Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μωραίνει Κύριος…

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί τέτοια αντίδραση στις δηλώσεις του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου ότι δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές αλλά αντίθετα να στηρίξουμε ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό όπως ο κος Παπαδήμος και την κυβέρνησή του.
Προς τι η απορία;
Μήπως και η δική του πολιτική σταδιοδρομία δε χαρακτηρίστηκε από αντίστοιχες συμπεριφορές;
Κι αλήθεια πότε ο ίδιος σεβάστηκε ένα εκλογικό αποτέλεσμα;
Υπενθυμίζουμε πως είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς την αρχηγία της τόσο το 1981 από τον Ευάγγελο Αβέρωφ όσο και το 1984 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 
Ενώ το 1985  αποχώρησε (αφού πρώτα περίμενε να δει αν θα κέρδιζε η Ν.Δ. στις εκλογές), επικεφαλής ομάδας 10 βουλευτών... (Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Βρεττάκος, Θεόφιλος Γάτσος, Κώστας Γιατράκος, Μαλεβίτης, Διάκος Μανουσάκης, Γεώργιος Μουτζουρίδης, Κώστας Πρίντζος και Στρατής Στρατήγης) και ίδρυσε τη ΔΗ.ΑΝΑ. Λίγο αργότερα, με την προσθήκη του Δημήτρη Νιάνια έγιναν έντεκα.
Αλλά κι ο ίδιος πότε εξελέγη; Μονάχα το 1989 τον Ιούνιο όταν αποσπούσε το ποσοστό ρεκόρ του 1 %!
Ο ελληνικός λαός ουδέποτε τον επιδοκίμασε. Μάλλον το ανάποδο έπραξε.
Αυτό όμως δεν εμπόδισε ούτε τον Αντώνη Σαμαρά ως δεκανίκι τότε (αλλά μάλλον και τώρα ε;) του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον προτείνει για το ανώνατο πολιτειακό αξίωμα ούτε τον ίδιο να αποδεχθεί να επιβληθεί στην ουσία για δέκα χρόνια στον ελληνικό λαό.
Γενικώς ο κος Στεφανόπουλος έχει μια τάση να αγνοεί τον ελληνικό λαό.  
Αμίλητος στα γεγονότα των Ιμίων, τις συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, του σκανδάλου του χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων, παγερά αδιάφορος στα 3.200.000 υπογραφές των Ελλήνων για το θρήσκευμα στις ταυτότητες.
Και σήμερα, 6 χρόνια αργότερα κρίνει σκόπιμο να μας υπενθυμίζει την ορθότητα πρακτικών κι επιλογών που δε σέβονται την επιθυμία των Ελλήνων, που στοιχειοθετούν συνταγματικό πραξικόπημα.
Μία μόνο απορία έχω, διαβιεί με τη σύνταξη του δικηγόρου, του βουλευτή, του Προέδρου της Δημοκρατίας ή και με τις τρεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: