Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ξυπνήστε "καρεκλοκένταυροι" της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζεται Αγώνας!

Όχι για τη ΝΔ, ούτε για τους εαυτούς σας, αλλά για την Πατρίδα!
Που είναι τα στελέχη της ΝΔ; Γιατί λούφαξαν;
Που είναι όλα εκείνα τα λαλίστατα κατά το παρελθόν στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία έκαναν δημόσιες σχέσεις μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες;   
Γιατί τόση μούγκα; 
Γιατί έχουν λουφάξει και δεν βγαίνουν να υποστηρίξουν τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας;  
Γιατί έχουν αφήσει μόνο του τον Αντώνη Σαμαρά να βγάζει μέχρι και ...

Από το πλιάτσικο στην ελεγχόμενη χρεοκοπία

Έναντι του πινακίου φακής της... επιμήκυνσης, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα Ι.Χ. και δεσμεύεται με αλλεπάλληλα «μνημόνια» για τουλάχιστον μια δεκαετία.
Έχει δίκιο ο Γ. Παπανδρέου όταν λέει ότι με την ολοκλήρωση των μεγάλων «μεταρρυθμίσεων» η Ελλάδα θα είναι αγνώριστη. 
Στο τέλος αυτής της τραγωδίας, αν δεν πάρει άλλη τροπή από αυτή που προδιαγράφουν οι αποφάσεις των συνόδων κορυφής, δεν θα της ανήκει ούτε ο εαυτός της. Η Ελλάδα θα είναι μια χώρα Ι.Χ.
Η βασική δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση για να πάρει τα υποτιθέμενα οφέλη της επιμήκυνσης στην αποπληρωμή του δανείου της τρόικας και της μείωσης του επιτοκίου, είναι...

Στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη - Οι πρώτοι βομβαρδισμοί από τα Γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα

Μετά το ψήφισμα 1973, του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ και τις δηλώσεις του Ομπάμα, Σαρκοζί και Χίλαρης Κλίτον, ήταν αναμενόμενο αυτό που συμβαίνει αυτές της ώρες στην Λιβύη.
Είναι άλλωστε ενδεικτικός ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της ηλεκτρονικής έκδοσης της Le Monde 
«Λιβύη: Η Γαλλία εξαπολύει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».
Ηδη άρχισαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί από τα Γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα χωρίς να έχουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την στιγμή.
Το είχε δηλώσει άλλωστε νωρίτερα και ο  Νικολά Σαρκοζί λέγοντας πώς η γαλλική πολεμική αεροπορία είναι σε θέση να εκμηδενίσει οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι εναντίον των αντικαθεστωτικών είτε αυτή είναι εναέρια δραστηριότητα είτε αφορά χερσαίες δυνάμεις.  
Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε πάλι θύματα αμάχους στο όνομα της … «προστασίας αμάχων». ..

Επείγοντα τηλεγραφήματα.

- Στον αγαπητό μπαρμπα-γιάννη από την Πάτρα που πέρυσι "προσέφερε" μία
σύνταξή του για την σωτηρία των...δανειστών μας:
"Αποστείλατε συμπληρωματικά εμβάσματα...μέχρι θανάτου".
 
- Στον αξιότιμο διευθυντή του ΔΝΤ, κύριο Στρόοουυς  Καν:
"Να μην σε νοιάζει, ρεεε!! Εγώ και στα σ--τά θα κολυμπήσω...αρκεί νάμαι παρέα
με το Γιωργάκη "...

Ο Κοτζιάς ρίχνει "ΒΟΜΒΕΣ" στη κυβέρνηση και στον Παπανδρέου

Πλήρη αποδόμηση της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης με απαντήσεις σε ερωτήματα όπως για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, αν όντως υπήρξε σοβαρή διαπραγμάτευση και κατά πόσο η πολιτική που ακολουθεί είναι όντως μονόδρομος, αποτελεί η συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής» ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Κοτζιάς.
O κ. Κοτζιάς εξηγεί γιατί η Ελλάδα πληρώνει ακριβά τις παραλήψεις της διαπραγμάτευσης του 2010, πώς υπουργοί σε σημαντικότατες θέσεις έχουν μετατραπεί σε διεκπεραιωτές ισχυρών συμφερόντων, πώς «ξέχασε» ο ...

Η συνομιλία Καραμανλή - Ντόρας και η... νταμιτζάνα ρακί!

Πριν απο λίγες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στην Βουλή και αφού έκατσε στα ορεινά της αίθουσας της γερουσίας, τον προσέγγισαν αρκετοί βουλευτές. 
Ο πρώην πρωθυπουργός άκουγε τους βουλευτές να του λένε ότι έχει αδυνατήσει πολύ κι εκείνος παρατηρούσε ότι τη μόνη κατάχρηση που κάνει είναι "να πίνει κανένα ρακί"...
Μάλιστα έριξε και το καρφάκι του στη Ντόρα, που κάθισε παραδίπλα στα ορεινά, λέγοντας ότι "το ρακί απο την Κρήτη το προμηθεύεται μόνο απο τους... αντιπάλους του, γιατί κάποιοι τον ξέχασαν". 
Και η Ντόρα δεν εχασε την ευκαιρία να παρατηρήσει: "Το έπιασα το υπονοούμενο, πρόεδρε, και γι' αυτό αύριο θα σου στείλω μια νταμιτζάνα"...

Η μη υπεράσπιση του Κώστα Καραμανλή και της Κυβερνητικής μας θητείας (4)

Το Στρατηγικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας (4)

 Από τον ΠΕΤΡΟ 
(Τα προηγούμενα άρθρα είναι εδώ1 , εδώ2)και εδώ3)

Αγαπητοί φίλοι,
έκανα στις προηγούμενες αναρτήσεις, την κουραστική ίσως, παράθεση κάποιων γεγονότων, για να φανεί αυτό που πολλές φορές έχω αναφέρει: ότι πονούσε πολλούς και πολύ η Πρωθυπουργία Καραμανλή.  
Και ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα εναντίον του. 
Λυσσαλέα, επίμονα, χυδαία. Με απάνθρωπο πολλές φορές τρόπο (ούτε τη μέρα θανάτου του πατέρα του σεβάστηκαν)...

Τα έξι σενάρια του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος - Τα καλά, τα κακά και τα εφιαλτικά..

Έξι σενάρια για το ελληνικό χρέος έχει στο “συρτάρι” το ΔΝΤ. Αν αυτά “πετύχουν” το χρέος θα πέσει κάτω από 90% το 2020. Αν αυτό δεν συμβεί τότε το χρέος θα αγγίξει το αστρονομικό 200% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το βασικό σενάριο που εξετάζεται για την εξέλιξη του δημοσίου χρέους είναι να υλοποιηθεί κανονικά το μνημόνιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα κυμαίνεται στο 130% το 2020.
Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, το Ταμείο επισημαίνει πως “οι ανάγκες αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους κάθε χρόνο παραμενουν”. Στο υψηλότερο σημείο θα ανέλθει το χρέος του χρόνου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα φτάσει στο 159% του ΑΕΠ, από 153 % φέτος.
Τα σενάρια του ΔΝΤ είναι όπως αναφέρει η Καθημερινή:

Μαστίγιο πιστωτών σε πολιτικούς - τραπεζίτες

* Άμεση πολιτική λύση για να επιβληθεί το νέο μνημόνιο τον Μάιο χωρίς ανεξέλεγκτες αντιδράσεις αξιώνουν ΔΝΤ και Ευρώπη  
* «Σπάστε αυγά στο τραπεζικό σύστημα, θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα σταθεροποίησης», επιτάσσει το Ταμείο 
* Ανοικτή συζήτηση στην Ευρώπη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2013
Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος και της κρατικής μηχανής να διαχειριστούν τις πιέσεις από την εφαρμογή του ακόμη σκληρότερου οικονομικού προγράμματος, που θα πρέπει να έχει εγκριθεί μέσα στον Μάιο, αλλά και ο κίνδυνος να καταρρεύσει πλήρως η ...

Η στρατηγική του “μικρότερου κακού”

Η απτή χρησιμότητα των δημοσκοπήσεων, έγκειται στην ανάγνωση και εις βάθος ανάλυση των «ποιοτικών» δεδομένων τους. 
Έτσι ώστε να μπορεί ένα πολιτικό επιτελείο να κατανοήσει εγκαίρως τα μηνύματα των καιρών, να ακούσει τα υπόγεια ρεύματα της κοινωνίας, και αναλόγως να χαράξει τη στρατηγική του στόχευση.
Σε αυτή τη φάση βρίσκονται σήμερα οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου
Οι πρώτες, κυλιόμενες μετρήσεις που έχουν στα...

Για όλα έφταιγε το όνομά του

Η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει επαρκώς ακόμη το γονιδιακό υπόστρωμα που ενυπάρχει στην προσωπικότητα του καθενός, και γράφει για εμάς… χωρίς εμάς, το σενάριο μιας ολόκληρης ζωής
Η ίδια αβεβαιότητα υπάρχει και για τους ηγέτες.
Φταίνε τα γονίδια; 
Οι οικογενειακές καταβολές; Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει κάποιος;
Ένα απρόοπτο συμβάν, που επιτρέπει στο «θηρίο» το οποίο είναι κρυμμένο, να βγει στην επιφάνεια; 
Όλα αυτά μαζί, μάλλον, και πολλά άλλα. Όρεξη να έχουμε, να ...

Ανασφάλιστες καθαρίστριες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Απίστευτες καταγγελίες χθες στο Αποκαλυπτικό δελτίο του ΕΧTRA 3.
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ δούλευαν ανασφάλιστες καθαρίστριες για 2 έως 5 χρόνια όπως καταγγέλλουν οι ίδιες και η πρόεδρος του σωματείου τους, που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους.
Πρόκειται για μαύρη εργασία που σιγά σιγά εξαπλώνεται σε πολλούς εργασιακούς χώρους...

Ο Καρατζαφέρης "Πυλώνας του πολιτικού συστήματος" !

Στο ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του ΛΑΟΣ βρήκε τον πιο θερμό του υποστηριχτή ο Θ. Πάγκαλος μετά την τελευταία λαϊκή αντίδραση που εισέπραξε και μεταφράστηκε σε ένα μεγαλοπρεπές γιαούρτωμα.

Ο Καρατζαφέρης που ονειρεύεται να γίνει σύντομα πρωθυπουργός και μάλιστα σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση όχι δεν κάνουμε πλάκα
Αυτό ισχυρίστηκε στην βουλή δίνοντας στην...

Στο iPad της Μέρκελ, όλα τα ονόματα και τα ποσά των Ελλήνων πολιτικών που λαδώθηκαν από το σύστημα Ιντρακόμ-Siemens

 Στη "φιλόξενη" Γερμανία κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Φόλκερ Γιούνγκ, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.
Τι έδωσαν στις Γερμανικές αρχές τα 3 στελέχη της Ιντρακόμ και της Ζίμενς, ώστε να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους.
Τίποτε λιγότερο από τα ονόματα των εγχώριων πολιτικών λαμογίων που λάδωσαν.
Στο iPad της Μέρκελ βρίσκονται όλα τα ονόματα και τα ποσά των Ελλήνων πολιτικών που λαδώθηκαν από το σύστημα Ιντρακόμ-Μίζενς.
Με τι απίδια ο Παπανδρέου μπορεί να τη κοιτάξει στα μάτια;
Ο πολιτικός που δήλωνε προεκλογικά ότι δεν χρωστάει παρά μόνο στον ελληνικό λαό, ας μας πει, από που τον κρατάει η Μέρκελ και δεν βγάζει τσιμουδιά για Προανακριτική...

Οι αναγνώστες αγωνιούν και ρωτούν

Είναι αλήθεια ότι η μετατόπιση του άξονα της γης δεν οφείλεται στον τρομερό σεισμό της Ιαπωνίας, αλλά στο ότι ο Γιωργάκης « πάτησε πόδι» ισχύος 9 Ρίχτερ στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών;
Είναι αλήθεια ότι μέχρι την 25η Μαρτίου θα είναι έτοιμη η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, ώστε να παρελάσουν φουστανελοφορεμένοι οι νικητές και της δεύτερης συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, καπετάν Γιωργάκης και οι συναγωνιστές του μετά την επιστροφή τους;

Είναι αλήθεια ότι μόλις ο Γιώργος δήλωσε «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», όλοι οι φουστανελάδες υπουργοί παράγγειλαν πιο φαρδιά καλσόν για να μη συγκαούν στη διαδρομή;
Είναι αλήθεια ότι ο καπετάν Γιώργης για να βοηθήσει οικονομικά την εθνική υπόθεση σκέπτεται σοβαρά να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σοσιαλιστικής του Επανάστασης στον Σκάι έναντι... αμυδράς αμοιβής;..

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Όλες η απαντ;ήσεις για τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας

Ολες η απαντησεις για τα σεναρια χρεοκοπιας της ΕλλαδαςΣτο παρακάτω άρθρο, υπάρχουν απαντήσεις για τα σενάρια χρεοκοπίας που κυκλοφορούν καθημερινά και τρομοκρατούν τον κόσμο, αξίζει να τα διαβάσετε για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Πρακτικά, η χώρα ήδη έχει χρεοκοπήσει από τη στιγμή που δήλωσε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών της και εισήλθε κατάσταση έκτακτου δανεισμού της από άλλους φορείς (Ε.Ε. - ΔΝΤ) και αποδέχθηκε την εφαρμογή του Μνημονίου.
Νομικά, η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει, αφού έχει κατορθώσει να αποπληρώνει κανονικά τα...

Οι αντιφάσεις στα ‘θέλω’ του Ελληνικού λαού

Μια έντονη τάση αμφισβήτησης του σημερινού συστήματος, υπάρχει κυρίως στο διαδίκτυο. Όμως η αμφισβήτηση,  σχεδόν, εξαντλείται σε διαμαρτυρίες και μόνο, ακίνδυνες για το σύστημα.  Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα.   
Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, τι  θέλει τελικά;
Τα «θέλω»  ως απάντηση  σε πολλά σημαντικά  ερωτήματα,  μοιάζουν να εμπεριέχουν αντιφάσεις. Λέγοντας αυτό, εννοούμε πως στην πράξη,  αν πραγματοποιηθεί το ένα θέλω, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το άλλο. Είναι σκοποί, επιθυμίες, στόχοι, εξ’ ορισμού ...

Η μη υπεράσπιση του Κώστα Καραμανλή και της Κυβερνητικής μας θητείας (3)

Το Στρατηγικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας (3)

Από τον ΠΕΤΡΟ
(Τα προηγούμενα άρθρα είναι εδώ1 και εδώ2)

Τι έκανε λοιπόν ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης; 
Όσα δεν έγιναν ποτέ σε βάρος πολιτικής ηγεσίας! 
Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να ελεγχθεί ο επικίνδυνος Κ.Κ..
Όπως αποδείχθηκε αργότερα, παρακολούθηση (άκουσον-άκουσον) από τις πρώτες μέρες των τηλεφώνων του.  
Χοντρή προβοκάτσια στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων (Κεντέρης, Θάνου- Wada).  
Όχι σε όλα, πλήρης άρνηση σε κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης- ακόμα και για τη συγχώνευση των 130 ασφαλιστικών ταμείων σε 6.
Με το κομματικό στρατό ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μπροστά, ακόρεστη διεκδίκηση με συνεχείς απεργίες.
Με τον πρωτοφανή αυτό πόλεμο φθάνουμε στο φθινόπωρο του 2007 και την προκήρυξη των εκλογών...

Το σχολείο στον καιρό του Δ.Ν.Τ.

Το βίντεο που παραθέτουμε το έφτιαξε η Νίνα Γεωργιάδου, καθηγήτρια σε σχολείο της Καλύμνου, και το τιτλοφορεί: 
«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ».
Με απόλυτα χαρακτηριστικό τρόπο μας περιγράφει που οδηγεί την παιδεία της χώρας μας ο Παπανδρέου και ο Μνημονιακός κυβερνητικός του θίασος.
«Το δημόσιο σχολείο ξεπουλιέται, μαζί με όλη την χώρα, τη ζωή μας, την εργασιακή αξιοπρέπεια, τις ελπίδες των παιδιών μας», όπως γράφει η δημιουργός του βίντεο:

Νύχτα κατάθεσαν το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια, νύχτα και θα φύγουν

Την αγαπούν την νύχτα. 
 
Την μέρα ασχολούνται με την συμφωνία πολιτικού διαλόγου με την Νικαράγουα, την επιστημονική συνεργασία με Κουβέιτ και το σύμφωνο τηλεπικοινωνιών με το Μπαχρέιν. 
Την νύχτα υπογράφουν τα μνημόνια που θα σκλαβώσουν τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας, βάζουν φόρους που κλείνουν μαγαζιά και κόβουν μισθούς. 
Την νύχτα αποφασίζουν για τη ζωή μας. 
Νύχτα πέρασαν και το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια γιατί και αυτό στα σημαντικά είναι...

Δελτίο .. γιουχαρίσματος



Τελικά όπως εκδίδετε καθημερινά Δελτίο καιρού, έτσι πρέπει να κυκλοφορεί καδελτίο γιουχαρίσματος των πολιτικάντηδων.
Με τον ρυθμό που διαφαίνεται θα σταματήσει πια να θεωρείται είδηση όταν κάποιος πολιτικός αποδοκιμαστεί από πολίτες, ακόμα και αν λουστεί … γαλακτοκομικά προϊόντα.
Τα σημερινά δρώμενα που πληροφορούμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση έχουν πρωταγωνιστές τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Νίκο Σηφουνάκη.
Ο πρώτος θέλησε να παρευρεθεί  για να παρακολουθήσει την παράσταση "Σλουθ", στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.  
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του ο κόσμος επιδόθηκε σε άγρια γιουχαρίσματα  και με φωνές όπως...

Άγρια γιούχα εναντίον Σηφουνάκη σε συνέδριο αρχιτεκτόνων

Καθημερινές οι αντιδράσεις του κόσμου κατά των κυβερνητικών στελεχών
Δεν έχει μεσολαβήσει ένα ολόκληρο 24ωρο από το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στη ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων Αττικής όπου δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από εξαγριωμένους κάτοικους της Κερατέας που διαμαρτύρονταν για την χωματερή. 
Σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …

Γονείς δίνουν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά SOS γιατί δεν έχουν λεφτά να τα αναθρέψουν!

Το θέμα αυτό είναι από τα σοβαρότερα και συγκλονιστικότερα που έχει δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.  
Γονείς που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους  επειδή δεν έχουν χρήματα να τα αναθρέψουν.
Οι απελπισμένοι γονείς προκειμένου να μη δώσουν για υιοθεσία τα παιδιά τους καταφεύγουν στη φιλόξενη αγκαλιά των παιδικών χωριών SOS 
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει στο Newsit o Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας κύριος Στέργιος Σιφνιός, είναι γροθιά στο στομάχι.
Όπως είπε ο κ. Σιφνιός:

Η μη υπεράσπιση του Κώστα Καραμανλή και της Κυβερνητικής μας θητείας (2)

Το Στρατηγικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας (2)

Από τον ΠΕΤΡΟ
(Το προηγούμενο άρθρο είναι εδώ)

Και ήλθε, λοιπόν σαν το πιο ηχηρό χαστούκι του λαού, το αποτέλεσμα, τον Μάρτιο του 2004.  
Λύτρωση.
Ο Κώστας Καραμανλής στο τιμόνι. 
Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.
Με την πρώτη πολιτική του κατάθεση, δίνει το ποιοτικό του στίγμα.  
Βασικός άξονας συμπεριφοράς και δράσης στην νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα.
Ταραχή στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Αμέσως μετά την εποχή Σημίτη ...

Nα μας πει ο Δρούτσας αν το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο!

Ρωτά ο Παναγιωτακόπουλος

        Στα εθνικά θέματα (ΚύπροςΑιγαίοΣκόπιαΑΟΖ)  ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για επίλυση σε βάρος προφανώς των εθνικών δικαίων με ανατροπή και παραβίαση των κόκκινων γραμμών του έθνους και απεμπόληση των εθνικών διεκδικήσεων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης (συνεκμετάλλευση, π.χ.) και την ρεαλιστική αντιμετώπιση των διεθνών συσχετισμών ισχύος και των “νέων” γεωπολιτικών παραμέτρων της ...

Ημερήσια εφημερίδα που μύριζε "μπαρούτι" κατάφερε να μπει μέσα 10 εκατ. ευρώ!


Όταν η ημερήσια εφημερίδα "κατάφερε" να μπει μέσα κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ, ο μπροστινός επιχειρηματίας, είπε stop.
(Η εφημερίδα μύριζε από μακριά μίζες, κανόνια, φρεγάτες, υποβρύχια, μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές. Ήταν η αγαπημένη της θεματολογία)
Όταν η εφημερίδα κατέβασε  ρολά, οι ...

Έλα να το κάνω μάκια...

Εφόσον η προπαγανδιστική στρατηγική του συστήματος επιχειρεί να μας αποπροσανατολίσει για ν' αποτρέψει την εξέγερσή μας, ο βασικός μας στόχος θα πρέπει να είναι αυτή ακριβώς η προπαγάνδα, μέσω μιας συντεταγμένης προσπάθειας αποκάλυψης της αλήθειας.
Ο παππούς της φωτογραφίας μας κοιτάζει όλους στοργικά και με γνήσιο ενδιαφέρον, φαίνεται καλός άνθρωπος, σεβάσμιος και σοφός, με ανατροφή και τρόπους.  
Σίγουρα δεν είναι ένας παππούς "λαϊκός", αλλά από "τζάκι". 
Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο πρόγονος μιας τυπικής αποφοίτου των Ουρσουλινών, με το πιάνο, το μπαλέτο και τα γαλλικά της.
Ο καλός παππούλης φωτογραφίζεται σε σκούρο, αλλά όχι ψυχοπλακωτικό φόντο που ...

Ποτέ κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας



Αυτονόητο ίσως, όταν το βλέπουμε στα πρόβατα. Αλλά δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε για τους εαυτούς μας.

Είναι σαν να πιστεύουμε πως με το να λέμε την αντίθετη άποψή μας, θα αλλάξουμε εκείνα που συμβαίνουν. Θα αποφασίσουν οι κυβερνώντες να σεβαστούν το λαό και θα πράξουν ανάλογα. Έτσι απλά. Μόνοι τους. Χωρίς πίεση.
Γιατί είναι άνθρωποι του ...

Αναλύοντας τη χρηματοπιστωτική συμφωνία της Συνόδου των Βρυξελλών

Μέσα στα πλαίσια της συζήτησης για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ είχε προτείνει οι μηχανισμοί στήριξης της ευρωζώνης να μπορούν να αγοράζουν ομόλογα που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν, δηλαδή κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά.  
Αυτό ακριβώς κάνει η ΕΚΤ από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι σήμερα έχοντας αγοράσει συνολικά περισσότερα από 77 δις ευρώ κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, με τα στοιχεία και τις πληροφορίες να δείχνουν πως περίπου 40 δις ευρώ από αυτά είναι ελληνικά. Με το πρόγραμμα της ΕΚΤ να έχει ήδη ...

Το άτιμο το yen...

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια είναι τα ξεδιπλώματα προχθές στο yen
Δεν είναι κάθε μέρα που βλέπεις ένα νόμισμα να χάνει 400 μονάδες βάσης εν ριπή οφθαλμού.
Ειδικά στα εμπορευματικά ζευγάρια ZARJPY, NZDJPY, AUDJPY, η σαφής πτώση ήταν ακόμα μεγαλύτερη από το USDJPY.  
Το δε ευρώ κυριολεκτικά έλιωσε...

