Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Άνω κάτω Νέα Δημοκρατία και Παπαδήμος..!

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί ο Παπαδήμος να κρατηθεί στην καρέκλα του Μαξίμου έχοντας ήδη αρχίσει να προπαγανδίζει το … δήθεν έργο του.
Κινούμενος με εντελώς αντισυμβατικό τρόπο δημοσιοποίησε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας τα … επιτεύγματα του μεταξύ των οποίων και την ψήφιση του Προϋπολογισμού «με ευρεία πλειοψηφία 258 βουλευτών» και την έγκριση της έκτης δόσης.
Η ενέργεια του έχει προκαλέσει ενόχληση στη Νέα Δημοκρατία γιατί αν δεν συνηγορούσε ο Σαμαράς δεν θα πετύχαινε το παραμικρό ενώ δεν συνεννοήθηκε με κανέναν για την ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων.
Τι «συγκυβέρνηση» είναι αυτή που άλλα υποστηρίζουν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, και άλλα λεει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ...
Πως μπορείς να στηρίζεις μια κυβέρνηση που εφαρμόζει «πιστά» το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όταν με αυτό διαφωνείς κάθετα;
«Οι αποκλίσεις στους στόχους του Προϋπολογισμού διατηρούνται», τονίζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Ιωάννης Βρούτσης.
Με αφορμή την απόκλιση των εσόδων που εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο 11μηνο, οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του τομέα πολιτικής ευθύνης οικονομίας της Ν.Δ, επισημαίνουν πως η λήψη νέων μέτρων θα πρέπει να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και προσθέτουν ότι αυτά θα πρέπει να προέλθουν από την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων.
«Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει ότι οποιαδήποτε νέα προσαρμογή απαιτηθεί στο μέλλον, εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της Κυβέρνησης Παπανδρέου, θα πρέπει να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Και θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: