Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η γνώση της ημέρας: Όσα φέρνει ο άνεμος

Ακόμη και η ενέργεια από τον άνεμο και τον ήλιο καταφέρνουμε να δημιουργεί ανοιχτές πληγές σε αυτό τον τόπο. 
Αφού γέμισαν τους αγρούς με φωτοβολταϊκά για να κάθονται μερικοί «αγρότες» πιο πολλές ακόμη ώρες στο καφενείο έρχεται η ώρα της επίθεσης με τις ανεμογεννήτριες. 
Πηγαίνουν οι άνθρωποι των μεγαλοεταιρειών εισαγωγής πιάνουν το Δήμαρχο μια ορεινής περιοχής, του τάζουν διάφορα, άλλα αληθινά και άλλα ψεύτικα, εκείνος πιάνει με τη σειρά του κάποιους από το χωριό και τελικά στήνεται το σκηνικό για τις ...ανεμογεννήτριες.  
Φτιάχνεται ένας τεράστιος και κατά τα άλλα άχρηστος δρόμος μέχρι το βουνό, ανεβαίνουν οι μπετονιέρες γεμίζουν με τσιμέντο τους λάκκους για τις βάσεις, έρχονται με τεράστια φορτηγά τα εξαρτήματα, όλα φτιαγμένα κάπου σε άλλες χώρες και στήνεται το «πάρκο». 
Το πολύ δυο άτομα από την τοπική κοινωνία να βρουν δουλειά σαν φύλακες. 
Η περιβαλλοντική καταστροφή βέβαια είναι ανυπολόγιστη όταν στήνεις πολύ περισσότερα μηχανήματα από όσα αντέχει έστω και με πολλές ανοχές, ένας τόπος. 
Στην Ικαρία για παράδειγμα, θέλουν τώρα να φυτέψουν 110 ανεμογεννήτριες, γιατί τόσες πολλές τους συμφέρει, και μερικοί άνθρωποι εκεί που έχουν καταλάβει τις συνέπειες που θα έχει για τον τόπο τους έχουν ξεσηκωθεί. 
Δείτε εδώ και αν σας πείθουν τα επιχειρήματά τους υπογράψτε. 
Λέμε ναι στις πηγές παραγωγής εναλλακτικής ενέργειας αλλά όχι όταν αυτές δημιουργούν ακόμη περισσότερα προβλήματα στην απελπιστικά κακοποιημένη ελληνική Φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: