι πολιτικοί της είναι διεφθαρμένοι, άχρηστοι και τεμπέληδες. 
(...) Ομως πρέπει θα θυμηθούμε και την Ιστορία. 
(...) Το 1941 μόνο ένα έθνος υποστήριζε τη βρετανική αυτοκρατορία εναντίον των ναζί. 
(...) Οχι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα 
(...) που είχε κερδίσει την ανεξαρτησία της από τους Τούρκους το 1821. 
(...) Τη διετία 1942-43 περισσότεροι από 300.000 Ελληνες πολίτες έχασαν τη ζωή τους. 
(...) Το 1944, η ελληνική βιομηχανία ήταν κατεστραμμένη, ο πλούτος του έθνους είχε λεηλατηθεί, εκατ. άνθρωποι πεινούσαν...

Paroles, Paroles, Paroles….

Tι ήταν αυτό πάλι σήμερα; Τι το ‘θελα να παρακολουθήσω την συζήτηση Χατζηνικολάου-Βενιζέλου; Πρέπει να βάζουν ειδική σήμανση “απαγορεύεται σε ειλικρινείς πολυφορολογημένους πολίτες”!
Θαύμασα λοιπόν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπουργό οικονομικών…
Αρχή και τέλος… “Μάρθα-κλάψα”…
… και στη μέση… μπλα, μπλα, μπλα…

Αυξήσεις-«φωτιά» στα τέλη κυκλοφορίας

Κατά 10% υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων το 2011, όπως προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες επιβατικών αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 31 Οκτωβρίου 2010 και τις μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησης, διαμορφώνονται βάσει του κυλινδρισμού τους, ως εξής:

«Μας παίρνουν τα μέτρα» με τα τεκμήρια



Τεκμήρια διαβίωσης-«φωτιά» προβλέπει για τους Έλληνες φορολογούμενους ο Εφαρμοστικός Νόμος.
Σε ό,τι αφορά στα ΙΧ αυτοκίνητα η αύξηση φθάνει μέχρι το διπλάσιο.
Το τεκμήριο διαβίωσης με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας ορίζεται κλιμακωτά.
-Για τα 80 πρώτα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κατοικίας, το τεκμήριο ισούται με 40 ευρώ το ...

Το (πλούσιο) παρασκήνιο των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα



Καμία διάθεση συμβιβασμού δεν έδειξαν και εξακολουθούν να μην δείχνουν οι επικεφαλείς της τρόϊκας στις συζητήσεις τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαπραγματεύσεων δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ για τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε αλλαγές στα συμφωνηθέντα και πολύ περισσότερο δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεση τους για κάτι ....

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα όμορφα ψέματα, όμορφα καίγονται. Τελειωμένοι...!

  • Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποφάσισε να μετατρέψει την ζωή των Ελλήνων σε κόλαση!
  • Ετήσιο αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ, δηλαδή ένα μηνιάτικο βουλευτή.!
  • Και μέσα σε όλα αυτά ξεχάσαμε "που πήγαν τα λεφτά", εκτός και αν μας πει ο Πάγκαλος που τα έβαλε (αφού ομολόγησε ότι ήταν ένας από αυτούς που τα "έφαγαν")...
  • Αυτή η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν τελειώσει οριστικά και στην κατάρρευσή τους αποφάσισαν να συμπαρασύρουν ολόκληρη την χώρα...

Guardian: Η λύση Σαμαρά είναι άψογη. Ελληνικά κοπρο-κάναλα: Άχρηστος ο Σαμαράς...

Γράφαμε χθές Πέμπτη 23 Ιουνίου:

«Έχουν φρενιάσει εδώ και πολλούς μήνες τα καταχρεωμένα ΜΜΕ. 
Έχουν πάθει υστερία οι «δημοσιογράφοι» με τις μισθωμένες φωνές και γραφίδες και τις εκμαυλισμένες συνειδήσεις. 
Εδώ και μήνες ασχολούνται περισσότερο με τον Σαμαρά και την στάση του απέναντι στο μνημόνιο Ι, στο μεσοπρόθεσμο, αλλά και στο νέο μνημόνιο ΙΙ που έρχεται, ....»
Σήμερα επανήλθαν με τις γνωστές ηλιθιότητες. Διαβάστε μια χαρακτηριστική :

Με τη μέθοδο του μπεκρή..!

Όλες οι Κυβερνήσεις στο θέμα της περικοπής των δαπανών ακολουθούν την μέθοδο του… μπεκρή, ο οποίος κάθε φορά όταν τα έσοδά του
δεν επαρκούν για να καλύπτει τις ανάγκες του, περικόπτει πολλές από αυτές, αλλά πάντοτε εξαιρεί από τις περικοπές του το κρασί.

Έτσι δεν διστάζει η κάθε κυβέρνηση να κάνει γενναίες περικοπές στους χαμηλόμισθους, περικοπές στα έξοδα υγείας, περικοπές στα έξοδα παιδείας, περικοπές στις συντάξεις, αλλά για το κρασί καμιά περικοπή.
Μερικά παραδείγματα για να δούμε ποιο είναι το κρασί των εκάστοτε κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως κομμάτων:

Όλη η περιουσία του Έβερτ ένα αυτοκίνητο!

Με το πείσμα του, την ανιδιοτέλεια του και τη μαχητικότητα του έδωσε μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς στους πολιτικούς όλων των παρατάξεων.
 
 Με το ήθος του, τη δυναμικότητα, τη διορατικότητα και την αποφασιστικότητα του απέδειξε ότι η πολιτική είναι πράξη και όχι λόγια
Στο πολιτικό μνημόσυνο του Έβερτ στη Βουλή ανεδείχθη ένα ακόμη στοιχείο που οφείλουν όλοι οι υπουργοί και βουλευτές να ακολουθούν.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ έφυγε από κοντά μας έχοντας ως μοναδικό περιουσιακό αυτοκίνητο ένα Μερσεντές 1.800 κυβικών, αναπηρικό, μοντέλο του 1989.
Το αποκάλυψε η ...

Πιο αποφασισμένος από ποτέ ο Σαμαράς

Μετά και τα νέα, πιο επώδυνα μέτρα ο Σαμαράς δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα πολύ σύντομα θα παραδοθεί στο χάος


Η σκληρή κριτική που δέχτηκε ο Σαμαράς στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όχι μόνο δεν τον πτόησε αλλά τον «χαλύβδωσε» περισσότερο.
Στο σύνολο τους οι ευρωπαίοι πρωθυπουργοί των...

«Και σε μένα τα ίδια λέγατε κι αποδείχτηκε ότι είχατε λάθος…»

Μέρκελ και Μπαρόζο που επέμεναν ότι ο Σαμαράς πρέπει να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο


«Μην κατηγορείτε τον Αντώνη. Και σε μένα τα ίδια λέγατε και αποδείχτηκε ότι είχατε άδικο» είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΕΛΚ απευθυνόμενος σε Μέρκελ και Μπαρόζο που επέμεναν ότι ο Σαμαράς πρέπει να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο .
Ο Ορμπάν όταν πριν από μερικούς μήνες ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας του άλλαξε αμέσως μίγμα οικονομικής πολιτικής, έκοψε τα πόδια του ΔΝΤ , ύψωσε το ανάστημα του ως ίσος προς ίσο στην Ε.Ε. και τελικά πέτυχε να αναστρέψει το κλίμα.
Κι όχι μόνο πέτυχε αλλά την...

Παραδόθηκε με κατεβασμένα χέρια στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί


Ντροπιαστική πέρα για πέρα η χθεσινή στάση του Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδόθηκε χωρίς να διαπραγματευτεί το παραμικρό ενώ δέχθηκε την ευθεία , ωμή και αντιδημοκρατική παρέμβαση των Ευρωπαίων στο πολιτικό σύστημα της χώρας αφού για πρώτη φορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής απευθύνεται σύσταση προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα...

Η μεγαλύτερη ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ όλων των εποχών από τους "Νταβατζήδες" ... 270 ΔΙΣ ευρώ εγγυήσεις στους Τροϊκανούς !

Φυσικά, η είδηση αυτή έμεινε στην αφάνεια. 
Ούτε καν στα ψιλά. 
Τόσα μας ζήτησαν ως εγγυήσεις οι ετέροι μας στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν φυσικά ξεχάσει τι σημαίνει αλληλεγγύη, αφού έχουν βρει τους "πρόθυμους" (βλ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του) που προσπαθώντας να αποφύγουν την ευθύνη διαχείρισης και εξόδου της χώρας από την κρίση, προτιμούν να τρέχουν στις εύκολες λύσεις, στα χέρια νέων τοκογλύφων, νέων οικονομικών τρομοκρατών, νέων εκβιαστών, προκειμένου να δανειστούν και να μεταθέσουν το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση...

Ξέμεινε η αγορά από καλσόν. Μεγάλη έλλειψη !

Τα αγόρασαν όλα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέει, για να χουν να σκίζουν στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο-2.
Άκουσαν που τους λένε όλη μέρα "σιγά μη σκίσεις κάνα καλσόν" και σου λέει, "δεν παίρνω καμιά τριανταριά, να βρίσκονται;"

Δεν Λύγισε και Δεν θα Λυγίσει... Ο "Μπαμπούλας της Ευρώπης" Αντώνης Σαμαράς!

Σε ένα όργιο πιέσεων, κατά την διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ, που άγγιζαν την προσβολή, και σε πείσμα όλων των προθύμων ο Αντώνης Σαμαράς άντεξε.

Και αντιπρότεινε. 
Απέναντί του όλοι.  
Πλην του Πορτογάλου, του Ισπανού, του Ιρλανδού και του Ούγγρου ο οποίος και τον συνεχάρη για την στάση του.
Μέσω της της ιστοσελίδας του Spiegel έγινε σήμερα μια ακόμη επίθεση, γράφουν ότι «Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είναι ο μπαμπούλας της Ευρώπης, καθώς με την αντίθεσή του στο ελληνικό πακέτο λιτότητας, θέτει σε κίνδυνο την πορεία του ευρώ»...

Ολοι οι διάλογοι: Ετσι «έστηναν» τα ματς

«Να "μιληθούν οι πλαϊνοί", να "πεθάνει ο μεσαίος"», το «νόημα για να φάτε γκολ», «να μιληθεί ο Τέβες για τη σέντρα» και «βάλε κάποιον άλλον βρε αδελφάκι μου»

Διεθνής με την Εθνική Ελπίδων πόνταρε μεγάλα ποσά, στοιχηματίζοντας ότι θα κερδίσει τη... σέντρα του αγώνα Αρης-Μάντσεστερ Σίτι, αφού όπως ανέφερε θα είχε συνεννοηθεί πρώτα με τον επιθετικό της αγγλικής ομάδας Κάρλος Τέβες! Αλλος διεθνής ποδοσφαιριστής πόνταρε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε παράνομο στοίχημα, ενώ φαίνεται να ανταλλάσσει SMS για να μην γίνονται αντιληπτές οι...

Γ.Παπανδρέου: «Πήραμε τη στήριξη των εταίρων μας» - Αναλυτικά τα συμπεράσματα της Συνόδου

Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για νέα χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα, που θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας έως το τέλος του 2014, αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
Η Σύνοδος Κορυφής εξέφρασε ακόμη την ετοιμότητα της για εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν από την Ελληνική Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος.
Μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε πως ...

Προειδοποιεί με εκτεταμένο “μπλακ άουτ” η ΔΕΗ από 11:00 ως 16:00

* - Επείγουσα ειδοποίηση από τη ΔΕΗ για μεγαλύτερες διακοπές
* - Έκκληση να περιοριστεί η κατανάλωση
* - Δεν έχει γίνει ανακοίνωση πότε, πόσο και που θα κοπεί το ρεύμα

Με την απεργία να συνεχίζεται η ΔΕΗ λίγο μετά τις επτά ανακοίνωσε ότι άλλες τέσσερις μονάδες έχουν βγει εκτός λειτουργίας και είναι αναγκασμένη να κάνει μεγαλύτερες διακοπές.
Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει πόση διάρκεια θα έχουν, απλά ότι θα είναι ...

Εκδικείται τους ‘Ελληνες ο Λοβέρδος!



Νέο χτύπημα στα μεσαία και μικρά εισοδήματα – που ήδη βάλλονται από παντού - ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας
Σα να μην έφτανε η μέχρι σήμερα ανάλγητη πολιτική του, που -με το εφεύρημα της τιμής αναφοράς- οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα φθηνά φάρμακα σε εξαφάνιση, ο Α. Λοβέρδος προωθεί και την καθιέρωση της λίστας φαρμάκων, για να προσθέσει επιπλέον βάρη στην πλάτη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.
Με τη λίστα φαρμάκων, ο Α. Λοβέρδος θα...

Σκληρά μέτρα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος



Τα σκληρά μέτρα που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Οικονομικών κι ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.
Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο αγώνας τώρα...δικαιώνεται!!

  Μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 1981 και τον εκλογικό θρίαμβο του Ανδρέα, μία ιδιότυπη "κόντρα" αναπτύχτηκε μεταξύ του Πασοκ  και της Αριστεράς, κυρίως του ΚΚΕ. 
Οι πασόκοι, μέσα στην παραζάλη και το μεθύσι, άρχισαν να θριαμβο- λογούν και να θεωρούν όλα τα ζητήματα, σε όλους τους τομείς (κοι- νωνία, οικονομία, πολιτική, αυτοδιοίκηση κλπ)...λυμένα!!
Αντίθετα, οι δυνάμεις της Αριστεράς θεωρούσαν πως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ή, στην καλύτερη περίπτωση, κάτι...

Ποιός θα κάνει την επαναδιαπραγμάτευση;

Το 55,1% τάσσεται υπέρ μιας «κυβέρνησης σωτηρίας». 
Αυτό δηλαδή που παραλίγο να συμβεί, αν ο Πρωθυπουργός, την τελευταία στιγμή, δεν άλλαζε γνώμη.
Τι θα σήμαινε αυτό; 
Ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, παρέδιδε την εξουσία εν ενεργεία Πρωθυπουργός 20 μηνών, εκλεγμένος με απόλυτη  πλειοψηφία και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα με το ιστορικό ποσοστό των 11 μονάδων, με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν (μέχρι πριν από μία εβδομάδα) το κόμμα του πρώτο, και τον ίδιο, να προηγείται έναντι του ...

Εύα Παπανδρέου : “Είναι τρελός. Αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός!”

 
Ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους! 
Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του. 
Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει.
Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”
Ύστερα το νέο ζευγάρι αποφάσισε να έλθει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα...

Ποιό είναι μεγαλύτερο δούλεμα; ΠΡΙΝ που μας ξεφτίλιζαν ή ΤΩΡΑ που ...παρακαλάνε;

Θα πρέπει να γραφτεί στην ιστορία αυτή η περίοδος που περνάμε. 
Η μικρή Ελλαδίτσα έχει, λένε, μετατραπεί στον μεγαλύτερο οικονομικό τρομοκράτη του πλανήτη.
Ακούει Ελλάδα ο Ομπάμα και… μαυρίζει από το κακό του.
Βλέπει η Μέρκελ εφιάλτες περί χρεοκοπίας της Ελλάδας και ξυπνά λες και την κυνηγούν οι Σοβιετικοί στην Ανατολική Γερμανία.
Άσε ο Σαρκοζί που φοβάται μήπως ένα ελληνικό μπουμ του πάρει την… Κάρλα Μπρούνι από κοντά του.
Οι Κινέζοι μίλησαν προχθές και είπαν ότι θα στηρίξουν την Ευρώπη αγοράζοντας ομόλογα.
Οι Ιάπωνες άφησαν για λίγο τους δικούς τους εφιάλτες λόγω του σεισμού και ασχολήθηκαν με το ελληνικό πρόβλημα.
Την Τετάρτη το βράδυ ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε:

Μήπως η Γερμανική πρεσβεία πρέπει να ενημερώσει τη Μέρκελ ότι δεν τρώμε ...κουτόχορτο;

Η Ελλάδα, εδώ και ένα χρόνο διασύρεται παγκοσμίως, με μερικά από τα πιο χυδαία δημοσιεύματα που έχω διαβάσει ποτέ στον διεθνή τύπο.
Παράλληλα, οι ηγέτες της ΕΕ παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας μας, μοιράζοντας πιστοποιητικά υπακοής και υπευθυνότητας. 
Και όλα αυτά γίνονται για την τήρηση του Μνημονίου, που υποτίθεται ότι σώζει τη χώρα, ενώ στην ουσία την οδηγεί στο γκρεμό.
Είμαστε χρεοκοπημένοι;

Με 3,1% προηγείται η Ν.Δ. σε γκάλοπ της MRB

Ανοίγει η ψαλίδα από το ΠαΣοΚ


Στο 3,1% ανεβαίνει η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής ψήφου στη συνδρομητική δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί με κάλπη για τις Εξαμηνιαίες Tάσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB.
Στην ίδια δημοσκόπηση η διαφορά στην πρόθεση ψήφου στην οποία δεν έχει γίνει αναγωγή των εγκύρων και των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι...

Ενα τέρας (σ)τα μέτρα τους

Η πονηρία των εκβιαστών -ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο ή τέρμα τα λεφτά- εντοπίζεται στο εξής: αρχίζουν την κουβέντα από τη μέση. 
Το έπραξαν πέρυσι με το Μνημόνιο, το κάνουν και τώρα.
Τότε, οι μεν εντολείς και δανειστές έφτιαξαν ένα τέρας στα μέτρα τους (τοκογλυφικό επιτόκιο, καμμία επιμήκυνση στο υφιστάμενο χρέος, σκληρά μέτρα που ευνοούν την ύφεση), ο δε Παπανδρέου απεδέχθη χωρίς δεύτερη κουβέντα τους δυσμενείς όρους. 
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά:

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ; Σας απειλούν με "νερομπίστολο" και εσείς παραδίδετε την Ελλάδα;

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
 
Μια ξενοτραφής παρέα που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, σας
παρασύρει με ψευδέστατα διλήμματα προκειμένου  να υποθηκεύσετε την ζωή των Ελλήνων για πολλές γενεές και να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής η Εθνική Περιουσία.
Υπήρξα μέλος του ΠΑΣΟΚ. 
Αποχώρησα όταν τον Ιανουάριο του 2010, όταν διαπίστωσα ότι οι Κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες οδηγούσαν -κατά την άποψή μου μεθοδευμένα- την χώρα στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ.
Τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και ο σχεδιασμός για την ...

Ανέλπιστος σύμμαχος του Α.Σαμαρά ο ...ΟΗΕ..!

Ποιος το περίμενε ότι θα έβρισκαν οι πολέμιοι του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος έναν σύμμαχο όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
 ''Οι πολιτικές λιτότητας, όπως αυτές που υιοθετούνται στην Ελλάδα και την Ισπανία, απειλούν την απασχόληση και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη'', εκτιμούν τα Ηνωμένα Έθνη στην ετήσια έκθεσή τους για την κοινωνική κατάσταση στον κόσμο.
«Τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα και η...

Πιό ανάλγητος και ωμός από τον Παπακωνσταντίνου; Είναι δυνατόν;

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός  κλίματος αισιοδοξίας, ότι κάτι πάει να αλλάξει στην οικονομία, δεν κράτησαν περισσότερο από μια μέρα.
Μόλις χθες, η Τρόικα ανακάλυψε ότι δημόσια έσοδα της τάξης των 3,8 δισ. ευρώ από φορολογικά και άλλα μέτρα που έχουν προβλεφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής δεν μπορούν να εισπραχθούν και θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι προκειμένου να...

Ζητούμενο στη Σύνοδο Κορυφής η στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού

XRIMANEWS.GRΗ καταβολή της 5ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα θα απασχολήσει, όπως όλα δείχνουν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά το βράδυ στις Βρυξέλλες. 
Οι «27» αναμένεται να αναζητήσουν τρόπους στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.
Για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα βρίσκεται η κρίση στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται επίσημα στην ημερήσια διάταξη.  
Τους «27» θα απασχολήσει κυρίως η καταβολή της 5ης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας ύψους 12 δις ευρώ.
Καμία απόφαση για περαιτέρω βοήθεια...

Χέλμουτ Σμιτ: "Στήριξη στην Ελλάδα με κάθε τρόπο"

Χέλμουτ Σμιτ: Στήριξη στην Ελλάδα με κάθε τρόπο
Με άρθρο του στην εφημερίδα Die Zeit και τίτλο «Η Ελλάδα είναι μία από εμάς», ο πρώην.καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, ζητεί «η Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο, ακόμη και στην ακραία περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει αδυναμία πληρωμών έναντι των ξένων πιστωτών της».
Ο πρώην καγκελάριος γράφει ότι «έχουμε κρίση χρέους μεμονωμένων μικρών χωρών της ευρωζώνης και όχι κρίση του ευρώ» και υπογραμμίζει:

Το τελευταίο ανάχωμα για το ΠΑΣΟΚ


Ξαναδιαβάζοντας κανείς τη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, δεν μπορεί να αντέξει στον πειρασμό της διαπίστωσης ότι στα μάτια της κοινής γνώμης, υπάρχουν αυτή τη στιγμή… δυο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ π.Β, και το ΠΑΣΟΚ μ.Β. Το «Β» κεφαλαίο, είναι φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από την πορεία πολιτικής συρρίκνωσης που ακολουθούν η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.


Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, φαντάζει ως...

Μόνη λύση η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου



Η χώρα έχει φθάσει στο κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο, αν γίνουν οι λάθος επιλογές, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής – και κινήσεις σωτηρίας βέβαια. 
Η κυβέρνηση απέτυχε στην μέχρι τώρα εφαρμογή του Μνημονίου.  
Για τον απλούστατο λόγο πως δεν είχε την διάθεση (για ιδεολογικούς λόγους) αλλά ούτε και το στομάχι (λόγω φόβου πολιτικού κόστους) να το εφαρμόσει. ...

“Ξεχνιέται” το Μεσοπρόθεσμο λόγω του ποδοσφαίρου;


Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» που βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσλαμβάνει διαστάσεις «χρήσιμης παραπλάνησης», αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα τα οποία κυριαρχούν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα όλων μας....

Γιατί παρεξηγήθηκε ο Σαμαράς από τις μπαρούφες του Πάγκαλου


Η αναφορά Πάγκαλου στην … δημοκρατία που έφερε μαζί του το ΠΑΣΟΚ το 1981 προσέβαλε προσωπικά τον Σαμαρά

Προσέβαλε προσωπικά τον Σαμαρά για έναν ακόμη λόγο.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής σε ηλικία 26 ετών το 1977 και είναι από τους παλαιότερους εν ενεργεία βουλευτές του Κοινοβουλίου μαζί με τον Σωτήρη Χατζηγάκη και τον Απόστολο Κακλαμάνη που είχαν εκλεγεί το 1974. Γι ‘ αυτό και του είπε :

Ντροπιαστική η στάση της Αστυνομίας για τους 30 Σπαρτιάτες

Υπήρξαν έντονα γιουχαϊσματα για τη στάση της Αστυνομίας

Επί τρεις ημέρες τριάντα ηρωικοί Σπαρτιάτες ήλθαν πεζή από τη Σπάρτη στην Αθήνα κρατώντας στα χέρια τους ένα πανό το οποίο έγραφε  «Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας.
Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης» και θέλησαν να καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη χθες το βράδυ.
Ο αστυνομικός διευθυντής όμως δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν στο Μνημείο με αποτέλεσμα εκείνοι να πετάξουν στους αστυνομικούς τα στεφάνια. Εκτυλίχθηκαν συγκινητικές σκηνές και υπήρξαν έντονα γιουχαϊσματα για...

Έκοψε το βήχα ο Σαμαράς στους Ευρωπαίους: -Τις παπαριές στο Γιωργάκη, όχι σε μένα!

« Μου ζητούν να στηρίξω το ίδιο φάρμακο για κάποιον που πεθαίνει από αυτό το φάρμακο. Δεν θα το κάνω», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς,
σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, χθες Τετάρτη, και θα αναδημοσιευθεί στην σημερινή έντυπο έκδοση.
Παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα, από το οποίο κατά την γνώμη μας προκύπτει σαφέστατα ότι στην Ευρώπη αρχίζουν και καταλαβαίνουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν στην Ελλάδα .  
Αρχίζουν επίσης να “καταλαβαίνουν” τι λέει ο Σαμαράς:

Σόκ απολύσεων στο δημόσιο ...αλλά άς μην ανησυχούν οι πρασινοφρουροί!

Σε θρίλερ, που θα κριθεί και πάλι την ύστατη ώρα, στη σημερινή συνάντηση του νέου «τσάρου» της Οικονομίας με τους εκπροσώπους της τρόικας, εξελίσσεται η διαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου, καθώς η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτική πίεση από την τρόικα για αλλαγή του μείγματος πολιτικής, που οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα σε αποφάσεις-σοκ για απολύσεις σε φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φοροεισπρακτικό «πακέτο» που επεξεργάσθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στο στόχαστρο της τρόικας και τα ...

Νέα ονόματα για τα "στημένα" σήμερα - Εμπλέκεται “μεγάλο” όνομα προέδρου ΠΑΕ - Επιχειρήσεις νύχτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Στον αέρα το πρωτάθλημα

* - 10 συλλήψεις ως τώρα, 4-5 αναμένονται, κατηγορίες σε 70 άτομα!
* - Δούλεψε ο “σούπερ κοριός” της ΕΥΠ
* - Διαιτητές, πρόεδροι ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές “στο σκαμνί”

Έφτασε άραγε η στιγμή να σπάσει το απόστημα που χρόνια τώρα έχει μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, οδηγώντας το στην παρακμή; 
Για πρώτη, ίσως, φορά, υπάρχει τουλάχιστον ελπίδα...  
Τη δίνει η επιχείρηση μαμούθ Εισαγγελίας, Αστυνομίας και ΣΔΟΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης και έχει ήδη οδηγήσει στη σύλληψη 10 ατόμων για την υπόθεση με τα 41 στημένα παιχνίδια.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και συνεχείς, με την...

To ξεπούλημα της Eλλάδας γίνεται για τη διάσωση του ευρώ και των τραπεζιτών

Mε τίτλο: «How the Euro Became Europe’s Greatest Threat», το περιοδικό Spiegel, αναφέρει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα ήταν ένα μεμονωμένο αντιμετωπίσιμο γεγονός αν η χώρα δεν βρισκόταν στη ζώνη του ευρώ.
Αντίθετα, το πρόβλημα είναι του ίδιου του ευρώ και γι αυτό λαμβάνει αυτή τη διάσταση. Οι αγορές κεφαλαίου φοβούμενες για ένα ενδεχόμενο ντόμινο στην ευρωζώνη ανεβάζουν τα ασφάλιστρα κινδύνου, με αποτέλεσμα να απειλείται το σύνολο της ευρωζώνης.
Κατά το Spiegel, η συνύπαρξη χωρών του κέντρου και της περιφέρειας στο κοινό νόμισμα είναι η αιτία του προβλήματος, λόγω της...