Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τα «σώψυχά» τους βγάζουν στο ΠΑΣΟΚ

Τα «σώψυχά» τους θα βγάλουν στο ΠΑΣΟΚ τώρα που βλέπουν ότι «παίζει» θέμα αλλαγής ηγεσίας. 
Και ξεκινούν τον πολιτικό διάλογο με «όρους ΠΑΣΟΚ», δηλαδή με (πολιτικούς) εκβιασμούς. 

Η επιστολή των έξι βουλευτών (Κώστας Καρτάλης, Παναγιώτης Ρήγας, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Καρύδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος) περιέχει πολλά μηνύματα:
- Προέρχονται από διάφορους εσωκομματικούς χώρους (εκσυγχρονιστές, πρών προεδρικοί, πρώην βενιζελικοί κ.α.).
- Έχουν προσεγγίσει όλους τους υποψήφιους αρχηγούς. Με τον Βενιζέλο θεωρούνται οι Καρτάλης, Ρήγας, Καρύδης, Κωνσταντινόπουλος, με τον Λοβέρδο είναι η Γιαννακοπούλου, ενώ προς τον υπουργό Υγείας «κλίνει» η Γιαννακά, που έως πρότινος ήταν του κλίματος Βενιζέλου.
- Λειτουργούν ως «πολιορκητικός κριός» στις εσωκομματικές εξελίξεις.
- Απειλούν με διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αφού ομιλούν για «επώδυνος χωρισμός»και ενδεχομένως νέο κόμμα («μετασχηματισμός ΠΑΣΟΚ»).

Να πούμε όμως και ότι είναι τουλάχιστον αστείο αυτοί που ευεργετήθηκαν από τον Γ. Παπανδρέου να το παίζουν τώρα τιμητές. Τώρα θυμήθηκαν ότι η πολιτική του Μνημονίου είναι καταστροφή. Ας μην ψήφιζαν και ας πήγαιναν σπίτι τους. Τουλάχιστον ο Δημαράς, η Σακοράφα, ο Οικονόμου, ο Κουρουπλής αποχώρησαν με το κεφάλι ψηλά και έχουν δικαίωμα να κοιτάζουν τον κόσμο στα μάτια και να ασκούν κριτική. Όχι κάτι παραγοντίσκοι του ΠΑΣΟΚ που παίρνουν θέση στη μετά Παπανδρέου εποχή για να μη χάσουν τα οφίτσια.
Από την άλλη ο ίδιος ο Παπανδρέου δε σέβεται τον εαυτό του και το όνομά του
Τι καμώματα είναι αυτά να νομίζει ότι κυβερνά και να συγκαλεί σύσκεψη για τον προϋπολογισμό με όλους τους υπουργούς; 
Τους έδωσε γραμμή για το πώς θα κυβερνούν τις επόμενες εβδομάδες; 
Και πως ένας απαξιωμένος πολιτικός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπό προθεσμία δίνει εντολές;
Γενικώς στο ΠΑΣΟΚ περνούν μια περίοδο όπου ο καθένας λέει ότι θέλει και όπου ο κ. Παπανδρέου είναι αλλού. 
Νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός, νομίζει ότι είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και νομίζει ότι είναι μεγάλος παράγοντας της πολιτικής σκηνής.
Τον κόσμο τον ρώτησε;
Κάποιος λοιπόν πρέπει να πει στον κ. Παπανδρέου ότι είναι παρελθόν, ότι δεν είναι πρωθυπουργός και καλό είναι να πάει σπίτι του. 
Κάποιος θα πρέπει να του θυμίσει τη λέξη παραίτηση γιατί από μόνος του ή δεν το παίρνει χαμπάρι ή οι επιστολές κάτι απίθανων βουλευτών δεν έχουν κανένα νόημα.
Πηγή: www.antinews.gr
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: