Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μετά τη "Διαβούλευση Παπανδρέου" στη Σύρο, δείτε τ' αποτελέσματα της στο video!

Πρέπει ο πρωθυπουργός κ. Γ.Α. Παπανδρέου, να επισκεφθεί όλες τις περιοχές της χώρας μας και να δίνει ..λύσεις στα προβλήματα που πιθανό να υπάρχουν! 
Όπως έκανε και στη Σύρο, πριν τρείς μέρες!
Δεν άκουσε τους κατοίκους του νησιού και φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα, άρον άρον!
Αυτοί όμως του τα λένε με τον πλέον επίσημο τρόπο την ημέρα της Εθνικής Εθνεγερσίας, στην παρέλαση!
Δείτε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο νησί:

Αν ο Γιώργος γίνει Σόκρατες


Το παράδειγμα του Ζοζέ Σόκρατες, του Πορτογάλου πολιτικού που επέλεξε να δώσει γροθιά στο μαχαίρι, να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και να οδηγήσει τη χώρα του σε πρόωρες εκλογές, με κεντρικό διακύβευμα την εθνική αυτοδιάθεση, ή την προσφυγή στο μνημόνιο, στροβιλίζει στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στον μηχανισμό του Μνημονίου.  
Η Κυβέρνηση ωστόσο δέχεται διαρκή υπονόμευση, όχι μόνο από την Αντιπολίτευση αλλά και από αναχρονιστικές δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που αδυνατούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα πρέπει να…

Ο Σαμαράς πατάει το “restart”

Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ήταν διπλό. Και ξεκάθαρο. Χθες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το μνημόνιο δεν βγαίνει», για τον Γιώργο Παπανδρέου, επομένως και για την Ελλάδα.
Με το μήνυμά του για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσίασε το δικό του όραμα για το μέλλον της χώρας: «Επανεκκίνηση παντού».
Είναι ξεκάθαρο ότι ...

Το σενάριο της “γαλάζιας παρένθεσης”

Ένα σενάριο που ενδεχομένως βρίσκεται ήδη στο μυαλό ορισμένων, τουλάχιστον στο σκέλος της… σύλληψής του, δημοσιεύει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή», με άρθρο το οποίο υπογράφει ο εκδότης-διευθυντής Νίκος Φελέκης.
Ο κ. Φελέκης προτρέπει ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει την ψήφιση των μέτρων του αναθεωρημένου Μνημονίου, από πλειοψηφία 180 βουλευτών, λόγω του ότι ο χρόνος τον οποίο καλύπτει, μέχρι το 2015, ξεπερνά τον βιολογικό κύκλο της σημερινής Κυβέρνησης, και υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή που της δόθηκε στις...

Και τώρα… μόνοι μας


«Από δω και πέρα …είμαστε μόνοι μας», θα μπορούσε να είναι ο ρεαλιστικός τίτλος  για τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο Κορυφής αφού πλέον ότι ήταν να πάρουμε το πήραμε και ότι ήταν να μας δώσουν μας το έδωσαν.

Μέχρι τον Ιούνιο στην επόμενη σύνοδο θα πρέπει να τους παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα των νέων προσπαθειών μας για την τιθάσευση του ελλείμματος της μείωσης χρέους και δαπανών και αύξησης των εσόδων. ..

Ο Μεϊμαράκης ανοίγει τη Ρηγίλλης!

Η Ρηγίλλης, η ιστορική έδρα της Νέας Δημοκρατίας, πριν ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσει τη μετακόμιση των κεντρικών υπηρεσιών του κόμματος στα μοντέρνα γραφεία της Συγγρού, αναμένεται σύντομα να αποκτήσει και πάλι ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βρίσκεται στην τελική ευθεία της μετακόμισης των υπηρεσιών του κεντροδεξιού «think tank» στο νεοκλασικό του κέντρου των Αθηνών, εξέλιξη που θα συνεπάγεται ότι η Ρηγίλλης θα γίνει και πάλι σημείο συνάντησης.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ...

4 εκ ευρώ για το "Τζαμί Βαγιαζήτ" & τα ...Σχολεία χωρίς πετρέλαιο ή τα περπολικά χωρίς βενζίνη!

4 εκ ευρώ ανακοινώθηκε πως θα δαπανηθούνε για την επισκευή του τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Ανακοινώθηκε πως το υπουργείο πολιτισμού της Ελλάδας θα δώσει 4 εκ ευρώ για την επισκευή στο Διδυμότειχο του ιστορικού τζαμιού του Σουλτάνου Βαγιαζήτ , ενός από τα μεγαλύτερα τζαμιά των Βαλκανίων.
Το Υπουργείο Πολιτισμού χώρισε τα χρήματα που προορίζονται για τις προσπάθειες αναστήλωσης των ιστορικών μνημείων στην περιοχή του Έβρου. Αναφέρεται πως το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακοινωθεί έως τώρα...

ΔΝΤ: Μεγάλα τα αποθέματα χρυσού στη Λιβύη

Η Λιβύη εκτός από πετρέλαιο έχει και μεγάλα αποθέματα χρυσού που υπερβαίνουν σε αξία τα 6 δισ. δολάρια . 
Η χώρα κατατάσσεται στην 25η θέση του παγκόσμιου καταλόγου αποθεμάτων του πολύτιμου μετάλλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, η Λιβύη διαθέτει αποθέματα χρυσού που φθάνουν τους 144 τόνους.  
Τα αποθέματα αυτά μπορούν να χρηματοδοτήσουν το καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι, σε ...

Η έκθεση του ΣΔΟΕ που «καίει» τον Άκη

Σκάνδαλο «μαμούθ» 300 εκατ. ευρώ 
αποκαλύπτει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα υποβρύχια 214, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Realnews.
 
Το πόρισμα περιλαμβάνει τεράστια ποσά, εταιρείες «μαϊμού», ανυπόγραφα έγγραφα και αμέτρητα έργα αντισταθμιστικών ωφελημάτων που έμειναν στα χαρτιά.
Σύμφωνα με την έκθεση 82 σελίδων στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 70 άτομα, μεταξύ των οποίων ...

Ο Θούριος Ύμνος του Ρήγα Φεραλιου (Α) (3./4) Theatre Erineos- Greece

Ο Θούριος Ύμνος του Ρήγα Φεραίου (Α) (3./4) Theatre Erineos- Greece
Δείτε σε video την παρουσίαση:

Guardian: «Τοξική και ανεπίλυτη» η κρίση χρέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Της Νατάσας Κατζάβελου, Λονδίνο

Η κρίση του χρέους της Ευρώπης παραμένει τοξική και ανεπίλυτη, υποστηρίζει η Guardian, ακόμη και αν οι ηγέτες της ΕΕ συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ενέργειες που υποτίθεται ότι θα αποκαταστήσουν την ήπειρο για να είναι οικονομικά εύρωστη.
Η εφημερίδα αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της, όπως στο εντυπωσιακό "χτύπημα" της Moody'ς, που υποβάθμισε 30 ισπανικές τράπεζες, οι...

Η δολοφονία του ..εμποράκου

Χτες ένας 46χρονος μικροεπιχειρηματίας - διατηρούσε μίνι-μάρκετ στο Ηράκλειο Κρήτης-, δεν άντεξε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και έδωσε τέλος στην ζωή του μπήγοντας ένα μαχαίρι στην καρδιά του, αφήνοντας τα δυο ανήλικα παιδάκια του ορφανά. 
(Εδώ το ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδα της Κρήτης).
Σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Η πρωινή γνώμη» κάνει λόγο ...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Χαίρε, ω χαίρε αγορά


Είναι πάντως πιο "εύκολο" τελικά να ορίσεις τον εχθρό όταν βρίσκεται υπό στρατιωτική κατοχή (από τους Τούρκους το 1821 ή τους ναζί το 1940):
"Απλά" επαναστατείς για να διώξεις τον ξένο εισβολέα.
Τι γίνεται όμως όταν νοιώθεις -και είσαι- υπόδουλος, αλλά...δεν υπάρχει στρατιωτική κατοχή;
Υπάρχει το ΔΝΤ, η Μέρκελ, κτλ, βέβαια, που είναι ξένοι, και με οικονομικά μέσα έχουν κάνει την Ελλάδα ημι-προτεκτοράτο.
Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχει δυσκολία να πείσεις τον κόσμο να ξεσηκωθεί "εναντίον της Μέρκελ και του ΔΝΤ". Διότι δεν είναι μόνο αυτοί...

Στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, δεν υπάρχει καμιά απόφαση για την Ελλάδα.

Aυτό είναι το επίσημο κείμενο των συμπερασμάτων  της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, σήμερα στις Βρυξέλλες.
Προσέξτε τι δήλωσε πριν λίγες ώρες ο κ. πρωθυπουργός:
Την εκτίμησή του ότι οι αποφάσεις της συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
"Πιάνουν τόπο και ανοίγουν μια θετική προοπτική για το μέλλον" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρθηκε αναλυτικά στον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα για "να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας μας, την οικονομική καταστροφή".
Για να είστε "μέσα στα πράγματα" και να μην τρώτε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν τα πράσινα ΜΜΕ, διαβάστε στο άρθρο μας τι ..

Απάντηση στο ``Η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί``!»

Σκληρή κριτική ΝΔ κατά του πρωθυπουργού

Επίθεση στον πρωθυπουργό, σχετικά με τις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εξαπολύει η ΝΔ.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκης σε δήλωση του αναφέρει ότι «είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει εκείνο το αλήστου μνήμης:
``η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί``!»  
«Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την Κοινωνία σε μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή» τονίζει ο ..

Φαήλος Κρανιδιώτης : "Οι δυνάμεις της παρακμής είναι μειοψηφικές"

Συνέντευξη στην Κατερίνα Παντινάκη
Με αφορμή την επερχόμενη ομιλία σας στον Πύργο την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποια ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες του Πύργος-news.
Πώς νιώθετε όταν κύκλοι του Παγκάλου σας κατηγορούν για σκοτεινό ρόλο στο θέμα Οτσαλάν;
Ήμουν πληρεξούσιος Δικηγόρος του κ. Οτσαλάν και ο ρόλος αυτός, όπως γνωρίζει όποιος μετέχει του δυτικού νομικού πολιτισμού είναι στο φως, θεσμικός κι απαραβίαστος. 
Αυτά τα λένε ηλίθιοι, που έχουν ίσως και λίγες ενοχές. ..

Ο Σαμαράς φτιάχνει την συμμαχία του Νότου στην Ευρώπη!

Αυτό έδειξαν οι επαφές του στις Βρυξέλλες

Μια άτυπη συμμαχία μεταξύ των ηγετών των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων των χωρών που έχουν ή πρόκειται να έχουν εμπλοκή με την τρόικα επιχειρεί να διαμορφώσει ο κ. Αντ. Σαμαράς.

Αυτό προκύπτει και από τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και πρόεδρο του PSD, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος μετά την ...

Έγραφο - σοκ για τις υποβρύχιες μίζες αποκαλύπτει το "ΒΗΜΑ"

Απόφαση - «βόμβα» του Ειρηνοδικείου του Μονάχου αποκαλύπτει ότι μέρος των 138 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν στις εταιρείες των επιχειρηματιών κκ. Αλ. Αβατάγγελου και Μ. Ματαντού δόθηκαν ως μίζες σε ελληνικά υπουργεία, αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας για την παραγγελία των υποβρυχίων. 
Στην απόφαση που εκδόθηκε πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στις 25 Μαρτίου 2010, από τον δικαστή Σταϊκενμπέργκερ αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

Γι΄ αυτό πανηγυρίζει ο Παπανδρέου;

Το πάλεψαν Πορτογαλία και Ιρλανδία , παραδόθηκε η Ελλάδα


Μόνο καλά δεν ήταν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα αφού ναι μεν εξασφαλίστηκε η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων και η μείωση του επιτοκίου που ήδη είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο...
Σε κάθε περίπτωση οι Ευρωπαίοι κατέστησαν σαφές ότι θα μας διευκολύνουν αρκεί να ξεπουλήσουμε ακίνητη περιουσία 50 δις ευρώ.
Μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση έδωσαν ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής και φυσικά ανάλογη παράταση στη διάρκεια του Μνημονίου.
Αντίθετα η Ιρλανδία πέτυχε να μη ...

Οι τελικές αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ για Ευρωζώνη και Ελλάδα

Επικυρώθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ, που είχαν παρθεί στην προηγούμενη άτυπη Σύνοδο στις 11 Μαρτίου, για επιμήκυνση του ελληνικού δανείου των 110 δις. ευρώ από τα 5 σε 10 χρόνια αποπληρωμής και για την μείωση του επιτοκίου του δανείου κατά 100 μονάδες βάσης ή 1% για το ποσοστό του δανείου της ΕΕ (είναι τα 2/3 του δανείου, 80 δις. ευρώ)
Σε αυτό αναφέρθηκε και ο ..

Η κυβέρνηση χρειάζεται είτε οφθαλμίατρο είτε ψυχίατρο

Έκκληση. 
Η κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως… οφθαλμίατρο κι αν δεν είναι δυνατό να βρεθεί καλός είναι και ο ψυχίατρος.
Πώς αλλιώς, παρά μόνο με χιούμορ, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες. 
Ο πρωθυπουργός είτε είναι πραγματικά αισιόδοξος για το μέλλον ή δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στη χώρα του
«Ένα χρόνο μετά, ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον», είπε ο...

Οι Θερμοπύλες έπεσαν…


Ο Ζοζέ Σόκρατες είναι κατά βάθος Έλληνας. 
Το επώνυμο της οικογένειάς του παραπέμπει σε έναν από τους «ιδρυτές της σκέψης», σε μια εποχή κατά την οποία η Αρχαία Ελλάδα δάνειζε πνεύμα και φως σε ολόκληρη την τότε γνωστή ανθρωπότητα. Αντί να δανείζεται από τους απογόνους εκείνων που αιματοκύλισαν δις τον πλανήτη, και αρνήθηκαν ακόμη και να καταβάλουν αποζημιώσεις.
Επιπλέον, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, έχει συνδεθεί και με μια ιστορική στιγμή ευδαιμονίας για τους Έλληνες:  
Ήταν ο υπουργός Αθλητισμού της κυβέρνησης Γκουτιέρεζ, υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας το 2004. 
Το οποίο σήκωσαν ψηλά στον ουρανό ο Ότο Ρεχάγκελ και τα παιδιά του.
Ο Σόκρατες βέβαια είναι Σοσιαλιστής
Καμία σχέση ωστόσο με τον σοσιαλισμό του Γκονζάλεθ, όπως και με τη σημερινή Σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Ο Ζοζέ Σόκρατες έπεσε επειδή ήταν αντίθετος με το Μνημόνιο.  
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός εισηγήθηκε ...

“Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μία αρμάδα…”

Στην σειρά «Γεννήθηκα το 1821» του SKAI επιχειρήθηκε η αλλοίωση της πρόσφατης Ιστορίας μας και η απαξίωση των απελευθερωτικών αγώνων του Γένους μας το 1821 ξεσηκώνοντας πρωτοφανή θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το ύποπτο, προκλητικό και ανιστόρητο περιεχόμενό της, από μεγάλες μερίδες όλων των κοινωνικών τάξεων και ομάδων του Ελληνικού λαού.  
Πρόσβαλε επίσης και εξευτέλισε βάναυσα την ιστορική συνείδηση και την Εθνική αυτογνωσία των Ελλήνων.
Τα έργα και οι ημέρες των κ.κ. Βερέμη και Τασιόπουλου είναι η συνέχεια των έργων των κ.κ. Γιαννάκου, Ρεπούση, Διαμαντοπούλου και Δραγώνα.
Όλων εκείνων δηλαδή που...

Φόβοι για κοινωνική αναταραχή στην επέτειο της Επανάστασης! - Σε κλοιό αποδοκιμασιών οι πολιτικοί

* - Οι πολιτικοί αν και φοβούνται είναι αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις αποδοκιμασίες
* - Με εντολή πρωθυπουργού κανείς δεν θα μείνει στο γραφείο του
* - Ο κ. Πάγκαλος ακύρωσε την επίσκεψή του στο Ηράκλειο λόγω 25ης Μαρτίου
* - Φόβοι για επεισόδια όπου υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης

Η νέα μόδα των αποδοκιμασιών σε πολιτικούς προκαλεί ανησυχία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς όλοι φοβούνται πως ο κόσμος  κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων μπορεί να κινηθεί επιθετικά εναντίον των πολιτικών με βρισιές, γιουχαρίσματα, γιαούρτια, ενώ φοβούνται και ακόμα πιο βίαιες αντιδράσεις. ...

Μήνυμα του Πρόεδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για την 25η Μαρτίου

Τιμούμε, σήμερα, τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας.
Αντλούμε διδάγματα Αγώνα και Πίστης, Προοπτικής και Ελπίδας.
Είμαστε δυναμικά παρόντες στις μάχες για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων.
Είμαστε αφοσιωμένοι στον αγώνα των Ελλήνων για οικονομική ανάταξη και εθνική ανάταση της Πατρίδας μας.

Για μια επανεκκίνηση παντού.
Στη Δημόσια Ασφάλεια, την Υγεία, την Παιδεία και την Οικονομία.
Για μια Ελλάδα με ανάπτυξη και Έλληνες με Αξιοπρέπεια και Ελπίδα.

Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!» ....Μοναδικό!!!!

  • Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά.

Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.

Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;

Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.

Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια...

Naomi Klein: Ο «καπιταλισμός της συμφοράς» σβήνει τη συλλογική μας μνήμη! ( 6 videos ) - Αποθηκεύστε το!

Άραγες πόσο συνειδητά συμμετέχει η κυβέρνηση, σαν υποχείριο αρρωστημένων εγκεφάλων, σε μεθόδους οικονομικής θεραπείας, ΑΛΛΑ Γκέμπελς, στο πειραματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης οικονομικών θυμάτων, η ΕΛΛΑΣ;

Το The Shock Doctrine είναι το τελευταίο ντοκιμαντέρ του καταξιωμέμου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, με συν-σκηνοθέτη τον Mat Whitecross. Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Naomi Klein, το The Shock Doctrine προβάλλει το επιχείρημα ότι...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν.

Ελάτε φίλοι μου να αποχαιρετηθούμε.
Να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε.
Σήμερα-αύριο...
ο Παπανδρέου θα  π λ α σ τ ο γ ρ α φ ή σ ε ι  την υπογραφή της Χώρας,
σε μία συμφωνία διαρκούς λιτότητας και εκποίησης των πάντων.
Χωρίς καμία εξουσιοδότηση και κανέναν ενδοιασμό.
Ψύχραιμος, υπερήφανος και με το χέρι στο μέρος της καρδιάς, όπως όλα τα αμερι-
κανάκια, θα ψάλλει τον ύμνο του νεοφιλελευθερισμού.
Μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους "ηγέτες", χριστιανούς και σοσιαλιστές.
Μία ιστορική μετριότητα, ένας "πολιτικός" από το πουθενά, ελέω ονόματος, οδηγεί
τη Χώρα στο καταστροφικό...άπειρο.
  Ναι, αυτός...

Το χρέος δεν βγαίνει - Η ύφεση δεν φεύγει - Η δημόσια περιουσία κάνει φτερά...

Του Νικου Κοτζια

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει κακές διαπραγματεύσεις. 
Να έχει στο μυαλό της τα συμφέροντα των λίγων. 
Να προωθεί την βίαια ανακατανομή εισοδημάτων και περιουσιών σε βάρος των πολλών, μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών. 
Δίνει χρόνο στους δανειστές μας να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και όπως πρώτος έγραψα πριν 15 μήνες να αγοράσουν φτηνά την δημόσια περιουσία. 
Με ψέματα δε, προσπαθεί να συγκαλύψει τις στην καλύτερη περίπτωση ανοησίες της. 
Ως δε προς την χειρότερη, δεν θα ήθελα καν να αναφερθώ δημόσια.

Τι υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα;

Ελληνίδα, κάτοικος Νέου Ηρακλείου, έκανε μήνυση στον Παπανδρέου και τη κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία!

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΡΧΗΣ ΜΗΝΥΣΗ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
της Όλγας Γεριτσίδου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου, κατοίκου Ν. Ηρακλείου Αττικής.

ΚΑΤΑ 
1. Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα, Πρωθυπουργού
2. Κυβερνήσεως Γ.Α. Παπανδρέου όπως προκύπτει :
a. Θεοδώρου Παγκάλου, αντιπροέδρου
b. Ιωάννης Ραγκούση, Υπουργού εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
c. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, Υπουργού Οικονομικών
d. Δημητρίου Δρούτσα, Υπουργού Εξωτερικών...

«Τώρα είναι η ευκαιρία η Ελλάδα να ορίσει την ΑΟΖ στο Αιγαίο»

Η Τουρκία εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, οι οποίες συντελούνται στη Μεσόγειο θάλασσα, προσπαθεί να καταστήσει ακόμη πιο δηλωτικές τις παράλογες απαιτήσεις της, εντείνοντας τις προκλήσεις της με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Όπως μας αναφέρει καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή.
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να κινηθεί αντιστοίχως και ενώ συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας να ορίσει, σχεδόν αιφνιδιαστικά, την ...

Κεφαλίδου Χαρά : "Οι ζάπλουτοι τύραννοι ενδιαφέρονται πώς θα κληροδοτήσουν τα κλοπιμαία στα παιδιά τους"

«Γνωρίζουμε καλά ότι ο κόσμος πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του», τονίζει με συνέντευξή της στη «metro» η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου, η οποία θεωρεί ότι στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών πρέπει να ξεβολευτούν οι προνομιούχοι.
Ως προς το ερώτημα αν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων στη Βουλή, απαντά με παρρησία και στηλιτεύει τη «νοοτροπία της επετηρίδας», από την οποία δεν έχει απαλλαγεί το Κοινοβούλιο, ενώ επισημαίνει με νόημα ότι την προσοχή ο κάθε ένας από εμάς την κερδίζει με τη δουλειά του και δεν του χαρίζεται από τα ΜΜΕ...

Απάντηση στον Πρωθυπουργό: " Όχι δεν θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα από ένα Ελληνικό Credit Event "

Χτες λοιπόν ο κύριος πρωθυπουργός είπε τα εξής: 

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των τραπεζών", δήλωσε ο Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, λέγοντας ότι αυτό ισχύει ακόμα και για τις γερμανικές τράπεζες.
Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε επίσης των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και με τόκο.  Οι αγορές τείνουν να αντιδρούν υπερβολικά,   συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει "πραγματική τρομοκρατία από τις αγορές". 

Με το συμπάθιο, αλλά θα πρέπει να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις.

Αφού δεν ήταν μέλος γιατί τους ενημέρωσε ότι δεν θα παραβρεθεί;

Πολλαπλώς εκτεθειμένος είναι ο Παπανδρέου μετά το ψέμα του στη Βουλή ότι δεν υπήρξε μέλος του Ιδρύματος Καντάφι.

Την αποκάλυψη είχε κάνει ο Αντώναρος όταν ξέσπασε η κρίση στη Λιβύη προκαλώντας μεγάλη σύγχυση στο Μαξίμου και αναγκάζοντας τον Δρούτσα τότε να δηλώσει ότι ο Παπανδρέου παραιτήθηκε από το ίδρυμα.
Όμως ο πρωθυπουργός προχθές … διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν καν μέλος.  
Χοντρό ψέμα αφού όπως προκύπτει από την πρόσκληση του ...

“Τρελός ο Καντάφι”- “Δεν τέλειωσε ο πόλεμος” λένε οι Γάλλοι

Κάτι παραπάνω από κατηγορηματικός για τη συνέχιση των βομβαρδισμών των θέσεων του στρατού του Καντάφι ήταν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Η επιχείρηση "θα συνεχισθεί για όσο χρόνο είναι απαραίτητο" δήλωσε τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν τέλειωσε.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε τρελό τον ...

Ξεφτίλισε τον Καραμανλή ο Γ. Παπανδρέου !

"Φίλες και φίλοι: Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά Υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια.."

Έλεγε προεκλογικά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο νυν Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η μεγάλη αυτή αλήθεια έγινε η αφορμή να...
 διακωμωδηθεί ο Πρωθυπουργός, καθώς η μαύρη προπαγάνδα της δεξιάς, τον χαρακτήρισε ...

Πότε βλέπει εκλογές ο Καραμανλής



Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες, οι φήμες και τα… κουτσομπολιά, για τις επαφές που έχει ο Κώστας Καραμανλής με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συνεργάτες του, για τις πολιτικές εξελίξεις, και το πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες με την Κυβέρνηση.
Η «Παρασκευή και 13» μάλιστα, αποκαλύπτει σήμερα ότι σε μια από αυτές τις συναντήσεις που είχε ο Κώστας Καραμανλής με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε την πρόβλεψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όχι ...

Ο Παπανδρέου βρήκε «συμπολεμιστή» στη Ν.Δ.- Γκρίνια στη ΝΔ για την… αποκάλυψη

Γκρίνια έχει ενσκήψει στο εσωτερικό της ΝΔ για την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή γύρω από την αποκάλυψη ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ήταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Καντάφι

Το θέμα έθεσε κατ αρχήν ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος προχώρησε περισσότερο, βγήκε αμέσως έξω από την συνεδρίαση, πήγε σε κομπιούτερ συνδεδεμένο με Ίντερνετ και...

Καταλάβατε τώρα γιατί τα περιβόητα δείπνα του ΓΑΠ με τους τραπεζίτες προεκλογικά;

Θυμάστε που φώναζαν για τα 28 δις στις τράπεζες που είχε δώσει ο παλιοκαραμανλής;; 

Συγκλονιστικό το "Γράμμα στη Μέρκελ" του Στέλιου Κούλογλου, με πολλά ;;;;.



Η καλύτερη ελληνική παραγωγή που είδαμε ως τώρα για την κρίση


Συγκλονιστική η εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο "Γράμμα στη Μέρκελ".

Ήταν ίσως η καλύτερη έλληνική παραγωγή για την κρίση της χώρας που είδαμε ως σήμερα.
Ο Στέλιος και η δημοσιογραφική του ομάδα αποκάλυψαν τον ρόλο της Goldman sachs, της τράπεζας συμβούλου του ελληνικού κράτους η οποία ταυτόχρονα με τις "συμβουλές" στους δικούς μας ατσίδες, δημιουργούσε τις ...

Κατάρρευση και λαϊκή οργή


Το τελευταίο χρονικό διάστημα σχεδόν καθημερινά παρακολουθούμε συνήθως μέσα από το διαδίκτυο επεισόδια φραστικά, που αρκετές φορές συνοδεύονται από βίαια και απαξιωτικά συνθήματα κατά πολιτικών προσώπων του κυβερνώντος κόμματος και ακόμη περισσότερο κατά του κ. Παπανδρέου, του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας μας. 
Ο άλλοτε δημοφιλής κ. Παπανδρέου για την κοινωνικότητά του και άμεση επικοινωνία του με το πλήθος, ο οποίος τα προηγούμενα έξι (6) χρόνια πρωτοστατούσε σε ...

Παραίτηση στην Πορτογαλία, τριγμοί στην Ε.Ε. - Εξέλιξη που θα επηρεάσει και την Ελλάδα

* - Οδηγείται στην αγκαλιά της Τρόικας η Πορτογαλία
* - Αόριστες αποφάσεις και πάλι στη Σύνοδο κορυφής
* - Φοβούνται νέο “πάρτι” κερδοσκόπων
* - Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

Μπορεί να ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη με την παραίτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού ύστερα από την καταψήφιση των μέτρων που ήθελε να πάρει για να βγάλει τη χώρα του από τη δύσκολη οικονομική θέση χωρίς προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, ωστόσο για μια ακόμη φορά η Ε.Ε. φαίνεται να μην έχει αντανακλαστικά.
Η νέα εξέλιξη που θα οδηγήσει (θεωρείται βέβαιο) την Πορτογαλία στο μηχανισμό στήριξης μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αν και...

Η Πορτογαλία οδηγείται σε... Μνημόνιο - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας - Αρνητική η εξέλιξη και για την Ελλάδα

* - Τα μέτρα λιτότητας απορρίφθηκαν από την Πορτογαλική Βουλή
* - Μετά την παραίτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού η έλευση της τρόικας φαίνεται σίγουρη
* - Αρνητικές οι συνέπειες για την Ελλάδα - Η Ευρώπη θα ζητά μέτρα "πνιγμού"
* - Πυροδοτεί η εξέλιξη αυτή νέα κρίση χρέους σε όλη την Ευρώπη

Ο Σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες υπέβαλε αργά το βράδυ την παραίτησή του στον ...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Εξομολόγηση ενός τρομοκρατη - μένου.

΄Οχι, δεν είμαι τρομοκράτης...Ούτε υποψήφιος δολοφόνος.
Δεν πετάω βόμβες
, ούτε...γιαούρτια.
Δεν είμαι αλβανός
. Δεν με μίσθωσε κανένας για να γιουχάρω τον Πάγκαλο
ή άλλους κυβερνητικούς
.
Δεν κατοικώ στην Κερατέα και δεν "παρενοχλώ" τα ΜΑΤ
.
Δεν είμαι χουλιγκάνος των γηπέδων ή της πολιτικής ζωής
.
Δύο φορές τη βδομάδα τρώω όσπρια κι άλλες δύο ζυμαρικά
. Μία κρέας.
Παρασκευή νηστεύω

Σέβομαι το Σύνταγμα, τον εαυτό μου και τους εργάτες.
Πληρώνω τους φόρους μου
. Ποτέ εφοριακό ή πολεοδόμο.
Αγαπώ τη Χώρα μου και τους Ανθρώπους της...

Η θρυλική ζωή της Elizabeth Taylor που έφυγε σήμερα!

Η Elizabeth Rosemond Taylor, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1932, στο Hampstead του Λονδίνου κι αποτέλεσε μια από τις θρυλικές παρουσίες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου.

Από μικρή ξεχώρισε για το ταλέντο και την ομορφιά της. 
Έγινε γνωστή στο χώρο του θεάματος ως Liz Taylor κι έμεινε στην ιστορία για τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της, την πολυτάραχη ερωτική ζωή της, τους πολλούς συντρόφους, αλλά και την αγάπη της για τα ...

Στον αστερισμό της Ψευτιάς και της Υποτέλειας.

Ψεύτες ήταν και είναι. Από την αρχή.
Οταν διατυμπάνιζαν εκείνο το φρικιαστικό "λεφτά υπάρχουν", γνώριζαν πως το έλλειμμα είναι διψήφιο νούμερο. 
Γνώριζαν τις πραγματικές διαστάσεις του συνολικού εθνικού χρέους. Νάναι καλά οι εκθέσεις του ΔΝΤ, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ε.
Υποτελείς ήταν και είναι. Από την αρχή.
Οταν ξεστόμιζαν εκείνες τις φοβερές κορώνες για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, σχεδίαζαν την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Μεθόδευαν την "οδυνηρή, αλλά αναγκαία" παρέμβαση των Ξένων στα εσωτερικά
(και όχι μόνο) πράγματα της Χώρας Μας. ..

ΒΟΜΒΑ: Η Τουρκία εκπρόσωπος των Η.Π.Α. στη Λιβύη!

Η Άγκυρα "παίζει χοντρό παιχνίδι" με τη Λιβύη.
Τι κατάφερε, τι επιδιώκει.

Παρά την αρνητική στάση που τήρησε αρχικά, στις στριατιωτικές επιχειρήσεις κατα του Καντάφι, η Άγκυρα με σωστές διπλωματικές κινήσεις κατάφερε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη κρίση της Λιβύης.
Στην Τουρκία άκουσαν με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ ο οποίος δήλωσε οτι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Λιβύη απο σήμερα θα τα εκρποσωπεί η Τουρκία.
"Η Τουρκία απεδέχθη να είναι η δύναμη που θα προστατεύει τα συμφέροντά μας στη Λιβύη" ανέφερε ο Τόνερ μιλώντας , κάνοντας αναφορά στο ρόλο που θα διαδραματίζει η Αγκυρα στη Λιβύη. Έτσι η πρεσβεία της Τουρκίας στην Τρίπολη θα λειτουργεί ως γραφείο εκπροσώπησης και των ...

'Αλλα 30 δισ στις τράπεζες δίνει η κυβέρνηση

* - Νέο πακέτο βοήθειας - Συνολικά έχουν πάρει 87 δισ
* - Τους ζητούν να βάλουν πλάτη στην οικονομία ενισχύοντας την ρευστότητα

'Αλλη μια ανάσα δίνει η κυβέρνηση στις τράπεζες με την απόφαση να δοθεί νέα εγγυοδοσία ύψους 30 δισ. 
Η κίνηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική υπο την προϋπόθεση όμως οτι και το τραπεζικό σύστημα θα παίξει ξανά ενεργό ρόλο στην πραγματική οικονομία της χώρας ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα. (σσ ;)...

«Πουλήστε και απολύστε».. το γράφει το Μνημόνιο !

Με δραστικά μέτρα περικοπής δημοσίων δαπανών, ξεκινώντας από υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι.
Στην τοποθέτησή του είπε ότι σύντομα αναμένονται αξιολογήσεις της απόδοσης των υπαλλήλων, οι οποίες θα συνοδεύονται με απολύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.
Μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και από την αναλογία 1 προς 5, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν προκύψει ανάγκη, η αναλογία αυτή να αλλάξει σε 1 προς 7.
Ακόμη τόνισε ότι η...

Ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός


Η δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από την Κυριακή, για το παρασκήνιο και όσα προηγήθηκαν της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά έναν «μεγάλο αποπροσανατολισμό»…
Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η διολίσθηση στην εσωκομματική νοσταλγία, προφανώς και ευνοεί έναν και μόνο: 
Την Κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία, σε μια εξαιρετικά δυσμενή πολιτική συγκυρία, βαλλόμενη πανταχόθεν για τις συνέπειες της πολιτικής της, και την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου, βλέπει τα «παλαιά ΜΜΕ», αλλά και το διαδίκτυο, να ανατροφοδοτούν μια συζήτηση εσωστρέφειας, που αφορά τη Νέα Δημοκρατία.
Αντί δηλαδή η επικαιρότητα να κυριαρχείται από αμιγώς πολιτικά ερωτήματα για το τι θα γίνει στην οικονομία, και ποια είναι η διεθνής θέση της χώρας, επικρατεί η παραπολιτική, που ως γνωστόν είναι πάντοτε περισσότερο ενδιαφέρουσα και άρα…

Έρχεται νέα μείωση μισθών στο Δημόσιο έως και 10%

- Το ''μαχαίρι'' θα πέσει σε 100 δημόσιες επιχειρήσεις είτε είναι εισηγμένες είτε όχι
- Οι περικοπές θα είναι αναδρομικές
- Ποιές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα γλιτώσουν το νέο χαράτσι
- Αλλάζει και η αναλογία προσλήψεων στο Δημόσιο – 1 πρόσληψη για 7 αποχωρήσεις
- Σενάρια να μειωθούν από 300 σε 200 οι βουλευτές

Η τεράστια υστέρηση των εσόδων επιταχύνει τις περικοπές μισθών στο Δημόσιο, σε πρώτη φάση. Πέρσυ το υπουργείο Οικονομικών μείωσε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο κατά 220 εκατομμύρια ευρώ ενώ φέτος στοχεύει να ''γλιτώσει'' σχεδόν τετραπλάσιο ποσό, δηλαδή 800 εκατομμύρια ευρώ.
Για αυτό το λόγο αμέσως μετά την 25 Μαρτίου θα ''παρελάσουν'' στο υπουργείο ..

Ανακάλεσαν άδειες αστυνομικών λόγω . . . γιαουρτιού !

Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα επιθέσεων σε πολιτικούς με ...γιαούρτια έχει θορυβήσει όχι μόνο τα υποψήφια θύματα, αλλά και την ΕΛ.ΑΣ.
 
Με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο στη Κερατέα, στις τάξεις της αστυνομίας έχει σημάνει συναγερμό.
Με κυρίαρχο στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η διωκτική αρχή έχει στήσει επιχειρησιακό πλάνο* εν όψει του τριήμερου εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
Για το λόγο αυτό έχουν ανακληθεί πολλές άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της αστυνομίας ή σε τμήματα περιοχών όπου θα γίνουν παρελάσεις ή άλλου είδους εορταστικές εκδηλώσεις.

* Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. , Στους απανταχού γιαουρτοφάγους: " Προσοχή. Ολα τα ελληνικά γιαουρτοπωλεία έχουν συνδεθεί on line με την αντι-
τρομοκρατική υπηρεσία των Παπουτσή - Πάγκαλου
. 
Ο αγοράζων γιαούρτι...καταχωρείται ως εν δυνάμει τρομοκράτης".