Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μέχρι το Μάρτιο θα είναι έτοιμο το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, λέει ο Χέρμαν βαν Ρομπάι

Μέχρι το Μάρτιο θα είναι έτοιμο το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, λέει ο Χέρμαν βαν Ρομπάι
Ολοταχώς για νέα Συνθήκη βαδίζει η ΕΕ χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας  
Μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία μεταξύ των 26 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Στις αρχές Μαρτίου το αργότερο, αυτή η συμφωνία θα υπογραφεί» είπε ο κ. Ρομπάι και προσέθεσε ότι την ίδια περίοδο θα επανεξετασθεί το θέμα της δανειοδοτικής ικανότητας των μηχανισμών στήριξης EFSF και ESM και συγκεκριμένα αν θα αυξηθεί το όριο των 500 δισ. ευρώ...

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, μιλώντας επίσης στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι η απαίτηση της Βρετανίας να εξαιρεθούν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από τη φορολογία θα ήταν ένα πλήγμα για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
«Η Βρετανία, ως αντάλλαγμα για τη συγκατάθεσή της, ζήτησε ιδιαίτερο πρωτόκολλο αναφορικά με τον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το οποίο έτσι όπως παρουσιάστηκε θέτει σε κίνδυνο τον ενιαίο χαρακτήρα της εσωτερικής αγοράς. Για το λόγο αυτό, ήταν αδύνατο να υπάρξει συμβιβασμός», δήλωσε.
Ο κ. Μπαρόζο προσέθεσε ότι η διακυβερνητική συμφωνία που θα συμφωνηθεί από τα 26 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι αρκετή από μόνη της και τα κράτη θα πρέπει παράλληλα να φροντίσουν για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
(Φωτογραφία:  AΠΕ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: