Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου και Τρόϊκα τρέμουν το Σαμαρά !



Η εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου σε συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να εφαρμόσουν από κοινού το Μνημόνιο, δεν  έχει ανάλογο πολιτικό προηγούμενο. 
Μία κυβέρνηση η οποία διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και υπερασπίζεται μία πολιτική με την οποία η αντιπολίτευση, καλώς ή κακώς, διαφωνεί, επιμένει να την υλοποιήσουν πάση θυσία μαζί. Αυτό, βάζει σε σκέψεις. 
Γιατί δεν το κάνει μόνη της; 

Η Ελλάδα το 2021: Δύο σενάρια

Η διαμόρφωση των σεναρίων, απαιτεί λεπτομερή και συστηματική σκέψη και εργασία ειδικών για αρκετό χρόνο. 
Συνεπώς, τα όσα ακολουθούν αποτελούν άποψη. 
Οι θεμελιώδης παραδοχές που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για να φανταστούμε το πώς θα είναι η χώρα μας σε δέκα χρόνια από σήμερα είναι οι εξείς:

Οι "8 Προτάσεις Εξόδου από την Κρίση"

 Προτάσεις Εξόδου από την Κρίση
1) Κρατικό νόμισμα, 
με κρατικό έλεγχο της κοπής νομίσματος.
Το ευρώ εκ του αποτελέσματος μόνο ζημιά έχει προκαλέσει στην εθνική οικονομία και τα οικονομικά των πολιτών. Και σύμφωνα με την απλή λογική μόνο ζημιά θα προκαλέσει στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον και ακόμη μεγαλύτερη.
Η ισοτιμία της δραχμής θα...

Κανένας τους, μα κανένας, δεν βάζει την Ελλάδα πάνω από το προσωπικό συμφέρον;

157 είναι οι πράσινοι βουλευτές

Αν η κατάσταση είναι μια φορά δύσκολη για τους πολιτικούς σήμερα, ακόμα χειρότερη θα πρέπει να είναι για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. 
Είναι σχεδόν να τους λυπάσαι αν θυμηθείς με πόσο κομπασμό πρόφεραν εκείνη τη βραδιά, την ψήφο εμπιστοσύνης προς στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. 
Τόση σιγουριά και αυτοπεποίθηση, δεν μπορούσε παρά να είναι ζηλευτή από τους συναδέλφους τους που η λαική ετυμηγορία, είχε μόλις ρίξει στην αντιπολίτευση..

Βασικός 162.812 ευρώ στο γραφείο Πάγκαλου

Βασικό μισθό 162.812 ευρώ δίνονταν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου. Όργιο κατασπατάλησης. 
Δείτε το σχετικό έγγραφο - φωτιά


Ενώ το μέλλον για τους εργαζομένους όλης της χώρας διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό, μία ακόμα αποκάλυψη για βασικό μισθό 162.812 ευρώ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, είναι εξοργιστική.
Αλλωστε, στο...

Δεν έχει ξαναγίνει - Πρωθυπουργός ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ...

 
Χθες βγήκε ανακοίνωση η οποία εκτός όλων των άλλων μας βάζει υπό την εποπτεία της τρόικας, με την αποστολή-τεχνοκρατών ειδικών για
την παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος σε κάθε υπουργείο...
Βγαίνει μετά από λίγες ώρες ο Τιτανοτεράστιος, μετά την συνάντηση με τον Jean Claude Juncker, για να σώσει την παρτίδα και να παρουσιάσει ως δική του ιδέα την εποπτεία-επικυριαρχία των τροικανών και μας λέει.. 
Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί.

"Εκπαιδευμένοι" παπαγάλοι στην υπηρεσία της σοσιαλησταρχίας και της ολιγαρχίας...

Επειδή βλέπω ότι συγκεκριμένοι δημοσιογραφικοί κύκλοι πέφτουν (δήθεν) από τα σύννεφα με την ανακοίνωση της τρόικας σχετικά  με την συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση για τους όρους της συνέχισης της δανειοδότησης , υπενθυμίζω το άρθρο μας πριν 20 ημέρες (16 Μαΐου 2011)με τίτλο:
Στα χέρια της τρόικας η … κυβέρνηση του τόπου;
Γράφαμε τότε ότι:

Ταξιδάκια αναψυχής στις πρωτεύουσες τις Ευρώπης (με τα λεφτά μας, εννοείται!)

Προχθές, κι ενώ ο πρωθυπουργός υποτίθεται πως θα βρισκόταν καθ' οδών για το Λουξεμβούργο, ώστε να διαπραγματευθεί την περαιτέρω καταδίκη της Ελλάδας, το Μνημόνιο ΙΙ δηλαδή, το paidi αποφάσισε να το ρίξει λίγο έξω μη και μας πάθει καμιά υπερκόπωση...
Έτσι αυτή τη φορά εθεάθη στις 2 Ιουνίου, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα του Λουξεμβούργου, σε υπερπολυτελές εστιατόριο του Λονδίνου, το Zuma στην περιοχή Knightsbridge!

Από τις 9.30 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα ο ΓΑΠ "διαπραγματευόταν" για ώρες με τα πανάκριβα Ιαπωνικά εδέσματα, την...

Έντονες διεργασίες για το Μεσοπρόθεσμο και την “υποδοχή” του στο ΠΑΣΟΚ



Η πολιτική διαχείριση της συμφωνίας 
με την τρόικα, εντός των ελληνικών ορίων, και ειδικότερα εντός της κυβερνητικής παράταξης, θα είναι τώρα το δυσκολότερο εγχείρημα που θα κληθούν να διαχειριστούν Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες 72 ώρες. 
Κοινή είναι η αίσθηση στο οικονομικό επιτελείο ότι το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, θα προκαλέσει κραδασμούς, ωστόσο, στα κορυφαία κλιμάκια του, εκφράζεται η...

Σε δοκιμασία η ενότητα της κυβέρνησης για την ψήφιση των μέτρων - σοκ

* - Τον Ιούλιο έρχονται στη Βουλή τα μέτρα - σοκ με απολύσεις στο Δημόσιο και επιτήρηση στα υπουργεία
* - Την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό το "πακέτο"
* - Ήδη υπουργοί διαμηνύουν ότι δεν θα ανεχτούν "μπάστακες"

Αφού καθορίστηκαν οι πρωτοφανείς και σκληροί όροι με τους οποίους θα πάρουμε την επόμενη δόση, ξεκινά τώρα το θρίλερ για την ψήφιση των μέτρων – με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ήδη τις...

To νέο πακέτο σωτηρίας 80 δισεκατομυρίων ευρώ

Προβλέπεται νέο δάνειο 35 δις από την τρόικα, 25 δις από αποκρατικοποιήσεις και 20 δις από ήπια αναδιάρθρωση και τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας, αφού καλύπτονται όλες οι ανάγκες της Ελλάδας εως τα μέσα του 2014.
Μας δένουν ''χειροπόδαρα'' με μέτρα λιτότητας 28 δις.

Όλα τελείωσαν με το μεγάλο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στην Ευρώπη για να γλιτώσει από ...

Γιούνκερ: «Η Ευρώπη θα εγκρίνει το νέο πακέτο»



Τη βεβαιότητα ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνει την παροχή νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιύνκερ, που συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
«Περιμένω από την Ευρωζώνη ότι θα συμφωνήσει στην παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα με πολύ αυστηρούς όρους» τόνισε ο Γιούνκερ, μετά τη...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πάγκαλος: Συνεχίζει το έργο "Του Διασυρμού των Ελλήνων και της Ελλάδος"


Παρά την προπαγάνδα των Πασόκων δημοσιοκάφρων ότι ο Πάγκαλος πήγε πριν μερικές μέρες στη Ελβετία προκειμένου να φέρει πίσω λίστα με Έλληνες που έχουν αδήλωτες καταθέσεις... ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος:

Όποιος δεν ξέρει τί υπογράφει δεν μπορεί να ζητά την ψήφο του λαού.!


«Δεν γνώριζα ότι ένα χρόνο μετά ότι θα έπρεπε να πάρουμε και άλλα σκληρά μέτρα» 
τόνισε ο Δημήτρης Λιντζέρης, βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των «16» που έχει υπογράψει την περίφημη επιστολή, μιλώντας στον Γώργο Παπαδάκη και το «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δεν ήξερα τις συνέπειες του μνημονίου τότε...

Σου λέει: Αφού ψηφίζουν σαν πρόβατα, τί να τα κάνουν τα σχολεία;




Καταργούν τα ολοήμερα σχολεία στην περιφέρεια! 
Σε περιστολή του θεσμού των ολοήμερων σχολείων, θεσμού που εισήγαγε το ίδιο το Πασόκ πριν από δέκα χρόνια, προχωρά η Αννούλα που τη βλέπετε να γελάει στη φώτο μιας και ο γιός της πάει σε ιδιωτικό και θα σπουδάσει στο εξωτερικό.
Με απόφαση που έλαβε, χθες, εντελώς αιφινιδιαστικά, καταργεί...

Πού πάνε τα λεφτά του Μνημονίου; Στο λαό; ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ...!


«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».
Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράση επαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές τη μέρα από τους «παπαγάλους» του. 
Κι όμως, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. 
Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. 
Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια! 
Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των ...

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και ο Αβερέλ Ντάλτον σε ρόλο "Δούρειου Ίππου"

Do your best, George, we are behind you all the way.. 
Ήταν το βράδυ της 25ης Μαΐου , πριν από λίγες μέρες δηλαδή, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου περνούσε το κατώφλι της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Παρίσι.
Εκεί, κεκλεισμένων των θυρών, η Χίλαρι Κλίντον
παρέθεσε δείπνο σε λίγους και εκλεκτούς. 
Οι δύο βρέθηκαν στην Γαλλία για να γιορτάσουν τα 50χρονα του ΟΟΣΑ όμως δεν άφησαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα της Ελλάδας και βεβαίως της ευρωζώνης. 
Όπως μας ψιθύρισε ένα πουλάκι, ο ΓΑΠ, ζήτησε ανοικτά νέα στήριξη από τις... 

Παραπέμπουν τον Άκη για ξέπλυμα

Σε ομόφωνη παραπομπή του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου φαίνεται πως καταλήγουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν το σκάνδαλο των υποβρυχίων. 
Δεν αποκλείεται μάλιστα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να καταθέσουν κοινό πόρισμα που θα παραπέμπει τον πρώην υπουργό στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της δωροδοκίας, ενώ το...

κ. Χρυσοχοϊδη, τί έγινε; Γιατί δεν πάς στο Βόλο;



Η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Βόλο, ματαιώθηκε υπό τον φόβο επεισοδίων και προπηλακισμών.
Ο υπουργός, ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί στον Βόλο σήμερα, Παρασκευή, ως επίσημος ομιλητής, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας.

“Σκέτο” Γιώργος ή Παπανδρέου;

Σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να «πάρει πάνω του» το θέμα της εξεύρεσης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. 
Γι’ αυτό άλλωστε και… ξέχασε στην Αθήνα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ώστε να συναντηθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και να πιστωθεί τη διαφαινόμενη αίσια έκβαση μιας μακράς περιόδου διαπραγματεύσεων, ζυμώσεων, συζητήσεων και άγχους.
Στο πίσω μέρους του μυαλού του ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει... 

Κινδυνεύει η Δημοκρατία από τις… μούντζες;


Ας αφήσουν ήσυχους τους Έλληνες

Κάποτε θα έπρεπε να μας απασχολήσει σοβαρά σε ποιο βαθμό κινδυνεύει η Δημοκρατία από μερικές μούντζες και από ορισμένες ροχάλες, και αυτό έγινε με τρόπο σαφώς αντιαισθητικό προκαλώντας αντιδράσεις που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. 
Διότι είναι υπερβολή κάποιοι να θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει εξαιτίας κάποιων ακραίων λαϊκιστών και δεν κινδυνεύει από πολιτικές που την αποδομούν στη συνείδηση των πολιτών. 
Όταν στο όνομα της Δημοκρατίας λαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα που στην ουσία πλήττουν την έννοια της, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να...

Έρχεται κοινωνική έκρηξη



Πέρα απ’ τους ανούσιους διαξιφισμούς των αστικών κομμάτων και τις κινήσεις τακτικής κάποιων κυβερνητικών στελεχών για να φτιάξουν το προσωπικό τους προφίλ –«πιασάρικοι» τίτλοι άρθρων όπως: 
«βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ»,  
«δεν δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» κλπ, 
υπάρχουν σε όλες τις αστικές φυλλάδες- η κατάσταση στην εργαζόμενη κοινωνία και στα λαϊκά στρώματα, εξ αιτίας της καπιταλιστικής επέλασης είναι εκρηκτική...

Ο βουλευτής δεν ενσαρκώνει την Δημοκρατία. Την υπηρετεί.


Οι ιδέες είναι πάντα στο ανώτερο επίπεδο του λόγου διαθέσιμες για χρήση. 
Δεν υπάρχουν ως «πρώτες», «δευτέρες» ή κάτι άλλο, αλλά υπάρχουν αφ εαυτού ως ιδέες.
Η ιδέα ελευθερία για παράδειγμα ή η ιδέα ισότητα όπως και η Δημοκρατία ήταν εκεί από πάντα και κάποια στιγμή συνελήφθηκαν από την ανθρώπινη διάνοια. Εκείνη την στιγμή  της σύλληψης, υπερ τονίστηκαν κάποιες ιδιότητες τους και ατόνησαν κάποιες άλλες καλύπτοντας τις ανάγκες της στιγμής.
Έτσι  το 1974 πρόεκυψαν ως «ιδιότητες» της νεαρής τότε δημοκρατίας:

ΕΙΠΑΝ-ΞΕΙΠΑΝ. Ποιός βλάκας θα πάει τώρα να δηλώσει το αυθαίρετό του;

Αυτό δεν είναι Κράτος. Είναι η νεότερη έκδοση και η συμπυκνωμένη μορφή όλων των ψευτών της ιστορίας και της μυθολογίας μαζί. ...

Πανεθνικό κάλεσμα για την σωτηρία της πατρίδας μας!

Έλληνες! 
 
Αυτές οι μέρες που ζούμε, δεν είναι μόνο δύσκολες, είναι ίσως οι πιο κρίσιμες στην μακραίωνη Ιστορία του Έθνους μας! 

Ποτέ άλλοτε το Γένος μας δεν ήρθε τόσο κοντά στον πλήρη αφανισμό του!  
Αν γυρίσουμε το βλέμμα πίσω στο παρελθόν μας, μέσα από το μεγάλο Βιβλίο της Ιστορίας μας, που είναι μαζί και Ιστορία του μισού σχεδόν κόσμου, θα δούμε πολέμους που δώσαμε, μάχες που κερδίσαμε ή χάσαμε, κατακτήσεις που κάναμε, εχθρούς που μας απείλησαν σοβαρά, βαρβάρους που μας κατέκτησαν, ποτάμι αίμα που χύθηκε από τους προγόνους μας. Μα ποτέ, ποτέ άλλοτε δεν ήλθαμε τόσο κοντά, σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τον εφιάλτη του αφανισμού της Φυλής μας!
Ο κίνδυνος να...

Σαμαράς: «Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζητάμε, γίνουν δε γίνουν εκλογές.»

«Ας γνωρίζουν, ότι εμείς επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δε  γίνουν εκλογές. 
Τους όρους του Μνημονίου θα τους αλλάξουμε! Δεν τους αντέχει η Οικονομία. Ούτε η κοινωνία»
ήταν η κατηγορηματική απάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από την Κρήτη, όπου δήλωσε «ανυποχώρητος» και έθεσε ερωτήματα στον πρωθυπουργό για την υποτιθέμενη συναίνεση που επιδιώκει με τη ΝΔ
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε προσωπικά, με σφοδρότητα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ  αλλά επικέντρωσε κυρίως την κριτική του στην κυβέρνηση, επαναφέροντας την διαπίστωση ότι παρά τις διαβεβαιώσεις Παπανδρέου, δεν αποκλείει τις εκλογές:

Προς παύση ο περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης για «κακή χρήση διακριτικής εξουσίας»

Θέμα ημέρας είναι πλέον η επιβολή προσωρινής αργίας  του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π.Ψωμιάδη, από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στον οποίο αναμένεται να επιδοθεί  η καθαρογραμμένη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία δεν επηλθε μείωση της ποινής από την πρωτόδικη απόφαση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.
Η απόφαση, σύμφωνα με...

"Κρέμασαν" τον Παπανδρέου στο Σύνταγμα!


Δε λέει να χαμηλώσει το σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας, ούτε και ο αριθμός των πολιτών που κάθε βράδυ πηγαίνoυν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και -γενικώς- όλων όσων ευθύνονται για την εξαθλίωση της καθημερινής ζωής τους.
Κάθε μέρα, ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου, ίδιοι αλλά και διαφορετικοί κάθε φορά, συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή για να φωνάξουν "παρών". Ενα "παρών" γεμάτο αγανάκτηση, για 9η μέρα και -όπως φαίνεται- για πολλές ακόμα...

Στις παρλαπίπες πρώτος, στ' αποτελέσματα τελευταίος.!


Οι υπολογισμοί (για νόμπελ Οικονομίας) του Θόδωρου Πάγκαλου και η θυσία των Ελλήνων στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης μιας οικονομικής κρίσης.
Ίσως το μεγαλύτερο κακό που κάνει σε αυτόν τον τόπο αυτή η κυβέρνηση, να μην είναι η ίδια της η διαχείριση, αλλά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει με πολιτικούς όρους μια οικονομική κρίση. 
Με δυο λόγια, αντί ο...

Έγγραφο αποκάλυψη! 46.319 ευρώ για κινητά στο πολιτικό γραφείο Πάγκαλου

Mετά το μαζί τα φάγαμε μπορεί τώρα να ακούσουν οι Έλληνες και το "μαζί τα λέγαμε".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος συχνά έχει έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με διάφορες κοινωνικές ομάδες,με πρώτη απ΄ όλες τους στρατιωτικούς. 
Οι ατάκες του περί αντιπαραγωγικών στρατιωτικών και ότι όλοι μαζί τα φάγαμε τον έχουν κάνει κόκκινο πανί ...

Πέτρες και γιαούρτια κατά του Πεταλωτή - Τον είχαν εγκλωβίσει μέσα στο κτίριο - Πεταλωτής: "Είναι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ"

* - Η αστυνομία δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει δρόμο μέσα από τους εξαγριωμένους
* - Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για τραμπούκους και φασίστες - Τελικά φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα
* - Στην ομιλία του τον χτυπούσαν με λέιζερ στα μάτια, κάποιοι έξω από το κτίριο
* - Μία γυναίκα τραυματίστηκε από κροτίδα
* - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Αργά το απόγευμα σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ σε κτίριο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μία ομάδα...

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Ιστορία της Οικονομικής Απάτης στην Ελλάδα.





Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο). 
 "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή ...

Βρέθηκε συγκλονιστικό video για την καταστροφή της Σμύρνης και τους πρόσφυγες!


Ένα σπάνιο video ιστορικό ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 το οποίο τραβήχτηκε από τον George Magarian είδε το φως της δημοσιότητας από τον εγγονό του Robert Davidian, ο οποίος το ανακάλυψε στο σπίτι της γιαγιάς του στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου βρισκόταν ξεχασμένο για πολλές δεκαετίες.
Στο σπάνιο αυτό βίντεο ντοκουμέντο έχουμε την ευκαιρία να δούμε εικόνες από την ευτυχισμένη Σμύρνη πριν την καταστροφή, εικόνες από την καμμένη γη που άφησε πίσω της η θηριωδία των Τούρκων, αλλά και...

Πενία τέχνας κατεργάζεται...


Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα μετά τις μαζικές εκροές καταθέσεων των προηγούμενων ημερών, που συνεχίσθηκαν και το Σαββατοκύριακο στα ΑΤΜ, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν τρεις άφραγκες, μεγάλες ελληνικές τράπεζες για να μπαλώσουν τη ρευστότητά τους.
Ως γνωστόν το τραπεζικό οικοδόμημα στηρίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης στα άφθονα δανεικά που παίρνουν οι ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Για να πάρουν χρηματοδοτήσεις που δεν ξεπερνούν τα...

Αστείοι άνθρωποι ...ούτε το γιαούρτι μου δεν χαραμίζω επάνω τους.!


Τώρα οι αγανακτισμένοι βαφτίστηκαν ακροδεξιοί. Επειδή κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα που παραπέμπουν στα ανομήματα των 300 της Βουλής.
Ξέχασε φαίνεται πως κι αυτός κάποτε ήταν εκεί έξω και φώναζε για τον απλό λαό, όπως έλεγε, σαν συνδικαλιστής. 
Τώρα τι κύριε Πρωτόπαπα;

Τί είναι αυτά που λέει ο Max Keiser για τον Πρωθυπουργό;



Δείτε τι είπε ο Max Keiser στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο ρωσικό κανάλι RT
Mίλησε για την αγανάκτηση, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την προδοσία στην Ελλάδα.

Αποκάλεσε τον κ. Πρωθυπουργό : “Fly by night dictator” και άλλα πολλά... 

Πολλά blog θα κλείσουν αύριο - μεθαύριο


Συντάκτης: Γιάννης Ξυνόπουλος

Πολλά «εκβιαστικά» blogs θα κλείσουν αύριο, και αρκετά έχουν κατοχυρώσει άλλες ονομασίες για να γίνουν site.. όμως εάν δεν μπορούν να «βρίσουν» και να «εκβιάσουν» τότε χάνου επί της ουσίας το «ψωμί τους».. γιατί μόνο ελάχιστα είχαν την αξιοπρέπεια να αναπαράγουν ειδήσεις με link ή να γράφουν δίκες τους ειδήσεις.
Το «κίνημα» των bloger έχασε την αξία του γιατί μέσα σε αυτό μπήκαν οι «γνωστοί-άγνωστοι» της δημοσιογραφίας όχι για να ενημερώσουν αλλά για να κονομήσουν, με την βοήθεια του πολιτικού συστήματος που κιότεψε στον...

Μια φράση που αλλάζει το σκηνικό


Μια πολιτική «ατάκα» που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας ακόμη και για την έκβαση των επόμενων εθνικών εκλογών, περιείχε η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη. Δηλαδή, σε ένα μέρος κάθε άλλο παρά… φιλικό για την Κεντροδεξιά.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με υψηλό αισθητήριο της «κατάλληλης ευκαιρίας» για να εκμεταλλευτεί κάποιος την προφανή αδυναμία του αντιπάλου του, «πάτησε» πάνω στις νεφελώδεις κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του... 

Δεν είναι καν άσχετοι... Τρελοί είναι.!

Ο παραλογισμός που επικρατεί στην Κυβέρνηση στο θέμα της επιβολής φόρων γνωρίζει το τελευταίο διάστημα ημέρες ανείπωτης δόξας.

Το αφορολόγητο των συνταξιούχων και των μισθωτών θα «κατεβεί» στις 8.000 ευρώ από τις 12.000 που είναι σήμερα, την ίδια στιγμή που αυτό το Κράτος, το ίδιο Κράτος, θεωρεί χαμηλοσυνταξιούχο έναν που παίρνει μέχρι 640 ευρώ το μήνα και έτσι του χορηγεί το ΕΚΑΣ!
Δηλαδή, με λίγα λόγια,...

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη"


"Έχει αποδειχθεί ιστορικά και έχει ειπωθεί με πολύ απλό τρόπο στο γνωστό σύνθημα, πως  
"Λαός ενωμένος - ποτέ νικημένος".
Χαιρετίζω και τάσσομαι έμπρακτα υπέρ των συγκεντρώσεων των εξεγερμένων πλέον πολιτών στις πλατείες.
Εκείνο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού είναι η ενότητα και η σύμπραξη όλων των διαφορετικών απόψεων που έχουν έτσι κι αλλιώς κάτι θετικό να προσφέρουν και το έχουν αποδείξει με την....

Καραμανλής: «Μ’ αυτό το πολιτικό σύστημα εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση».

Το δείπνο Καραμανλή με τους αγρότες στην Ραφήνα

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ που φιλοξενεί ο διαδικτυακός τόπος larissanet σχετικά με το δείπνο που παρέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε αγροτοσυνδικαλιστές στην Ραφήνα. 
Εκεί, ειπώθηκαν πολλά και διάφορα. 
Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ακούστηκαν και σχόλια για την ..

Πληρώνουμε το ότι δεν διαπραγματεύθηκαν τίποτε...

Πριν από ένα χρόνο, σε σειρά άρθρων... μου τόνιζα ότι το «Μνημόνιο 1» ήταν κοινωνικά άδικο, οικονομικά αντιαναπτυξιακό και λογικά ανόητο.
Ότι οι αριθμοί του «δεν έβγαιναν»
Είχα, μάλιστα, επικαλεστεί δηλώσεις του τότε προέδρου της Γερμανίας, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του θα χρειαζόταν είκοσι χρόνια για να μειώσει το έλλειμμα κατά 5%. 
Καλούσα, λοιπόν, την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σκληρά· να εγκαταλείψει τη λογική του οικονομικού της επιτελείου, το οποίο, μαζί με τον αντιπρόεδρό της, δήλωνε ότι «όταν χρωστάς, δεν διαπραγματεύεσαι»
Σχεδόν την παρακαλούσα δημόσια να μην δεχτεί ως ...

Παπανδρέου: Ο κόσμος αγανακτεί γιατί δεν ήλθε ακόμη η παγκόσμια διακυβέρνηση...!

Η περίπτωση Παπανδρέου χρίζει ψυχολογικής ανάλυσης.

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε φάση πλήρους άρνησης μην μπορώντας να καταλάβει γιατί οι πολίτες αγανακτούν και τα βάζουν μαζί του, την ώρα που αυτός σώζει την χώρα… 
Το παίδεψε πολύ και βρήκε την αιτία!!!
Προσέξτε λογική:

“Διεθνής επίθεση” μέσω ίντερνετ στο ΔΝΤ για την Ελλάδα


Πειρατές του διαδικτύου έβαλαν στο στόχαστρο τους το ΔΝΤ , ως διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα.


Πειρατές του διαδικτύου της ομάδας "Anonymous" απηύθυναν έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.
Ένα "tweet" που εστάλη από τους "Anonymous Operations", με τη χρήση της λέξης-κλειδί "Operation Greece" καλεί...

Νέο σοκ! Χάνουν άλλον ένα μισθό οι Δημόσιοι Υπάλληλοι – Στο μισό το αφορολόγητο των Επαγγελματιών και αύξηση στο φόρο

* - Ως και 8% οι μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων
* - Καπέλο στο φόρο για όσους έχουν μπλοκάκια
* - Παραδείγματα με τις νέες μειώσεις

Το αίμα που ζήτησε η τρόικα φαίνεται πως άρχισε να ρέει. 
Σαν να μην έφτανε η μείωση του αφορολόγητου από 30 ως και 50% για όλους, έρχονται και οι περικοπές στα επιδόματα στο Δημόσιο, αλλά και οι επιπλέον φόροι για όσους κόβουν μπλοκάκι να κάνουν ακόμη πιο μικρό το ...

Κέρκυρα: Φυγάδευσαν βουλευτές με σκάφος!



Με συνθήματα όπως «να φύγουν οι κλέφτες» περίπου 500 «Αγανακτισμένοι» της Κέρκυρας απέκλεισαν μέλος της κυβέρνησης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καθώς και άλλα πολιτικά στελέχη στο εστιατόριο του ιστιοπλοΪκού ομίλου Κέρκυρας.
Τελικά, οι εγκλωβισμένοι πολιτικοί φυγαδεύτηκαν με καΐκι -ή κατά μια δεύτερη εκδοχή με σκάφος του λιμενικού σώματος - καθώς η μοναδική είσοδος- έξοδος του Παλαιού Φρουρίου είχε αποκλειστεί από τον κόσμο που φώναζε οργισμένος.
Όπως αναφέρει το...

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Max Keiser: «Η Wall Street σας βίασε βάναυσα, γι’ αυτό η οικονομία σας καταρρέει». (video)


Στο πρώτο, από τα δύο, video που παραθέτουμε με τις δηλώσεις του Max Keizer αφού τον ακούμε να λέει «Η Wall Street σας βίασε βάναυσα, γι’ αυτό η οικονομία σας καταρρέει», μιλάει με εντελώς υποτιμητικά λόγια για τον εργαζόμενο ελληνικό λαό που δεν αντέδρασε με τον δυναμισμό που απαιτούν οι περιστάσεις. 
«Είστε σαν τις γυναικούλες που δέχονται την μοίρα τους και δεν αντεπιτίθενται. Είστε πολύ κότες» είπε ανάμεσα στα άλλα...

Σε όλα ...μηΔΕΝ !



Η κατάσταση αγαπητοί μου είναι απελπιστική.

ΔΕΝ καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.
ΔΕΝ γνωρίζουν την γλώσσα της αλήθειας
ΔΕΝ ξέρουν τι υπέγραψαν, δεν ξέρουν τι υπογράφουν..
ΔΕΝ ξέρουν να κρατάνε το στόμα τους κλειστό.
ΔΕΝ διεκδικούν.
ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο.
ΔΕΝ υπάρχει...

Ζήτω η μούντζα



«Βαριές φαίνεται να ήταν οι κουβέντες που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος εκστόμισε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά το πρόσφατο αδειάσμά του για το θέμα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα».
Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ο κ. Πάγκαλος σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό τόνισε πως η μη καταδίκη όσων «μουντζώνουν» την Βουλή, άρα και τους θεσμούς τροφοδοτεί ακραία σενάρια όπως αυτό της γερμανικής Bild περί πραξικοπήματος».

Κύριε μου,..

Πόλεμος Γενεών


«Είμαι ο Χρήστος.
Κοντεύω τα 35. Έχω πτυχίο και Μάστερ. 
Δουλεύω τίμια εδώ και 12 χρόνια. Δεν έχω κλέψει, δεν έχω εξαπατήσει, έχω μοχθήσει για να τα βγάλω πέρα με το κεφάλι ψηλά.
Δεν είχα βοήθεια από κανέναν και ζω λιτά αλλά με αξιοπρέπεια με αυτά που βγάζω, χωρίς να χρωστάω πουθενά.
Όλες οι επενδύσεις μου σε χρόνο και χρήμα για να ανοίξω νέες δουλειές, να δημιουργήσω προοπτική, να αναπτύξω συνεργασίες, καταστράφηκαν από...