Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί αρνήθηκε τη βοήθεια της Ρωσίας ο ΓΑΠ; - Για να μας πάει "χειροπόδαρα δεμένους" στο Δ.Ν.Τ.!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ρωσία μας τα έδινε… εμείς δεν τα παίρναμε!

Επιτέλους πλήρης επιβεβαίωση του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη
Το είχαμε γράψει από τον Μάρτιο του 2010 και λίγοι μας πίστεψαν! 
Σήμερα όμως έρχονται στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες μας ήταν αληθινές και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Αφού άνοιξε πλέον το θέμα της προσχεδιασμένης ένταξής μας στα προγράμματα του ΔΝΤ, καλό είναι να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία, ως συνέχεια  του  σημειώματος: 
«Πώς μας οδήγησαν στο ΔΝΤ»
Πρόκειται για αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι οποίες προέρχονται από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη ρωσική Δούμα.
Πριν από ένα χρόνο ...

Η ιστορική ευκαιρία του Άκη


Όταν ο Σόλων  έλεγε στον Κροίσο το γνωστό ρητό “μηδένα προ του τέλους μακάριζε”, ο κ. Τσοχατζόπουλος περίμενε κάποιες χιλιάδες χρόνια για να διαγράψει  σε μικρότερη κλίμακα τη δική του ανάλογη πορεία.
Αν πριν  δύο δεκαετίες κάποιος έλεγε στον κ.Τσοχατζόπουλο ότι μια μέρα θα  μαζευόντουσαν χιλιάδες άνθρωποι έξω από το σπίτι του και θα έλεγαν τα συνθήματα που ακουστήκαν, να είστε σίγουροι ότι ο πρώην υπουργός θα έκανε διαφορετική πορεία στη καριέρα του.
Ο έμπιστος άνθρωπος του  Ανδρέα Παπανδρέου, ο μακροβιότερος υπουργός στην Ευρώπη, ο παρ’ ολίγον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας την έκπτωση αξιών στην ελληνική κοινωνία  μέσα από την κομματικοποίηση κάθε πτυχής της, θεωρούσε αυτονόητο τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε και ίσως μέσα του να περίμενε και θριαμβευτικό φινάλε της καριέρας του από τους συντρόφους του ως αναγνώριση της απαρέγκλιτης πορείας του στις αρχές του κινήματος. ...

Θα ωφεληθούμε ή όχι αν επιστρέψουμε στη δραχμή; Ο Δ. Καζάκης απαντάει...

Άκρως ενδιαφέροντα ήταν όσα είπε στο «Kontra Channel» ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και για μια ενδεχόμενη επιστροφή μας στη δραχμή. 
Με δεδομένο ότι τέτοιου είδους σενάρια έχουν επανέλθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, αξίζει να δούμε τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση.  
Θα ωφεληθούμε τελικά ή όχι; 
Η απάντηση παρακάτω...

Ο Αντώνης ante portas

Η ραγδαία επιδείνωση του κλίματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης λόγω της αυταπόδεικτης πλέον αδυναμίας επίτευξης των στόχων που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο, το γεγονός ότι καθημερινά αναδεικνύεται το οξύ πρόβλημα συντονισμού των μελών της και φυσικά το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη κοινωνία, επιβεβαιώνουν την μεταστροφή του εκλογικού σώματος.
Μεταστροφή την οποία αποτυπώνει η δημοσκόπηση της ...

Ο Άκης δεν ήταν ποτέ… μόνος

Η συγκέντρωση αγανακτισμένων Ελλήνων έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν μια σαφής απόδειξη του πόσο βαθιές αλλαγές έχουν συντελεστεί στον ψυχισμό της κοινωνίας μας. 
Κυρίως λόγω της κρίσης και του Μνημονίου, στο οποίο μας οδήγησε το κόμμα που τίμησε επί δεκαετίες ολόκληρες ο «ωραίος Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ.
Ο πολίτης που βλέπει την Κυβέρνηση του κόμματος που ευθύνεται για τον σημερινό ξεπεσμό της χώρας, να επιτίθεται αδιακρίτως και χωρίς αιδώ σε δικαιώματα και κεκτημένα, είναι εύλογο να ξεσπά. 
Ο Άκης αποτελεί την «πρώτη ύλη» για να βρει αυτή η…

«Πόσο προφητικός» ήταν ο Γιάννης Μαρίνος για τον Καντάφι! - Συγχαρητήρια του..

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Μαρίνου που δημοσιεύθηκε στο Βήμα στις 20.6.2010 και αφορά τον 'Σύντροφο Επενδυτή' Καντάφι, τον Κάρολο Παπούλια και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Ο δικτάτορας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι με μνημόνιο, που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, προσέφερε τη δυνατότητα να επωφεληθεί και η χώρα μας από το ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων ποσόν που διαθέτει για επενδύσεις. 
Αυτή η χαροποιός είδηση για τη διψασμένη για ξένες παραγωγικές επενδύσεις Ελλάδα ανέσυρε από τη μνήμη μου μια ιστορία, που καλόν είναι να θυμηθεί και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Υπενθυμίζω προηγουμένως ότι οι στενοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν επί Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε εξυμνήσει το στυγνό δικτατορικό καθεστώς του Καντάφι ως παρόμοιο με την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία
Και αυτό σε μια εποχή που ο Καντάφι διέπρεπε και ως διεθνής τρομοκράτης ...

"Προς τους Έλληνες Βουλευτές" του Dr Nielsen Knudsen

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΣΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 
του Dr Nielsen Knudsen
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. 
Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου, της «Lebensraum». Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ.
Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν...

Έτος εκλογών των 2011 - Τα 13 μέτρα που θα φέρουν ...την κάλπη!

Πόσο ικανή είναι η παρούσα κυβέρνηση να ανθέξει το νέο πακέτο των 13 μέτρων για το 2012 του επικαιροποιημένου Μνημονίου; 
"Εξαρτάται από το αν προσδοκά ή δεν προσδοκά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μετά από την επιβολή και των νέων μέτρων" αναφέρουν σοβαροί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές
Άρα; 
Άρα η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών εντός του 2011 είναι πιθανότερη παρά ποτέ, ειδικά αν αρχίσει να αντιστρέφεται υπέρ της Ν.Δ. η διαφορά, η οποία έτσι ή αλλιώς στην παρούσα φάση είναι μικρού εύρους.
Ποια είναι αυτά τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν στην κάλπη;...

Ετοιμάζουν οι Ισλαμιστές επίθεση στην Ελλάδα;

Πληροφορίες απ’ την Τουρκία


* Το ακραίο Ισλάμ θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα για την προσέγγισή της με το Ισραήλ!
* Τουρκικοί κύκλοι ανησυχούν για γενική αποσταθεροποίηση της περιοχής...
* Ποιος κρύβεται πίσω απ’ τον ισλαμιστικό κίνδυνο;

Δ-ρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης

            Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας έχουν συμβεί γεωπολιτικά γεγονότα τεράστιας δυναμικής, γεγονότα τέτοιας σημασίας που αλλάζουν άρδην τον χάρτη της τόσο νευραλγικής μας περιοχής. 
Η προσέγγιση της Ελλάδας με το Ισραήλ (αλλά και, παράλληλα, με την Τουρκία και το Ιράν) και οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο (Αίγυπτος, Τυνησία, Λιβύη και αλλού...) διαμορφώνουν μια εντελώς νέα κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. 
Στο πλαίσιο αυτό διεθνείς παρατηρητές θεωρούν ότι «στρώνεται» το έδαφος για την δράση ισλαμιστών κομάντος, που ετοιμάζονται εδώ και καιρό να αιματοκυλίσσουν τον δυτικό κόσμο...

Τρώτε όσπρια – Είναι πολύτιμη τροφή

Οι Έλληνες πάντα είχαν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τα όσπρια. 
Οι Αρχαίοι προτιμούσαν να καταναλώνουν τα ρεβύθια, τα κουκιά και τις φακές. Αργότερα, με την ανακάλυψη της Αμερικής γνώρισαν και αγάπησαν και όλα τα είδη των φασολιών
Τα όσπρια αποτέλεσαν ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής Διατροφής. 
Σήμερα, ιδιαίτερα οι νεότεροι, σχεδόν τα έχουμε ξεχάσει ή δεν τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στη διατροφή μας.
Γιατί όμως πρέπει να τρώμε όσπρια;
Είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης από τα φυτικά τρόφιμα, 23%, έχουν ελάχιστα λιπαρά έως 2%, πολλούς σύνθετους υδατάνθρακες 58%, φυτικές ίνες 2,4%, αρκετό κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο και ...

Εμπρός, για τις γελοιογραφίες της ημέρας με άρωμα... ευρωπαϊκό!

Δείτε πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι γελοιογράφοι την κρίση στην Ελλάδα...

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Για τον κ. Ρέππα που χαρακτηρίζει το κίνημα "δεν πληρώνω" , ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ !!


Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google  και σπάσαμε  κωδικούς για να σας αποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της.
Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις  τύποι  «τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το  πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.
Υπάρχει το:

Ο Καραμανλής ήξερε τα πάντα… λέει η Ντόρα

Μετά τον Καραμανλή, η Ντόρα… 

Ο Γιώργος Τράγκας εξασφάλισε και δεύτερη σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία, καθώς στο τεύχος του περιοδικού «Crash» που κυκλοφορεί σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη ανοίγει την καρδιά της στον γνωστό εκδότη, και λέει πράγματα που δεν έχουν ακουστεί στο παρελθόν από τη σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, αναφέρεται στην ήττα της από τον Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις 29 Νοεμβρίου του 2009, και την αποδίδει σε «συνωμοσία εναντίον της».
Σύμφωνα με την αφήγηση του Γιώργου Τράγκα, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά ότι τα τελευταία τρία χρόνια των κυβερνήσεων Καραμανλή υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εναντίον της, «καλά προετοιμασμένο, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί»...

"Καντάφι - Παπανδρέου": Πόσα θα μάθουμε ακόμη..!

O Παπανδρέου παραιτήθηκε από το Δ.Σ. ιδρύματος του Καντάφι! 

Τι μαθαίνει κανείς;
Από τους "Times" του Λονδίνου μάθαμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, παραιτήθηκε (μόλις) χθες από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Saif al-Islam, που είχε ιδρύσει ο... γιος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι! 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χθες ότι δεν θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος», παρ' ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με...

Οι κάλπες ξεκλειδώνουν… από Αριστερά!

Μετά το Βερολίνο και το Ελσίνκι, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβηκε σήμερα το πρωί στο βήμα της Βουλής, για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης, αλλά, κυρίως, για να προχωρήσει σε «καταγραφή ζημιών» του τελευταίου «γκρίζου» για την Κυβέρνησή του δεκαημέρου.
Ο Πρωθυπουργός διαισθάνεται ότι το κλίμα στην κοινωνία έχει μετατοπιστεί ένα επίπεδο πιο κοντά στην πολιτική αποδοκιμασία της Κυβέρνησής του. 
Και, θυμούμενος το παράδειγμα της ταχείας κατάρρευσης του Κώστα Καραμανλή, που οδήγησε στην εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2009, δείχνει να έχει επιλέξει το…

«Ναι» στο διάλογο, αν δώσετε πίσω την «Κυριαρχία στο Κοινοβούλιο»

Ο όρος του Κεφαλογιάννη για το διάλογο

«Ναι» στο διάλογο για την αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει η διάταξη που δίνει στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, χωρίς την έγκριση της Βουλής, λέει η Νέα Δημοκρατία.
Τα παραπάνω σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά τις επικρίσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, για τη μη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στο διάλογο για τα δημοσιονομικά...

Mega-λεία channel

Στο Mega τρελάθηκαν;
Έγινε κατολίσθηση, έπεσε κανένας βράχος ή έγινε κανένα θαύμα;
Ένα απίστευτο γεγονός συνετελέσθη 10 μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου.
Περίμεναν την Τσικνοπέμπτη προκειμένου το Mega να αποφασίσει να «τσικνίσει» την κυβέρνηση.
Ρε μανία με  τις συμβολικές ημερομηνίες και τις εθνικές επετείους οι άνθρωποι, δηλ «τα συνεταιράκια»!
Ο «δικός τους» μας έβαλε το Μνημόνιο ανήμερα της «εθνικής παλιγγενεσίας», την 21η Απριλίου, αυτοί σήκωσαν παντιέρα την τσικνοπέμπτη!
 Και έτσι ξαφνικά οι φωστήρες των ειδήσεων, οι μεγάλοι αναλυτές της οικονομίας ανακάλυψαν ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά.
Μάλιστα δια στόματος της Ολγας Τρέμη ακούσαμε ότι οι συνεχείς αναθεωρήσεις είναι ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου.
Ο δε Γ. Πρετεντέρης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σήμερα δεν καταλαβαίνει πως θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.
Τι έπαθαν λοιπόν εκεί στο Mega, το ερώτημα πλανάτε στο ...

Ο Παπανδρέου και οι " ΜΚΟ ", συνέντευξη με τον Αργύρη Ντινόπουλο!

-Γιατί ξεκινήσατε αυτήν την δημοσιογραφική έρευνα για τις Μ.Κ.Ο της περιόδου 1999-2004, δηλαδή για την περίοδο που ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Σημίτη;
-Η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών θα αρχίσει να στοιχειώνει και για τον ίδιο και για το Πασοκ. 
Μοίρασε 69 εκ. ευρώ σε Μ.Κ.Ο με τελείως αδιαφανείς διαδικασίες. 
Η υπόθεση της Οικολογικής Κίνησης Δράμας είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου….
-Πώς φτάσατε στην Οικολογική Κίνηση Δράμας ;
Όταν δημοσίευσα τον κατάλογο με τις επιχορηγήσεις εκείνης της περιόδου, μου τηλεφώνησαν οι ίδιοι.  
Τους είχαν χρεώσει με 532.500 ευρώ και είχαν πάρει , αποδεδειγμένα, μόνον 84.000 ευρώ.  
Τα υπόλοιπα προφανώς φαγώθηκαν από αυτούς που μοίραζαν τα λεφτά
Και ήταν στενοί συνεργάτες του τότε υπουργού και σημερινού πρωθυπουργού. 
Αλλά σας είπα, αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου….

Γιωργάκη, τι θα ντυθείς φέτος;

 Μέχρι την Κυριακή της μεγάλης αποκριάς όλοι μας λίγο-πολύ θα ντυθούμε...
...μασκαράδες.
 Είναι περίοδος απόλυτης ασυλίας.
Γράφεις, βρίζεις, σατυρίζεις χωρίς προκαταλήψεις, όρια και διακρίσεις.
Πάντα με...σεβασμό!!
Σέβεσαι πρόσωπα, θεσμούς, συναισθήματα κλπ, αλλά...βρίζεις!!
 Φυσικά, δεν νομιμοποιείσαι απόλυτα να σατυρίσεις τους άλλους, εάν πρώτα 
δεν σατυρίσεις τον...εαυτούλη σου!!
  Εγώ, είναι αλήθεια, πως εδώ και 16 μήνες είμαι ήδη...μασκαράς!!
Εχω ντυθεί...αιδοίο.
Υφίσταμαι, βέβαια, τις συνέπειες της επιλογής μου!!...
...περιμένω τον Γιωργάκη να μου μάθει κάποιο νέο σεξουαλικό κόλπο, όσο
ξεχειλώνει τον...δικό μου κόλπο!!
  Επειδή, όμως, το άτομο δεν έχει...αποκριάτικη φαντασία, έλλην της διασποράς,
ιδού μερικές χρήσιμες προτάσεις για να "ντυθεί" φέτος:

Ο κατήφορος του "στοχαστή"


Από το Μαρικάκι

Αν είσαι ψεύτης, αυτάρχας και ξεφτίλας τι πειράζει να είσαι και ανακόλουθος; 
Μπορείς τη μία να λες το ένα και την άλλη να το αναιρείς με το άλλο και να μην τρέχει κάστανο, να μην χρειάζεται να δώσεις σοβαρές εξηγήσεις, πέρα από κάτι στερεότυπες διακιολογίες που υπάρχουν πάνω σε άπειρα πόστ ιτ στο γραφείου σου
Ειδικά αν είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας, κατόπιν υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης, τοποθετημένος επί της ουσίας ειδικά για την διεκπεραίωση συγκεκριμένου έργου, ε η προστασία είναι δεδομένη. 
Όπως και το «ξήλωμα» όταν έρθει η ώρα και αν δε σε ...

«Συγκυβέρνηση ή Εκλογές», το δίλημμα που θα θέσει ο Παπανδρέου


Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει συγκυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία

Το ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον βέβαιο, ότι θέλει να πάει σε εκλογές, αλλά προσπαθεί να βρει τρόπο να τις φορτώσει στη Νέα Δημοκρατία. 
Η Νέα Δημοκρατία από το άλλο μέρος, έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και αποφεύγει με κάθε τρόπο να θέτει τέτοιο θέμα, παρά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από το σύνολο των αγανακτισμένων Νεοδημοκρατών. 
Προτιμάει, προς το παρόν, μιας και οι δημοσκοπήσεις ακόμα δεν την ευνοούν, να φορτώνεται το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η ατολμία που δείχνει, παρά να....

Βγήκε δελτίο θυέλλης από την τρόικα: «Επιδείνωση του... καιρού της οικονομίας»


«Η ελληνική επιτυχία δεν είναι εγγυηµένη»

Την πλέον απαισιόδοξη έκθεσή της για την πορεία του ελληνικού προγράµµατος προσαρµογής έδωσε χθες στη δηµοσιότητα το κλιµάκιο της Κοµισιόν που µετέχει στην τρόικα, εκφράζοντας µάλιστα για πρώτη φορά την εκτίµηση ότι «η επιτυχία δεν είναι εγγυηµένη».

Σύµφωνα µε την έκθεση, έχουν προκύψει µια σειρά από σηµαντικά εµπόδια, όπως η τεταµένη οικονοµική κατάσταση, η µετάδοση δυσκολιών από άλλες περιφερειακές οικονοµίες της ευρωζώνης, η επίµονη αναποτελεσµατικότητα στη συλλογή των φόρων, όπως και καθυστερήσεις και προβλήµατα ικανότητας στην εφαρµογή διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων. 
Γι’ αυτό, υπογραµµίζεται, η επίτευξη των στόχων του...

Τον τσάκισαν τον Ολυμπιακό...


http://www.sday.gr/uploads/0%202%CE%BF%CF%82%202011/872602.jpg
Την εξοντωτική ποινή της μίας αγωνιστικής επέβαλλαν στον Ολυμπιακό μιας και δεν υπάρχει ποινή μισής αγωνιστικής για να του επιβάλλουν... μάλιστα η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 2-1... υπήρχε δηλ. κάποιος τόσο μαλάκας θεώρησε ότι δεν έγινε τίποτα!!
Η ποινή είναι μόνο μία αγωνιστική, παρά τ' αντιθέτως λεγόμενα, γιατί θεωρήθηκε ότι τα γεγονότα δεν ήταν εκτεταμένα και δικαίως ...

Πρόταση μομφής κατά Παπακωνσταντίνου;

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης έθεσε και πάλι θέμα παραμονής του υπουργού Οικονομίας στην κυβέρνηση
Όλο και πιο κοντά στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως βρίσκεται η ΝΔ, 
Καθώς ο Γιάννης Μιχελάκης έθεσε εκ νέου θέμα παραμονής του «τσάρου» στην κυβέρνηση. 
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο γαλάζιος εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σήμερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. 
Κάνει όσα - κατά τη δική του δήλωση - αποτελούν απόδειξη αποτυχίας»
«Μετά από αυτό, τι σκοπεύει ο ίδιος να πράξει;  
Μπορεί και παραμένει ακόμη στη θέση του;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Μιχελάκης.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εμπρός, χαλαρώστε για σήμερα με τις γελοιογραφίες της ημέρας!

Προς πλήρη απελευθέρωση τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2011

Την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το τέλος του 2011 προβλέπει η έκθεση της Κομισιόν για την τρίτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 
Από την απελευθέρωση εξαιρούνται τα οικιακά τιμολόγια.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σημαίνει ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας θα διαμορφώνονται ελεύθερα, με βάση τους κανόνες της προσφοράς, της ζήτησης και του ανταγωνισμού με τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους ΟΤΑ κλπ.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν σε σχέση με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, το σύστημα των ρυθμιζόμενων τιμολογίων θα...

Η ΧΟΥΝΤΑ του ΠαΣοΚ επιθυμεί να μας "ΦΙΜΩΣΕΙ" - Θα τους αφήσουμε;



Το ανθρωπάκι που ακούει στο ονοματεπώνυμο Χάρης Καστανίδης επιθυμεί να μας φιμώσει. 
Τα αδικήματα γνώμης- εάν δεν αντιδράσουμε- θα αποτελούν γεγονός εντός του Μαρτίου. 
Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ. 
Η ΤΑΝ ΕΠΙ ΤΑΣ!
«Θαυμάστε» μερικές από τις διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο έκτρωμα του νεοταξίτη Καστανίδη.

Άρθρο 2 Έννοια όρων

Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας. (Σχόλιο συντάκτη: Γνωρίζατε τον όρο εχθροπάθεια; 
Με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τoν μάθατε....

Σε δυσμενή κατάσταση ο Παπακωνσταντίνου – Αναζητά πολιτικές πρωτοβουλίες το Μαξίμου

Μπροστά σε εξαιρετικά ανηφορικό δρόμο βρίσκεται η χώρα και η κυβέρνηση είναι «κολλημένη την «πλάτη στον τοίχο».  
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι έχει μπροστά της το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, όπου δεν προεξοφλείται πλέον η επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και η μείωση των επιτοκίων
Επ’ αυτού, ο κ. Παπανδρέου πήρε πρόσφατα την «ψυχρολουσία» σε Γερμανία και Φιλανδία, όπου η «σιδηρά» καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνέδεσε απολύτως το ελληνικό αίτημα με την συνολική έγκριση του πακέτου για το ‘’Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας’’ το οποίο συναντά αντιδράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Αρκετοί στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι ...

Το πρότυπο της “σοσιαλιστικής τυραννίας”


Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού παρέμεινε ως πρότυπο το πολυδιαφημισμένο από την εποχή του 1980 ισλαμικό κοινωνικό μοντέλο ενός ιδιότυπου σοσιαλισμού.
Σήμερα, το κυβερνητικό αυτό μοντέλο δολοφονεί τους διαδηλωτές πού διεκδικούν το αυτονόητο, στοιχειώδη Δημοκρατικά Δικαιώματα.
Στην Αίγυπτο ο Μουμπάρακ , στην Υεμένη ο Σαλέχ , στη Λιβύη ο Καντάφι , στην Τυνησία ο Μπέν Αλί , στην Αλγερία ο Μπουτεφλίκα αποτελούσαν για δεκαετίες σοσιαλιστική σταθερά του παγκόσμιου συστήματος.
Με πληθυσμό πού σε ...

ΗΠΑ: Τους συντελεστές της ταινίας "Κυνόδοντας" τιμούν οι διοργανωτές του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δείπνο προς τιμήν του σκηνοθέτη της, υποψήφιας για Όσκαρ, ταινίας "Κυνόδοντας", Γιώργου Λάνθιμου, και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτή, παραθέτει απόψε το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Αντζελες, στο εστιατόριο Μιραμπέλ, της περίφημης Λεωφόρου Σάνσετ Μπούλεβαρντ του Χόλυγουντ. 
Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής", στο δείπνο έχουν προσκληθεί να παραστούν ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως και καλλιτέχνες που...

Γελάστε, γιατί χανόμαστε!


Διανύουμε μέρες Τριωδίου και η κυβέρνηση ανέλαβε «εργολαβικά» με τα… καμώματά της να κάνει του Έλληνες, ακόμη και τους πλέον λυπομανείς και εξ’ υποχονδρίας βαρύθυμους, να μετατρέπουν την αγανάκτησή τους σε μέχρι δακρύων γέλια. 
Η εικόνα της πρόσφατης συνάντησης Παπανδρέου – Μέρκελ τα λέει όλα! Που ήταν οι πρωθυπουργικοί «λεονταρισμοί» των τελευταίων ημερών για τη στάση της Μέρκελ; Αντιθέτως, η εικόνα ήταν εύγλωττη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε ρόλο οσφυοκάμπτη να ευχαριστεί επανειλημμένως την Καγκελάριο της Γερμανίας…

O Άρχοντας και οι παρακατιανοί

Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" και το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη , από τη πρώτη στιγμή "εμψύχωναν" τον Πρύτανη Γιάννη Κωστόπουλο, για να μην ενδώσει στην συγχώνευση με τους κρατικοδίατους παρακατιανούς.
Εκτιμούμε το γεγονός ότι ο Γιάννης Κωστόπουλος είναι ένας πραγματικός αριστοκράτης, που δεν έχει καμία σχέση με τα νεόπλουτα λαμόγια της πιάτσας, μ ότι κι αν σημαίνει αυτό.
Παρότι ο Θανάσης Μαυρίδης (διευθυντής του Capital.gr), αντιμετωπίζει με μια διαφορετική προσέγγιση τον "σνομπισμό" των στελεχών της Alpha Bank, το εξειρετικό άρθρο του που ακολουθεί είναι η ουσία της υπόθεσης...

Ο Στρος Καν, ο Καντάφι και η “παιδική χαρά”


Του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του δείχνουν να μην ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται. 
Η αρχή έγινε με τη «συζήτηση» για τη δημόσια περιουσία
Αφού κατάλαβαν στην Κυβέρνηση ότι η πολιτική του Μνημονίου απέτυχε κι αφού βύθισαν τη χώρα στην ύφεση χωρίς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους, σκέφτηκαν να πουλήσουν ό,τι υπάρχει για να ρεφάρουν. 
Τελικά ο Πρωθυπουργός ανέκρουσε πρύμναν και φοβισμένος από τις αντιδράσεις πήγε στην άλλη άκρη μιλώντας ακόμα και για συνταγματικό περιορισμό μη πώλησης δημόσιας γης… 

Ο «Άτυχος Επενδυτής» του... «Γκαντέμη» Γιώργου Παπανδρέου!


Παπανδρέου- Καντάφι στην τέντα. Ο λίβυος ηγέτης υποδέχθηκε τον κ. Παπανδρέου φορώντας λευκό κοστούμι και μία λινή  παραδοσιακή αμπάγια στο χρώμα της άμμου. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού και ότι ακολουθεί τις  ίδιες αρχές που είχε θεσπίσει η χώρα του «με τον αείμνηστο πατέρα σας», όπως είπε χαρακτηριστικά στον Γιώργο

Υπόσχεται βροχή επενδύσεων

 
Ο Καντάφι πρόθυμος για συνεργασία σε όλους τους τομείς. 
Δυόμισι ώρες η συνάντηση με Γιώργο 
Ρεπορτάζ από "Τα Νέα" (10-6-2010)

Λέτε ο  «Διάδοχος του Καντάφι» να σεβαστεί το «Μνημόνιο Συνεργασίας» που υπέγραψε ο Δικτάτορας της Λιβύης με τον ... Δικό μας; 

Ας το ψάξει λίγο ο κ. Παπαχρήστος είναι αμαρτία τέτοιο «μνημειακό ρεπορτάζ» στα "ΝΕΑ" να πάει ...χαμένο! 

Δεν πέρασαν ούτε δέκα (10) μήνες...

Απολαύστε το...

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα χαρτιά!

Βαρύ και ασήκωτο είναι το κατηγορητήριο με το οποίο ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ... ΕΠΟ κ. Μανώλης Αντωνακάκης παραπέμπει τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, γεγονός που εξηγεί και αυτό τη δημόσια συγγνώμη του για τις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι οποίες όπως είπε «έγιναν κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση».
Ο κ. Μαρινάκης κινδυνεύει ακόμη και «με απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο», ενώ εξ αιτίας του ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ή να του αφαιρεθούν βαθμοί από το τρέχον ή το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά και να υποβιβασθεί ακόμη και στην Β' Εθνική.  
Μπορεί να ...