Για τον "έρωτα" Καρατζαφέρη - Αλαφούζου

Είναι γνωστό ότι το συγκρότημα των ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος τον τελευταίο καιρό προωθεί το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του Καρατζαφύρερ. 
Μάλιστα η βδομαδιάτικη εφημερίδα του ΛΑΟΣ, «Αλφα1», κυκλοφόρησε χτες με πρωτοσέλιδο το εγκωμιαστικό σχόλιο για τον Καρατζαφέρη και για το κόμμα του, που είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένας απ’ τους βασικούς αρθρογράφους και μέτοχος αυτής της φυλλάδας ο Alexis Παπαχελάς.
Ο ξαφνικός  «έρωτας» Αλαφούζου-Καρατζαφέρη ερμηνεύτηκε με πολλούς τρόπους...

«Αναπτυξιακή υστέρηση και καρκινοβασία στη Δράμα»

ΣΤΟ περιθώριο των δηλώσεών του για τη σύσκεψη του Φαλακρού, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, μίλησε για «δεκαετή αναπτυξιακή υστέρηση της Δράμα και καρκινοβασία», όσον αφορά τη συνέχιση έργων στο νομό.

M Είναι μια μεγάλη αλήθεια αυτή, αλλά το θέμα είναι πώς λύνεις το πρόβλημα. 
Η αλήθεια είναι ότι ο νομός Δράμας υστερεί σημαντικά σε πάρα πολλά θέματα, σε σχέση με τους υπόλοιπους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας. 
Τα προβλήματα λίγο-πολύ είναι...

" Ύμνος εις την ελευθερίαν" στα Πομάκικα!

Εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία της πομακικής
Λογοτεχνία: Ποίηση
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ: Ύμνος εις την ελευθερίαν

Μετάφραση: Σεμπαϊδήν Καραχότζα


Συγχαρητήρια στο σημαντικό Πομάκο συγγραφέα Σεμπαϊδήν Καραχότζα για την πρωτοβουλία του να μεταφράσει κορυφαία λογοτεχνικά έργα στη μητρική γλώσσα των Πομάκων της Θράκης: τα πομάκικα.

«Νυχτοκάματο» 1 εκατ. ευρώ ..!

Οργασμός υπερωριών στο υπουργείο Εξωτερικών! 

Οι υπάλληλοι δουλεύουν νυχθημερόν, Κυριακές και αργίες, «προσφορά» που θα πληρώσουν ακριβά οι φορολογούμενοι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ένα χρόνο και μάλιστα ...

Κάτι συμπτώσεις με τον Πάγκαλο!

Κάτι συμπτώσεις που συμβαίνουν μερικές φορές!!! 
Την στιγμή που, και κατά την γνωστή τακτική του, ο ανεκδιήγητος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βγάζει ανακοίνωση και στοχοποιεί τον Σύριζα για το πρόσφατο γιαούρτωμα που έφαγε, το "Ποντίκι" δημοσιεύει γραπτά του Θ. Πάγκαλου στα οποία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρετε στο παρελθόν του και, όπως γράφει, νιώθει δικαιωμένος για την δυναμική δράση του στις γραμμές της ΕΔΑ...

Η "Ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου"

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2011
Χθες το βράδυ (16/3/2011) ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως κάνει κάθε χρόνο, είχε καλέσει 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να φάνε και να συζητήσουν, σε μια ταβέρνα της εκλογικής του περιφέρειας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων.
Οι γνωστοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου, άδραξαν την «ευκαιρία». 
Καθώς η συγκέντρωσή τους στο ...

Πες μου παππού, πες μου παππού, αυτός ο κόσμος πάει πού...;

Άκης Πάνου

Με το αφιέρωμα στον Ακη Πάνου ολοκληρώνεται το Σάββατο, 19 Μάρτη, στις 10 μ.μ στο  @Ρουφ – Χώρος Πολιτισμού (Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18 - κοντά στο μετρό Κεραμεικός- τηλ: 2103837191) ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων:
«Λαϊκός Μαραθώνιος, 1930-2000: Από τον Μάρκο στον Ακη».

Μετά την ομιλία που θα κάνει ο Στέλιος Ελληνιάδης για τον Ακη Πάνου, τον τραγουδοποιό που έδωσε 200 «καθαρόαιμα» λαϊκά τραγούδια (φτιάξαμε και εμείς ένα CD με τα τραγούδια που αναφέρονται στο παρακάτω δημοσίευμα αλλά και με δικές μας επιλογές που σας προτείνουμε να κατεβάσετε και να ακούσετε).
Στην εκδήλωση αφιερωμένη στον Ακη Πάνου μετά την ...

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η μη υπεράσπιση του Κώστα Καραμανλή και της Κυβερνητικής μας θητείας (1)

Το Στρατηγικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας  (1)

Κάθισα προχθές την Κυριακή, που είχα χρόνο, να γράψω ολοκληρωμένα μερικές σκέψεις μου σχετικά με το στρατηγικό λάθος της μη υπεράσπισης από την Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και της κυβερνητικής μας θητείας. Ώστε να αποφευχθούν και ενδεχόμενες παρεξηγήσεις από την αποσπασματική παράθεση των απόψεών μου, στα σχόλια διαφόρων αναρτήσεων.
Ας ξεκινήσουμε με κάποια ερωτήματα - παραδοχές.
Τα ΜΜΕ στην πατρίδα μας είναι παραρτήματα των νταβατζήδων (και της πρεσβείας); Είναι!
Ο παραπάνω συνεταιρισμός, φαντάζομαι συμφωνούμε, δεν καίγεται για το εθνικό συμφέρον και την προκοπή του τόπου.  
Συνεπώς, βασική του επιδίωξη αποτελεί να προωθεί στο 'τιμόνι' ελεγχόμενους πολιτικούς που θα υπηρετούν τα συμφέροντά του.
Δείκτης μέτρησης, λοιπόν, της ανεξαρτησίας και της πατριωτικής στάσης της πολιτικής ηγεσίας, η αντιμετώπισή της από τα νταβατζοΜΜΕ...

Aπάντηση στο γιαούρτωμα...

Κυριε Παγκαλε 
 
Ειναι τουλαχιστον αστειο καθε φορα που ο λαος σας αποδοκιμαζει να προσπαθειτε να μας πεισετε οτι για ολα φταιει ο Συριζα.
Δεν ψηφιζω ουτε εσας ουτε τον Συριζα και θεωρω οτι απευθυνεστε σε παιδακια του νηπιαγωγειου οταν μιλατε μετα απο καθε τετοια επιθεση.
Θεωρειτε δηλαδη..οτι ολος ο υπολοιπος λαος ειναι τοσο ευτυχης και σας λατρευει....την ωρα που απο την στιγμη που αναλαβατε την εξουσια εχει παθει τα εξης:

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα φτηνά προκειμένου να εξυπηρετήσει την ντόπια και διεθνή τοκογλυφία καθώς και την εσωτερική διαπλοκή


 Πριν παραθέσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έχει ο Νίκος Κοτζιάς στο σημερινό περιοδικό «Επίκαιρα» να πούμε δυο λόγια για τον συγγραφέα.

O Νίκος Κοτζιάς υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της νεολαίας Λαμπράκη από το 1965. Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της στη διάρκεια της χούντας. 
Αργότερα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Καταδικάστηκε δισ. από στρατοδικείο. 
Στη διάρκεια της ...

Ανοιξε ο δρόμος για δυο νέα μνημόνια


Ένα πολύ κατατοπιστικό δισέλιδο που το τιτλοφορεί «Ανοιξε ο δρόμος για δυο νέα μνημόνια» έχει το σημερινό «Ποντίκι».
Αφού η εφημερίδα του Δελλατόλα παραθέτει «παράγραφο προς παράγραφο τις 11 δεσμεύσεις - φωτιά του πρωθυπουργού που οδηγούν στην απεμπόληση του δικαιώματος άσκησης της οικονομικής πολιτικής», όπως γράφει, και αφού τονίζει ότι: 
«Η Γερμανία θα ελέγχει ανά έτος τον ελληνικό προϋπολογισμό με δικαίωμα βέτο», διατυπώνει έξι αναπάντητα ερωτήματα που αξίζει να τα παραθέσουμε:
Λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πάνω αποφάσεις, δημιουργούνται, εύλογα, πολλά ερωτήματα, όπως:

Ο ψεύτης αυτοκράτορας

Μπήκε η Άνοιξη για τα καλά. 
Ο καιρός έφτιαξε και μαζί του έφτιαξε και η διάθεσή μας!
Για την ακρίβεια, δεν είναι υπεύθυνος ο καιρός γι’ αυτήν την αισιόδοξη νότα στην ατμόσφαιρα.  
Στην πραγματικότητα, υπεύθυνος, είναι ένας ακαταπόνητος πρωθυπουργός, ο οποίος, άφησε κατά μέρος τα κολάν, το αγαπημένο του ποδήλατο και τις πανάκριβες επισκέψεις των 700 ευρώ με την συνοδεία της αγαπημένης του κόρης καθώς και της συζύγου του, στο κομμωτήριο της γειτονιάς του. 
Με λίγα λόγια, στερήθηκε όλα εκείνα που τον γεμίζουν και ευφραίνουν την καρδιά του και με μια βαλίτσα στο χέρι, όργωσε την Ευρώπη, για να διαπραγματευτεί σκληρά με τους άκαρδους εταίρους, προασπίζοντας τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα. 
Γύρισε πίσω νικητής και περήφανος. 
Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά…

«Υλοποιούν τις προτάσεις Καραμανλή με 1,5 χρόνο καθυστέρηση»


«Το ΠΑΣΟΚ υφάρπαξε με ψέματα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να κυβερνήσει»

Για τις προτάσεις της Ν.Δ. σχετικά με την οικονομία μίλησε σήμερα στο Βήμα fm o βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο κ. Αντώναρος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τα «δυσάρεστα» όπως είχαν χαρακτηριστεί τότε, μέτρα που είχε ανακοινώσει προεκλογικά ο κ. Καραμανλής, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι με ψέματα υφάρπαξε την εξουσία. 
Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Αντώναρος:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Η επιβεβαίωση της αναδιάρθρωσης του Χρέους"

Ο “κώδικας Βενιζέλου” ... (2)
Στο α’ μέρος του άρθρου παρουσιάστηκε η ‘αποκωδικοποίηση’ των δηλώσεων του κ. Βενιζέλου στα Νέα, όσον αφορά στο τμήμα της ‘αξιοποίησης’ της δημόσιας περιουσίας, με την ερμηνεία που δόθηκε να είναι ότι η κυβέρνηση εξετάζει την ίδρυση μίας ανώνυμης εταιρίας διαχείρισης του καλύτερου τμήματος της δημόσιας ελληνικής περιουσίας, το οποίο αφού μετοχοποιηθεί θα αποτελέσει το ενεργητικό της εταιρίας και στη συνέχεια θα γίνει αντικείμενο συναλλαγής με τους δανειστές, ενδεχομένως μέσω ενός swap ή μέσω άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων.
Οι δηλώσεις του Υπουργού στη συνέχεια αποκαλύπτουν ένα ακόμη κρυφό μήνυμα εξίσου μεγάλης σημασίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος...

Γεωπολιτικό «σεισμό» προμηνύει η Ιαπωνική κρίση

Η Ιαπωνία εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια και από τον Περσικό Κόλπο, από όπου προμηθεύεται το περισσότερο πετρέλαιο, σχεδόν απόλυτα, διότι δεν διαθέτει πρώτες ύλες για να τροφοδοτεί τις ενεργειακές ανάγκες της.
Το γεγονός δε, ότι η πρωτοφανής καταστροφή που την έπληξε συμπίπτει με μια περίοδο εκτεταμένης «αστάθειας» στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, από την οποία είναι υποχρεωμένη να προμηθεύεται πετρέλαιο, αποκτά πολύ μεγάλη σημασία, ικανή να επιδράσει καταλυτικά σε γεωπολιτικές και οικονομικές ισορροπίες, διεθνώς.

Η τρέχουσα εβδομάδα έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις, όχι μόνο εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών και του ανθρώπινου πόνου, αλλά και γιατί η Ιαπωνία συνειδητοποίησε βίαια...

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα...

Άρθρο- παρέμβαση Βασίλειου Μαρκεζίνη: Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα
Με ένα βαρυσήμαντο άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο ακαδημαϊκός sir Βασίλειος Μαρκεζίνης
καταθέτει την άποψή του για τα λάθη της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας. 
* Ποιες είναι οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα; 
* Πόσο άλλαξε η εικόνα των υποτιθέμενων «φίλων» μας στο εξωτερικό για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής; 
* Πόσο μπορεί να στοιχίσει στην Ελλάδα η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης της κυβέρνησης;
Ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση, στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:

Το θέμα του κουρέματος είναι ακόμα ανοιχτό

Να επαναλάβω ότι όταν πτωχεύει ένα κράτος, τη χασούρα την παίρνουν οι ομολογιούχοι και όταν πτωχεύει μια τράπεζα, τη χασούρα την παίρνουν οι μέτοχοι
 Δεν μπορώ να είμαι πιο ξεκάθαρους σε αυτό και δεν έχω τίποτα να προσθέσω.
Επίσης να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι προσωπικά θα προτιμούσα μια αναδιάρθρωση του χρέους να γίνει σήμερα (να μην πω χτες) και όχι αύριο. 
Για ποιο λογο;  
Διότι όσο γρηγορότερα τελειώσει το θέμα, τόσο γρηγορότερα μπορούμε να προγραμματίσουμε το που πάμε και να κανονίσουμε τα του οίκου μας.
Έχοντας πει αυτό, το θέμα του αν θα χρειαστούμε κούρεμα ή όχι είναι ...

"Οι Πασόκοι Bloggers μπορούν να προωθήσουν τουριστικά την Πατρίδα" - Μια σημαντική πρόταση...

Ρε το μοντέλο τον Γερουλάνο ...
Δήλωσε, λέει, ο Γερουλάνος :

Επενδύστε στο διαδίκτυο διότι το διαδίκτυο
καθορίζει την επόμενη δεκαετία
στο χώρο του τουρισμού.


Λοιπόν άκου Γερουλάνε
μια ιδέα που έχουμε,
για να μας έρθει
και τζάμπα...