Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Βεβήλωσαν το Αγιο Ορος Χριστουγεννιάτικα για να κάνουν άλλη μια Χολιγουντιανή παράτα - Σχολιασμός...

Ενώ δεν έκαναν το ίδιο με τους συναδέλφους τους πολιτικούς οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι να τρώνε τα κλεμμένα!!
Χριστουγιεννιάτικες συλλήψεις στο Αγιο Ορος που θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία πραγματοποίησε σήμερα παραμονή Χριστουγέννων η Κυβέρνηση, προφανώς διότι θέλησε να μας θυμίσει ότι από την ... αδέκαστη Ελληνική δικαιοσύνη δεν γλυτώνει ούτε το Αγιο Ορος.
Και φυσικά δεν θα σπαταλούσα ποτέ των ποτών ούτε ένα δευτερόλεπτο από τις Aγιες Mέρες των Χριστουγέννων για να γράφω βραδιάτικα ένα άρθρο, αν προηγουμένως δεν είχα διαπιστώσει όπως όλοι οι Ελληνες την κοροϊδία της Εξουσίας στο θέμα του Εφραίμ!...



Αν η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενες, έδειχναν τον ίδιο ζήλο απέναντι στα μεγαθήρια των πολιτικο-οικονομικών Σκανδάλων, που ζουν ελεύθεροι κι ωραίοι, είτε γιατί τους άφησαν να διαφύγουν μην τυχών κι εκθέσουν εαυτούς και αλλήλους!

Αν η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενες, είχαν κάνει έστω το παραμικρό στην τεράστια υπόθεση της Siemens, που εξευτέλισε ολάκερο το πολιτικό μας σύστημα, μιας και στη Γερμανία, ονομάτισαν τους παραλήπτες της μίζας κι εδώ το σάπιο σύστημα ... σφυρίζει κλέφτικα!

Προφανώς ελπίζουν ορισμένοι ότι έδειξαν με τον τρόπο αυτό ότι είναι αποφασισμένοι ακόμα και το Αγιο Ορος να πατήσουν προκειμένου να καθαρίσουν την κοινωνία!

Φυσικά, οι Ελληνες έχουν καταλάβει ότι στη χώρα μας πλέον, ισχύουν άλλοι νόμοι για το λαό και τελείως διαφορετικοί για τους κλέφτες και τους λωποδύτες της πολιτικής σκηνής!

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, την απόφαση αυτή πήρε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου, και εμείς πρέπει να το πιστέψουμε κι όλας.

Σήμφωνα με τον διορισμένο από την Κυβέρνηση, διοικητή του Αγίου Ορους, πήγε στη μονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το συμβούλιο εφετών και αφού ο κ. Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε.

Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο ηγούμενος που κατηγορείται για την υπόθεση ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, εμφάνισε προβλήματα υγείας, όπως έγινε γνωστό από τον γιατρό του Κέντρου Υγείας στις Καρυές και δεν παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ως όφειλε.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του κ. Χαραλαμπάκης ανέφερε ότι εντός δύο ή τριών ημερών θα παραδοθεί αυτοβούλως. Σύμφωνα με το Mega, ο συνήγορος είπε ότι ο ηγούμενος περιμένει μέχρι να νιώσει καλύτερα και να διευθετήσει τις εκκρεμότητες, όσων πρέπει να γίνουν όσο εκείνος θα λείπει.

Σημειώνεται ότι ο ηγούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο έλυσε τη διαφωνία που είχε σημειωθεί μεταξύ της εφέτου ειδικής ανακρίτριας κ. Καλού και του εισαγγελέα κ. Ματζούνη. Ο δεύτερος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

Προβληματισμός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Οπως μετέδωσε το Mega στο κεντρικό του δελτίο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος σε συνεργάτες του ανέφερε: "Την ουσία της υπόθεσης δεν την γνωρίζω και σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω."

Το ρωσικό ίδρυμα "Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος", εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία σχετικά με την απόφαση του συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του ηγουμένου και χαρακτηρίζει το γεγονός "ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης". Σημειώνεται οτι πρόεδρος του εν λόγω ιδρύματος είναι ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, άνθρωπος του περιβάλλοντος Πούτιν. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ` αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα".

Το Πατριαρχείο Μόσχας χαρακτηρίζει “πρωτοφανή αγριότητα” την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων.

Παρέμβαση υπέρ του Εφραίμ έκανε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (διαβάστε την είδηση) , αλλά έχει κάνει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί τρεις πρώην υπουργοί (Δούκας, Κοντός και Μπασιάκος) μετά από Εξεταστική Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί από τη Βουλή. Πρόσφατα το δικαστικό συμβούλιο του Άρειου Πάγου αποφάνθηκε υπέρ της παραγραφής των όποιων αδικημάτων, κλείνοντας το φάκελο για τα πολιτικά πρόσωπα.

Όπως έκρινε το δικαστικό συμβούλιο το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται (απιστία) έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003) το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.

Ωστόσο αποφάσισε να συνεχιστεί η ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr 


Δύο Κύπριοι ιεράρχες σχολίασαν με διαφορετικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι όσοι επέλεξαν να ακολουθήσουν το μοναχικό βίο «δεν πρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες, οι οποίες τους αποπροσανατολίζουν από το στόχο τους και σκανδαλίζουν τον κόσμο».

Αποπροσανατολίζουν και σκανδαλίζουν επίσης «άμεσες δοσοληψίες, οικονομικές, εμπορικές και κτηματικές, όπως και η περιφορά ιερών κειμηλίων ανά τον κόσμο με έμμεσο στόχο το κέρδος», πρόσθεσε.

Αντίθετα, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απόφαση κατά του ηγουμένου Εφραίμ. Διερωτήθηκε μάλιστα, «αν στην Ελλάδα έλυσαν τα υπόλοιπά τους προβλήματα και κινδυνεύουν από τον γέροντα Εφραίμ».

Ο Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος προέρχεται από την Μονή Βατοπαιδίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τη δοκιμασία που περνά ο ηγούμενος Εφραίμ «θα διέλθει λαμπρότερος και αγιότερος».

1 σχόλιο:

antinor είπε...

ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΣΗ ΦΑΝΕΣ,ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ GOLDMAN ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ,ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ,ΤΟΝ METERNICH.