Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση της παράταξης «Μαζί για τη Δράμα» για την κοινωνική ενίσχυση συμπολιτών μας από το Δήμο Δράμας


soutos_2Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Μπέσσα,  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τη Δράμα» κ. Κώστας Σούτος ζητά την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την κατάθεση προτάσεων και την άνάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ανακούφιση των κοινωνικά αδυνάτων συμπολιτών μας. Στη επιστολή του ο κ. Σούτος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κύριε Πρόεδρε.
Η οικονομική κρίση πλήττει βάναυσα τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας μας και οδηγεί μεγάλα τμήματα της αγοράς σε παύση της οικονομικής δραστηριότητας με άμεσο αποτέλεσμα την τραγικά μεγάλη διόγκωση της ανεργίας και την υπαρκτή πλέον απειλή της φτώχειας για  ... πλατιά λαϊκά στρώματα.
Ο κοινωνικός ιστός καταστρέφεται και ο κίνδυνος της περιθωριοποίησης, απομόνωσης και αποκλεισμού για πολλούς συνδημότες μας είναι ορατός.
Η κάλυψη των βασικών αναγκών σε διατροφή, ένδυση και  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι πλέον το ζητούμενο.
Στις συνθήκες αυτές κάθε θεσμός λαϊκής εκπροσώπησης και κυριαρχίας οφείλει με συγκεκριμένες πολιτικές να διαμορφώσει πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης σε όλους που το έχουν ανάγκη.
Για την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» η εξειδικευμένη δρομολόγηση  πολιτικών κοινωνικής προστασίας  και αλληλεγγύης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας μας ως δημοτική παράταξη σε συνεργασία με απλούς δημότες, φορείς και οργανώσεις διαμορφώσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δομών κοινωνικής προστασίας για τον Δήμο μας.
Ο Δήμος Δράμας πρέπει και μπορεί να ανταποκριθεί δυναμικά στις ανάγκες των καιρών.
Κύριε Πρόεδρε
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε  να συγκαλέσετε το ταχύτερο δυνατόν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα:
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
Κατά την συνεδρίαση θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη εισήγηση  που επεξεργάσθηκαν στελέχη της παράταξής μας.
Επίσης καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να καταθέσουν προτάσεις, ώστε τελικά από την συζήτηση που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος των συνδημοτών μας που χρειάζονται στήριξη».



Δεν υπάρχουν σχόλια: