Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: «Δεν μπορώ να κυβερνήσω έτσι»

Ανασχηματισμός και εκλογές  
στο χρόνο που συμφωνήθηκε θέλει τώρα ο Παπαδήμος

Δεν προχωράει το έργο της κυβέρνησης, το οποίο από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς συμφωνήθηκε να είναι συγκεκριμένο και με χρονοδιάγραμμα.
Μέσα σε δύο μήνες η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να λάβει σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις και να ολοκληρώσει διαπραγματεύσεις και συμφωνίες πολύ σημαντικές για το μέλλον της χώρας, αλλά ταυτόχρονα και επίπονες.
Το πολιτικό κόστος φαίνεται δυσβάσταχτο γι ‘αυτό η λύση του... ανασχηματισμού θα ξεμπλοκάρει κατά πολύ το έργο της κυβέρνησης που έχει εγκλωβιστεί στις ενδοκυβερνητικές κόντρες.
Η παράταση του βίου της κυβέρνησης είναι κάτι που βρίσκεται πάντα σε συζήτηση, ανάλογα με το χρόνο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες εξαρτώνται και από τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις εκκρεμότητες του 2011 (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, απολύσεις στο Δημόσιο, φορολογία κ.ά.).
Ο Παπαδήμος διαπιστώνει τώρα πια ότι με αυτό το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση δεν μπορεί να «περπατήσει» το κυβερνητικό έργο γι’ αυτό και αλλάζει σχέδιο.
Θα επιμείνει στο σενάριο των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, προκειμένου όσοι είναι στην κυβέρνηση να λάβουν τα μέτρα τους, αλλά και την ευθύνη εάν υπάρξουν καθυστερήσεις και φυσικά κυρώσεις.
Στ.Νοβ./ parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: