Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν υπάρχει σάλιο» ούτε να τους φτύσεις

Τελικά κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν παίζονται. 
Μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα. Ειδικά αυτοί που σήμερα διεκδικούν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται όλοι εκ .. παρθενογένεσης.
Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε «Μανιφέστο» -όπως το χαρακτήριζε η φυλλάδα του ΔΟΛ- για το «πολιτικό σύστημα», (εννοείται με την ίδια σε πρωταγωνιστικό ρόλο) για να «σωθούμε». Είναι η ίδια που παραδίδει τα Πανεπιστήμια στους ιδιώτες, η «υπουργός της φωτοτυπίας» όπως έχει ονομαστεί, αυτή που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και στερεί από παιδιά της περιφέρειας την πρόσβαση στο σχολείο.
Από κοντά άλλος επίδοξος «σωτήρας» μας, που διεκδικεί επίσης την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο Αντρέας Λοβέρδος που διαπιστώνει κι αυτός ότι «η χώρα καταρρέει». 
Είναι ο τύπος... –μαζί με τον Κουτρουμάνη- που ξεθεμελίωσαν το ασφαλιστικό σύστημα, είναι ο πολιτικάντης που οδηγεί σε μαρασμό την δημόσια υγεία –η φώτο από πρωτοσέλιδα σημερινών εφημερίδων- για να την παραδώσει στα χέρια των καπιταλιστών ιδιωτών εμπόρων υγείας.
Αυτός όμως που είναι ασυγκράτητος και παίρνει σβάρνα χαζοκούτια και ραδιόφωνα για να μας δώσει τα φώτα τους με τις περισπούδαστες δηλώσεις του είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Την μια μας λέει ότι:
«Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρωτοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το 5% και πλέον, σε εθνική ταπείνωση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση», την άλλη διαπιστώνει ότι με τόσα που γίνονται σε βάρος των Ελλήνων «θα είχε γίνει επανάσταση αν ήταν άλλος λαός, άλλη κοινωνία, άλλοι πολίτες»
Κάνει και την επιφανειακή αυτοκριτική του ο πολιτικάντης: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη που εντοπίζεται εφ ενός ότι έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, έπρεπε να δανειστούμε γρήγορα να εξασφαλίσουμε τον δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σ’ αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε όμως δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά, και δυστυχώς όταν μπήκαμε αποδειχτήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση όλων αυτών των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει», μας είπε για να συμπληρώσει σήμερα ότι «οι πρωθυπουργοί θα πρέπει να πάψουν να βάζουν στην κυβέρνηση φίλους και  υπαλλήλους».
Να αναφέρουμε τα δρώμενα του Χρυσοχοϊδη σαν υπουργού προστασίας του συστήματος; 
Να μιλήσουμε για τις επιδώσεις του σαν υπουργού Ανάπτυξης που το μοναδικό του έργο που έχει να μας παρουσιάσει είναι ότι για χάρη της Γερμανίας υλοποίησε τις εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας Ειδικές Οικονομικές Ζώνες;
Τι να σχολιάσεις για την δραστηριότητα και τα λεγόμενα όλων αυτών των πολιτικάντηδων σαλτιμπάγκων. «Δεν υπάρχει σάλιο» ούτε να τους φτύσεις που θα ‘λεγε και ο Λοβέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: