Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Άκη χαμογέλα, σε …φωτογραφίζει ο δικαστής για τις μίζες στα υποβρύχια

1akisypov
62 εκατομμύρια σε ¨Ελληνες αξιωματούχους σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοδικείου του Μονάχου

Tου Ηλία Κουντούρη

"Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες" είναι ο τίτλος ταινίας του 2004, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, με χώρα παραγωγής τη Γερμανία.
Επτά χρόνια αργότερα, ο τίτλος ...
μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς το ίδιο μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από Γερμανία μεριά και πάλι και πιο συγκεκριμένα από τη γερμανική δικαιοσύνη με αποδέκτες Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα με μίζες από γερμανικές εταιρείες.
Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο του Μονάχου εξέδωσε απόφαση- κόλαφο για το σκάνδαλο προμήθειας 4 γερμανικών υποβρυχίων το 2000 από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ αυτών και του διάσημου πια υποβρυχίου ΄΄Παπανικολής΄΄, που έγερνε περισσότερο κι από τον Πύργο της Πίζας...
Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, η γερμανική εταιρεία Ferrostaal δωροδόκησε με 62 εκατομμύρια Ευρώ Έλληνες αξιωματούχους, προκειμένου να προωθηθούν τα υποβρύχια γερμανικής προέλευσης.
Το δικαστήριο καταδίκασε την εταιρεία σε πρόστιμο 140 εκατομμυρίων Ευρώ και δυο πρώην μάνατζερ αυτής σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 18.000 και 36.000 Ευρώ στον καθένα.
Αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση, έστω κι αν η απόφαση δημοσιεύτηκε μόλις χθες Τρίτη (20/12), καθώς είχε διαρρεύσει μέρες νωρίτερα ως αποτέλεσμα εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ της Ferrostaal και του δικαστηρίου, όπως η Newstrap είχε σπεύσει εγκαίρως να σας ενημερώσει από την περασμένη Παρασκευή (16/12).(http://www.newstrap.gr/m-politiki/2011-07-21-08-49-46/10839-diki-ekspres-gia-to-skandalo-ton-ypobryxion-sto-monaxo.html).
Ο ι κατηγορούμενοι αποδείχτηκαν φειδωλοί στις αποκαλύψεις τους σχετικά με τους εν Ελλάδι συνεργάτες τους, υποστηρίζοντας πως λειτουργούσαν όχι απευθείας αλλά με μια ομάδα μεσαζόντων για λόγους ασφαλείας και ως εκ τούτου δεν γνώριζαν ποιοι είναι οι αποδέκτες των χρημάτων.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ωστόσο, δήλωσε ξεκάθαρα πως η εταιρεία δούλευε με διαφορετικούς ενδιάμεσους και συμβούλους , προκειμένου να έχει πρόσβαση στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος, πως το 1/3 του συνολικού ποσού της μίζας κατέληξε σε χέρια Ελλήνων αξιωματούχων.
Και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά έδειξε εμμέσως πλην σαφώς το που πρέπει να στραφούν τα φώτα της έρευνας ταράζοντας τα λιμνάζοντας ύδατα της ελληνικής δικαιοσύνης και προκαλώντας τσουνάμι στον ελληνικό πολιτικό κόσμο.. Χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του ανέφερε :
«Τα υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς, όχι από ιδιώτες. Όποιος πληρώσει μίζες γι' αυτές τις δουλειές, πρέπει αναγκαστικά να προσεγγίσει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για να αγοραστούν τα υποβρύχια», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο, που αγοράστηκαν τα ελαττωματικά και υπερκοστολογημένα υποβρύχια.
Δύσκολες ώρες, λοιπόν, για τον τέως υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο οποίος βάλλεται πανταχόθεν. 
Εκτός από τις υπόνοιες της γερμανικής δικαιοσύνης προς το πρόσωπό του έχει να αντιμετωπίσει και τον σκόπελο, που προέκυψε με τη δήλωση της περιουσιακής του κατάσταση, η οποία κρίθηκε ανειλικρινής από τους ορκωτούς λογιστές.
Νομίζω ήρθε η ώρα κ. Τσοχατζόπουλε- συμμεριζόμενος και τη δυσχερή σας θέση- να σας προτείνω ένα DVD....
NewsTrap

Δεν υπάρχουν σχόλια: