Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οι Βρετανοί σχεδιάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Ευρώπη!

Οι Βρετανοί σχεδιάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Ευρώπη!
Φαίνεται πως οι Βρετανοί θυμήθηκαν τις μέρες που «ο ήλιος δεν έδυε ποτέ στην αυτοκρατορία» τους και αποφάσισαν να χρήσουν εαυτούς προστάτες της Ευρώπης σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ στο οποίο δεν συμμετέχουν!
Μπορεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη να προκαλέσει... στρατιωτικές ανησυχίες που να θυμίζουν μέρες αποικιοκρατίας;  
Μάλλον ναι αν λάβουμε υπόψιν τα λεγόμενα του επικεφαλής στρατηγού των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποιεί πως ο βρετανικός στρατός προετοιμάζεται για για «παν ενδεχόμενο».
Δεν πέρασαν μερικά εικοσιτετράωρα από το δημοσίευμα των New York Times που μιλούσε για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και... στρατιωτικό πραξικόπημα και μια νέα είδηση από τη Γηραιά Αλβιώνα προκαλεί εκ νέου νευρικότητα. Είναι γνωστό ότι η Μεγάλη Βρετανία δε φημίζεται να αφήνει τα πράγματα στην τύχη. Όταν λοιπόν ο επικεφαλής στρατηγός των Βρετανικών δυνάμεων προειδοποιεί πως «η κρίση στην Ευρωζώνη δημιουργεί στρατιωτικό κίνδυνο», τότε αυτή η δήλωση μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.
«Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν ένοπλες εξεγέρσεις, εξετάζοντας σενάρια στρατιωτικών παρεμβάσεων στην πολιτική τόσο στη Βρετανία, όσο και στο πολιτικό προσκήνιο των συμμάχων της, ελέω οικονομικής κρίσης και ενδεχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης» αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Σημειώνεται ότι οι σχεδιασμοί των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη τον περασμένο μήνα απόρρητου εγγράφου προς τις βρετανικές πρεσβείες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκαν να καταρτίσουν σχέδια δράσης για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ευρώ και της πολιτικής αναταραχής που θα ακολουθούσε.
Βέβαια το ζητούμενο είναι ποίος έχει χρήσει τη Βρετανία «προστάτη» των ευρωπαϊκών χωρών τη στιγμή μάλιστα που είναι η μόνη χώρα που αρνήθηκε να συμμετάσχει στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: