Σάββατο 2 Απριλίου 2011

“Ο Καραμανλής άλλαξε”…

Στον Κώστα Καραμανλή αναφέρεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, με συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash» και τον Γιώργο Τράγκα. Και οι επισημάνσεις του έχουν ξεχωριστή σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι ο σημερινός Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, διετέλεσε για τρία χρόνια, από το 1997 μέχρι το 2000, ο στενότερος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, στα πρώτα βήματά του στην ηγεσία της Κεντροδεξιάς.
«Ο Κώστας Καραμανλής άλλαξε. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος ωριμάζει σε μια θέση. Άλλο ο Καραμανλής της ...

Η χαμένη εβδομάδα της Ελληνικής οικονομίας

Μια χαμένη εβδομάδα που όμως είναι πολύ κρίσιμος χρόνος στην προσπάθεια για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας ήταν αυτή που πέρασε. 
Κι αυτό γιατί ο απολογισμός από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν επικυρώθηκαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, μέχρι σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από φτωχός για την ελληνική κυβέρνηση.
Όχι απλώς δεν συντάχθηκε καμία από τις λίστες που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, αλλά ζητήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, νέα χρονική υπαναχώρηση από την τρόικα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια στοιχειώδης προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης της. 
Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανείς κατάλογος με υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ, ούτε ...

Es - Es τα ΜΑΤ στην Κερατέα

Για δυο μέρες συνέχεια το τηλεοπτικό κανάλι του Γ. Κουρή, Contra chanel μας αιφνιδιάζει ευχάριστα με τον τρόπο που καλύπτει τα γεγονότα της Κερατέας. Σίγουρα το κάνει για τους δικούς του λόγους, για να κερδίσει μερίδιο στην τηλεθέαση.
Είναι, όμως, μια διαφορετική φωνή στο τηλεοπτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, όσον αφορά το πώς παρουσιάζουν τα ρεπορτάζ για την Κερατέα τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια. 
Προχτές μας μιλούσε για την «Γκεστάπο της Κερατέας», ενώ χτες ο Τέρενς Κουίκ πήγε στην περιοχή, έδωσε τον λόγο στους κατοίκους και έτσι ακούσαμε συγκλονιστικές μαρτυρίες. (Δείτε το βίντεο) :

"Σφαλιάρα" Λοβέρδου στον Παπανδρέου..!


Πολιτική ΣΦΑΛΙΑΡΑ μεγατόνων έριξε ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος στον σβέρκο του πρωθυπουργού στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ σήμερα! 
Τον ρωτάει ο Αναγνωστάκης αν θυμάται τον Δεκέμβρη του 2008, που είχε πει στη βουλή οτι αν συνεχίσουμε έτσι, θα μπούμε σε διεθνή εποπτεία και δεν θα μπορούμε να δανειστούμε. 
ΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ. 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ όταν κάνουν αντιπολίτευση, ΒΓΆΖΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ : ..

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ετοιμάζουν και σενάριο …αποστασίας στο ΠΑΣΟΚ;


Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός έχει δημοσίως δεσμευτεί ότι δεν  πρόκειται να παραμείνει στην εξουσία, αν η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία συρρικνωθεί στους 153-152 βουλευτές.
Τις τελευταίες μέρες πήραν φωτιά τα μαγειρεία του Μαξίμου και προσπαθούν να  ετοιμάσουν  σενάριο προσφυγής στις κάλπες με αφορμή …αποστασία κυβερνητικών βουλευτών.
Εκτιμούν, ότι αν ο Πρωθυπουργός  καταγγείλει εσωτερική υπονόμευση, θα καταφέρει να συσπειρώσει μεγάλο τμήμα των παραδοσιακών ψηφοφόρων του Κινήματος.
Οι  υποψήφιοι …..αποστάτες αυτή την βδομάδα ήταν δύο:
Ο Γιάννης Βούρος με αφορμή την κριτική του στον Υπουργό Πολιτισμού
Και ο Παντελής Οικονόμου εξ αιτίας της  δήλωσής του ο,τι το Μνημόνιο δεν βγαίνει.
Αμφότεροι θεωρούνται …

Σκότωσαν άγρια άλογα στην Ξάνθη

Σκότωσαν άγρια άλογα στην ΞάνθηΟ προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, που βρέθηκε στον τόπο όπου θανατωθήκαν τα άλογα και διενήργησε νεκροψία, κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ξάνθης η θανάτωση τριών άγριων αλόγων, σε ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης και των Κομνηνών, τα οποία βρέθηκαν νεκρά στις παρυφές του Αχλαδόβουνου...

Χρόνια πολλά πρωθυπουργέ . . .σε βλέπω ήδη ως πρωην πρωθυπουργό, ήδη απερχόμενο!

Και έπιασε δουλειά το σύστημα προπαγάνδας των ΜΜΕ

Αναφερόμενος στα όσα είχε πει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, στην ώρα του πρωθυπουργού, ο Γ.Παπανδρέου περί εξόδου από την ύφεση, ο αρχηγός της ΝΔ είπε:  
«Για σας, όλα πάνε καλά κ. Παπανδρέου. 
Είπαμε να την τιμήσετε την Πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι. 
Χρόνια Πολλά για την ημέρα κύριε πρωθυπουργέ, αλλά μιλήσατε   για τον προηγούμενο πρωθυπουργό, εγώ σ' εσας  βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό. 
Έχετε χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα κ. Παπανδρέου... »...

Αν δεν είναι MEGAlicious...

Από topontiki.gr

Γράφει η Κουκίδα


Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα» την Τετάρτη απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση «φοβάται» μόνο εάν την πιάσει στο στόμα του το μεγάλο κανάλι. 
Η χώρα μπορεί να καταστραφεί, να πτωχεύσει, να την καταπιεί τσουνάμι, αλλά, αν δεν παίξει στο δελτίο των 8, τότε δεν ισχύει, δεν έγινε ποτέ. 
Γι' αυτό κάθε υπουργός που σέβεται τον εαυτό του παρακολουθεί κάθε βράδυ την ΤουΒού για να δει τι βαθμούς πιάνει. Αναλόγως κάνει και ...

Η τέχνη της αγάπης


(Αυτο το κείμενο δημοσιεύεται στο Βουλγαρικό blog bgnow.eu και το κείμενο, στην αρχική του μορφή έχει γραφτεί στην Βουλγαρική γλώσσα. Η ημερομηνία δημοσίευσης είναι η 2/4/2011).
Χιλιάδες άνθρωποι ανάμεσά μας θα ήθελαν να ανακαλύψουν την τέχνη της αγάπης. 
Οταν το σκέπτονται, αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να ανακαλύψουν την «ιδανική αγάπη», αυτή που θα προσφέρει την ηδονή της εσωτερικής λύτρωσης της ψυχής και της καρδιάς και που θα κάνει την ανθρώπινή μας ύπαρξη να ανασάνει από ελευθερία. 
Ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται ότι δεν έχει συναντήσει την ...

Κυβέρνηση ερασιτεχνικός θίασος

Επώδυνοι αυτοσχεδιασμοί

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, αν και μέτριος ηθοποιός, κάνοντας πράξη το αυτονόητο, κατάφερε να μείνει στην ιστορία «παίζοντας» το ρόλο του με ανεπιτήδευτη θεατρικότητα. 
Οι νομπελίστες σύμβουλοι στους οποίους είχε αποταθεί προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή του φορολογικού συστήματος, μετά από μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανεκτικότητα του φορολογούμενου, προκειμένου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, αντέχει μέχρι 28% φορολογική κλίμακα. 
Ο ηθοποιός τους άκουσε και έτσι οι ΗΠΑ γνώρισαν πρωτοφανή ανάπτυξη τα χρόνια της προεδρίας του. 
Η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνει ακριβώς το αντίθετο. 
Αυξάνει τους φόρους, οι οποίοι για τα φυσικά πρόσωπα φθάνουν το 40%, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έσοδα, η ύφεση να προκαλεί ...

Θα αφήσουν τη ΝΔ να “πάρει κεφάλι”;


Με αυτά τα ποσοστά που δημοσκοπικά συγκεντρώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, σίγουρα θα ανοίξει η όρεξη όλων όσων επενδύουν σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων η οποία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. 
Και είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν «θεόσταλτους σωτήρες», όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, να κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι δεν μπορούν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. 
Κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε και ο Πρωθυπουργός αλλά με άλλα λόγια, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 
Βεβαίως η δημοσκόπηση δεν «κατασκευάζει» τάσεις.  
Αυτές έχουν διαμορφωθεί κυρίως από τα λάθη των κομμάτων και τις συμπεριφορές των πολιτικών...

Ο Παπανδρέου ξεπουλάει και την περιουσία των προσφύγων του 1922!!!


Η Ανταλλάξιμη Περιουσία στο δρόμο της τελικής εκποίησης

του Βλάση Αγτζίδη (*)

          Oι πρόσφατες εξελίξεις που συνδέονται με την ουσιαστική οικονομική κατάρρευση του ελληνικού κράτους και την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης πόρων για να καλυφθούν οι δυσβάστακτες δανειακές υποχρεώσεις, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα της Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Δηλαδή της περιουσίας που προέκυψε από τα μουσουλμανικής ιδιοκτησίας ακίνητα που υπήρχαν στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της Ανταλλαγής των
Πληθυσμών, ως απόρροια της Συνθήκης της Λωζάννης. Μιας περιουσίας που υποχρεωτικά, με βάση το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη χρήση της, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για...

Γιατί, μπαμπά, η Ευρώπη απομακρύνεται;

Από topontiki.gr
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Τίθεται το ερώτημα αν τα καταφέραμε. Δεν ξέρω. Εκείνο που κατορθώσαμε είναι να συγκρατήσουμε μια ιδιαίτερα εκρηκτική κατάσταση». 
Η δήλωση αυτή ανήκει στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και έγινε προχθές ενώπιον της σύναξης των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών στην Αθήνα. Παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο του Mega από τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο με το σχόλιο: «Δηλαδή έχουν αρχίσει να μην επενδύουν στην προσδοκία»!
Η βραδινή ομήγυρις του καναλιού – παρότι μέχρι πρότινος η κυβέρνηση επαιρόταν για τη δημιουργία του ελληνικού και των άλλων ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης των υπό χρεοκοπία χωρών – άφησε την αίσθηση πως...

Μέσα σε ένα χρόνο έχασε 20%

Κοινό στοιχείο, όλων σχεδόν των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, αποτελεί η παραδοχή ότι η εφαρμογή του Μνημονίου στην ελληνική οικονομία, και οι συνέπειές των πολιτικών που επιβάλλει, λειτουργούν ως «μεγάλος επιταχυντής» για τη συρρίκνωση της πολιτικής δύναμης και της κοινωνικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με την έρευνα της...

Economist: «Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχθούν»

Της Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

"Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχθούν"
Το οικονομικό περιοδικό Economist επισημαίνει ότι οι τρεις χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους τώρα. 
Υπογραμμίζει ότι η συνεχής αναβλητικότητα του πυρήνα να καθυστερεί την άμεση επίλυση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια επιφυλάσσει μεγαλύτερους κινδύνους και επισημαίνει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία πρέπει να πιέσουν οι ίδιες προς αυτή την κατεύθυνση. 
Το Economist τονίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα με ...

Όλοι εναντίον Παπανδρέου στη Βουλή

Τρεις πολιτικούς αρχηγούς είχε να αντιμετωπίσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς στην περίφημη "Ώρα του Πρωθυπουργού", Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης και Αλέξης Τσίπρας είχαν καταθέσει ερωτήσεις προς τον κ. Παπανδρέου. 
«Στενάζει η αγορά γεμίσαμε ανέργους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Καταστρέψατε τους μικρομεσαίους. έχουμε ύφεση και πληθωρισμό ταυτόχρονα»
Μάλιστα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι ασυντόνιστη επί 12 μήνες: 
«Η αισιοδοξία σας είναι ψεύτικη δεν πείθει ούτε τους βουλευτές σας» υπογράμμισε....

Ο λόγος ύπαρξης του κράτους

Καλό σας μεσημέρι, σήμερα θα προσεγγίσουμε ένα φιλοσοφικό θέμα. Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω και θα καταλάβετε στο τέλος στο σχόλια το νόημα. Απόσπασμα από το βιβλίο της Ayn Rand The Virtue of Selfishness. 

Αφού ο νους του άνθρωπου είναι το βασικό εργαλεία επιβίωσης του, σαν μέσο που καθοδηγεί τις πράξεις του, τότε απαιτείται η ελευθερία αυτού ώστε να μπορεί να σκεφτεί ελεύθερα για να πράττει με βάση τη λογική του.
Μια κοινωνία που κλέβει από αυτό τον άνθρωπο το προϊόν της προσπάθειας του, ή τον σκλαβώνει, ή περιορίζει τη δυνατότητα σκέψης του, ή τον αναγκάζει να πράττει ενάντια στη λογική του, δεν είναι κοινωνία, αλλά ένας όχλος ...

Η Ελλάδα Φλυαρεί η Τουρκία Πράττει

Ένας υπουργός δεν θέτει ζητήματα. Τα απαντά. 
Δεν καταθέτει απορίες. Δίνει λύσεις σε αυτές. 
Και δεν εξίσταται για όσα οφείλει να κατανοεί και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει. 
Αυτά μπορεί να τα κάνουν οι πολίτες, όχι ένας υπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος να μελετά την πολιτική και τη διπλωματία του αντιπάλου και να την αντιμετωπίζει. 
Ο Δ. Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική «Χουριέτ»
Ως άβγαλτο παιδαρέλι, που ποσώς γνωρίζει τον...

Με διάγγελμα προς το Έθνος ο Παπανδρέου θεσπίζει την ΑΟΖ - Το μεσημέρι στις 2 μμ.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή , με διάγγελμα προς το Έθνος να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα θεσπίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο, καλύπτοντας και την περιοχή έξω από το Καστελόριζο. 
Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος, ενδεχομένως και πριν το άνοιγμα των χρηματιστηρίων τη Δευτέρα, να έχει αναγγείλει και την οριοθέτηση της , μονομερώς και σύμφωνα με το δικαίωμα της Ελλάδος , στη ...

Γιάννης Παπαθανασίου: Η 18μηνη "λάθος πορεία" με αυτοδιαψεύσεις..!

«Στον όρο αξιοποίηση περιλαμβάνεται και η πώληση»

«Νομίζω ότι η αξιοποίηση της περιουσίας, όπως σε μια δουλειά αν η δουλειά σου δεν πάει καλά, και έχεις μια περιουσία, πουλάς ένα χωράφι, ένα διαμέρισμα, κάνεις αύξηση κεφαλαίου και αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, έτσι και η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει ένα κομμάτι της περιουσίας, είναι η πιο φιλολαϊκή πολιτική αυτή του να αξιοποιήσω ένα κομμάτι της περιουσίας να μειώσω το χρέος γιατί κάθε μείωση του χρέους είναι μείωση των τόκων που ...

Θρίλερ και με το έλλειμμα του 2010 που έκλεισε αρκετά πάνω από το 10%

Ήταν και παραμένει ένα ακόμα θρίλερ. 
Ο λόγος αφορά στο ύψος του ελλείμματος για το 2010. 
Ενώ, λοιπόν, όλες οι χώρες - μέλη της Ευρωζώνης όχι απλώς απέστειλαν το σχετικό ποσοστό στη Eurostat νωρίς χθες, όπως προβλέπονταν, αλλά φρόντισαν παράλληλα να κάνουν και τη σχετική ανακοίνωση, στην Ελλάδα η όλη ιστορία εξελίχθηκε σε άλλο ένα θρίλερ.
Δηλαδή, μέχρι αργά χθες το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη μια ιδιότυπη διαβούλευση σχετικά με το ακριβές ποσοστό, λες και είναι δυνατόν να αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης. 
Το αποτέλεσμα; 

Αστυνομικοί πήγαν να κλείσουν παράνομη λέσχη τζόγου και έκοψαν κλήση... 80 ευρώ!

Πήγαν για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι λέει μια παροιμία και ταιριάζει απόλυτα στην επιχείρηση φιάσκο της αστυνομίας αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να κόψει μία...κλήση!

Σε φιάσκο κατέληξε επιχείρηση της αστυνομίας Κύπρου στη Λάρνακα στο πλαίσιο των προσπαθειών για πάταξη του παράνομου τζόγου. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης” η επιχείρηση είχε οργανωθεί με πάσα μυστικότητα από τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων (οι γνωστοί "αδιάφθοροι"). 
Ωστόσο όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο που επρόκειτο να ερευνηθεί, με...

Σκότωναν με... “δικηγόρους” και ... “χορτόπιτες”

Οι απομαγνητοφωνήσεις των διαλόγων μεταξύ των “νονών” της νύχτας αποκαλύπτουν τον τρόπο που δρούσαν τα κυκλώματα της νύχτας αλλά και τους... ευφάνταστους κωδικούς τους

Πολλές φορές όμως δεν υπήρχαν κωδικοί. 
Σίγουροι οι κακοποιοί ότι κανείς δεν τους ακούει μιλούσαν στο κινητό για εκρηκτικά...
Τρία μασούρια δυναμίτη “παρήγγειλε” ο ένας κακοποιός από... Πετρούπολη:

Σε επιφυλακή η μπλογκόσφαιρα

Επί πολλά χρόνια ως «Τέταρτη Εξουσία» νοούνταν ο Τύπος, με την παραδοσιακή μορφή των εφημερίδων. 
Στη συνέχεια «εμπλου­τίστηκε» με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τώρα πια ίσως βρισκόμαστε απέναντι στην «Πέμπτη Εξουσία»: την παγκόσμια εξουσία των μπλογκ.
Είναι αλήθεια ότι η πιο δημοφιλής μορφή ενημέρωσης, κυρίως για τους νέους, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το διαδίκτυο, το οποίο προσφέρει ταχύτη­τα, αμεσότητα, τον συνδυασμό των πα­ραδοσιακών άρθρων με τα τηλεοπτικά βίντεο και – σε πάρα πολλές περιπτώ­σεις – την ασφάλεια της ανωνυμίας των μπλόγκερ. Εκεί όμως αρχίζει ο...

Οι πολιτικοί σε ρόλο… συμπαρουσιαστή


 


Το ακούω συχνά, τον τελευταίο καιρό συχνότερα, κυρίως από νέα παιδιά: «Όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι». 
Ασφαλώς κανένας δεν είναι ίδιος, μόνο που το γυαλί της τηλεόρασης τους κάνει να φαίνονται όλοι ίδιοι. 
Αυτή είναι η αλήθεια, μια «αλήθεια» που μόνο η τηλεόραση έχει τη δύναμη να την επιβάλλει και να την καταστήσει συνείδηση στη κοινή γνώμη. 
Και αυτή την «αλήθεια», δυστυχώς, αναγκάζονται να υπηρετήσουν οι πολιτικοί οι οποίοι εμφανίζονται στις οθόνες μας. Διότι η τηλεόραση έχοντας υποκαταστήσει το Κοινοβούλιο, προσφέρει έναντι μικρού σχετικά κόστους θέαμα με πρωταγωνιστές οι οποίοι διατίθενται εθελοντικά προκειμένου να κερδίσουν μερικά ...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Καλείται η απέχουσα "ελίτ" να λάβει θέση

Παρατηρώντας την σημερινή ελληνική κοινωνία, η πρώτη διαπίστωση που προκύπτει είναι η εναντίωση όλων εναντίον όλων για όλα. 
Η δεύτερη αφορά στην αυξανόμενη οργή. 
Η τρίτη σχετίζεται με τον «αυτισμό» της πολιτικής, πανεπιστημιακής και τεχνοκρατικής ελίτ.
Ως αποτέλεσμα των προηγουμένων προκύπτει ανεξέλεγκτη βία χωρίς πολιτικό στόχο και τελικά περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των ...

Το ρεβανί και το ψέμα.

Θες η καταραμένη, θες οι διπλο-τριπλοβάρδιες της μάνας, θες το ζάχαρο του
πατέρα
... πρωτοδοκίμασα ρεβανί στα 17!!
Ανοιξη ήταν. Τέτοια εποχή.
Η παρέα, ο Τάκης (γόης), ο Λάκης (γόης και καλλιτέχνης) κι εγώ (άστο), είχαμε
επισκεφθεί τη νέα συμμαθήτρια (στα αγγλικά) στο σπίτι της.
Νεόφερτη στην πόλη. Δημόσιος υπάλληλος ο πατέρας της. Είχε καταργηθεί η θέση
του στη Βέροια και μετατέθηκε στη δική μας (υπήρχε και τότε Καλλικράτης!!).
Η κυρά-Χαρίκλεια, η μάνα, άνθρωπος...

Ο Καραμανλής συναντήθηκε με τον Μολυβιάτη..!

Mε τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στην οδό Παναγή Κυριακού ο Κώστας Καραμανλής.  
Η συνάντηση του τέως πρωθυπουργού με τον στενό του συνεργάτη έχει την σημασία της καθώς έγινε μετά την επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας τον ως εμπνευστή συνωμοσίας με στόχο την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ.

Παρέμβαση: Χρεοκοπούν την Ελλάδα για πρόσκαιρη στήριξη των τραπεζιτών - Τι σημαίνει το πακέτο των 100 δις

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Φυσικά και η κυβέρνηση κρύβει όχι μέρος της αλήθειας, αλλά ολόκληρη των αλήθεια.  
Φυσικά και ο «τσάρος» του Μνημονίου, ο καλός υπηρέτης της Τρόικας , μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το πολυτελές γραφείο του στην πλατεία Συντάγματος.  
Φυσικά και η υποβάθμιση της S&P ήταν προβλεπτή και με σωστή ανάλυση στο σκεπτικό της. 
Φυσικά και η επικοινωνιακή αντιπαράθεση από το Μαξίμου και την Κομισιόν στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, είναι ανούσια και δεν σώζει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη από την κατάρρευση.
Η αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση ξεκινά από έναν αριθμό. 
Το ύψος του ελλείμματος για το 2010. ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!! Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ΔΙΟΡΙΣΕ τον ανηψιό του!!!!

Εχει «Μπάρμπα» στην …Δράμα!!!

Η πλήρης επιβεβαίωση της λαϊκής ρήσης έχει «Μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεται στη Δράμα , όπου ο Αντιπεριφερειάρχης της Ενότητας Δράμας με απόφασή του πήρε ως σύμβουλο της Περιφέρειας σε τεχνικά ζητήματα τον ανηψιό του !!!!
Την περίοδο που οι επιχειρήσεις στη Δράμα κλείνουν η μία μετά την άλλη και που ο ίδιος Αντιπεριφερειάρχης με υπερηφάνεια πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα κοινωνικής 5μηνης εργασίας για τους ανέργους έναντι 625 Ευρώ…

Ορόσημο η 15η Απριλίου, αλλά οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουν!

Ημερομηνία ορόσημο είναι πλέον για την κυβέρνηση η 15 Απριλίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε παράταση δυο εβδομάδων στη χώρα μας για να καταθέσει το πακέτο των αλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων και το σχεδιασμό 2012-2015.
Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση έλαβε την παράταση λόγω των δυσκολιών και των ...

Η απάντηση στο Quiz: "Γιατί η κυβέρνηση χαρίσθηκε στην Express Service;"



Γιατί μια κυβέρνηση πάντα προνοεί!
Έτσι και η δική μας προνόησε … όπως κάνει εδώ και 18 μήνες!
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση όμως σκέφθηκε την δύσκολη ώρα του …αποχωρισμού που, αργά ή γρήγορα όπως όλα δείχνουν, θα έρθει!
Το βλέπουμε… το βλέπουν κι αυτοί!
Η Express Service του κ. Ραπτόπουλου θα τους προμηθεύσει με τον απαραίτητο εξοπλισμό …

Αλήθειες.

 "Να πούμε την όλη την αλήθεια στο Λαό".
Σταθερά επαναλαμβανόμενη ατάκα.
Δεν αντιλαμβάνομαι αν είναι "έκκληση", "διαπίστωση" ή αυτοκατηγορία;;
Την χρησιμοποιούν κατά κόρον, άκουσον-άκουσον, κυβερνητικοί παράγοντες.
Τελευταίος δράστης ο νεκροθάφτης Λοβέρδος
 Ελα τώρα εσύ να εξακριβώσεις τι συμβαίνει...

Απίστευτο: Η Μπιρμπίλη βάφτισε Natura την βιομηχανική περιοχή Δράμας!

Natura βάφτισε τη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας 
η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη
όπως καταγγέλλει, με επιστολή του, ο δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.
Το σοβαρό αυτό "θέμα" απασχόλησε και την τελευταία Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Δράμας,  στις  29 Μαρτίου 2011.
Η επιστολή του κ. Χαρακίδη προς τηνΤίνα Μπιρμπίλη, όπου καταγγέλλει τα... απίστευτα, έχει ως εξής:

Σύγκρουση Χρυσοχοϊδη - Λοβέρδου με φόντο το... μέλλον

Μεγαλοπρεπές άδειασμα επεφύλαξε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος προ ημερών είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει όλη την αλήθεια για την οικονομία στον ελληνικό λαό...
Ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας στο κετνρικό δελτίου του Mega αντέκρουσε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι

Ο Καραμανλής φταίει για όλα ... Γιώργάκη μην σκας !

  • Κατάρρευση των εσόδων;
  • Με 2 Ευρώ την αμόλυβδη, 23% ΦΠΑ, με μείωση μισθών και συντάξεων;
  • Η Κερατέα γίνεται η “μάγχη” της συμμαχίας κυβέρνησης και εργολάβων;
  • Η Ελλάδα μπαίνει σε πόλεμο επειδή της το επιβάλλουν οι “δανειστές” της;
  • Ε, θα φταίει ο Καραμανλής! Έτσι δεν είναι Γιώργο μου;
Κατάρρευση των εσόδων, παρότι η κοινωνία μαστίζεται από κεφαλικούς φόρους, κυριολεκτικά.  
Διότι πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος για να μην καταλάβει ότι ο διπλασιασμός της οριζόντιας φορολογίας έγινε στην Ελλάδα μόνο επί ...

Το Quiz της ημέρας: "Γιατί η κυβέρνηση χαρίσθηκε στην Express Service;"

Γιατί η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομίας ...βοήθησαν την  Express Service, του κ. Ραπτόπουλου;

Έκθετος ο Παπακωνσταντίνου - Τα «φέσια» Ραπτόπουλου στο ΙΚΑ και οι κατασχέσεις που δεν έγιναν

Διαρκές σκάνδαλο αποτελεί η περίπτωση της Express Service, που έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα", καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει τεράστιες οφειλές και στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Newscode. 
Και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας μπορεί να καταγγέλλει τον κ. Ραπτόπουλο για ασφαλιστικές οφειλές των δύο εταιρειών του προς το ΙΚΑ ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτουμε καθώς ο επιχειρηματίας έχει τρεις εταιρίες με τρία διαφορετικά ΑΦΜ.
Και οι τρεις εταιρίες φαίνεται να...

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τους νονούς της νύχτας - Συμμορίες που αλώνιζαν σε όλη την χώρα και 217 κατηγορούμενοι

* - Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα και υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος
* - Συνολικά κέρδη από εκβιασμούς ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ μηνιαίως
* - Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να αποτρέψει 7 συμβόλαια θανάτου
* - Στο μικροσκόπιο και ο εμπρησμός της καφετέριας του ηθοποιου Κώστα Σόμμερ

Η γνωστή τραγουδίστρια φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια μπράβων της νύχτας, προκειμένου να πείσει συγκεκριμένο άτομο επιχειρηματία, προκειμένου να τις επιστρέψει το χρηματικό ποσό που σύμφωνα με την ίδια της χρωστούσε.
Απόστρατος Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ενεργό ρόλο στις ...

Πιέζεται για την ...έξοδο ο Παπούλιας;

Η χθεσινή συνάντηση Παπούλια - Καρατζαφέρη και οι δηλώσεις του πρόεδρου του ΛΑΟΣ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την έξοδο από την κατάσταση της πολιτικής και οικονομικής ανωμαλίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, μόνο τυχαία δεν είναι.
Ο Καρατζαφέρης θα μπορούσε να τα πει αυτά και χωρίς να συναντήσει τον Παπούλια , ενώ αν δεν ήθελε ο Παπούλιας να τον συναντήσει θα έβρισκε μια ...

Στοχοποιεί Παπανδρέου ο Σαμαράς βλέποντας το αδιέξοδο

Κατακόρυφα σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης 
τις τελευταίες ημέρες ο Σαμαράς έχοντας αντιληφθεί ότι ο Παπανδρέου όχι μόνο οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο αλλά ότι δεν έχει πλέον καθαρό μυαλό να σκεφτεί τη λύση αυτής της τραγικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει.
Τον Οκτώβριο του 2009 ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι το Έλλειμμα ήταν 12,4% και σήμερα ...

100.000 ευρώ, για να έχουν να πορεύονται

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ :

10. 818 ευρω για υπερωρίες τον μήνα Φεβρουάριο στους υπαλλήλους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης,

Ποιοι παίρνουν 17,8 μισθούς και αν είναι εργένηδες παίρνουν και επίδομα;

Ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι Γερμανοί εργαζόμενοι θα ζήλευαν το μισθό και τα επιδόματα που παίρνουν κάποιοι Έλληνες

17,8 μισθούς παίρνουν σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα “Καθημερινή” οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Οι εργαζόμενοι μάλιστα στα ΕΛΠΕ έχουν 17,8 μισθούς για 197 μέρες εργασίας και 38 ώρες την εβδομάδα.
Εαν μάλιστα υπερβούν το ωράριο, τότε οι υπερωρίες τους είναι μεγαλύτερες κατά ...

"Τα πολεμικά της Κερατέας"

Δείτε στο βίντεο που παραθέτουμε μια ευρηματική ιδέα των συντελεστών της τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα».
Εμπνευσμένοι από όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Λαυρεωτικής και από τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Κερατέα έφτιαξαν ένα «εικονικό» σιντί που το τιτλοφορούν «Τα πολεμικά της Κερατέας» και μας το παρουσίασαν στην εκπομπή τους. 
Απολαύστε το:

H Τυνησία παγώνει τους λογαριασμούς του Καντάφι

Σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Καντάφι προχώρησε η Τύνιδα και ανακοίνωσε δια μέσω του πρωθυπουργού της Τυνησίας Καίντ Σεμπσί, ο οποίος είπε ότι ήταν «το λιγότερο που μπορούσε να πράξει»
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Τυνησίας, ο Σέμπσι, δήλωσε ότι «δεν διστάσαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση».
Την περασμένη εβδομάδα κυβερνητική πηγή της ...

Βρετανία(Quilliam): Αυτομόλησε και κατέφυγε στη Βρετανία ο Λίβυος ΥΠΕΞ Κούσα



Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και κατέφυγε στην Βρετανία, διαμαρτυρόμενος κατά των επιθέσεων δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι σε αμάχους, σύμφωνα με αναλυτή της βρετανικής "δεξαμενής σκέψης" (think tank) Quilliam, όπως δημοσίευσε το Reuters.
"Αυτομόλησε. Δεν ήταν καθόλου χαρούμενος. Δεν υποστηρίζει τις κυβερνητικές επιθέσεις σε αμάχους. Αναζητά καταφύγιο στην Βρετανία και ελπίζει ότι θα του συμπεριφερθούν καλά" ανέφερε ο ...

Εμπρός ας χαλαρώσουμε με τις γελοιογραφίες της ημέρας!

Αφροδισιακά από τη φύση

Στην κορυφή του καταλόγου ο κρόκος και το τζίντζερ!

Αν θέλετε να κάνετε πιο «πικάντικη» τη σεξουαλική ζωή σας, δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερο κρόκο (ζαφορά) και τζίνσενγκ στη διατροφή σας, καθώς μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, που μελέτησε όλα τα φυσικά αφροδισιακά, κατέταξε αυτά τα δύο στην κορυφή του σχετικού καταλόγου.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκελφ στο Οντάριο που δημοσιεύουν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό έρευνας τροφίμων «Food Research International» αναφέρουν ότι το κρασί και η σοκολάτα φαίνεται επίσης να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στο ...

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η δυνατότητα αναδιάρθρωσης στην Ευρωζώνη απειλεί τις αγορές ομολόγων

Η δυνατότητα αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους που θα εκδοθεί μετά τον Ιούλιο του 2013 – όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής – απειλεί με κλείσιμο τις αγορές ομολόγων των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το δημοσίευμα, με τίτλο «Οι διαπραγματευτές ομολόγων είναι σκεπτικοί για τα σχέδια της Ευρωζώνης», αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση συνεπάγεται τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο κόστος ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης και ότι ήταν αυτή που οδήγησε στις χθεσινές ανακοινώσεις του οίκου Standard & Poor's για υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προβλέπει την αναδιάρθρωση εφόσον το χρέος μίας χώρας που ...

Πόσα δισ. θα κοστίσει στην Ελλάδα ο «θρίαμβος» των Βρυξελλών;

Ο κανόνας είναι απλός και γνωστός: Όταν χρωστάς και αναγκάζεσαι από τους δανειστές να πουλήσεις περιουσία σου κάτω από πίεση, τότε δεν έχεις τη δυνατότητα να συμπεριφερθείς σαν κανονικός πωλητής, να διεκδικήσεις την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης ή να κάνεις σωστές διαπραγματεύσεις. 
Και αυτό για δύο λόγους:  

'Ολες οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν για το Λύκειο από το υπ. Παιδείας

* - Δεν διευκρίνησε αν καταργούνται οι πανελλαδικές
* - Γενικής παιδείας η Α' Λυκείου με εργασίες χωρίς επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις
* - Δυο κατευθύνσεις και λιγότερα μαθήματα στην Β' Λυκείου
* - Τρείς κατευθύνσεις με λιγότερα μαθήματα αλλά περισσότερες ώρες στην Γ' Λυκείου

Μεγαλύτερη εξειδίκευση θα αποκτούν οι μαθητές στο Λύκειο. Τα μαθήματα μειώνονται αλλά δίνεται έμφαση σε κατευθύνσεις αφού η διδασκαλία κάθε μαθήματος μόνο για μια ώρα αποτελεί παρελθόν. Αυτό ωστόσο που δεν διευκρινίστηκε από την κα Διαμαντοπούλου είναι με ποιόν τρόπο θα γίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις και πως θα μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια.

'Ολες οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας:

Βαριές εκφράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Γερουλάνου

Στα ύψη ανέβηκε το απόγευμα το θερμόμετρο στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, τα άκουσε από τους προέδρους των ΚΤΕ και των κοινοβουλευτικών επιτροπών. 
Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, σοβαρές καταγγελίες και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να δείξουν στον “πρίγκιπα Παύλο”, όπως τον αποκαλούν, ότι η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης από τους “πράσινους” βουλευτές έχει τελειώσει....