Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Καραμανλής ... ξεκινά με "νέα εμφάνιση" !

Τέρμα τα... κοψίδια για τον Καραμανλή!


Αγνώριστος έχει γίνει ήδη ο πρώην πρωθυπουργός αφού έχει χάσει από πάνω του 15 ολόκληρα κιλά!
Σύμφωνα με το περιοδικό Ciao το οποίο δημοσιεύει και την δίαιτα, ο πρώην πρωθυπουργός τρώει πλέον μόνο ψητά "στεγνά" κρέατα και σαλάτες. 
Τα κοψίδια ανήκουν στο παρελθόν όπως και οι λιπαροί μεζέδες. 
Ακόμα και το αγαπημένο του απογευματινό ουισκάκι έχει κόψει ο κ. Καραμανλής για να αποκτήσει λεπτή σιλουέτα...

Η διαφθορά απειλεί τη Δημοκρατία

Διευρύνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών
Στο περιοδικό American Interest δημοσιεύεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, με τίτλο “Δημοκρατία ή πλουτοκρατία. 
Εκτενή αποσπάσματα θα παρουσιασθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.  
Ωστόσο, το γεγονός ότι, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών, έχει τη σημασία του.  
Όπως επίσης έχει τη σημασία του ότι, η γιγάντωση της οικονομικής ελίτ, η οποία αποτελεί προϊόν σε μεγάλο βαθμό της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και λιγότερο της παγκοσμιοποίησης, έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της Δημοκρατίας. Προφανώς η μεγάλη πρόκληση τα επόμενα χρόνια θα αφορά στη βούληση του πολιτικού κόσμου να θωρακίσει τη Δημοκρατία έναντι της πλουτοκρατίας, η οποία εν τέλει, δημιουργώντας οικονομικές ανισότητες, υπονομεύει τη βασική αρχή της Δημοκρατίας. 
Διότι το ζήτημα δεν είναι ο πλούτος, αλλά η συγκέντρωσή του στους λίγους. 
Κι αυτό αργά ή γρήγορα θα είναι απειλή για τη Δημοκρατία.

Τι είπε ο Καραμανλής στον Τράγκα

Για πρώτη φορά μετά τη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, και την αποχώρησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής επέτρεψε να διαρρεύσουν συγκροτημένα, σκέψεις για το παρελθόν, και προθέσεις για το μέλλον, που να τον εκφράζουν και να του αποδίδονται με ακρίβεια.
Το προνόμιο έχει ο Γιώργος Τράγκας, που συναντήθηκε για περίπου δυο ώρες με τον πρώην πρωθυπουργό, στο πολιτικό γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη, και μεταφέρει σήμερα στο περιοδικό «Crash» την..

Μας χάριζαν λεφτά αλλά εμείς είπαμε ΟΧΙ

Quote of the day (me myself and I): Το ότι είμαστε κουβαρντάδες το ήξερα, το ότι είμαστε τόσο κουβαρντάδες δεν μπορούσα να το φανταστώ!
Οι τακτικοί αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ήδη πολύ πριν το μνημόνιο, εκτιμούσα ότι η Ελλάδα θα επρεπε να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. 
Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου μια ..

Αναμένοντας τον ..Καραμανλή..!

Σε επιφυλακή η Νέα Δημοκρατία



Με ενδιαφέρον αναμένουν πολλοί στη ΝΔ να μάθουν το περιεχόμενο της συζήτησης του Γιώργου Τράγκα με τον Κώστα Καραμανλή, το οποίο θα κάνει γνωστό αύριο μέσω του περιοδικού του.
Ο πρώην πρωθυπουργός αρέσκεται στο να μεταφέρουν τις απόψεις του τρίτα πρόσωπα καθώς ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη να εμφανιστεί ενώπιον του ελληνικού λαού.
Όσες φορές το έκανε στο παρελθόν προκάλεσε τρικυμία στο κόμμα του. Υπενθυμίζουμε τα περί αναγκαίου κακού που είπε για το μνημόνιο και τη βεβαιότητά του ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή.
Είναι επομένως φυσικό στη Συγγρού να ετοιμάζονται για όλα. 
Από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο... 

"Ματ" κίνηση του Γιώργου !

Γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον αποθέωναν;

Πολλοί ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αποθέωναν τον Γιώργο Παπανδρέου μετά το πέρας της συνεδρίασης της "πράσινης ΚΟ"
 Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι η Βάσω Παπανδρέου δεν εξαπέλυσε κάποια από τις γνωστές επιθέσεις της εναντίον του οικονομικού επιτελείου. 
Τώρα γιατί αποθέωναν τον Γιώργο;  
Μα επειδή η Βάσω ηρέμησε από την στιγμή που ο πρωθυπουργός την έκανε επικεφαλής της επιοτροπής για την προώθηση του ευρωομολόγου
Αυτό θα πει... κίνηση ματ!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

"Απολίτιστη Πολιτεία"


H κατάληψη της Νομικής φέρνει στο φώς το δάσος των προβλημάτων και των αγκυλώσεων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά αρεσκόμαστε να βλέπουμε όχι απλά το δέντρο, αλλα μόνο ένα κλαδί του. 
Την «βρίσκουμε» να την «πέφτουμε» στους 300 φουκαράδες , την ίδια ώρα που χρόνια τώρα το βουλώναμε για τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τα «καμάρια» μας στις επιδείξεις επαναστατικής γυμναστικής. 
Αναζητούμε τις ευθύνες των Πανεπιστημιακών την ίδια ώρα που παρακολουθούμε σιωπηλοί το θράσος και την ολιγωρία της ελληνικής πολιτείας που απλά μοιράζει ...

"Ετοίμαζαν την απόβαση στη Νομική εδώ και δύο μήνες"! - Αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται να αποκρούσουν την είσοδο των ΜΑΤ - video !


Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του σκιώδη υπουργού Προστασίας του Πολίτη Θανάση Νάκου, σχετικά με την πολύμηνη προετοιμασία που είχε γίνει από τους μετανάστες πριν καταλάβουν την Νομική. 
Όπως, είπε, εδώ και δύο μήνες «συνεδρίαζαν» στο κτίριο του Πολυτεχνείου, σχεδιάζοντας την απόβασή τους, στην Αθήνα. 
Παρά το γεγονός ότι το γνώριζε η ασφάλεια, οι Αφγανοί, πηγαινοερχόντουσαν σαν να ήταν στο...

Σύναξη εκσυγχρονιστών με επικεφαλής τον Σημίτη...

Σύναξη των... Σημιτικών εκσυγχρονιστών θύμιζε η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υφυπουργού Νίκου Μπίστη «Προχωρώντας και αναθεωρώντας».
Και αυτό γιατί στην εκδήλωση ήταν παρόντες με προεξάρχοντα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, οι Ν. Χριστοδουλάκης, Ν. Σαλαγιάννης, Εκτ. Νασιώκας, Γ. Δρυς, Χρ. Πάχτας, Λ. Λοτίδης, Ν. Αλευράς, Τόνια Αντωνίου, Π. Κουκουλόπουλος, Τ. Γιαννίτσης και ...

Bloomberg: Κακή η συγκυρία για την αξιοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας

Οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποπληρωμή του χρέους μέσω της πώλησης ακίνητης περιουσίας σε ξένους επενδυτές φαίνεται ότι θα προσκρούσει στο «σκόπελο» της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, επισημαίνει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ωστόσο ευελπιστεί ότι με την πώληση κρατικών ακινήτων θα έχει κέρδη περίπου 300 δισ. ευρώ, μέγεθος που ισοδυναμεί με το εθνικό χρέος.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι κατ’ αρχήν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεχωρίσει τα assets που βρίσκονται υπό τον κρατικό έλεγχο, μια κίνηση που θα πρέπει να προηγηθεί του ανταγωνισμού με τις άλλες χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, που έχουν βγει προς άγραν επενδυτών...

Siemens. Πόρισμα...μισής σελίδας! - Τα "αδικήματά" τους, όμως, δεν θα παραγραφούν ΠΟΤΕ!

Μετά από 11 μήνες η εξεταστική επιτροπή της Βουλής ... ολοκλήρωσε...
Προτείνει την παραπέρα διερεύνηση  της υπόθεσης από προανακριτική επιτροπή για τυχόν ευθύνες 12 πρώην υπουργών και υφυπουργών. 
Το "έργο" θα τελειώσει με την σχετική συζήτηση-ψηφοφορία στη Βουλή.
Δεν βρέθηκε μαύρο χρήμα, με εξαίρεση τις ιστορίες Μαντέλη και Τσουκάτου.
Δεν άνοιξαν οι λογαριασμοί των ταμείων και ταμιών των δύο κομμάτων εξουσίας.
Τα αδικήματα που τελέστηκαν μέχρι το 2007  έχουν παραγραφεί.
Απομένουν 4-5 "κεφάλια" μετά το 2007 και μάλιστα για "δευτερεύοντα" ή αστεία ή
και ανύπαρκτα αδικήματα.
  - Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι "τελικά δεν γίνεται τίποτα". Με τον ένα ή άλλο
τρόπο, με την μία ή την άλλη μεθόδευση...

Γιατί η "ενημέρωση" είναι με το ΠαΣοΚ ; Μην απορείτε για τα deals !

Η επίθεση κατά του Κώστα Τζαβάρα από το Mega, η συνέχισή της από τις εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα και το κλίμα που διαμορφώνουν υπέρ της κυβέρνησης…, δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα, ούτε άσχετα μεταξύ τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης και του ΔΟΛ(ιου) όπως πάντα…

Στρώνουν το χαλί...

Για το χάλι μας;
Όλο και περισσότεροι μιλάνε έτσι , γενικά και ... αόριστα για αναδιάρθρωση χρέους κάποιας (...) χώρας της Ευρωζώνης...
Σήμερα έχει σειρά ο κ. Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο κύριος λοιπόν αυτός δήλωσε στο Reuters ότι η απόφαση οποιασδήποτε χώρας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της δεν θα πρέπει να οδηγεί σε έξοδό της από την Ευρωζώνη...

Με μια κατάληψη… τα ξεχάσαμε όλα

Πού πάμε ;
Τα 30 χρόνια φιλοαραβική πολιτική αλλάζουν μέσα σε λίγους μήνες .  
Καημένε Αραφάτ, δεν ζεις να δεις την Ελλάδα και την Τουρκία να αλλάζουν ρόλους!
Η υφαλοκρηπίδα γίνεται ΑΟΖ , ο μισθός επίδομα , η σύνταξη βοήθημα και επειδή ο «χρόνος» είναι λίγος, πάρε και μια «επιμήκυνση».
Με τρόπο και αργά – αργά να τα απορροφήσουμε εμείς οι «κοπρίτες».
Τα δόγματα πήγαν ...

Κάθε πόλη και καζίνο, κάθε χωριό και φρουτάκια

Την εγκατάσταση περίπου 30.000 μηχανημάτων για τυχερά παίγνια, αλλά και τη νόμιμη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.
Ειδικότερα, προβλέπεται η προκήρυξη τεσσάρων έως δέκα αδειών ευρείας κλίμακας, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα ...

Υπάρχει Κράτος;

Μια χώρα σκέτο μπάχαλο,
αυτό δηλαδή για το οποίο ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον … Συνασπισμό, ζούμε τις τελευταίες ημέρες. 
Τα όσα συμβαίνουν στη Νομική αποκαλύπτουν το πλήρες ξεχαρβάλωμα του κράτους, μια διάλυση που πιθανότατα να "βολεύει" κάποιους και μέσα στην κυβέρνηση.
Ας αφήσουμε τους μετανάστες που μπήκαν στη Νομική, γι’ αυτό έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλα τα γεγονότα έδειξαν ότι η χώρα πελαγοδρομεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης...

Με τη μέθοδο του Στ. Μάνου... οι καταλήψεις!

Ένα παράδειγμα έφερε ο Στέφανος Μάνος για να απαντήσει στον πρόεδρο των Πρυτάνεων Θεοδ. Παπαθεοδώρου που υποστήριξε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως δεν υπάρχει κατάληψη καθώς οι μετανάστες δεν μπήκαν σπάζοντας και καταστρέφοντας αλλά με τη συνδρομή φοιτητών που είπαν πως τους φιλοξενούν.
«Αν, δηλαδή, ο κ. Παπαθεοδώρου απασχολεί στο σπίτι του μία Φιλιππινέζα κι αυτή καλέσει 4-5 φίλες της και εγκατασταθούν στο σπίτι, τότε αυτό δεν θα είναι κατάληψη επειδή τις είχε καλέσει η Φιλιππινέζα;», διερωτήθηκε ο κ. Μάνος. 

Τι κρύβεται κάτω από τον κουρνιαχτό της Νομικής;

Ενώ χτες αργά το βράδυ ο πρύτανης της Νομικής σχολής δήλωσε ότι με την παρέμβαση 4 ΜΚΟ επήλθε συμφωνία για τη μετακίνηση των λαθρομεταναστών από το κτήριο της Νομικής, άλλα όμως λένε οι εκπρόσωποι τους.
Αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτήριο και τα "φιλαράκια" τους προγραμμάτισαν συγκέντρωση το μεσημέρι στα προπύλαια!
Η ουσία είναι ότι η κατάσταση αντί να εκτονωθεί φαίνεται να ξαναφουντώνει και μια σπίθα λείπει για να γίνει μπουρλότο το κέντρο της πρωτεύουσας.
Δείτε το Video:

"Ο Καραμανλής βρέθηκε σε κατάσταση αδυναμίας"

Είναι «απαράδεκτο να εμπλέκεται ένας πολιτικός στη δύσοσμη υπόθεση της Siemens για μικροκομματικές σκοπιμότητες χωρίς κανένα στοιχείο» επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Γ. Αλογοσκούφης, χαρακτηρίζοντας «γκάφα ολκής» την εμπλοκή του ονόματός του στο πόρισμα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν καθυστερούσε στη λήψη μέτρων θα μπορούσε να έχει αποφύγει το μνημόνιο, το οποίο πάντως όπως ανέφερε, έχει και θετικά στοιχεία.
Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι ...

Ο ευρών αμοιφθήσεται...

Αξίζει ένα απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού ώστε να δούμε την κατάσταση  που πράγματι επικρατεί στο ΠαΣοΚ :  
«Πολλοί μάς κατηγόρησαν ότι πολλά από αυτά που κάναμε δεν ήταν σοσιαλιστικά. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάναμε ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα μείνουν όλα ίδια, είπαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα, με στόχο μια κοινωνία δίκαιη».
Οι Βουλευτές του ΔΕΝ αντέδρασαν! 
«Λεφτά υπάρχουν», «αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό», «δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι», «δεν υπάρχει περίπτωση να ... συνεργαστούμε με το ΔΝΤ», «καμία αύξηση σε όρια ηλικίας και καμία μείωση στις συντάξεις» είναι ελάχιστα μόνο από όσα υποσχόταν και τον Οκτώβριο του 2009 και πρόσφατα, πριν από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.
Ο "παραλογισμός" επικρατεί σ' όλα τα κομματικά όργανα του ΠαΣοΚ; 
Τα ερωτήματα αυτά θέτει το Πολιτικό Κοράκι στους Συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ, ας το απολαύσουμε λοιπόν:

Οι θέσεις του ιστολογίου μας για την σειρά του ΣΚΑΙ με θέμα την επανάσταση του 1821

Από την στιγμή που είμαστε ένα ιστολόγιο που ασχολείται με την Ιστορία, θεωρούμε πως οφείλουμε να τοποθετηθούμε για την σειρά του ΣΚΑΙ με θέμα την επανάσταση του 1821 αν και έχει προβληθεί μόνο ένα επεισόδιο και είναι ακόμη νωρίς να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.
Κατ΄ αρχάς οφείλω να πω πως η εκπομπή με καλύπτει αισθητικά. 
Αναμφίβολα έλειπε μια μεγάλη παραγωγή για την επανάσταση του 1821, ένα γεγονός τόσο κομβικό που αποτέλεσε την έναρξη του σύγχρονου βίου της Ελλάδος.

Το δεύτερο που μου άρεσε είναι ότι επιτέλους τοποθετεί στην επικαιρότητα το Ιστορικό γεγονός της επανάστασης, αλλά και την ...

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσε την αστυνομία γιατί βαριόταν να κάνει σεξ

sexx.jpg
Ένας Τούρκος, κάτοικος της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, κάλεσε την αστυνομία, για να τον βοηθήσει να γλυτώσει από τις ανεξέλεγκτες σεξουαλικές ορέξεις της συζύγου του, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, άνδρας, «ιδιαίτερα εξουθενωμένος», τηλεφώνησε χθες στην αστυνομία της πόλης Βάιμπλινγκεν, ζητώντας από τους αστυνομικούς να τον «βοηθήσουν να προασπίσει τη νυχτερινή του ανάπαυση».
Ο άνδρας δηλώνει ότι είναι ...

Ο Νίκος Γκάλης επιστρέφει στο παρκέ! - video


Για πρώτη φορά έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια, θα ξαναβρεθεί η χρυσή ομάδα της Εθνικής Μπάσκετ, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο του 1987 κόντρα στην τότε πανίσρχυρη Σοβιετική Ένωση των Άρβιντας Σαμπόνις, Χομίτσιουτς, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, Βολκώφ κ.α.
Στα πλάισια των εορτασμών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα ένα ματς παλαιμάχων μεταξύ της ...

Η ηγεσία του εβραϊκού λόμπι στην Ελλάδα

Ένα φοβερό κείμενο του Αθανάσιου Έλλις από την Καθημερινή, το οποίο περιγράφει με τον πλέον καθαρό τρόπο τη διασύνδεση αλλά και την υπαγωγή του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των στρατηγικών επιλογών του επόμενου διαστήματος στα γούστα του Ισραήλ. Την τοποθέτηση του συντάκτη επί του ζητήματος θα την καταλάβετε δίχως κόπο...

Σημίτης: ΔΕΝ με καλύψατε!

Ενοχλημένος  με ΕΡΤ και Γιώργο

Σε μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις Παπανδρέου-Σημίτη, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την πληροφορία περί απόπειρας προπηλακισμού του που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. 
Ο Σημίτης θεωρεί πως ο Παπανδρέου δεν του παρείχε πολιτική κάλυψη, και πως άφησε τους ιθύνοντες της ΕΡΤ να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη του. 
Μετά από την εξέλιξη αυτή, είναι βέβαιο, πως πόλεμος του πρώην και του νυν πρωθυπουργού παύει να είναι μόνο… ψυχρός.

Προπηλάκισαν το Σημίτη! Πριν λίγα λεπτά...

Ομάδα αφισοκολλητών στο κέντρο της Αθήνας ήρθε τετ-α-τετ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άρχισε τις αποδοκιμασίες. 
Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγο έξω από το γραφείο του Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας.
Οι περίπου 50 αφισοκολλητές άρχισαν να τον γιουχάρουν και στη συνέχεια έδειξαν απειλητικές διαθέσεις καθώς άρχισαν να τον φτύνουν ενώ κινήθηκαν εναντίον του. 
Η προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, για να τον γλιτώσει, τον επιβίβασε σε αυτοκίνητο και έφυγαν.

Η μάχη για την ΑΟΖ του Καστελόριζο, και οι συνέπειες


Αν η Ελλάδα υποκύψει στις τουρκικές απαιτήσεις (πολλά έχουν δει τα μάτια μας, άλλωστε το πράττει εδώ και δεκαετίες) για την ΑΟΖ του Καστελόριζου τότε δεν θα έχουμε θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο..
Παρακολουθήσαμε μια ανούσια συζήτηση στη Βουλή για τα εξωτερικά θέματα, που έγινε μάλλον για να ειπωθεί ότι έγινε. 
Και τούτο, διότι...

Πρόταση Νόμου από ΝΔ για "κατάργηση του Παν/μιακού Ασύλου"

Ο Μιχελάκης σώζει... τη ΝΔ για το θέμα της Νομικής


Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στα παράπονα πολλών βουλευτών της ΝΔ, για την στάση του κόμματος στο θέμα της κατάληψης της Νομικής.  
Πρίν απο λίγο το γραφείο τύπου του κόμματος έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί την κατάθεση απο την ΝΔ πρότασης νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να...

Μαρτυρίες για τον "Εξισλαμισμό των Πομάκων"


Μαρτυρίες για την ιστορία του Εχίνου και τον εξισλαμισμό των Πομάκων

Ο εξισλαμισμός των Πομάκων

Η στάση των Οθωμανών απέναντι στους χριστιανικούς πληθυσμούς δεν ήταν πάντοτε ενιαία. Κάποτε ανεκτική, λόγω της συνύπαρξης πολλών εθνοτήτων υπό την οθωμανική εξουσία, και άλλοτε γεμάτη εκρήξεις, με βίαιους προσηλυτισμούς στην ισλαμική θρησκεία, κατεδάφιση εκκλησιών, υποχρεωτική στρατολόγηση ανήλικων παιδιών (γενίτσαροι) και δυσβάσταχτη φορολογία.
Η είσοδος των Οθωμανών στα Βαλκάνια γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην ...

Η μετεξέλιξη της ΝΔ σ’ ένα σύγχρονο διαδραστικό κόμμα

Η μετεξέλιξη της ΝΔ σ’ ένα σύγχρονο διαδραστικό κόμμα

Αλλαγές στις δομές αλλά και στη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας 
προανήγγειλε η χθεσινή εκδήλωση  για την παρουσίαση του  βιβλίου «Ενεργοί Πολίτες – Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα Μία συγκριτική προσέγγιση», του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Το βιβλίο είναι ουσιαστικά  μια συγκριτική μελέτη η οποία αναζητά τρόπους ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στο γίγνεσθαι των πολιτικών κομμάτων.
Ο αναπληρωτής γραμματέας Νέων Τεχνολογιών κ. Δημήτρης Πτωχός με  την ομιλία του στη παρουσίαση του βιβλίου, σηματοδότησε τη...

Κ. Μπακογιάννης: Eγρήγορση όλων των φορέων για τα τρία βασικά ζητήματα του Νοσοκομείου Καρπενησίου

Μπήκε δυναμικά και απειλει με κινητοποιήσεις εάν δε λυθούν άμεσα τα προβλήματα

Ο λαός μας λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό φαίνεται να το τηρεί κατά γράμμα ο νέος δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.
Με συνεχής παρεμβάσεις και περνώντας σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου μόλις μόνο λίγες ημέρες μετά την παραλαβή του προκαλεί θετικά σχόλια απο κατοίκους και επισκέπτες του Καρπενησίου αλλά και απο τους πλέον δύσπιστους.
Φτάνει να έχει και συνέχεια ...

Όργιο παραλογισμού, η ομιλία Παπανδρέου στην ΚΟ


Εμπαιγμός άνευ όρων και ορίων από τον Παπανδρέου σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.  
Διαβάστε και φρίξτε: 
«Πολλοί μάς κατηγόρησαν ότι πολλά από αυτά που κάναμε δεν ήταν σοσιαλιστικά.
Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάναμε ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας. 
Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα μείνουν όλα ίδια, είπαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα, με στόχο μια κοινωνία δίκαιη».
«Λεφτά υπάρχουν», «αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό», «δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι», «δεν υπάρχει περίπτωση να ...

Η "Χρεοκοπία της Ελλάδος" σε δημοσκόπηση του Bloomberg...

Ένα κράτος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη ενώ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει (;)



Τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός της επόμενης πενταετίας ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών της, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία το...

Ξύλο... μετά μουσικής

Αύριο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναχωρεί για το καθιερωμένο ετήσιο φόρουμ του Νταβός
Εκεί οι πολιτικοί ηγέτες του κόσμου, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες, οι εκπρόσωποι του διεθνούς τραπεζικούμουσικής – για την ακρίβεια για το πώς η μουσική μπορεί να ενώσει τον κόσμο! Ύστερα θα έρθει το... ξύλο μετά μουσικής. συστήματος θα αρχίσουν τη συνάντησή τους με μια συζήτηση περί
Εκτός της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Κάμερον και του Μεντβέντεφ, ο Γ.Α. Παπανδρέου θα συναντήσει το νούμερο δύο της Goldman Sachs, αλλά και τον... οικονομολόγο - κερδοσκόπο (!) Νουριέλ Ρουμπινί, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ, τον πρόεδρο της Bundesbank Άξελ Βέμπερ και άλλους ...

Τι πολιτικούς χρειάζεται η Ελλάδα…

Γιατί ένας επιχειρηματίας αποφασίζει να κάνει μια χορηγία στο κράτος, και μάλιστα με το αστρονομικό ποσόν των 25 εκατομμυρίων ευρώ; 
Ασφαλώς θα μπορούσε κανείς να ανακαλύψει πολλούς λόγους για τους οποίους ο «mister Tods» έβαλε τόσο χοντρά το χέρι στην τσέπη, ώστε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση ενός μνημείου του παγκόσμιου πολιτισμού όπως το Κολοσσαίο.
Ωστόσο, για να είμαστε πραγματιστές, η πρωτοβουλία του ...

Πόσα κόμματα χρειαζόμαστε;

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά.  
Η Δημοκρατία, γράφεται με το «Δ» κεφαλαίο. Και εξίσου κεφαλαιώδεις είναι οι προτεραιότητες τις οποίες ορίζει το πολίτευμα που γεννήθηκε στην Αρχαία Αθήνα, και μετά από τόσους αιώνες δεν βρήκε επαρκή διάδοχο ή ακόμη και αντικαταστάτη.
Στις Δημοκρατίες λοιπόν, η συμμετοχή στην πολιτική αποτελεί υποχρέωση και όχι… χόμπι
Άλλο βέβαια αν στην εποχή μας, η αποχή φλερτάρει με το να εξελιχτεί σε κυρίαρχη μόδα, παραβλέποντας μια απτή πραγματικότητα: Όσοι κι αν δεν πάνε να ψηφίσουν, πάλι θα έχουμε κυβέρνηση. Και όσο μικρότερης λαϊκής νομιμοποίησης τυγχάνει, τόσο πιο...

Αρκούδα κολυμπούσε επί εννέα ημέρες!

Επί εννέα ημέρες και ασταμάτητα κολυμπούσε μία πολική αρκούδα, διανύοντας απόσταση 687 χιλιομέτρων! 
Οι επιστήμονες που διεξάγουν έρευνα για τις αρκούδες στη Θάλασσα Μποφόρ, βόρεια της Αλάσκα, εκτιμούν ότι αυτή η πρωτοφανής αντοχή ενδεχομένως οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. 
  Όπως είναι γνωστό, οι πολικές αρκούδες κολυμπούν μεταξύ της...

Δεν θέλουμε ευεργέτες, αλλά χρηματοδότες…

Οι δικοί μας επιχειρηματίες θα έπρεπε να κοκκινίζουν  
Ο επιχειρηματίας από τη Φλωρεντία Diego Della Valle, δημιουργός της γνωστής βιομηχανίας υποδημάτων Tods, Hogan κ.α, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση του Κολοσσαίου στη Ρώμη.  
Στο άκουσμα και μόνο της είδησης, κάποιοι δικοί μας επιχειρηματίες θα έπρεπε να ...

Όταν ο φόβος ασκεί διπλωματία


Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 έχει καταγραφεί στην ιστορία του ανθρώπου ως το Σημείο Μηδέν. Η στιγμή που… ξεκίνησαν όλα, τουλάχιστον στο πως διαμορφώθηκαν οι ισορροπίες σε επίπεδο παγκόσμιας σκακιέρας μέχρι και τις μέρες μας. Ο φόβος απέκτησε αίφνης τις διαστάσεις που… γονιδιακά είναι προορισμένος να αναπτύξει. Και αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Η τραγωδία στο αεροδρόμιο της Μόσχας, έχει ευρύτερες διαστάσεις από εκείνες που με μια πρώτη ανάγνωση, μπορεί να «διαβάσει» κανείς. Η Ρωσία του Πούτιν και του Μεντβέντεβ, δεν είναι η Ρωσία του Γιέλτσιν. Στέκεται στα πόδια της, έχει πρωτογενή κοιτάσματα πλούτου που την καθιστούν οικονομικά ανεξάρτητη, ενώ το ...

Aποκλειστικό: Καμιά 20αριά χιπιά, παλιοί συμφοιτητές του Παπανδρέου, είναι έτοιμοι να καταλάβουν την πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί!

Χαμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα από καμιά εικοσαριά χίπηδες ετοιμάζονται να καταλάβουν το σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί.
Πολλοί απ αυτούς είναι συνομήλικοι του πρωθυπουργού και συμφοιτητές του από τα νεανικά χρόνια.
Προέρχονται από πολλές χώρες της ...

Μαρκογιαννάκης: Θα πω ποιοι τα πήραν από την Siemens


Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μίλησε στις 25/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Γιάννη Κουρτάκη και Χρήστο Ράπτη.
Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και για την πρότασή του για σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων:
«Θα αποδείξω στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, ότι η επιτροπή αυτή δεν ήταν επιτροπή εξεταστική για την αποκάλυψη της αλήθειας, ήταν εξεταστική επιτροπή για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων των δύο μεγάλων κομμάτων. Και προκειμένου να συγκαλυφθεί αυτό, έπρεπε να έχουμε προπέτασμα καπνού, να...

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πρόβα τζενεράλε ενός κουρέματος

Πάρα πολλοί έχουν μια απορία. Αν υποθέσουμε ότι γίνει κάποιο κούρεμα, πως θα διαδραματιζόταν αυτό και πως θα επηρεάσει την Ελλάδα, το τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια πρόβα τζενεράλε ενός κουρέματος. 
Εννοείται είναι ένα υποθετικό σενάριο, αλλά είναι ένα σενάριο που νομίζω ότι μπορεί να γίνει όπως το περιγράφω.  
Πάνω από όλα, είναι ένα σενάριο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Καταρχάς για να γίνει ένα κούρεμα που να είχε νόημα, αυτό θα πρέπει να είναι περίπου το 50% του συνολικού Ελληνικού χρέους. Επίσης για χάρη της κουβέντας, θα υποθέσουμε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν συμφωνήσει παρασκηνιακά σε κάτι τέτοιο (κυρίως λόγω της πίεσης των Γερμανών και Γάλλων βιομηχάνων). 
Επίσης να υποθέσουμε ότι διαμεσολαβεί το Σαββατοκύριακο.
Έχουμε και λέμε:

Διαφωνία Βενιζέλου με το πόρισμα για τη Siemens

Αποστάσεις από την τακτική του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση της Siemens πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας στον Flash, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «όταν μιλάμε για ευθύνη ενός πολιτικού προσώπου, πρέπει να ξεκινάμε από το απλό ερώτημα αν υπήρξε χρηματισμός, αν υπήρξε δωροδοκία, αν υπάρχει μαύρο χρήμα.
Εάν δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο, είναι ...

Η χώρα που τα χωράει...όλα!

Τα πάντα χώρεσε αυτή η χώρα...
Πολέμους. Εθνικοαπελευθερωτικούς και εμφύλιους.
Δικτατορίες. Στρατιωτικές και πολιτικές.
Κόμματα εκατοντάδες. Πολιτικές παρεμφερείς.
Ακόμα και παρεμβάσεις ξένων.
Πολιτικές και πολιτικούς εξαρτημένους. Πιόνια και φερέφωνα.
Κι από...σκάνδαλα!!, άλλο τίποτα!!
Συμφέροντα;; Μεγάλα!!  Εφοπλιστάδων και εργολάβων. Καναλαρχών.
Και ηγέτες!!  Πολλούς ηγέτες!! Ολοι τους πατριώτες!!    
  - Η χώρα του Πνεύματος και της Δημοκρατίας. Των αγώνων και των ...

ΕΣΠΑ: Ερχονται τα 13 Σύμφωνα Περιφερειακής Ανάπτυξης

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους περιφερειάρχες μεταξύ άλλων σχέδια για ιδιωτικές επενδύσεις, περιφερειακής συνοχής, προτάσεις για δίκτυα επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό, θεσμικά μέτρα βελτίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, ...

Πέτυχε τη συσκότιση στα ''Εθνικά Θέματα''..!

2.jpeg
Η συζήτηση για τα εθνικά θέματα πέρασε στην ιστορία ως μία κοινοβουλευτική διαδικασία συσκότισης από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός αν και πιέστηκε έντονα από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για τα πάντα. 
Με αοριστίες και υπεκφυγές, επιχείρησε να κρατήσει στο σκοτάδι την κρυφή του ατζέντα για τα ελληνοτουρκικά, το σκοπιανό, ακόμη και το κυπριακό.
Η συνέχεια έχει προεξοφληθεί. 
Ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει τις μυστικές του επαφές με τον κ. Ερντογάν, αλλά και τον κ. Γκρουέφσκι και κάποια στιγμή θα βρεθούμε προ τετελεσμένων...

Ξεκίνησε το "κούρεμα" κατά 25% του Ελληνικού Χρέους!

Αρχικά με εθελοντική διαγραφή!
 
Το πρώτο επίσημο «κούρεμα» (haircut) ελληνικών ομολόγων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αυστριακός ασφαλιστικός όμιλoς Vienna Insurance Group (VIG), από τους μεγαλύτερους στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο οικονομικός διευθυντής (CFO) της εταιρείας Μάρτιν Σίμαντλ, μιλώντας προς δημοσιογράφους στη Βιέννη δήλωσε ότι η εταιρεία έχει διαγράψει το 25% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της...

Β. Παπαγεωργόπουλος: Η "μαύρη προπαγάνδα" κράτησε μόνον 23 μέρες!

Τις τελευταίες εβδομάδες δέχθηκα πολλές επιθέσεις διότι δήθεν ο στόλος των οχημάτων καθαριότητας του Δ.Θ. ήταν γερασμένος, διότι δήθεν η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου  δεν είχε αγοράσει ούτε ένα απορριμματοφόρο τα τελευταία 12 χρόνια, ότι δήθεν οι εγκαταστάσεις του Δήμου δεν ήταν όπως έπρεπε, ότι δήθεν ο Δ.Θ. δεν είχε χρήματα να αγοράσει ανταλλακτικά και άλλα τέτοια φαιδρά!..
Η μαύρη προπαγάνδα όμως κράτησε μόνο 23 ημέρες.
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέρρευσαν όλα αυτά τα ψέματα  ως χάρτινος πύργος.
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκαν τα επίσημα στοιχεία και κανένας βεβαίως δεν διανοήθηκε να τα αμφισβητήσει.
Τι λένε λοιπόν τα επίσημα στοιχεία:

Ο Βενιζέλος κερδίζει τον… Παπανδρέου

Πολλά έχουν ήδη γραφτεί για την Εξεταστική για την Οικονομία, ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αν και είναι πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου.
Και αυτό επειδή τον κερδίζει στα σημεία ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ως γνωστόν έχει προτείνει τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τα παραποιηθέντα στοιχεία της Οικονομίας, πρόταση που σημειωτέον «αρέσει» σε πολλούς υπουργούς μετά το φιάσκο με τις Εξεταστικές για το Βατοπαίδι και την SIEMENS..