Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Harry Klynn: "Σταχυολογήματα"

"Ο μυαλοχυμένος δε βγήκε μόνος του, τον βγάλανε οι λοβοτομημένοι πασοκοδημοσιοκαρεκλάτοι και οι διαπλεκόμενοι αριστεροχουντοσυμφεροντάκηδες"
*
"Έτσι μας θέλουν τα υπό κατάρρευση αμερικανοευρωξεράσματα… Να ζούμε με το φόβο και τους μαλάκες πάνω από τα κεφάλια μας…"
*
"Χίλιες φορές πιο επικίνδυνοι από τους χρυσαυγήτες οι κρυφοφασιστιπασόκοι που προσποιούνται τους «σκεπτόμενους» δημοκράτες!!!"
*
"Ο μυαλοπεπιεμένος δεν τα βάζει εύκολα κάτω… Ζάπειο 2 εσείς; Μνημόνιο 3 εμείς"
*
"Τον έναν τον «σφάξανε», τον άλλο τον «φτιάξανε»"
*
"Ανεργία ρεκόρ στο 15,.9%... Σιγά τα λάχανα, ούτε 16% …"
*
Giorgo, ...

Διπλωματικό Σώμα: Μας κυβερνούν προδότες;


Σοκ προκαλούν οι βαρύτατες κατηγορίες κατά της ηγεσίας του ΥΠΕΞ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, που περιλαμβάνονται σε επιστολή του προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων.
Ο πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης κάνει λόγο για «ανομολόγητους χειρισμούς σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς κι όχι με το αζημίωτο».
«Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα έχει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νέο - Οθωμανική Αυτοκρατορία», γράφει στην επιστολή του ο...

Επιστολή της Handelsblatt προς τον Πρωθυπουργό

«Προχωρήστε με θάρρος στην αναδιάρθρωση του χρέους» αναφέρει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας
Ανοιχτή επιστολή  προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου απευθύνει στη Handelsblatt της Παρασκευής ο αρχισυντάκτης Gabor Steingart, επαινώντας τον για τις μέχρι σήμερα προσπάθειες του να βγάλει τη χώρα από την κρίση, καλώντας τον όμως ταυτόχρονα να αποδεχθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την ελληνική οικονομία η πολιτική λιτότητας και να προχωρήσει με θάρρος στην ...

Μια "φτηνή" επίθεση του ΣΚΑΙ στον Χρήστο Παπουτσή.


Μια πρωτοφανή και αδικαιολόγητη επίθεση του ΣΚΑΙ στον Χρήστο Παπουτσή, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι στη διάρκεια του δελτίου της  Σίας Κοσώνη, η οποία μας εξέπληξε δυσάρεστα με την  ανυπαρξία προσωπικότητας σε μια ευαίσθητη στιγμή του δελτίου.
Όλα ξεκίνησαν όταν η συνήθως εύστοχη Κατερίνα Ακριβοπούλου, μετά από ένα κρεσέντο απαξίωσης ζήτησε την  παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, επειδή ο υπουργός καταδίκασε τις βίαιες συμπεριφορές των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ακολούθησε ο ...

Ο ταλαντούχος κ. Λοβέρδος και η εξίσωση που τον «ξεγυμνώνει»

Με μια απλή εξίσωση εξανεμίζονται τα κροκοδείλια δάκρυα του Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα πληρώσει τις φαρμακοβιομηχανίες σε σταθερές ημερομηνίες.  
Αντί για επικοινωνιακή στρατηγική, ο υπουργός Υγείας πρέπει να μιλήσει επιτέλους για την ουσία του προβλήματος κι όχι να συντηρεί το κλίμα οικονομικής ασφυξίας.
Η ουσία είναι απλή: Σήμερα, μια βιομηχανία φαρμάκων που συμφωνεί να προμηθεύσει ένα νοσοκομείο με φάρμακα αντί 100 ευρώ, όχι μόνο δεν εισπράττει αυτό το ποσό, αλλά –τελικά- βάζει και 36 ευρώ από την...

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αντίφαση ζωής

Ο "κοινωνικός μηχανισμός" που σε υποχρεώνουν να πληρώνεις για να φροντίζει την επιβίωση σου, σε σκοτώνει στο δρόμο, υπερασπιζόμενος μια βιτρίνα, ένα αυτοκίνητο, ένα ντουβάρι. 
Σε σκοτώνει και χωρίς λόγο. 
Μόνο επειδή έχεις το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι και βρέθηκες απέναντι στην κάβλα των οικονομικών επενδυτών και μερικών αχρείων πολιτικών υπερασπιστών τους.
Πώς να χωνέψεις κάτι τέτοιο. Και γιατί να το καταπιείς, ώστε να χρειαστεί να το χωνέψεις;
Στην διαδήλωση στις 11.05.11, τιμωρήθηκε η διάθεση να αντιστέκεσαι. 
Κάποτε ήταν η γκιλοτίνα, μετά η κρεμάλα, ύστερα οι τράπεζες και τώρα επιστρέψαμε στα ρόπαλα. Χτυπάνε τα κεφάλια μας για να μη μας...

Βαράτε στο ψαχνό, κουφάλες...



  Ολη η Ελλάδα "απόλαυσε" τις συγκλονιστικές εικόνες από την χτεσινή συγκέντρωση-πορεία, στην Αθήνα.
  Απολαύσαμε "εργατικότητα", "επαγγελματική κατάρτιση", άφθονο "ζήλο".
  Ενας διαδηλωτής καταμεσής του δρόμου, διπλωμένος στα τέσσερα, να δέχεται
ομαδική επίθεση από ΜΑΤατζήδες.
  Ενας-ένας οι φαλαγγίτες του κράτους έσπευδαν να καταθέσουν τον σκληρό
πορνοπατριωτισμό τους στο κορμί του...

Ελλάδα-Τοκογλύφοι: 0 - 6

Tη μεγαλύτερη προδοσία της Χώρας στην ελληνική Ιστορία δεν θα τη γράψουν ιστορικοί… 
Την έχουν ήδη αποτυπώσει οι “κύριοι της Βουλής των ελλήνων» τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά -όχι και τόσο εκλαϊκευμένα- στο περιεχόμενο της περιβόητης Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης…

Και για να τα λέμε με απλά λόγια..

Εκτός τόπου και χρόνου ο εξωγήϊνος πρωθυπουργός!

Στο Όσλο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: 
«Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά».

Η διάσκεψη διοργανώνεται από το Δίκτυο Προοδευτικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Νορβηγική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Νορβηγίας.
Στις 8 το βράδυ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας των συμμετεχόντων στη...

Σαμαράς: “Ξέρουμε τι χρειάζεται η χώρα” - Το πλήρες κείμενο της ομιλίας


Την πρόταση ελπίδας της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, παρουσίασε σήμερα στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς. 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

“Φίλες και φίλοι,
Βρίσκομαι στο χώρο όπου πριν 32 χρόνια ως νέος βουλευτής παρακολούθησα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την «εκκίνηση» της Ευρωπαϊκής Πορείας της χώρας. 
Σας κοιτώ στα μάτια και σας μιλώ με τη γλώσσα της Αλήθειας, όπως τη νιώθω. 
Και του Χρέους, όπως το αντιλαμβάνομαι...

Σε πρώτο πλάνο οι παλινωδίες Παπανδρέου και τα κάλπικα λόγια

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος Με προβολή των δηλώσεων του Παπανδρέου και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών όπως του Παπακωνσταντίνου , του Πάγκαλου, της Κατσέλη , του Λοβέρδου και πολλών ακόμη θα ανοίξει σήμερα η εκδήλωση της Ν.Δ. στο Ζάππειο.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πέρυσι τέτοια εποχή (σς 6 Μαϊου 2010) είχε ψηφιστεί το Μνημόνιο από τη Βουλή
Δεν αποκλείεται μάλιστα στα σποτ να περιλαμβάνονται και δηλώσεις των Καρατζαφέρη και Μπακογιάννη.

Ξύπνησε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

«Προδοσία όταν κάποιος ξεχνάει αυτά που υποσχέθηκε»


Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με μια παρέμβαση όλο νόημα

«Όταν κανένας δεν είναι πιστός στο καθήκον του, όταν κανένας αυτά που είχε υποσχεθεί να κάνει τα ξεχνάει, αυτό το πράγμα λέγεται προδοσία», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λίγες ημέρες μετά την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, σε μια παρέμβαση όλο νόημα...

Φιλελεύθερη επανεκκίνηση


Η ώρα του Αντώνη Σαμαρά

Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ουσιαστικά μια γέφυρα που συνδέει τις ιδεολογικές αρχές της και το ιστορικό φορτίο που μεταφέρει στην παρούσα δύσκολη κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα, δείχνοντας παράλληλα το δρόμο της εξόδου από την κρίση. 
Πρόκειται για μια τολμηρή φιλελεύθερη πρόταση που έρχεται να ανατρέψει κατεστημένες νοοτροπίες και παράλληλα να εγγυηθεί τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, πλήρως αιτιολογημένη και κοστολογημένη, επαναφέρει...

Η “περιγραφή” της Ελλάδας του αύριο



Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα της MARC και της G.P.O κατέγραψαν ουσιαστικά τις ίδιες τάσεις. 
Θα παρατηρούσα βέβαια ότι δεν είναι σωστός ο όρος “ανατροπή” που χρησιμοποιήθηκε στα διαφημιστικά του MEGA
Θα έλεγα όμως, ότι σίγουρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν είμαστε πια αντιμέτωποι με μία πιθανή επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, αλλά και με ένα ταυτόχρονο ξέσπασμα ανοικτής πολιτικής κρίσης .

Σ’ αυτό το συμπέρασμα οδηγούν ορισμένα βασικά ευρήματα

-  Η μεγάλη μείωση της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ παρά την...

Η στιγμή της ελπίδας στο “Ζάππειο 2″

Όλα τα φώτα θα είναι σήμερα στραμμένα πάνω στον Αντώνη Σαμαρά
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εμφανιστεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου, εκεί όπου πριν από σχεδόν 30 χρόνια ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, προκειμένου να μιλήσει για την ελπίδα…
Ξέρει ότι μια κοινωνία σε κατάσταση προσωπικής και εθνικής απόγνωσης, στρέφεται σε εκείνον, και περιμένει ένα νεύμα του, για να τον ακολουθήσει σε έναν τελείως διαφορετικό οδικό χάρτη από εκείνον που έχει περιγράψει ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Τελείως διαφορετικό από τα αδιέξοδα, την ύφεση, τη μιζέρια και τη μελαγχολία που ..

Ο ηγεμόνας απογυμνώνεται…


Ο ηγεμόνας απογυμνώνεται μέρα με την ημέρα.

Οι Ταγοί – Ευγενείς – Εισπράκτορες και Διανομείς του πλούτου άρχισαν να «τον δίνουν στεγνά».

Το πειστήριο της συνέντευξης του Δανειστή μας είναι και πειστήριο «προδοσίας». (Υπάρχει και συνέχεια;)

Όταν σε δίνουν στεγνά, ακριβώς τότε αρχίζεις να μην είσαι πλέον ηγεμόνας.

Τότε καλείσαι να υπογράψεις και τα υπόλοιπα, με τη μάταιη ελπίδα της διάσωσής, με μοναδικό κριτήριο την προσωπική σωτηρία, και όταν τα δώσεις όλα, μα όλα, τότε φεύγεις εκλιπαρώντας για...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη σημερινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καταγγέλλει την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να βρεθούν στα νοσοκομεία, αρκετοί σοβαρά τραυματισμένοι και τουλάχιστον ένας από αυτούς να δίνει μάχη για την ζωή του με βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργείται μέχρι αυτή την στιγμή.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά! 
Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", για να δώσουν μήνυμα πυγμής στα αφεντικά τους την Τρόικα, τους ...

Κυβερνητική επιλογή ο ωμός αστυνομικός αυταρχισμός (Βίντεο)

Με παρέμβαση του στην τηλεοπτική εκπομπή του Παπαδάκη ο επιμελητής νευροχειρούργος και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Π. Παπανικολάου –ήταν ο γιατρός που εφημέρευε εχτές και παρέλαβε τον διαδηλωτή Γιάννη Κ. που επεχείρησαν να δολοφονήσουν οι μπάτσοι- ήταν απόλυτα ξεκάθαρος στις διατυπώσεις του. 
(Δείτε το βίντεο).
Για τον συγκεκριμένο διαδηλωτή, θύμα της δολοφονικής μανίας των μπάτσων είπε ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάστασή του θα παραμένει κρίσιμη ακόμα για μερικές μέρες...

Πόσους νεκρούς θα μετρήσουμε πριν πάτε σε εκλογές;

Ούτε ανασχηματισμό δεν θα προλάβει να κάνει.
Την Κυριακή τον κρεμάνε στα μανταλάκια οι εκδότες. Δύο από τα πρωτασέλιδα θα είναι κόλαφος προσωπικά για τον Παπανδρέου.
Οι εκλογές είναι μονόδρομος.
Ειδικά αν πεθάνει ο νεαρός διαδηλωτής- μετά το σφαγμένο από τους δολοφόνους συμπολίτη μας.
Πόσα πτώματα θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση;
Η πρωτοφανής δολοφονική αστυνομική βία από την άλλη, έχει σοκάρει τους γιατρούς που νοσηλεύουν διαδηλωτές αλλά και τα video- ντοκουμέντα μιλάνε από...

Μαρτυρία-σοκ για τη δολοφονική επίθεση στον 30χρονο διαδηλωτή που βρίσκεται σε κώμα.


Πανεπιστημίου. 
Ένα πλήθος διαδηλωτών αποτελούμενο από σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς έχει γίνει μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να καλυφθεί από λυσσασμένα γκλόμπς αστυνομικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που κατευθύνονται μόνο στα κεφάλια μας. 
Άνθρωποι γύρω μου καταρρέουν και ποδοπατούνται από αστυνομικές μπότες. 
Όταν καταφέρνω να δω τριγύρω, βλέπω έναν διαδηλωτή με πρόσωπο πλημμυρισμένο ...

ΒΗΜΑτοδότης

Συνεργάτης μου που περιπολεί μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης και Γενικού Λογιστηρίου στην οδό Πανεπιστημίου με διαβεβαιώνει ότι οι κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδης δεν έχουν ακόμα εικόνα για το εύρος και το είδος των νέων μέτρων που θα ενσωματωθούν στο Μνημόνιο και θα το αλλάξουν τόσο πολύ ώστε να μετονομαστεί σε «Μνημόνιο ΙΙ»
Έτσι τουλάχιστον λένε οι ίδιοι. ...

Επεισόδια στην πορεία - Ενας σοβαρά τραυματίας

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του 30χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά την διάρκεια των επεισοδίων της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.
Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. υπό την εποπτεία Εισαγγελέα.

Έξω από το νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης ορισμένα από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον τραυματία επιτέθηκαν και κτύπησαν ανώτατο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής που συνόδευε Εισαγγελέα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Επίσης σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρθηκαν τουλάχιστον ...

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«Κόλαση» για Ελλάδα σε ΕΕ - ΗΠΑ

Απερίγραπτα αρνητικό κλίμα για την εικόνα της Ελλάδας επικράτησε χθες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. 
Και στη μεν Γηραιά Ηπειρο αυτό εκφράστηκε με λυσσώδεις επιθέσεις των σοβαρότερων εντύπων με επικεφαλής τις γερμανικές εφημερίδες, οι κυριότερες των οποίων είχαν πρώτο θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα, συνοδεύοντάς το με πικρόχολα σχόλια. 
Από τις ΗΠΑ όμως ήρθε το σκληρότερο πλήγμα, καθώς δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης, οι ...

'Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας''

Ο τίτλος ανήκει στους "Financial Times" που θεωρούν σίγουρη την αποτυχία του προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα και τονίζουν πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη κρατική χρεοκοπία.
Μάλιστα και στα δύο σχετικά τους άρθρα θεωρούν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον όχι μόνο αναπόφευκτη αλλά και απαραίτητη.


Διαβάστε τα άρθρα.


''Υπάρχει κάτι θετικό που μπορεί να πει κανείς για τη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής των σημαντικότερων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και του Έλληνα ομολόγου τους: για πρώτη φορά από τότε όπου ξέσπασε η κρίση χρέους προετοιμάζονται για δράση προτού τους στριμώξουν οι εξελίξεις στη γωνία...

Σάλος με τις επιστολές για ΔΝΤ που έχει στα χέρια του ο Καραμανλής


Είναι βέβαιο πως γι αυτό το ζήτημα θα στηθούν ειδικά δικαστήρια


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά και τις αποκαλύψεις για τις υπόγειες συνομιλίες του Παπανδρέου με τον Στρος Καν, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δραματικό παρασκήνιο με επίκεντρο τον Κ. Καραμανλή.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδης στην εκπομπή του Πρετεντέρη ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο του 2009 είχε συναντηθεί με τον Καρατζαφέρη και του είπε πως αν δεν βάλει πλάτη η αντιπολίτευση για την εφαρμογή νέων μέτρων τότε η χώρα θα οδηγηθεί μοιραία στο ΔΝΤ σε διάστημα ενός έτους.
Ο Πρετεντέρης σχεδόν...

40.000 δεν θα μπουν στα πανεπιστήμια - 10.000 λιγότεροι οι εισακτέοι

Μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. 25 "αδιάφορα" τμήματα, κυρίως ΤΕΙ, φέτος δεν θα έχουν εισακτέους.

Δυο μέρες πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 
Πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 84.690 (εκτός των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών), ενώ εφέτος ο αντίστοιχος αριθμός είναι 74.440.
Έτσι από το ...

"Όταν η Γερμανία ήταν η Ελλάδα της Ευρώπης"

"Η διάσωση των προβληματικών χωρών είναι αντικείμενο αντιπαραθέσεων. Ωστόσο και η Γερμανία έχει επωφεληθεί στο παρελθόν από τη γενναιοδωρία των πιστωτών της" γράφει η Welt Online.
Aναφερόμενη σε περιπτώσεις που η Γερμανία έλαβε οικονομική βοήθεια την οποία τελικά δεν αποπλήρωσε ποτέ εις ολόκληρο.
Όταν ήταν η Γερμανία στη θέση της Ελλάδας οι Γερμανοί σίγουρα ήθελαν να χρεωθούν οι πολίτες των υπόλοιπων χωρών το κόστος της μη αποπληρωμής των γερμανικών δανείων - σήμερα όμως το ξεχνούν.

Der Spiegel: " Η Ελλάδα απειλείται με διπλή καταστροφή"

Άρθρο με τίτλο  " Η Ελλάδα απειλείται με διπλή καταστροφή"  ανάρτησε, χθες, το Spiegel on line, δίνοντας έτσι συνέχεια μετά την αποκάλυψη για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου που προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Αθήνα.
 
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος επισημαίνει την ανάγκη νέας χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, η οποία μπορεί να προκαλέσει νέο κύμα ανθελληνικών πρωτοσέλιδων που όμως όπως σημειώνεται με απολογητικό (;) χαρακτήρα, «ούτε δίκαια είναι ούτε έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα».  
Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί...

Πληρώνουμε ακριβά τους "lifestyle" ηγέτες


Από τον Βασίλη Μπόνιο

 Χαζευτικό είναι το lifestyle, δεν λέω, ειδικά για τους αποδέκτες -καταναλωτές του.
Μόνο που στην Ελλάδα δεν έχουμε το δικαίωμα ν αντιλαμβανόμαστε τη πολιτική με όρους lifestyle
Δεν είμαστε Αμερική, στα Βαλκάνια βρισκόμαστε, στου Χάρου τα δόντια.
Τόσο ο Καραμανλής, ο Β’ ο Αργόσυρτος, όσο και οι Παπανδρέου-Σαμαράς  αντιμετωπίζουν την πολιτική σαν επικοινωνιακό όργιο κι όχι σαν πολεμικό μέτωπο που αναδεικνύει τους πραγματικούς ηγέτες και πετάει στον Καιάδα τους «σακάτηδες».
Η γύμνια των ηγεσιών μας ήταν φυσικό να αποκαλυφθεί σ όλο της το μεγαλείο σε μια δύσκολη συγκυρία σαν κι αυτή που ...

"Χαστούκι" στον πρωθυπουργό

"Χαστούκι" στον πρωθυπουργό από τον Χάρρυ Κλυνν ...από τον Χάρρυ Κλυνν

 
" Bρε αρχιμά…στορα της συμφοράς και του χάους, μυαλοσακατεμένε μαμάκα και ανίκανε πρωθυπουργέ...
 
Εύχομαι να βγεις από το σπίτι σου βράδυ για να πάρεις από το αυτοκίνητό σου την κάμερα για να απαθανατίσεις το εγγονάκι σου και να σε σφάξουν σαν τραγί οι λαθροφονιάδες που λυμαίνονται την Ελλάδα με την ανοχή των...

Τι είδους απειλές δέχτηκε ο Λαζόπουλος και από ποιους;

Πολύ συγκεκριμένα δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του , κάτι που άφησε να εννοηθεί χωρίς να το αναφέρει ευθέως.

Όσοι παρακολούθησαν το χθεσινοβραδινό «Τσαντήρι» του Λαζόπουλου κατάλαβαν πολύ καλά ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης μετά την προβολή της συνέντευξης του Στρος Καν που μιλούσε για τις υπόγειες συζητήσεις με τον Παπανδρέου , δέχτηκε πολύ σοβαρές απειλές που υπερβαίνουν τα όρια του επαγγελματικού μέλλοντος του στην...

Martha Graham 117 χρόνια απο τη γέννησή της ( video )


Η Google αφιερώνει σήμερα το λογότυπό της σε μια μεγάλη και πρωτοπόρο χορευτρια και χορογράφο την ...
Martha Graham (11 Μαΐου του 1894 - 1 Απριλίου 1991) ήταν Αμερικανίδα χορεύτρια και  χορογράφος θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες και πρωτοπόρους του σύγχρονου χορού.  Η επιρροή της στο χορό μπορεί να συγκριθεί με την επιρροή του Στραβίνσκι στη μουσική, του Πικάσο στη ζωγραφική   , ή και του  Frank Lloyd Wright  στην αρχιτεκτονική. 
Η  Graham ήταν ΥΠΈΡΟΧΗ performer, με ...

Ο νεκροθάφτης...θεραπευτής.

  Ανδρέας τ' όνομα του το μικρό. Οπως και του Παπανδρέου.  
Τυχαίο στοιχείο, βέβαια, αλλά γεννάει συνειρμούς...ηγετικής φυσιογνωμίας!!
Συνταγματολόγος.  
Σχετικό στοιχείο, αφού βεβαιώνει τη νομική (και όχι μόνο),
παιδεία του προσώπου.
Τρίτεκνος.  
Ασχετο στοιχείο, αλλά μαρτυρά την...παραγωγικότητα του ανδρός!!
Επιτυχημένος βουλευτής.  
Βασικό στοιχείο, αφού εκλέχτηκε πρώτος στην εκλο-
γική του περιφέρεια.
Επιτυχημένος υπουργός. Καθοριστικό στοιχείο για το πολιτικό του μέλλον.
 Για τον νεκροθάφτη Ανδρέα Λοβέρδο ο λόγος...

Ο «χαμαιλέοντας» Λοβέρδος, οι «ανήσυχοι» και ο χαμένος «δημοκρατικός συγκεντρωτισμός»

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον Ιανουάριο του 2011, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη, την οποία παραχωρούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό επέλεγε να επαναλάβει με εμφατικό τρόπο ότι «είμαι σημιτικός»
Ο υπουργός υγείας, αν και υπήρξε ένας εκ των πρώτων και πρόθυμων υποστηρικτών του μνημονίου.
Προχώρησε με πρωτοφανή τρόπο σε νουθεσίες προς τον πρωθυπουργό, απαντώντας στο πρωθυπουργικό κλισέ ότι «θα προχωρήσω με όσους θέλουν και μπορούν», έχει επιλέξει εδώ και χρόνια τον πολιτικό του αυτοπροσδιορισμό.
Δεν έχει δηλώσει «σοσιαλιστής», ούτε καν «εκσυγχρονιστής», αλλά έχει επιλέξει να αυτοπροσδιορίζεται ως...

Περί απώλειας "πολιτικής διεύθυνσης" της χώρας μίλησε ο Βενιζέλος

Για άλλη μια φορά αιφνιδίασε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που παρενέβη κατά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού.
«Το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. Πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Η ερμηνεία όλων ότι η φράση του υπουργού Άμυνας στόχευε απευθείας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ανάγκασε τον ...

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη.

  Ας αποδεχτούμε τον μονόδρομο...
Ας υιοθετήσουμε την άποψη που υποστηρίζει πως η προσφυγή στο ΔΝΤ και τον
προσωρινό ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ήταν σωτήρια για τη Χώρα...
Ας συμφωνήσουμε με τη λογική του "επώδυνα, αλλά αναγκαία" για τα μέτρα που
η κυβέρνηση συμφώνησε να εφαρμόσει με το Μνημόνιο...
Ποιό θα ήταν το έντιμο και απαραίτητο βήμα, που θα έπρεπε να κάνει μία αξιόπιστη
και "καθαρή" κυβέρνηση, μετά από δώδεκα μήνες εφαρμογής του Μνημονίου;;
...

Ελλάδα: Σε πλήρη εξέλιξη ο πόλεμος Ε.Ε.- ΗΠΑ

* - Γιατί βγήκε να μιλήσει ο Λοβέρδος τώρα; 
* -Γιατί οι εκσυγχρονιστές ξέθαψαν το 'τσεκούρι του πολέμου';
* - Γιατί ο γερμανικών συμφερόντων ΑΛΦΑ, ξεγύμνωσε τον Παπανδρέου με το βίντεο του Ευρωπαίου Στρός Κάν; 
- Μήπως τα κομμάτια του πάζλ αρχίζουν να ξεχωρίζουν και να ...

Ώρες ευθύνης για την Κεντροδεξιά


Υπάρχει ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι έχει παρέλθει η εποχή του σκληρού πολιτικού λόγου, του έντονου «κομματικού πατριωτισμού» και της τακτικής που επιτυχώς εφήρμοσε στα μεταπολιτευτικά χρονικά το ΠΑΣΟΚ, «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση»
Αυτό το «μοντέλο» πέραν του ότι έχει εξαντλήσει τα όρια του, σήμερα υπό τις επικρατούσες συνθήκες μάλλον δυσχεραίνει παρά ευνοεί την προσέγγιση σκεπτόμενων ψηφοφόρων.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να ...

Συναγερμός στην Ευρώπη για επέκταση... μνημονίου

ΞEKAΘAPIZEI κάπως το θολό τοπίο της «μυστικής» συνάντησης της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, η οποία επικρίθηκε χθες από ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού Τύπου και προκάλεσε γκρίνιες εκ μέρους των χωρών που δεν προσκλήθηκαν. 
Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν επανέλαβε χθες ότι η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της μείωσης των επιτοκίων στην Ιρλανδία και την Ελλάδα και κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. 
Στη συνάντηση του Λουξεμβούργου, ο επίτροπος συμφώνησε με την...

Σενάρια πολιτικής φαντασίας

thumb
Του Δημήτρη Μυ

Ακούσαμε τις μετά βδελυγμίας διαψεύσεις του δημοσιεύματος (σεναρίου) του Spiegel περί των σκέψεων επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. 
Τέτοιου είδους δημοσιεύματα, ωστόσο, ακόμη κι όταν διαψεύδονται, έχουν τη δύναμη να πυροδοτήσουν σενάρια πολιτικής φαντασίας. 
Το σενάριο των ημερών είναι το ακόλουθο:

Να ενεχυριάσουν τις βίλες τους και όχι την Ακρόπολη

Η κρίση της Βενεζουέλας διήρκησε από τον Δεκέμβριο του 1902 έως τον Φεβρουάριο του 1903
Η κρίση πυροδοτήθηκε από την άρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Cipriano Castro να πληρώσει αποζημιώσεις σε Ευρωπαίους πολίτες για τη ζημιά που υπέστησαν λόγω του εμφυλίου στη χώρα αυτή.
Παρ΄ όλο που υπήρχε σε ισχύ το Αμερικανικό δόγμα Monroe, αυτό κυρίως αποσκοπούσε στο να μην μπορούν οι Ευρωπαίοι να κάνουν κατάληψη σε μια χώρα και όχι να αποτρέψει μια απλή επέμβαση. 
Όταν οι Αμερικανοί πήραν εγγυήσεις ότι δεν θα έκαναν κατάληψη της ...

"Καίει" την πολιτική του Γιώργου ο Σύμβουλος του Ανδρέα

"Καταπέλτης" ο Αδαμάντιος Πεπελάσης για Παπακωνσταντίνου και κυβέρνηση

Δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης, στη δύσκολη συγκυρία, άσκησε σήμερα Τρίτη ο οικονομολόγος-πανεπιστημιακός κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99.5.

Ο επί σειρά ετών σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας τις ευθύνες όλων των ...

Τί ξέρει ο Α.Λοβέρδος που δε γνωρίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κίνηση Λοβέρδου να ζητήσει πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για θέματα που θα καθορίσουν την πορεία και το μέλλον της Ελλάδας στα επόμενα 20 χρόνια πως τον τιμά ιδιαίτερα.  
Για να πούμε την αλήθεια είναι ο πρώτος πολιτικός της κυβέρνησης που ζητά οι όποιες αποφάσεις από εδώ και στο εξής να λαμβάνονται με αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή με...

Έρχεται νέο Μνημόνιο - Στην "πρέσα" η Ελλάδα για συνέναιση σε σκληρότερα μέτρα

* - Παιχνίδια από S&P, Moodys για να οδηγηθούμε σε νέα μέτρα
* - Άγριο πολιτικό παζάρι με την Τρόικα να θέλει συναίνεση όλων των κομμάτων

Με τις πληροφορίες τις οποίες έχουν ήδη πάρει από το κλιμάκιο που βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στην χώρα μας, οι επικεφαλής της τρόϊκα φτάνουν σήμερα στην Αθήνα γνωρίζοντας ότι το Μνημόνιο δεν έχει αλλάξει την κατάσταση τόσο γρήγορα όσο προβλεπόταν και ότι τα… νούμερα δεν βγαίνουν.
Γνωρίζουν ακόμη ότι η πίεση από τις αγορές είναι τέτοια που...

Βαρβαρότητα και ξερό ψωμί...

Τα δύσκολα πέρασαν, τα χειρότερα έρχονται! 
Η εβδομάδα των παθών τώρα ξεκινάει, καθώς μετά τα χθεσινά μάλλον προμηνύονται εξελίξεις. 
Όλο το καθαρόαιμο μνημονιακό δυναμικό παρέλασε από τις τηλεοράσεις με σημαίνουσες δηλώσεις για να μας πει ότι η κυβέρνηση ολιγωρεί ή στερείται πυγμής ώστε να πραγματοποιήσει εδώ και ...

Μπορεί ένα κράτος-μέλος να αποχωρήσει από την ΟΝΕ;

Το ενδεχόμενο οικειοθελούς αποχώρησης ή αποπομπής από την ευρωζώνη, εξετάζει από νομική οπτική γωνία το άρθρο του Reinhard Müller για τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο «Ο χωρισμός ως τελευταία επιλογή». 
Η φημολογία που ξέσπασε, ότι κατά τη συνάντηση του Λουξεμβούργου τέθηκε θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από τη Νομισματική Ένωση, διαψεύστηκε έντονα από κάθε πλευρά, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. 
Ως «βλακώδη ιδέα» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό ο...

«Déjà vu α λα ελληνικά»

«Déjà vu α λα ελληνικά»
είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου σχολίου της γερμανικής έκδοσης των Financial Times:  
«Οι χώρες της ευρωζώνης είχαν προειδοποιηθεί. Η υπαγόρευση αυστηρών όρων μπορεί να ακούγεται καλά στους Γερμανούς, στους Γάλλους ή τους Φινλανδούς ψηφοφόρους. Οι ψηφοφόροι δεν μπορούν όμως να μειώσουν τα δεινά της Ελλάδας και της ευρωζώνης, όπως διαπιστώνουμε όλοι τώρα.
Οι δραστικές περικοπές έβαλαν απλώς φρένο στην ...

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Παπανδρέου – Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο - Σενάρια για ανασχηματισμό ή εκλογές

* - “Παραφωνίες' υπουργών ενώ ο Παπανδρέου θέλει “καθαρές λύσεις”
* - Ποιοι λένε “τα ψέματα τέλειωσαν” και ποιοι θέλουν εκλογές
* - Τα διλήμματα που θα πέσουν στο τραπέζι μετά τις βολές Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου
* - Ποιοι λένε ότι “κλείδωσε” ο ανασχηματισμός

Ομοφωνία θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός, θα την απαιτήσει στο σημερινό έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.
Ωστόσο το ... τραπέζι του υπουργικού είναι μοιρασμένο. 
Υπάρχουν οι υπουργοί που εκτελούν τη γραμμή και τα μέτρα, αλλά και εκείνοι που βάζουν εμπόδια.
Ευθέως ο Α. Λοβέρδος ζήτησε αλλαγές προσώπων, δηλαδή ανασχηματισμό, και λίγο μετά προστέθηκε και η Ά. Διαμαντοπούλου.

Ανοιχτές δηλώσεις, ανοιχτή κόντρα, όμως χωρίς ...

H Διαμαντοπούλου, οι επίμαχες δηλώσεις και ο ανασχηματισμός

Μπορεί η δήλωση της κας Άννας Διαμαντοπούλου, στην οποία παρομοίασε την κυβέρνηση με σπαρασσόμενο καράβι, να μην "έπαιξε" εχθές όσο του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν μικρότερης πολιτικής αξίας. 
Η κα Διαμαντοπούλου 1,5 χρόνο τώρα δεν μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές δηλώσεις εκτός γραμμής. 
Ούτε η χθεσινή δήλωση ήταν τέτοια. 
Παρ' όλα αυτά δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού.  
Απόδειξη πως παρά το ότι ανήκει στους λίγους υπουργούς με θητεία στο εξωτερικό, ως επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ και παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου...

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

"Κυβερνητική Διάλυση" ενώ η οικονομία καταρρέει - Bravo Giorgo!

* -  Συνάντηση εκτάκτως θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός με τον Κάρολο Παπούλια
* - Ο Λοβέρδος ζήτα ευθέως από τον πρωθυπουργό ανασχηματισμό και ξεκάθαρες πολιτικές
* - Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε ότι δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα και μιλούν ανοιχτά για πρόωρες εκλογές
* - Και την ίδια στιγμή η S&P υποβάθμιζε κι άλλο την ελληνική οικονομία ,ενώ τα δημοσιεύματα για έξοδο μας από το ευρώ γίνονταν τσουνάμι

Τη χειρότερη στιγμή για την οικονομία μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χειρότερα της.
Ένας πρωτοκλασσάτος υπουργός όπως ο κύριος Λοβέρδος εμφανίζεται να παραδίδει μαθήματα διακυβέρνησης στον πρωθυπουργό αμφισβητώντας τον δηλαδή ευθέως.
Δηλαδή την ώρα που ...