Αποσταθεροποίηση και πρόωρες εκλογές

Μπορεί η φημολογία για προκήρυξη πρόωρων εκλογών να κάνει κύκλους, αλλά στην πραγματικότητα κάλπες θα στηθούν μόνο εάν δεν γίνεται αλλιώς. 
Όσο το κυβερνών κόμμα, έστω και με συρρικνωμένο ποσοστό, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να διατηρεί με σαφή διαφορά την πρώτη θέση, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κανένα λόγο να προκηρύξει εκλογές. 
Ακόμα κι αν ήθελε, όμως, υπάρχουν δύο εμπόδια.
Το πρώτο είναι η καταγραφόμενη στις δημοσκοπήσεις αρνητική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. 
Το δεύτερο είναι το κόκκινο φως που έχει ανάψει η τρόικα
Το επιχείρημά της είναι ότι η...

Καντάφι: «Δεν παραιτούμαι, θα πεθάνω σαν μάρτυρας στη Λιβύη»

«Θα μείνω στη Λιβύη σαν αρχηγός της επανάστασης.
Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι είναι συνώνυμο των θυσιών, μέχρι το τέλος. Είναι η χώρα μου, η χώρα των γονιών και των προγόνων μου (...). 
Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου» είπε, για να προσθέσει πως είναι "υπεράνω κάθε κρατικού αξιώματος".
"Θα πεθάνω σαν μάρτυρας. 
Ο Μουαμάρ Καντάφι αντιπροσωπεύει την ιστορία της Λιβύης. 
Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν είναι ένας πρόεδρος, δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος κατά του οποίου μπορεί να διαδηλώσει κάποιος".
"Βγείτε από τα σπίτια σας. Επιτεθείτε τους όπου βρίσκονται. Πρόκειται για συμμορίες που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Βγαίνουν τη νύχτα για να κάψουν, να ...

Πάει γυρεύοντας για νεκρούς η άθλια κυβέρνηση


Πάει γυρεύοντας για νεκρούς Έλληνες πολίτες, η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η δολοφονική της ανεπάρκεια της, μυρίζει αίμα αθώων...

Στην Αθήνα χαμός, και ο Παπασπύρου στις Βρυξέλες

Μεγάλη η εργατική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας σήμερα όπου πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης και μαζική συγκέντρωση. 
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κάλεσαν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν για τα «σκληρά» οικονομικά μέτρα, τις μεγάλες περικοπές μισθών, ψαλίδισμα των συντάξεων, κούρεμα των επικουρικών κατά 63%, καθώς και τις σχέσεις εργασίας που αποκτούν τις ιδιότητες του λάστιχου..
Κάποιοι όμως δεν ήταν εκεί για να ζήσουν τα επακόλουθα. 
Προτίμησαν να «αποδράσουν» στο εξωτερικό, μιας και είναι συνδικαλιστές και την ημέρα της απεργίας την αμείβονται..

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ SOS!

Ανησυχητικές πληροφορίες

* Η ελληνική κυβέρνηση ξεπούλησε οριστικά την αρχέγονη γη των Ελλήνων...
* «Αρμαγεδώνας» έρχεται στη Βόρεια Ήπειρο!
* Θα σώσουν τον ελληνισμό της Αλβανίας οι ΗΠΑ;




του Δρα Ησαΐα Κωνσταντινίδη
            
Συναγερμό πρέπει να σημάνουν για τον ελληνισμό τα όσα «διοχετεύτηκαν» από το παρασκήνιο αναφορικά με την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας! 
«Βαθιοί» κύκλοι της πολιτικής, που είναι σοβαροί και ξέρουν καλά τι λένε, μας ενημέρωσαν για τα όσα πρόκειται να λάβουν χώρα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βόρεια Ήπειρο με εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα υλοποίησης. Πρόκειται για σχεδιασμό που, αν τελικά εφαρμοστεί, θα ξερριζώσει οριστικά τους εναπομείναντες Έλληνες από τη γη, όπου επί χιλιετίες άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός, μια γη η οποία ανήκει σήμερα στην Αλβανία...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκαρδιστικό ανέκδοτο

Ίσως, μετά το ντέρμπι, να έχετε ακούσει ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές. 
"Ήταν ένας Βραζιλιάνος, ένας Σουηδός και ένας Ισπανός. 
Και οι τρεις κάλυπταν τον Κατσουράνη"
Κάποιοι αναρωτιούνται πού είναι το αστείο σε αυτό το ανέκδοτο.
Το αστείο σε αυτό το ανέκδοτο είναι πως ...

Κλείνουν τις «πόρτες» στην οικογένεια Καντάφι

Λιβυκό αεροσκάφος που μετέφερε την κόρη του Μουαμάρ Καντάφι επέστρεψε πίσω στην πρωτεύουσα της βορειοαφρικανικής χώρας, μετά την άρνηση των αρχών της Μάλτας να του επιτρέψουν να προσγειωθεί. 
«Ο πιλότος συνεχώς μετέδιδε στον πύργο ελέγχου πως έχει 14 άτομα στο αεροσκάφος. Έκανε συνεχώς κύκλους λέγοντας πως του τελειώνουν τα καύσιμα», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δελτίου Al Jazeera που βρίσκεται στη Μάλτα.
«Όταν έγινε γνωστό το γεγονός, οι αρχές κάλεσαν τον πρεσβευτή της Λιβύης, ο ...

Τα video με τον Αστυνομικό που καίγεται και οι "συμπλοκές" στον Αγνωστο Στρατιώτη..!

Τα video του Αστυνομικού που καίγεται...:
και τα επεισόδια έξω από τη Βουλή, στον Άγνωστο Στρατιώτη..!:

Ας γίνουν τα συνθήματα... διώκτες!

Δεν σε θέλει ο Λαός
το Μνημόνιο και μπρος...

   Μνημόνιο.
  Ανακηρύχτηκε από κυβερνήτες, συνεργάτες και φερέφωνα ως ο μοναδικός
Νόμιμος Επικυρίαρχος Θεσμός της χώρας μας
.
Οποιαδήποτε διαφορετική άποψη ή αντίρρηση εκλαμβάνεται ως "έγκλημα"
και "προδοσία".
  Ψηφίστηκε από εκείνους που θεωρούν πως ο πατριωτισμός των Ελλήνων
είναι συνυφασμένος με αποφάσεις και στόχους νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών
και παγκόσμιων κέντρων ( ΔΝΤ, Ε.Ε., "αγορές" ).
  Υποστηρίζεται από εκείνους που θεωρούν πως η κατάργηση βασικών δικαιω-
μάτων
(εργασία, ασφάλεια, πρόνοια, υγεία κλπ), ο περιορισμός  Δημοκρατίας-
Εθνικής Κυριαρχίας
η καταλήστευση δημόσιας ακίνητης και κινητής περιουσίας,
είναι
...

Πρόκληση - απάντηση του Γ.Παπανδρέου: "Ο λαός δέχτηκε τα μέτρα"

"Ο λαός δέχθηκε τα μέτρα παρά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν", δήλωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε "πως έχουν γίνει επώδυνες περικοπές και πως έτσι μονο θα μπορούσε η κυβέρνηση να αποπληρώσει τα χρέη"
Συμπλήρωσε δε πως "έτσι γίνεται ανταγωνιστικότερη η οικονομία και πως οι περισσότεροι Έλληνες αυτό περιμένουν".
Επιπλέον, έριξε την ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα στον κίνδυνο της κρατικής χρεοκοπίας και σημείωσε χαρακτηριστικά:...

Η επόμενη Βουλή θα αναθεωρήσει το σύνταγμα με βάση το μνημόνιο!

Β. Καπερνάρος: Οι βουλευτές μας είναι κούκλες!

Σκέπτομαι συχνά τον τελευταίο καιρό πως για να παρακολουθήσει κανείς τις ειδήσεις και την επικαιρότητα χρειάζεται πια, κάποιους ειδικούς συμβούλους, έναν οικονομολόγο, έναν δικηγόρο ίσως και έναν ψυχολόγο! 
Ο Βασίλης Καπερνάρος είναι από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους δικηγόρους της Αθήνας και παλιός μου φίλος. Είναι λοιπόν φυσικό να τον ρωτήσω αν ξέρει τι ακριβώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την Τρόικα. 
«Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχουν υπογράψει», δηλώνει  και αφήνει την οργή του να οδηγήσει την συζήτηση.
Είναι γνωστό πως ο Βασίλης δεν μασάει τα λόγια του. ..

Canal Plus


του Κωστή Χατζηδάκη
Τι μαθαίνει κανείς απ’το Canal Plus
Μέχρι τώρα, η κυρίαρχη αντίληψη ήταν πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει την ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση που παρέλαβε από την κυβέρνηση της ΝΔ. 
Ωστόσο, οι δηλώσεις του κ. Στρος Καν στο εν λόγω κανάλι, ότι ο Πρωθυπουργός του συζητούσε ήδη από το Δεκέμβριο του 2009 για προσφυγή στο ΔΝΤ, αποδεικνύουν πως έχουμε να κάνουμε με πολιτικό κυνισμό.
Θυμόμαστε ότι το δόγμα «λεφτά υπάρχουν» επικρατούσε και μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. 
Η νέα κυβέρνηση έσπευσε, μετά την...

«Σοσιαλιστικό» σιωπητήριο..!

Ο διαχρονικός ρόλος της κρατικής τηλεόρασης ως κύριου μέσου αναπαραγωγής της κυβερνητικής πολιτικής είναι γνωστός. Σε παλαιότερες εποχές είχε ξεπεράσει κάθε όριο προπαγανδιστικής λογικής, όμως περίπου την τελευταία δεκαετία, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς παραφωνίες, είχαν υπάρξει εμφανή σημάδια βελτίωσης, αποφεύγοντας κραυγαλέες ακρότητες, αποσιώπηση ή διαστρέβλωση γεγονότων...