Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο μεγάλος «λαγός» της κούρσας της ντροπής

Ο Μάρτιν Κέινο, λαγός του Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, αν ζούσαν στην Ελλάδα και ήταν πολιτικοί θα λεγόντουσαν ... Λουκάς Παπαδήμος και Γιώργος Παπανδρέου
Ο Κενυάτης Μάρτιν Κέινο κατάφερε να είναι ο πιο περιζήτητος «λαγός» των μεγάλων αγώνων δρόμων αντοχής , δηλαδή ο αθλητής που δίνει τον κατάλληλο ρυθμό στην κούρσα ώστε το ...
μεγάλο όνομα να πετύχει την επίδοση που στοχεύει.
Τα ατομικά του ρεκόρ (800μ 1.47.19, 1500μ 3.33.00, μίλι 3.52.23, 2χλμ 4.53.81, 3χλμ 7.35.97, 5χλμ 13.21.42) βέβαια δεν ήταν τόσο καλά ώστε να θεωρείται κορυφαίος αθλητής όμως έγινε ο κορυφαίος «λαγός» και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός πως ήταν αυτός που έδινε το ρυθμό σε πολλές κούρσες παγκοσμίων ρεκόρ.
Κατάφερε να με τις επιδόσεις του να κάνει άλλους μεγάλους αθλητές να καταφέρουν ασύλληπτα ρεκόρ όπως αυτό του Haile Gebrselassie στα 5χλμ, του Kenenisa Bekele στα 5χλμ και το πρώτο ρεκόρ του στα 10χλμ αλλά και τα δυο ρεκόρ του Daniel Komen στα 2 μίλια. Η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα του σαν «λαγός» ήταν το παγκόσμιοι ρεκόρ του Daniel Komen στα 2 μίλια όταν έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 8 λεπτών στην απόσταση.
Προφανώς καταλάβατε ήδη την αντιστοίχηση που θέλω να κάνω!

Ο λαγός Μάρτιν Κέϊνο είναι ο ... Λουκάς Παπαδήμος και οι σούπερ σταρ του ... πολιτικού μας στίβου είναι οι Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης!

Ο Παπαδήμος, τρέχει τα πρώτα χιλιόμετρα ενός αγώνα στον οποίο οι αστέρες του πολιτικού μας συστήματος προσπαθούν να καταρρίψουν το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος! Ενός συστήματος που ανέθεσε καθ υπέρβαση όλων των Συνταγματικών μας διατάξεων, την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, σε κάποιον που να μπορεί να τρέξει μερικά χιλιόμετρα και μόνο, έτσι ώστε να μπορέσουν οι «αστέρες» να πάρουν μια ανάσα από την κατακραυγή των … θεατών!

Πέρασαν 38 μέρες από τότε που ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Ε και;

Το ξέρω ότι δεν είδατε κανένα μέτρο ανακούφισης του Ελληνικού λαού!
Αυτό που γνωρίζω καλύτερα όμως, είναι ότι όλο αυτό το διάστημα ο Πρωθυπουργός το ξόδεψε σε ατέρμονες αναζητήσεις εξεύρεσης τρόπων ανακούφισης των Ελληνικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής ανησυχίας!

Γνωρίζω καλά ότι ο Πρωθυπουργός μας δεν ξόδεψε ούτε μια ώρα για να σκεφτεί έστω και ένα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά!

Και πλέον το κάνει απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ !

Το αισθάνονται και περίπου 2.500.000 Ελληνες που απόσυραν στο διάστημα αυτό την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του!

Ο Λουκάς Παπαδήμος, αποδεικνύεται έτσι ότι επρόκειτο για έναν «λαγό» του πολιτικού συστήματος που καμουφλαρίστηκε πίσω από τον χαρτοφύλακα του τεχνοκράτη, με σκοπό να αποφύγει τα ... σκάγια!

Εύχομαι να κάνω λάθος και πραγματικά θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω συγγνώμη σε μια τέτοια περίπτωση από τον Λουκά Παπαδήμο και μάλιστα δημόσια!

Όταν όμως τον μισό του χρόνο τον σπαταλά στο τηλέφωνο με τον Παπανδρέου, είτε για να λάβει οδηγίες είτε για να ενημερώσει για τα πεπραγμένα της κάθε μέρας, τότε τι πρωθυπουργός είναι αυτός;

Καιρός λοιπόν να συνειδητοποιήσει ο Πρωθυπουργός, ότι αργά ή γρήγορα
(κατά τη γνώμη μου πολύ γρήγορα) θα μπει στο ίδιο κάδρο με τους πρωταγωνιστές αυτής της «κούρσας της ντροπής»!

Θα το ήθελε αυτό άραγε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: