Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Γιάννη, δεν γίνεται προκοπή αν ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού, ας είναι και κοπρίτης

Κοντεύει τέσσερις. Μόλις έφυγε ο Γιάννης. Φίλος. Δικός. Από παλιά. 
Τον αγαπάω το Γιάννη. Και του χρωστάω. Ήταν εκεί. Στον πόνο και την ανάγκη. 
Και μ αρέσει να μην ξεχνώ το καλό. Προσπαθώ. Έχει σημασία ακόμα και στα μαύρα σκοτάδια να θυμάσαι το καλό.
Τηλεφωνηθήκαμε τις προάλλες επ'ευκαιρία της γιορτής και σήμερα κατά τις 10 μου ήρθε βίζιτα. 
Είχα καιρό να τον δω και πραγματικά χάρηκα πολύ. Η σύζυγος μου Κατερίνα επίσης, μια και είναι και δικός της παιδικός φίλος.
-Πως πάει η..δουλειά Γιάννη; (βιοτεχνία μεταποίησης - εγκατάστασης πλαισίων)
-Χάλια. Η ζήτηση έπεσε κατακόρυφα, τα δάνεια τρέχουν κάθε μήνα, απολύσαμε κόσμο. Θ αλλάξω αντικείμενο ίσως. Δε ξέρω.
-Τι πάθαμε με τον Jeffrey ρε Γιάννη ουφφφ.
-Αα όχι. Εγώ τον γουστάρω το Γιωργάκη...!!...

Διοξίνες: Οι Γερμανοί “απατεώνες της Ευρώπης”

Κρατήστε τη φράση «απατεώνες της Ευρώπης», αλλά βγάλτε την Αφροδίτη της Μήλου, με το χυδαίο προτεταμένο δάχτυλό της, και στη θέση της τοποθετήστε το γερμανικό αετό! 
Τότε θα έχετε τη σημερινή, και σαφώς δικαιότερη, ελληνική απάντηση στο προ ενός έτους εξώφυλλο του περιοδικού Focus που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας...

Ο Γιώργος «καίει» τον Άκη

Την… τιμητική του έχει αυτή την Κυριακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.  
«Κάψτε τον Άκη» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που αναφέρεται στη φράση του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ενημερώθηκε από τον ΣΔΟΕ- με non paper, για τα αποτελέσματα των ερευνών στα οικονομικά του πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ερευνάται για τις αγορές ακινήτων, αλλά και την ανακαίνιση του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που- σύμφωνα με την εφημερίδα- έφτασε τις 700.000 ευρώ!
Ιδιαίτερα ερευνάται η offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια το σπίτι του Άκη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι να το πουλήσει σε άλλη offshore, τη Nobilis, η οποία τελικά το πούλησε στη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη...

Θυμάστε την χρυσή εποχή Σηµίτη; (ούτε και εμείς)

Υπάρχει η εντύπωση σε ορισμένους ότι η εποχή Σημίτη ήταν μια περίοδος προόδου και εκσυχρονισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. 
Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα αν οι πολιτικές εκείνης της περιόδου είχαν συνεχιστεί και επί Κώστα Καραμανλή. 
Η παραπάνω άποψη είναι ένας ακόμα νεοελληνικός μύθος.

Συγκρίνετε δύο διαπιστώσεις/περιγραφές:

Δεν κάνει για “Ιφιγένεια” … ο Άκης!



Στα χρόνια που ακολούθησαν την ηχηρή πτώση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, το 2004, ο Άκης Τσοχατζόπουλος «κακοποιήθηκε» πολιτικά, από εχθρούς και φίλους. 
Οι τελευταίοι μάλιστα, επέδειξαν περίσσευμα σπουδής να αποκόψουν τον άλλοτε πανίσχυρο «Νο2» του Κινήματος, από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, να επιχειρήσουν ένα αυθαίρετο και αναξιοπρεπές delete, επειδή εκτιμούσαν ότι διευκόλυνε τον σχεδιασμό του εξαγνισμού για την πολιτική παράταξη η οποία συνέδεσε τη διαδρομή της σχεδόν με όλες τις στρεβλώσεις της σύγχρονης Ελλάδας.
Το «σενάριο», περπάτησε, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ...

Ντι -ντι-τι, σατυρικό τραγούδι, προσαρμογή ΔΝΤ, ομοιότητες..

DDT  είναι ένα από τα πιο γνωστά συνθετικά φυτοφάρμακα .
Πρώτη σύνθεση το 1874, το DDT  ιδανικό για εντομοκτόνες ιδιότητες που δεν είχαν ανακαλυφθεί μέχρι το 1939,  χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά το δεύτερο ήμισυ του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για τον έλεγχο της ελονοσίας και του τύφου μεταξύ των αμάχων και στρατιωτών.

Μετά τον πόλεμο, το DDT χρησιμοποιήθηκε ως γεωργικό εντομοκτόνο , και  η αμερικάνικη βοήθεια απέστειλε και στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες για  διανομή στους αγρότες.
Το τραγούδι που ακολουθεί είναι σατυρικό και το ερμηνεύουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές
Στίχοι και μουσική : Βασίλης Γαντζίας
Τὸ τραγουδάκι αυτό τὸ λέει και η Λευκαδίτικη κομπανία Αγιομαυρίτικη Παρέα καὶ περιλαμβάνεται ...

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

dake.jpg
Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μίλησε το Σάββατο σε εκδήλωση της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα.
Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά των οριζόντιων περικοπών στους μισθούς και επανέλαβε ότι μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη.
«Η κυβέρνηση σκοτώνει την ανάπτυξη με την ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά, τορπιλίζει την ανταγωνιστικότητα με τους φόρους που επιβάλλει, αλλά πάνω απ' όλα διαλύει την κοινωνική συνοχή.
» Το ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνει ότι τα ...

Ο Μ. Αλέξανδρος και οι «Μαγεμένες»...

Ο Μ. Αλέξανδρος και οι «Μαγεμένες»...«Οι Γάλλοι ξέρουν το Μέγα Αλέξανδρο ως Ελληνα. Δεν τον ξέρουν ως Μακεδόνα, όπως θα έχουν την ευκαιρία να τον μάθουν και μαζί και την Ιστορία της Μακεδονίας», ανέφερε η διευθύντρια του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Λούβρου, Σοφί Ντεκά, επ' αφορμής της επίσκεψής της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προετοιμάσουν την... επέλαση του Μακεδόνα στρατηγού στο Παρίσι.
Πρόκειται για την έκθεση «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αρχαία Μακεδονία», που θα πραγματοποιηθεί από 3 Οκτωβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2012, στο Λούβρο. Στην έκθεση θα ...

Η μπουλντόζα του Καραμανλή

Αψήφησε τις αντιδράσεις, και δικαιώθηκε
Οι ηγέτες ανοίγουν δρόμους, δεν ρυθμίζουν την κυκλοφορία με παρεμβάσεις. 
 Κλασικό παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που με την ιδιότητα του υπουργού Δημοσίων Έργων πήρε την απόφαση να γκρεμίσει τη «Μαρμαράδικα» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ανοίγοντας εκείνη την εποχή έναν δρόμο με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. 
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες ενώ τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου της εποχής-ίδια με τα σημερινά- του επετέθησαν με σφοδρότητα. 
Ο Καραμανλής τους αψήφησε γιατί πίστευε ότι γκρεμίζοντας όλα εκείνα τα παράνομα χτίσματα έχτιζε το μέλλον. 
Και δικαιώθηκε.
Αν τους είχε ακούσει και είχε κάνει πίσω συνεκτιμώντας το πολιτικό κόστος, θα ήταν ένας ακόμη υπουργός Δημοσίων Έργων. 
Δεν θα ήταν όμως ηγέτης. 
Τέτοιους πολιτικούς χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα. 
Αποφασισμένους να γκρεμίσουν και να ξαναχτίσουν…

Ετοιμάζουν δείπνο με Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη

Φημολογείται εντόνως ότι με αφορμή την παρουσία του Κ. Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη, οι εκεί φίλοι του, ετοιμάζουν γεύμα προς τιμήν του σε γνωστή ταβέρνα της Καλαμαριάς...

Τα 7 απλά «μυστικά» της μακροζωίας...

Τα 7 απλά «μυστικά» της μακροζωίας...Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δημοσίευσε έναν πίνακα με 7 οδηγίες για μακροζωία
Αυτές βασίστηκαν στα αποτελέσματα έρευνας, που έδειξε ότι όσοι 50χρονοι ακολουθούν αυτές τις οδηγίες, μπορούν να ζήσουν άλλα 40 τουλάχιστον χρόνια με καλή ποιότητα ζωής, χωρίς καρδιακά προβλήματα ή εγκεφαλικά επεισόδια. 
Οι συμβουλές είναι:

Που θα σταματήσει ο λαϊκισμός;

Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τόσες πολλές βλακείες ταυτόχρονα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που αρκετές φορές έχει πληρώσει ακριβά τον λαϊκισμό και την γελοιότητα. 
Να ξεκινήσω από τον λαϊκισμό. 
Πρέπει να είναι κανείς πολύ βλάκας ή να θεωρεί αυτούς στους οποίους απευθύνεται ηλίθιους ώστε να πιστεύει ότι αν κάποιος πολιτικός πάει φυλακή θα αποκατασταθεί η τιμή του πολιτικού κόσμου και ταυτόχρονα θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.
Θυμίζω ότι όσοι πήγαν φυλακή σήμερα κατέχουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, φιλοξενούνται μάλιστα οι απόψεις τους σε εφημερίδες και σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. ...

Το Τελ Αβίβ θέλει εταίρο για το αέριο

Εταίρο στην ανατολική Μεσόγειο ψάχνει το Ισραήλ μετά την επιδείνωση των σχέσεών του με την Τουρκία και η Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τους Ισραηλινούς αξιωματούχους τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.
Η χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ισραήλ και υπουργού Εξωτερικών Α. Λίμπερμαν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιδίωξη ανεύρεσης στρατηγικού εταίρου στην περιοχή, καθώς ο Ισραηλινός αξιωματούχος φέρεται να ...

Οι πολίτες δεν υπακούουν…!



Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η χθεσινή καθολική  
απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας – λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ.  
Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο:  
στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη. 
Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα ...

Ο Γιώργος… μας έπεσε βαρύς

Για αρχή, ας κάνουμε την εξής χρήσιμη διάκριση: 
Ο Γκόρντον Μπράουν, πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ένας εξαιρετικά κατηρτισμένος οικονομολόγος. 
Με βαθιά γνώση του πιο κρίσιμου μεγέθους για την ευδαιμονία μιας κοινωνίας, κάτι άλλωστε που ανάγκασε τον Τόνι Μπλερ να τον αφήσει στο Γενικό Λογιστήριο των κυβερνήσεών του, επί σειρά ετών.  
Πολιτικός ηγέτης όμως, μάλλον δύσκολο μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι είναι...

Είσοδος πολυεθνικών και στα φροντιστήρια.

Ως τώρα ξέραμε ότι ο «θεσμός» του φροντιστηρίου ευδοκιμούσε αποκλειστικά στα ελληνικά... χώματα. Σήμερα αποδεικνύεται ότι με τη λέξη «φροντιστήριο» απλώς δεν εννοούσαμε το ίδιο πράγμα. 
«Μα υπάρχουν φροντιστήρια και στη χώρα σας;» ρωτούσε το 2005 εκπαιδευτικός συντάκτης μεγάλης ιαπωνικής εφημερίδας ο οποίος είχε προσκληθεί από έλληνες φροντιστές να δώσει μια διάλεξη.
Δεν ήταν ο μόνος. Με παρόμοιο τρόπο αντέδρασαν γερμανοί φροντιστές των Νachhilfe και οι Γάλλοι της Soutien Scolaire σε ευρωπαϊκή συνάντηση φροντιστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ των οποίων- ναι- βρίσκονταν και Ελληνες.
Τι συμβαίνει;...

Χορηγία 2.250.000 εκατομμυριών στις Μονές του Αγίου Όρους

Χορηγία 2.250.000 εκατομμυριών στις Μονές του Αγίου ΌρουςΟικονομική χορηγία 2.250.000  
πρόκειται να δοθεί μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στις Ιερές Μονές Αγίου Όρους. 
Η απόφαση προβλέπει και την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής στη ΔΟΥ Πολύγυρου στο όνομα των Ιερών Μονών.
Το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας καθορίστηκε κατά το οικονομικό έτος 2010 και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2011.
Αναλυτικά τα ποσά οικονομικής χορηγίας για το έτος 2010
Έχοντας υπόψη:

Ξεκάθαρες κουβέντες από τον Μάκη Βορίδη

Την μπάγκα στον αέρα τίναξε για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την λαθρομετανάστευση. 
Η συζήτηση ήταν εστιασμένη στο «φράγμα του Παπουτσή»
Πριν από λίγη ώρα οι μετέχοντες βουλευτές είχαν ενημερωθεί για την έκρηξη στο γραφείο του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κολοκοτρώνη. 
Η καταδίκη ήταν καθολική από τους εκπροσώπους των κομμάτων.  
Αυτό ήταν που εξόργισε τον Βορίδη...

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!

Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! 
 
Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου!  
Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου.  
Οι χάρτες δόθηκαν και στην...

Ο Στέφανος Μάνος υπαινίσσεται κυβερνητική "απάτη" για το Δίστομο


Η απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει η Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για το Δίστομο... 
είναι μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, σημειώνοντας πως η γερμανική πλευρά έχει ενημερωθεί σχετικά.
Όπως έγινε γνωστό, ο Ελληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε ...

Δραματικό video από τις πλημμύρες στη Βραζιλία ...

Δείτε το video:

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Αποκλείεται να μην συμφωνήσετε με αυτό....

Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε:

- "Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια."

Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:

- "50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια."
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε:

Αίγιο: Έκανε μήνυση στον άντρα της, επειδή δεν την ικανοποιούσε στο σεξ!

O αστυνομικός της βάρδιας έμεινε με ανοιχτό το στόμα 
- Η γυναίκα πήγε στο τμήμα με τον πατέρα της 
- Διαβάστε τους διαλόγους...
Έμεινε με ανοιχτό το στόμα ο αστυνομικός της βάρδιας, στην αστυνομική υποδιεύθυνση του Αιγίου, όταν άκουσε τον λόγο που ήθελαν να υποβάλλουν μήνυση μια γυναίκα και ο πατέρας της, εναντίον του συζύγου της.  
Ποιος ήταν αυτός ο λόγος; 
Ότι ο σύζυγος αντιμετώπιζε πρόβλημα... στύσης!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος", ο άνδρας της αστυνομίας κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του! 
Στην αρχή νόμιζε ότι δεν άκουσε καλά και ξαναρώτησε:

Γερμανικές αποζημιώσεις και ελληνικό δημόσιο χρέος

Οι πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσειςπου προέρχονται από το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Βασίλη Καρκούλια κ.ά. ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους, όπως σημειώνει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς.
Σύμφωνα με το βιβλίο Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής (Αθήνα 2006), που έχει εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τα θύματα και οι απώλειες της χώρας μας από τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ως εξής:

Στο στόχαστρο ο Παπακωνσταντίνου..!


Δεν πρόλαβε καλά-καλά να... σκάσει η είδηση για την νέα υποβάθμιση της χώρας μας και τα πρώτα πικρόχολα "πράσινα" σχόλια για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. 
Άλλωστε, ο "τσάρος" παραμένει ακόμη και σήμερα... κόκκινο πανί για αρκετούς συντρόφους του, κάποιοι από τους οποίους άφησαν υποσχέσεις να του κάνουν την ζωή δύσκολη κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το νέο έτος. 

Αντεπίθεση Πάγκαλου από Τηλεοπτική εκπομπή!

Άσχημα τα πράγματα για το Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πρόκειται να εμφανιστεί την προσεχή Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι προετοιμασμένοι για όλα. 
Από το να ακούσουν πάλι τα περί κοπριτών στο δημόσιο, μέχρι και να εκστομίσει καμία νέα κουβέντα που θα προκαλέσει σάλο.
Ας πρόσεχαν που τον κάλυψαν...

Υποβάθμιση της Ελλάδας από Fitch σε "BB+", αρνητικό το outlook

Η αναθεώρηση αφορά μόνο μια βαθμίδα από "ΒΒΒ-" σε "ΒΒ+" και αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, αφενός στην ύφεση της οικονομίας το 2011 και αφετέρου στις επιπτώσεις από τις θεσμικές αλλαγές που πρόκειται να ακολουθήσουν στην ευρωζώνη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών η κατά μια βαθμίδα αλλαγή της αξιολόγησης είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων και ενημέρωσης που έγινε στον οίκο αξιολόγησης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. 
Ο οίκος...

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κώστα Σημίτη...

Στη Βουλή εστάλη από τη Δικαιοσύνη η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά Αυστριακού οικονομολόγου που εμπλέκει τον Κώστα Σημίτη με την Goldman Sachs και τα swap που υπογράφηκαν, ώστε να πληροί η Ελλάδα τα κριτήρια του δημοσίου χρέους για την ένταξη στο ευρώ.
Ο οικονομολόγος Φαγιάντ Μουλά Καλί κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της Goldman Sachs για τα ελληνικά swaps την περίοδο 2000 - 2001, κατηγορώντας την εταιρεία για υποκίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, για εξαπάτηση της Ε.Ε. και των πολιτών της και έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης.

Εγγυήσεις αντί για Μνημόνιο

Δημιουργείται ένα κλίμα υπέρμετρης αισιοδοξίας στη χώρα μας, 
στη βάση των προσδοκιών από τις διαβουλεύσεις σε επίπεδο Βρυξελλών- Βερολίνου για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού διάσωσης των μελών που βρίσκονται σε κρίση χρέους και απόκλισης από τα κριτήρια του Μάαστριχτ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίληψη που συνδέει, με αυτόματο τρόπο, την επίλυση συστημικού κινδύνου δανεισμού της ευρωζώνης, με την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, δεν είναι αυτονόητη. 
Ενδεχομένως μάλιστα να είναι και αντιστρόφως ανάλογη. 
Γιατί όσο δημιουργεί προβλήματα δομικής ανισότητας και αποσάρθρωσης της ευρωζώνης το Μάαστριχτ, τόσες πιθανότητες και χρόνο έχει η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα στρέβλωσης της εσωτερικής της διάρθρωσης, όσο και να απειλεί η δική της πραγματικότητα την συνοχή της ευρωζώνης.
Αντίθετα στην ...

Και ο Brown κατηγορεί τον Παπανδρέου για ...καθυστέρηση!

Πανάκριβη η καθυστέρηση λήψης μέτρων

 
Στην Ελλάδα αναφέρεται μεταξύ άλλων το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν
Σημειώνει ότι η η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση εκτόξευσε το κόστος αποφυγής της χρεοκοπίας σε δυσθεώρητα ύψη
Επιχειρήματα στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αναμένεται να δώσει το νέο βιβλίο.
Ο Γκόρντον Μπράουν, κάνει λόγο για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που συνετέλεσαν στην αύξηση του κόστους αποφυγής της χρεοκοπίας από τα 30 δισεκατομμύρια στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι ισχυρισμοί που περιέχει το βιβλίο του με τίτλο "Πέρα από το κραχ", αναμένεται να... 

"Αντιστρέφει το σκηνικό" ο Σαμαράς

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδοθεί σε έναν προσωπικό αγώνα να «γυρίσει» το παιχνίδι της πολιτικής, και αυτό του βγαίνει σε όλα τα σημεία.
Ο Σαμαράς επειδή μιλάει απλά, και τον καταλαβαίνει ο πολίτης έχει βρει το αδύνατο σημείο της κυβέρνησης και γυρνάει την πολιτική ατζέντα βάζοντας ζητήματα που δεν παίρνουν απαντήσεις.
Από την εξωτερική πολιτική, και τις ...

Ο Σημίτης, ο Μαντέλης, ο ΟΤΕ κι' ο γιος του Πέτρου*.


Σκανδαλώδεις αναθέσεις προμηθειών

             Η συνέντευξη του Νίκου  Κυριαζίδη  στις 14 Σεπτεμβρίου 1997 στην «Καθημερινή της Κυριακής» σύμφωνα με την οποία   ο Σημίτης εφάρμοζε «οικονομική πολιτική του παραλόγου»  δεν ήταν  βέβαια τυχαία. 
Και τούτο γιατί στις 12 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να  ματαιώσει δημοπρασία πώλησης εντόκων  γραμματίων ύψους 180 δις. δρχ., επειδή οι τράπεζες  αξίωσαν  επιτόκιο 11,50% έως 10,50%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσέφερε επιτόκιο 9,40%! 
Μάλιστα  ανακοινώνοντας την ματαίωση της...

Παγιδευμένα όνειρα σε… Οργουελικό σκηνικό

Το 2010 είναι ήδη ανάμνηση παλιά… 
Είναι, ωστόσο, κάποιες σκέψεις μου που επίμονα ζητούν την… καταγραφή τους. 
Όχι απαραίτητα για να εκφράσουν την «ματαιόδοξη» πλευρά του δημοσιογράφου, αλλά για να καλύψουν την ανάγκη του να σκιαγραφήσει με αδρές πινελιές έναν περιβάλλοντα χώρο του, όπου ευδοκιμούν παντός είδους «ειρωνείες» και ο ωχαδελφισμός αποδεικνύεται αυτοφυής.
Είναι απίστευτο.
Τόσο κακότεχνο «θέατρο» στη χώρα του ήλιουΈρχεται κάποια στιγμή, που στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση στην Ελλάδα δεν μπορείς να καταλογίσεις τίποτε πια. 
Όταν όλα συνωστίζονται στις παρυφές του παρανοϊκού, αρχίζει η αναρρίχηση στο ακαταλόγιστο.
Όταν όλα περάσουν στη μεθοδευμένη «δημοκρατικά» εξουθένωση, στην «υποδειγματική» υποκρισία και αυθαιρεσία με αρκετά στοιχεία...

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για φόρους!

ΤΕΛΙΚΑ, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την υγεία των υπηκόων της χώρας ή το βλέπει μόνο ως ευκαιρία να εισπράξει φόρους; 
Δεν μπορεί να είναι και τα δύο. 
Γιατί, αν ενδιαφερόταν για την υγεία των υπηκόων της, τότε θα φρόντιζε να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο στο ακέραιο. Με σωστούς ελέγχους σε όλους τους χώρους και πρόστιμα, τα οποία θα λειτουργούσαν παραδειγματικά!
M Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Αφού είδαν ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, είπαν να τον αλλάξουν και να βάλουν και κάνα ευρουλάκι στα...

Νέο ξεκίνημα…

Από αύριο, το «statesmen.gr», η πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα άποψης, γνώμης και σχολιασμού ανανεώνεται εμφανισιακά, και στελεχώνεται με νέους συνεργάτες κρατώντας ωστόσο εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τα οποία ξεκίνησε πριν από ένα εξάμηνο.
Την ανεξαρτησία από τα κόμματα, την ευπρέπεια στην κριτική και στον ...

Όλη η "Πολιτική Ανάλυση & Επικαιρότητα" σ' ένα άρθρο!


ΛΕΤΕ;
Να αποδειχτεί τελικά, όπως πιστεύει κι ο φίλος μου ο Αντρέας, ο έλληνας Γιέλτσιν; 
Είναι πάντως πολύ κοντά! 
Προσθέστε και ότι τον έλληνα Τσουμπάις τον έχει δίπλα του, με δράση μάλιστα πλούσια από το αμαρτωλό 2001 (ξέρετε, swaps, Goldman Sachs κ.λπ.), και θα δείτε πως το «παράσημο» είναι έτοιμο προς απονομή!
Τα πρώτα βήματά του λοιπόν κάνει το 2011. Ποιος δεν θα ‘θελε να ήσαν γιομάτα αισιοδοξία και προσμονή για το καλύτερο;

Κυβέρνηση ανδρεικέλων χωρίς ιστορικό προηγούμενο

Ίσως να μην υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, παγκοσμίως, κυβέρνησης ανδρεικέλων, τέτοιου αναιδούς και προκλητικού δωσιλογισμού, όπως της ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τέσσερα σημειολογικά χαρακτηριστικά που απεικονίζουν όλη αυτήν την αυθάδεια της κακουργίας των κυβερνητικών μας ανδρεικέλων:
Πρώτον: Ένας πρωθυπουργός που περιφέρεται, σαν ομιλούσα μακέτα, περιγράφοντας την Ελλάδα που κυβερνάει σαν «χώρα της διαφθοράς και της λαμογιάς», με πιστόλια στους κροτάφους, «τιτανικούς» και άλλα τρομοκρατικά κλισέ!!!
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να κατηγορεί και να συκοφαντεί τόσο ξετσίπωτα, ένας πρωθυπουργός, τη χώρα που κυβερνάει, στα διεθνή κέντρα των ληστών και δημίων των λαών!!!
Δεύτερον: Ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να ...

Την Δευτέρα “κληρώνει” για την συνολική ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την κρίση

Μια πρώτη γεύση, σχετικά με το περιεχόμενο της συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, που ετοιμάζεται για την Ευρώπη και την έξοδο της από την κρίση, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου τους, όπως παραδέχεται τώρα και ο Έλληνας υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα αναλυθεί για πρώτη φορά το σχέδιο της επόμενης μέρας για το σύνολο της Ευρωζώνης το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα περνάει μέσα από μια ισχυρή ενίσχυση, κατ αρχήν, του αποθεματικού του Ταμείου Διάσωσης των Ευρωπαϊκών Οικονομιών
Πληροφορίες του...

Η Αλ Κάιντα παροτρύνει τους διαδηλωτές σε Τυνησία και Αλγερία

Η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) κάλεσε τους διαδηλωτές να ενισχύσουν τα κινήματα διαμαρτυρίας στην Τυνησία και την Αλγερία, 
ώστε να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις και να εγκαθιδρύσουν τη σαρία, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων...

Ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις

Τα επόμενα βήματα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ συζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ισραήλ κ. Λίμπερμαν.
Η συνάντηση έγινε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε ο κ. Παπανδρέου (με δική του πρωτοβουλία) με τον ομόλογό του Μπενζανίν Νετανιάχου.
Στη συνάντηση, διάρκειας μια ώρας, με τον Πρωθυπουργό και Παπανδρέου, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα, συζητήθηκε η ...

Πολ Κρούγκμαν: "Η ανεύθυνη κυβέρνηση αιτία της κρίσης στην Ελλάδα"


«Μπορεί η Ευρώπη να σωθεί;» 

...διερωτάται ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν με εκτενές άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της  «Νιου Γιορτ Τάιμς», υποστηρίζοντας ότι η πρόταση για έκδοση κοινού Ευρωομολόγου κινείται προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ο κ. Κρούγκμαν αναφέρεται σε «βαθιά οικονομική κρίση» στην Ευρώπη, σημειώνοντας τις προοπτικές που υπάρχουν αυτή την στιγμή.
Αφού κάνει ...

Μετά τις 26 Ιανουαρίου οι όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό

Περιορισμένες είναι πλέον οι πιθανότητες για εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τη συνάντηση της Γενεύης στις 26 Ιανουαρίου. 
Διπλωματικές πηγές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων δεν θα μπορέσουν να ετοιμάσουν ένα «πρακτικό σχέδιο» για να ξεπεραστούν τα σημεία διαφωνίας, όπως είχε ζητήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά και την χτεσινή συνάντηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια με τον κ. Έρογλου στη Λευκωσία διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ...

Θαυμάστε και απολαύστε την "Παγκαλιάδα"!

Δείτε το video:

"Η μικρή κόκκινη κλώσα"

imageΜια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μικρή κόκκινη κλώσα, που σκάλιζε το χώμα στη φάρμα που ζούσε, μέχρι που ανακάλυψε μερικούς σπόρους σιταριού. Φώναξε τότε τους γείτονές της και τους είπε ‘Αν φυτέψουμε αυτούς τους σπόρους, θα μπορέσουμε να έχουμε ψωμί να φάμε. 
Ποιος θα με βοηθήσει στο όργωμα και στο φύτεμα;’ Ρώτησε η μικρή κόκκινη κλώσα...

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Ποιοι και πως "παγιδεύουν" την Ελλάδα!

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό το καθεστώς του Μνημονίου και της Τρόικας, εξαιτίας των δεικτών της, για παράδειγμα το ύψος του δημοσίου χρέους της, του ιδιωτικού της χρέους ή του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων της. 
Αυτοί βρίσκονται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα. 
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται υποχρεωμένη να εξυπηρετήσει την κατοχική δανειακή σύμβαση του Μνημονίου επειδή δεν μπορούσε να δανεισθεί από τις αγορές το φθινόπωρο του 2009, παρά τα προβλήματα κακοδιαχείρισης και ανεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων Καραμανλή.  
Αλλά εξαιτίας των καταστροφικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου περί αναξιοπιστίας των δεικτών της χώρας, του Τ+10 στην αγορά ομολόγων, του short selling στο ελληνικό χρηματιστήριο.  
Η Ελλάδα ...

Γιατί η κυβέρνηση ΠαΣοΚ παγίδεψε την Ελλάδα;

Σόκ προκαλούν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του International Labor Organization για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και για τον υπεράριθμο, όπως μας χρεώνουν, αριθμό δημοσίων υπαλλήλων.  
Στοιχεία που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τοποθετήσεις του ΔΝΤ. 
Κι εμείς ως απλοί πολίτες αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ισχύει;  
Διαβάζοντας τα νούμερα, διαπιστώνουμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκρύψει τα  πραγματικά στοιχεία και έχει "παγιδεύσει" την Ελλάδα με τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων.  
Σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία ανά κατηγορία:

Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση για νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks


Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η κυβέρνηση στις αποκαλύψεις του Wikileaks για το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι δηλωτικός του φόβου που τη διακατέχει για τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα διαρρεύσουν ακόμη πιο εντυπωσιακές ειδήσεις για σημαντικά πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος.
Γι' αυτό και ο κ. Πεταλωτής επιχειρώντας να προλάβει τις εξελίξεις δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να σχολιάσει όσα τηλεγραφήματα δουν το φως της δημοσιότητας

Στ. Μάνος: "Η κυβέρνηση μας κορϊδεύει με τις Γερμανικές αποζημιώσεις"


Ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Στέφανος Μάνος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

"Η Ελλάδα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, παρεμβαίνει στο δικαστήριο της Χάγης στη δικαστική διαμάχη Ιταλίας Γερμανίας για την αποζημίωση των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου. Με «μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.
Για την αποζημίωση όμως των θυμάτων της σφαγής, θα έφθανε να δώσει ο πρωθυπουργός εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να ...

Ψάχνουν φάρμακο για την κρίση

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται στην κατεύθυνση «διευρυμένου πακέτου λύσεων» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, δήλωσε και ο κ. Wolfgang Schaeuble, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο Γερμανός αξιωματούχος ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που προέκυψαν μία ημέρα νωρίτερα, βάσει των οποίων η Ε.Ε. εξετάζει σχέδιο δράσης τριών σημείων, όπου – σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg – περιλαμβάνονται συμφωνία στήριξης προς την...

Οι τρεις κινήσεις που ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα επιχειρήσει ο κ.Παπανδρέου με τρεις κινήσεις μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. 
Και τις τρεις κινήσεις του,ο πρωθυπουργός τις έχει συζητήσει με το επικοινωνιακό του επιτελείο και τους στενούς του συνεργάτες.
Πρώτον, το προσεχές διάστημα θ'αποσαφημιστεί πλήρως η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ.Πάγκαλου. 
Ο πρωθυπουργός μελετά την απομάκρηνσή του, όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες να ζητηθεί η μη επανάληψη παρόμοιων δηλώσεων.
Η δεύτερη και σημαντική κίνηση του κ.Παπανδρέου είναι να σύρει την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ...

Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας: «Για να μην εκλέξουμε ένα ...Γάλλο Παπανδρέου»

Ρεζίλι και στους συντρόφους...



Μπορεί να του δίνουν βραβεία οι τραπεζίτες αλλα ο Παπανδρέου αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή
...ως προς την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα απο το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα.
Υπό τον τίτλο «Στο PS, η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο, για να αποφευχθεί μια κατάσταση τύπου Παπανδρέου », η γαλλική εφημερίδα  L'HUMANITE, σε ρεπορτάζ της Lina Sankari, αναφέρει ότι ...