Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τα κατάφερε ο Δήμας: Επιβεβαίωσε το ΝΑΤΟ την απόφαση του Βουκουρεστίου

[Αυτά είναι θέματα να ασχοληθεί και να βοηθήσει και όχι οι παπαριές για την πράσινη ανάπτυξη που ασχολείται κατά καιρούς...]

Στο κείμενο του ανακοινωθέντος της υπουργικής Συνόδου, αναφέρεται ότι
η Συμμαχία «επαναβεβαιώνει την πολιτική των ανοιχτών θυρών και την ισχυρή δέσμευση για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των υποψηφίων εταίρων μας, σε συμφωνία μεπροηγούμενες αποφάσεις που ελήφθησαν στις Συνόδους του Βουκουρεστίου, του Στρασβούργου - Κελ και της Λισαβόνας ».
Επισημαίνεται, επίσης, ότι... «οι δημοκρατικές αξίες, η περιφερειακή συνεργασία και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι σημαντικές για τη διαρκή ειρήνη και σταθερότητα. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχουν πραγματοποιήσει οι υποψήφιες χώρες και τις ενθαρρύνουμε να συνεχίζουν να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αποφάσεις και μεταρρυθμίσεις για την προώθηση των ευρωατλαντικών τους φιλοδοξιών».

Ικανοποιημένος από έκβαση της Συνόδου δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας. «Η κοινή θέση του ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί επιβεβαιώνει τις ομόφωνες αποφάσεις της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, το Στρασβούργο και τη Λισαβόνα. Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτή, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έλαβε αντίστοιχη απόφαση τη Δεύτερα. Παραμένει ανοικτή, μόλις οι υποψήφιες χώρες εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι δύο οργανισμοί. Πρόκειται για θετικό μήνυμα και πρέπει να το αξιοποιήσουν. Από αυτές εξαρτάται» δήλωσε μετά το τέλος της Συνόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: