Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Καλή Ανάσταση! - Να ξαναγίνουμε Έλληνες

Να ξαναγίνουμε Έλληνες
Πάσχα των Ελλήνων. 
Και αυτή τη φορά απολύτως προσαρμοσμένο στις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες ζουν το δράμα τους. 
Ωστόσο κάπου στο βάθος υπάρχει η ελπίδα που σήμερα οι καταστάσεις μας εμποδίζουν να δούμε. 
Ακολουθώντας, όμως, τα βήματα από το Γολγοθά μέχρι τη Σταύρωση θα μας οδηγήσουν στην Ανάσταση. Αρκεί να πιστέψουμε και να αγωνιστούμε για την ιστορία μας, τις αξίες μας και τις παραδόσεις μας. 
Για όλα αυτά τέλος πάντων που μας κράτησαν ζωντανούς αιώνες τώρα ώστε μην υποταχθούμε σε μοντέλα που ετοιμάζουν να εφαρμόσουν και τα οποία δεν συνάδουν με την κουλτούρα μας. 
Η Ανάσταση θα πρέπει να συνδυαστεί με τα αρώματα της Άνοιξης και την Αναγέννηση της Πατρίδας μας. 
Να ξαναγίνουμε Έλληνες μέσα σε μια Ευρώπη διαφορετικών χρωμάτων ώστε να ξανανθίσει η προοπτική της που δεν είναι άλλη παρά η ευημερία των λαών της. 
Καλή Ανάσταση!
Γιορτάζοντας τη συντριβή του θανάτου, ας δώσουμε αξία και περιεχόμενο στη ζωή που κερδίσαμε.

Με αεροπλάνο ή με ελικόπτερο;

Η ώρα της Αλήθειας έφτασε: Το Μνημόνιο δεν βγαίνει!
Όχι μόνο θεωρητικά. Ούτε πρακτικά!
Κι αυτό δεν «μένει να φανεί» κάποια στιγμή, αργά η γρήγορα…
Ήδη φάνηκε! Πέραν πάσης αμφιβολίας.
Το λένε όλοι. Το φωνάζουν οι αγορές. Το ομολογούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και υπουργοί του…
Το φωνάζουν και οι αριθμοί.
Η ώρα της Αλήθειας έφτασε. Δεν είναι αύριο, μεθαύριο, σε λίγο…

Η σωτήρια λύση του ευρωομόλογου


Εδώ και πάνω από ένα χρόνο διεξάγεται στην Ελλάδα μία δημόσια συζήτηση σχετικά με την ανάλυση των αιτιών της οικονομικής κρίσης που έπληξε τα τελευταία χρόνια τη χώρα, ως και την αξιολόγηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν στο λεγόμενο Μνημόνιο.
Η συζήτηση αυτή επικεντρώνεται ωστόσο κυρίως στις οικονομικές παραμέτρους που οδήγησαν στην μεγέθυνση του χρέους όπως στην κακή διαχείριση και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και στις συνέπειές της όσον αφορά την πραγματική οικονομία, κυρίως την απώλεια του εισοδήματος των πολιτών, την αύξηση της ανεργίας και την...

Όργιο Ελληνικών Τραπεζών!

Οι τράπεζές μας πουλάνε τα δάνειά μας σε νταβατζήδες του εξωτερικού οι οποίοι καταδιώκουν τους δανειολήπτες!

Ενα οργουελικό διατραπεζικό φάντασμα πλανάται πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών που έχουν υποθηκεύσει ακίνητα ως εγγύηση. 
Αν πάει κάτι στραβά, που αυτό τον καιρό μόνο στραβά μπορεί να πάει, ξένες εταιρείες, με έδρες σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, χτυπούν πόρτες, στέλνουν...

Επιστολή 7 Α/ΓΕΝ προς Γ.Παπανδρέου για "Υπονόμευση εθνικής ασφάλειας"

Την αγωνία για το χαμηλό επίπεδο 
αμυντικής ισχύος της χώρας λόγω των μειώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις αμυντικές δαπάνες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες και πολιτικοί αντιλαμβάνονται την εθνική ασφάλεια και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν με επιστολή η οποία απευθύνεται στο Έλληνα πρωθυπουργό, επτά πρώην Αρχηγοί του ΓΕΝ και Αρχηγοί Στολου.
Πρόκειται για την "ιστορική ηγεσία" του Πολεμικού Ναυτικου, για ανώτατους αξιωματικούς που υπηρέτησαν επι διαφόρων κυβερνήσεων και τα ...

Περίπου 1.500 εταιρίες ελληνικών συμφερόντων μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες

newsimageΠερίπου 1500 εταιρίες, ελληνικών συμφερόντων, μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπως αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι οι Ελληνικές επενδύσεις στην Κύπρο το 2009 ήταν της τάξεως των...

«Ο Παπανδρέου δεν έχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων»

newsimage«Ζοφερές οι προοπτικές» 

...για την κατάσταση στην Ελλάδα, τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.  
Το άρθρο αναφέρεται διεξοδικά στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις στο δημόσιο τομέα και κυρίως στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ και στην αντίσταση συνδικάτων:  
«Η πώληση και άλλων μετοχών της ΔΕΗ σε ιδιώτες συνιστά για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το πιο εκρηκτικό πολιτικό υλικό. 
Διότι η δημόσια αυτή επιχείρηση de facto δεν...

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Αφιέρωμα στον Πατέρα Παΐσιο Ι

Αφιέρωμα στον Πατέρα Παΐσιο από την ΕΤ3
Δείτε το Αφιέρωμα στο video, διάρκειας 56'.25'' λεπτών:

Η Ελλάδα πληρώνει την προπαγάνδα κατά του Καραμανλή και της ΝΔ

Τις πταίει;

Η Νέα Δημοκρατία πληρώνει με το ίδιο νόμισμα το ΠΑΣΟΚ  αποκαλύπτοντας με αριθμούς «τις πταίει» για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Ελλάδα. 
Μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης του τόπου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έστω και καθυστερημένα ( πολύ κακώς, πάρα πολύ μεγάλη η καθυστέρηση αντίδρασης της ΝΔ - εμείς τα γράφαμε από τις 21/12/2009 ), μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν δανείστηκε 125 δισεκατομμύρια αλλά «κληρονόμησε» χρέη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. 
Δηλαδή, δανείστηκε για να αποπληρώσει ...

«Ω! Γλυκύ Μου Έαρ» - Βαγγέλης Παπαθανασίου!

 Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη Ταφή Σου, προσφέρουσι Χριστέ μου.
Καθελών του ξύλου, ο Αριμαθείας, εν τάφω Σε κηδεύει.
Μυροφόροι ήλθον, μύρα σοι, Χριστέ μου, κομίζουσαι ...

Η φιλοδοξία του ηγέτη

Ας παίξουµε. λίγο µε τις λέξεις. Οπως µε τη λέξη «φιλοδοξία». Πότε άραγε νοµιµοποιείται ένας φιλόδοξος ηγέτης;
Μόνον αν η φιλοδοξία του εξαντλείται στην υπηρεσία του λαού του. 
Είδαµε τι απέγινανοι ηγέτες που µε τα «φιλόδοξα» προγράµµατά τους, όπως τα έλεγαν οι ίδιοι, έβαλαν τα συµφέροντα των τοκογλύφων πάνω από τα συµφέροντα των λαών τους. Οι λαοί έστειλαν τους πρωθυπουργούς τωνµνηµονίων στο σπίτι τους. 
Πρώτα τον Ισλανδό, ύστερα τον Ούγγρο και κατόπιν τον Ιρλανδό. 
Οσονούπω τον Πορτογάλο. Και έπεται συνέχεια…

Μάνος Ελευθερίου : Εν ερημίαις

Μάνος Ελευθερίου Αιφνιδίως ορισμένοι γίνονται αυτοσχέδιοι δικαστές και αποφασίζουν για την τύχη του καθενός σκορπίζοντας τις ποινές σαν στραγάλια ή σαν το ρύζι στους γάμους. 
Οι αποφάσεις παίρνονται με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ν’ ακουστεί ο παρηγορητικός λόγος μιας φωνής υπεράσπισης και, φυσικά, χωρίς την απολογία του κατηγορουμένου. 
Λίγη ιστορία αν διαβάσει κανείς θα δει ότι τέτοια περιστατικά είναι κόπιες της ελληνικής περιόδου αμέσως μετά την απελευθέρωση.
Οι ποινές κυμαίνονται από ισόβια έως θάνατο. 
Επειδή, όμως, δεν είναι δυνατό να εκτελεστούν παραδίδονται σε κάτι χειρότερο. 
Στην ειρωνεία, τη χλεύη, την καταλαλιά, τη ρουφιανιά, την απεγνωσμένη προσπάθεια να χάσει ο αντίπαλος και κατηγορούμενος εκτός από τη ...

Το «Χέρι του θεού» με κύβους του Ρούμπικ

Με μοναδικό τους «όπλο» 12.090 Κύβους του Ρούμπικ μία ομάδα κατασκευής παζλ κατασκευάζει το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου: 
«Το Χέρι του Θεού».  
Ένδεκα συνολικά άνθρωποι από την ομάδα Cube Works Studio χρειάστηκαν περισσότερες από 400 ώρες, έτσι ώστε να βάλουν τις σωστές χρωματιστές έδρες των κύβων στη σωστή θέση για να ...

Γέροντας Παϊσιος - Τα Σημεία των καιρών: Ομιλεί και ψέλνει ο Ίδιος!

Δείτε τα video:

Αυτό το γράφημα από το γερμανικό παρελθόν δείχνει το Ελληνικό μέλλον

Αν αναρρωτιέστε πώς η Γερμανία κατάφερε να διατηρήσει τα επίπεδα της ανεργίας της χαμηλά τα τελευταία 10 χρόνια παρά το γεγονός πως η ανάπτυξη της ήταν αργή και σε καμία περίπτωση εντυπωσιακή αλλά και πώς πέτυχε να εμποδίσει την αύξηση του πληθωρισμού εντός της χώρας εξάγοντας τον σε χώρες όπως η Ελλάδα και πώς τελικά είναι υπεύθυνση για την κρίση που έπληξε ολόκληρη την Ευρώπη, τότε ένα σημαντικό τμήμα της απάντησης βρίσκεται σε αυτό το γράφημα...

«Ελλάδα Α.Ε.: Μια διαλυμένη εταιρεία»


Δημοσίευμα της Wall Street Journal

Σε απόπειρα να ερμηνεύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με όρους επιχείρησης προχώρησαν οι Αλεσάντρο Πασέτι και Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, συντάκτες της στήλης “The Source” της εφημερίδας Wall Street Journal.
“Υπάρχουν δύο ειδών προβλήματα με το χρέος μιας επιχείρησης, αυτά που μπορούν να λυθούν με αύξηση εσόδων και περικοπές δαπανών και αυτά που δεν λύνονται χωρίς να υπάρξει αναδιάρθρωση" αναφέρουν οι...

Στην Κύπρο μεταφέρουν την έδρα τους εταιρείες ελληνικών συμφερόντων

Την έδρα τους στην Κύπρο μετέφεραν περίπου 1500 εταιρείες, ελληνικών συμφερόντων, μέσα στο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών,  σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπως αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας  στην Κύπρο.
Τομείς στους οποίους παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών επενδύσεων, όπως αναφέρεται, είναι ο χρηματοπιστωτικός, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών το εμπόριο, οι κατασκευές κα.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται, οι κυπριακές επενδύσεις στην Ελλάδα ..

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Aπό το 1,34% στο .. 21,64% - Τα επιτόκια των Ελληνικών Ομολόγων

Η ερώτηση των 200 δις ευρώ ... και βάλε

Ήταν Οκτώβριος του 2009 και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρισκόταν σε .. φυσιολογικά επίπεδα με αυτά των 2-ετών ελληνικών ομολόγων να κυμαίνονται στο 1,40%.  
Λίγο αργότερα, στις αρχές του Νοεμβρίου του 2009 τα επιτόκια των 2ετών ελληνικών ομολόγων είχαν μειωθεί στο 1,34% και ήταν από τα χαμηλότερα στον κόσμο.
Πού ακριβώς βρισκόταν η επίθεση των αγορών τότε; 
Γιατί δεν ξεπουλούσαν οι διεθνείς επενδυτές τα...

Η Ελλάδα χρειάζεται Κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί

Ειδικός Συνεργάτης από Βρυξέλλες

-                     Αναδιάρθρωση τώρα! (Κ. Σημίτης Εφημερίδα ‘Το Βήμα’ 17.04.2011)
-                      Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση βλάπτει την χώρα (Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργός Οικον. Ν. Υόρκη, 17.04.2011)
-                      Αν η έκθεση προόδου τον Ιούνιο καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του χρέους πρέπει να γίνει κάτι (Βολφ. Σόϊμπλε, Υπουργός Οικον. Γερμανίας)
-                      Η χώρα χρειάζεται αναδιάρθρωση και όχι το χρέος (Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός, 15.04.2011).
-                      Σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, μια...

Να δούμε ποιός θα ανέβει τον Γολγοθά ;

Συντάκτης: Αλέκος Πρίφτης

Τώρα, ακόμη και κάποιοι «ελληναράδες» πού …συναντούσαν τον πρωθυπουργό στους δρόμους και του πρόσφεραν τις συντάξεις τους κρύβονται για να αποφύγουν το χλευασμό ακόμη και των φίλων τους

Πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου για τα μνημόνια και την πολιτική εξαθλίωσης της χώρας μας και του λαού της πού το συνοδεύει.
Ετσι, τώρα, ακόμη και κάποιοι...

Η έννοια της λέξης “Χούντα”


Η ισπανική λέξη junta (προφ. “χούnτα” > στα  ελλ. “χούντα” ) σημαίνει “ένωση-σύνδεσμος”. Κατά το  Oxford English Dictionary ο ισπανικός όρος καθιερώθηκε το 19ο αιώνα, όταν ο Ναπολέων εισέβαλε στην Ισπανία. Τότε, οι Ισπανοί επαναστάτες/μαχητές κατά των Γάλλων οργανώνονταν σε ομάδες από μια στρατιωτική επιτροπή, μία Χούντα, και έτσι ο όρος ...

Είστε σίγουροι ότι δεν μας κυβερνάει μια μαφιόζικη συμμορία;

 
Ο ανεκδιήγητος (και «εξευτελιστέος» σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό Λαζόπουλου) Πάγκαλος, έχει ένα ταλέντο. Να λέει τις πιο απίθανες ανοησίες και τα μεγαλύτερα ψέματα με την απόλυτη φυσικότητα.

O Πάγκαλος, λοιπόν, μιλώντας στην Τούρκικη εφημερίδα Hürriyet είχε τονίσει, «οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι' αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού».
Είχαμε δημοσιεύσει σχολιασμό της ...

Φρουτεμπορική το ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ & Σία

Το video που παραθέτουμε μας το έστειλε ο αναγνώστης μας MrRevolutionGR. 
Σχολιάζει την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει την χώρα μας ένα απέραντο καζίνο
Επίσης το video αναφερόμενο στο ποιόν του κατά τύποις πρωθυπουργού ΓΑΠ τονίζει ότι πρόκειται για έναν πρωθυπουργό ...

Τάσσος Παπαδόπουλος – Θεόδωρος Πάγκαλος: Τότε (2004) & Τώρα (2011)


Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και βαδίζοντας προς την κορύφωση του Θείου Πάθους η χώρα μας ασχολείται με το εάν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μας εξύβρισε πολύ ή… λίγο, μπροστά σε Τούρκους.

Σας αναφέρουμε τις ακριβείς δηλώσεις του ανθρώπου ο οποίος αφού «καθάρισε την μπουγάδα» στα ΙΜΙΑ, στον ΟΤΣΑΛΑΝ και στους S-300, τους τελευταίους μήνες ΕΞΥΒΡΙΖΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τον λαό ο οποίος τον τιμά με την ψήφο του τις τελευταίες δεκαετίες, θα αντιπαραβάλει τις φαναριώτικες δηλώσεις του (όπως και κάθε άλλου «ηγέτη» μας που επισκέπτεται την γειτονική χώρα) με τις δηλώσεις ...

Ενα νέο e-mail “γκρέμισε” το Χρηματιστήριο

Το "χτύπημα"  ήρθε από το εξωτερικό και μάλιστα από το Λονδίνο. 
Για δεύτερη φορά μάλιστα η ελληνική οικονομία  γίνεται "άνω-κάτω" από ενα e-mail. 
Αυτή τη φορά φήμες λένε πως εστάλη από δύο στελέχη – διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας που φέρονται να εργάζονται στο Λονδίνο και δεν είναι ελληνικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία , όπως αναφέρει το "Βήμα" οι εν λόγω διαπραγματευτές προχώρησαν περίπου μία ώρα πριν το κλείσιμο σε αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο έκανε αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η Ώρα Των Αποφάσεων

* Η κατάσταση είναι σοβαρή. 
* Ο χρόνος του παιχνιδιού έχει λήξει. 
* Το βιοτικό μας επίπεδο ίσως μειωθεί, αλλά τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερες ημέρες. 
* Πρέπει να πολεμήσουμε. * Θα υπάρξουν θύματα. * Θα κάνουμε λάθη. 
* Είναι όμως απαραίτητο


Έχοντας την άποψη ότι, η «παραπλάνηση» ενός ολόκληρου λαού είναι ένα πολύ σοβαρό αδίκημα (πόσο μάλλον η γελοιοποίηση), θεωρούμε πως ο χειρισμός των δημοσίων υποθέσεων γίνεται κατά κανόνα ανεξέλεγκτα, κυρίως επειδή δεν είναι υποχρεωτική η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων εκ μέρους των...

«Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει πτώχευση»

«Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει πτώχευση» τιτλοφορείται άρθρο της WSJ στο οποίο η εφημερίδα υποστηρίζει πως η επίσημη άρνηση της Ευρώπης να αναγνωρίσει ακόμη και το ενδεχόμενο αθέτησης του ελληνικού χρέους «συνορεύει με το κωμικό».

Η Wall Street Journal υποστηρίζει πως ακόμη και αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους που συμφωνήθηκαν στο πακέτο διάσωσης της, θα επιβαρυνθεί με ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο, γεγονός που καθιστά την αναδιάρθρωση των οφειλών αυτών αναπόφευκτη.
Όπως αναφέρει το ...

Ο ανασχηματισμός της Βάσως…



Η Βάσω “κλειδί” του ανασχηματισμού

Ο επικείμενος ανασχηματισμός, στον οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σχεδιάζει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το Πάσχα, έχει ονοματεπώνυμο, όπως και… ταυτότητα. Σύμφωνα με όσα ακούγονται παρασκηνιακά στο Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, θα είναι ο ανασχηματισμός των «εκσυγχρονιστών». Και, για να το προσωποποιήσουμε περισσότερο, ο ανασχηματισμός της Βάσως…

Tα δάνεια του Μνημονίου με οδηγό το euribor, αυξάνουν το κόστος αποπληρωμής!

Άλλη μια λάθος εκτίμηση του κ. Παπανδρέου!

Όσο αυτό το διάγραμμα ανεβαίνει η Ελλάδα πληρώνει υψηλότερο επιτόκιο


Το Μάιο του 2010 ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής κ. Πάνος Παναγιώτου είχε αποκαλύψει πως η Ελλάδα συμφώνησε στην υιοθέτηση κυμαινόμενου επιτοκίου για τα δάνεια του Μνημονίου με οδηγό το euribor και είχε προβλέψει πως καθώς η ανάπτυξη θα επέστρεφε στη Γερμανία η ...

«Χρειαζόμαστε μια συνταγή κομμένη στα μέτρα της Ελλάδας»

newsimage
H πολιτική της λιτότητας που ενσωματώθηκε πλέον για τα καλά στις ευρωπαϊκές συνθήκες όσον αφορά τουλάχιστον τις προβληματικές χώρες συναντά επιφυλάξεις.
Η Ζίγκριντ Σκαρπέλη Σπερκ, οικονομολόγος και πρώην βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υποστηρίζει ότι η συνεχής πολιτική των περικοπών επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα. 
«Η πολιτική περιορισμού των δαπανών είναι καλή όταν η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και η απασχόληση βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.
Τότε αυτό εξυπηρετεί την μείωση του χρέους. Όμως, όταν ...

O κ. Παπανδρέου σίγουρα ο καλύτερος σε απόδοση Πρωθυπουργός στην ελληνική ιστορία αλλά και παγκοσμίως!

Κατά 2873% αυξήθηκαν οι τιμές των ελληνικών CDS 1 έτους από τον Οκτώβριο του 2009 

Στις ΗΠΑ είναι καθιερωμένο να μετράται η απόδοση του χρηματιστηρίου κατά τη διάρκεια της θητείας ενός Προέδρου. 
Με αυτόν τον τρόπο συντάσσονται οι 'προεδρικοί χρηματιστηριακοί κύκλοι' και κάθε χρόνο δημοσιεύονται τα στοιχεία για το ποιος ήταν ο καλύτερος και ο χειρότερος 'χρηματιστηριακός' Πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία. 
Ίσως στην Ελλάδα να πρέπει να υιοθετήσουμε αυτό το έθιμο με βάση τις τιμές των CDS. 
Με αυτό το μέτρο ο κ. Παπανδρέου σίγουρα θα...

Αναζητείται ο Καραμανλής...της επόμενης μεταπολίτευσης!

Τη φράση η μεταπολίτευση έφτασε στο τέλος της, την έχουμε ακούσει πολλές φορές τα τελευταία 10-20 χρόνια. 
Με τη χρεοκοπία της χώρας το 2010, όμως, φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί η άρδην αλλαγή του οικονομικού και πολιτικού σκηνικού.
Δεν είναι κάτι απλό καθώς η αλλαγή του σκηνικού μιας ολόκληρης εποχής δρομολογεί δομικές αλλαγές στο κράτος, τους θεσμούς, την οικονομία και την κοινωνία.
Το μοντέλο εξουσίας της Χούντας έδωσε τη σκυτάλη στο μοντέλο που επέβαλε η επάνοδος της δημοκρατίας.
Στο μοντέλο της πολιτικής ζωής οι πόλοι εξουσίας του παλιού καθεστώτος που ήταν ο στρατός, η αστυνομία και η εκκλησία αντικαταστάθηκαν από τα κόμματα, το κοινοβούλιο, τα συνδικάτα και τον τύπο...

Ο λαλίστατος Πάγκαλος, που ήταν όταν προσπαθούσαν να μας κάνουν τεμπέληδες;

Είναι προφανές ότι ο κ.Πάγκαλος δεν έχει ιδέα για το πόσο δουλεύουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Έλληνες,στον ιδιωτικό τομέα .Και σ΄ ένα μεγάλο κομμάτι του δημοσίου.

Δεν έχει ιδέα ότι το οκτάωρο κι άλλα τέτοια…δημοκρατικά δικαιώματα έχουν οριστικά κοπεί από τα χρόνια που πάλι ήταν κυβέρνηση το κόμμα του,με πρωθυπουργό τότε τον Κώστα Σημίτη.
Τότε που είχαν...

Ανασχηματισμός: Αποφασίσθηκε να γίνει με βάση τις επιταγές της τρόικας.

* Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν
* Είναι και αυτό ένα τίμημα απώλειας εθνικής κυριαρχίας

Alea jacta est. Ο κύβος ερρίφθη για τον ανασχηματισμό τον οποίο έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός. 
Τις τελευταίες «πινελιές» ο κ. Παπανδρέου θα τις βάλει τις επόμενες ημέρες έως τη Δευτέρα του Πάσχα.  
Το καινούργιο στοιχείο για τον ανασχηματισμό είναι πως θα γίνει με βάση τις επιταγές της τρόικας.
Δηλαδή όσοι υπουργοί δεν είναι αρκούντως αποτελεσματικοί σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πιστωτών μας θα αποχαιρετήσουν τα υπουργεία τους. Είναι και αυτό ένα τίμημα απώλειας ...

“Ο κ. Καραμανλής ποτέ δεν είπε όχι σε εισηγήσεις για λόγους πολιτικού κόστους”

Συνέντευξη στην Εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” του Γιάννη Παπαθανασίου

1.    Διατελέσατε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών το τελευταίο κρίσιμο 10μηνο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 
Περιγράψτε μας ποια ήταν η κατάσταση που βρήκατε στα οικονομικά της χώρας από τον προηγούμενο υπουργό.
Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου στο Υπουργείο, η Ελλάδα είχε αρχίσει να υφίσταται τις αρνητικές επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που ήλθε στη χώρα μας με καθυστέρηση. 
Όλα τα δεδομένα πλέον είχαν ανατραπεί.  Οι προβλέψεις που περιείχε ο προϋπολογισμός για το 2009 ήταν εντελώς αδύνατον να ...

Οι υπουργοί περνούν από “εξετάσεις” στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο σκληρότερο «Μνημόνιο»

Οι προ-πασχαλινές εξετάσεις των υπουργών της κυβέρνησης, ξεκίνησαν.  
Από το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες μέρες περνούν το ένα μετά το άλλο τα μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να λάβουν σαφείς εντολές για την εναρμόνιση των προϋπολογισμών με τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπερ σημαίνει ότι...

Φουντώνει η κόντρα Πάγκαλου – Μιχελάκη με έντονα φραστικά πυρά - Η απομαγνητοφώνηση του σχετικού αποσπάσματος

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και οδήγησε σε έντονα φραστικά πυρά μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο της ΝΔ ως ακροδεξιό «τσικό» της δημοσιογραφίας" και ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για τον "κύριο όλοι μαζί τα φάγαμε".
Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν κάνει ...

Το πειραματόζωο


του Γιάνη Βαρουφάκη

Να λοιπόν τι κρύβεται πίσω από τα γερμανικά υπονοούμενα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους: η προσπάθεια να σηματοδοτήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι τέλος τα ψέμματα. 
Ότι η ελπίδα να αφήσουν έναν ήπιο πληθωρισμό να συρρικνώσει σταδιακά το χρέος της ευρωζώνης, μας τελείωσε.  
Τη σκότωσε η συνειδητοποίηση πως η δυναμική της Κρίσης είναι ισχυρότερη από αυτό που μπορεί να δαμάσει ένας ήπιος πληθωρισμός. Και δεδομένων των εξελίξεων στην Κίνα και στις ΗΠΑ, η Γερμανία ξεπροβάλλει ως θιασώτης του πλάνου της...

Η δημόσια υγεία πεθαίνει ... Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου θα φύγουν ζάπλουτα στο εξωτερικό

 Το ΚΑΤ αναβάλλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και δε θα εξυπηρετεί ούτε τα επείγοντα περιστατικά!
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ
Ελλείψει υλικών στήνουν πάρτι οι προμηθευτές
«Από την προηγούμενη Πέμπτη (13/4) μέχρι σήμερα, με ανακοίνωση της διοίκησης, το νοσοκομείο εξυπηρετούσε μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Από σήμερα ούτε αυτό μπορεί να κάνει. Αναστέλλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και περιμένει μία λύση στο πρόβλημα με τους...

Ο δικός Χριστός


Τι έκανε ο Χριστός; 
Μήπως  έκατσε να συζητήσει  με τους εμπόρους; Όχι. 
Ο Χριστός ήξερε, πως από ένα σημείο και πέρα,  δεν έχουν νόημα τα λόγια.  Ακόμα και τα δικά Του. Όταν οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και μετατρέπουν τον οίκο του Πατρός  σε οίκο εμπορίου, μόνο μια λύση υπάρχει. Μαστίγιο (όπλο) και διώξιμο.
Σύμφωνα με την σχετική περικοπή του Ευαγγελίου, ο Χριστός, πηγαίνοντας στο ναό του Σολομώντα, βλέπει εκατοντάδες μικροπωλητές.  Τότε  έκανε ένα μαστίγιο από σκηνιά και  τους έβγαλε όλους έξω από το ναό μαζί με τα πρόβατα και τα βόδια. Τα τραπέζια δε και τα καθίσματα εκείνων που ...

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ζητείται Ελπίς. Όχι απ’τους ηλίθιους

Μπήκα χθες στο γραφείο, με μια ακόμα Δευτέρα να βαραίνει πάνω στους ώμους μου. 
Δεν ξέρω αν το κάρμα αυτής της μέρας έχει από γεννησιμιού της κάτι το λειψό αλλά δεν μου το βγάζεις εμένα από το μυαλό ότι όταν ο Θεός την έφτιαχνε βαριόταν αφόρητα να ασχοληθεί μαζί της. 
Αλλά έτσι δεν συμβαίνει πάντα με τις πρώτες μας απόπειρες; Γεμάτες ενθουσιασμό και ορμή , αλλά καταραμένες να κουβαλάνε πάντα το λειψό και το ακατέργαστο της πρώτης μας φοράς….

Τι σχέση έχει το χρέος της Ελλάδας με το χρέος των ΗΠΑ;

Το χρέος της Ελλάδας έφτασε τα 350 δις ευρώ σύμφωνα με το Ρολόι Κρατικού Χρέους του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. 
Την ίδια στιγμή το αμερικανικό χρέος ξεπέρασε μόλις τα 14,5 τρις δολάρια.  
Ποια είναι, λοιπόν, η σχέση του ελληνικού με το αμερικανικό χρέος; 
Ότι το  ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του αμερικανικού χρέους είναι περίπου όσο το σύνολο του ελληνικού χρέους
Δηλαδή οι ΗΠΑ πληρώνουν περίπου 'ένα ελληνικό χρέος' το χρόνο σε τόκους για να αποληρώσουν τους δανειστές τους.

Το εμβόλιο που θα γίνει ο εχθρός του καρκίνου

Το εμβόλιο που θα γίνει ο εχθρός του καρκίνου
Θα σκοτώνει τους όγκους από την «παιδική» τους ηλικία, μη επιτρέποντας στον καρκίνο να αναπτυχθεί, άρα να «καταλάβει» το σώμα. 
Είναι το εμβόλιο που, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει ο χειρότερος εχθρός σχεδόν όλων των μορφών της επάρατης νόσου.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου υπόσχεται να σταματάει όλους τους όγκους εν τη γενέσει τους! Το επαναστατικό φάρμακο, που στη Βρετανία δοκιμάζεται ήδη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος, αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ...

Μη δείξετε αυτό το γράφημα στον Παπακωνσταντίνου

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο και από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ σήμερα μιλούν για το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων 2ετίας που ξεπέρασε το 20% καταγράφοντας νέο ευρωπαϊκό ιστορικό υψηλό.  
Για την ακρίβεια δε μπορούμε να θυμηθούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που  η Ελλάδα χρειάστηκε να πληρώσει 20% για βραχυπρόθεσμο δανεισμό και ίσως χρειάζεται να πάμε πίσω περισσότερο από ...

Η "Ελληνοφρένεια" για Κερατέα και ζεύγος Παγκάλου (Βίντεο)

Με καυστικό χιούμορ η ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» σχολιάζει το ποιόν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, όπως και την συμπεριφορά της γυναίκας του.
Στο βιντεάκι που παραθέτουμε ακούμε να γίνονται εκτιμήσεις για την εξέλιξη που είχε ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, όπως και τηλεφωνικές παρεμβάσεις των ακροατών της εκπομπής.

Δείτε το video:

Νέα πυρά κατά Παπακωνσταντίνου από 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Του Κώστα Τζεβελέκου

Η κόντρα μεταξύ υπουργών και του υπουργού Οικονομικών καλά κρατεί. Αυτή όμως η κόντρα έχει περάσει και στους βουλευτές. 
Με ερώτηση τους που κατέθεσαν στη βουλή και την υπογράφουν 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον κ. Παπακωνσταντίνου για “ανικανότητα” πάταξης της παράνομης διακίνησης πετρελαίου .
Οι βουλευτές μετά από τις διαπιστώσεις που οι ίδιοι έχουν κάνει παρατηρούν ότι δεν ...

Το σενάριο της ήπιας αναδιάρθρωσης

Για την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους γράφω πάνω από 2 χρόνια. Για τις επιπτώσεις μιας αναδιάρθρωσης σας έχω μιλήσει πολλές φόρες.

Τώρα, όμως, όλοι ξαφνικά παπαγαλίζουν την απαγορευμένη λέξη (αναδιάρθρωση). Δεν μας έφτανε η Βάσω Παπανδρέου, προχθές την ξεστόμισε και ο κ. Σημίτης!! 
Με λίγα λόγια, σίγα σίγα ο όρος γίνεται πλέον mainstream και δεν είναι taboo.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ...

Deutsche Bank: η ανάλυση βιώσιμου χρέους δείχνει ανάγκη για 'κούρεμα' 50%

Η ανάλυση βιώσιμου χρέους για την Ελλάδα δείχνει πως απαιτείται «κούρεμα» των ομολόγων κατά 50% για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα, αναφέρει η Deutsche Bank σε χτεσινή έκθεση της. 
Η Ελλάδα χώρα μπορεί να πετύχει μείωση του χρέους της μέσω ενός συνδυασμού επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, «κουρέματος» των υφιστάμενων ομολόγων και ιδιωτικοποίησης στοιχείων ενεργητικού, επισημαίνει η ...

Η επανεμφάνιση Καραμανλή και η συνάντηση με Σαμαρά - Δείτε Φωτογραφίες

Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού έγινε με αφορμή το μνημόσυνο του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή

και ήταν όπως όλα δείχνουν η ευκαιρία για ένα σύντομο τετ α τετ μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή...

" Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε αναδιάρθρωση και η Τρόικα αρνήθηκε"

Αυτή είναι η είδηση που ακουγόταν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία των μεγαλύτερων χρηματιστηριακών εταιριών από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο μέχρι το Λονδίνο και το Παρίσι.  
"Η Ελλάδα χρησιμοποίησε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ως διαπραγματευτικό χαρτί αλλά δεν έπιασε" είπαν αξιόπιστες πηγές πολλές ημέρες νωρίτερα στον απόηχο της τελευταίας συνάντησης των υπουργών Οικονομίας στη Βουδαπέστη. 
Όπως και να έχει, ο θόρυβος για την αναδιάρθρωση δεν ξέσπασε χωρίς ελληνική συμμετοχή και η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.

Ο Γιώργος “έφαγε πόρτα” από Θαπατέρο και Σώκρατες


Τη συμμαχία της Ισπανίας και της Πορτογαλίας είχε επιδιώξει  πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αλλά έφαγε πόρτα.
Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες (Καρβάλιο Πίντου ντε Σούζα) και ο ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ (Λουίς Ροδρίγκεθ)  Θαπατέρο του έδωσαν να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς το συμφέρον των χωρών τους.
Έτσι,  ο ΓΑΠ κατάλαβε ότι είναι εντελώς μόνος στην Ευρωζώνη και δεν έχει τη δυνατότητα να συνάψει καμία συμμαχία, ούτε καν με  τα ...