Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτείται ο Παπαδήμος;

Ο μεγαλύτερος πολέμιος της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν είναι τα κόμματα της αριστεράς ή υπογείως η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, αλλά ο ίδιος ο Βενιζέλος.
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι μέρα παρά μέρα κάνει διαρροές για νέες περικοπές σε μισθούς , συντάξεις και για νέους φόρους χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό.
Κάτι τέτοια βλέπει ο Παπαδήμος και απαντά βάζοντας το κύκλωμα να διαρρεύσει ότι  σκέπτεται παραίτηση.
Πληροφορίες  κάνουν λόγο για εχθρικό κλίμα μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης «που όσο πάει και επιδεινώνεται».

parapolitika.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδήμος γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του κέρδισε μια ανάσα, ωστόσο είναι εξαιρετικά ανήσυχος, αφού γνωρίζει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Αυτό το έδωσε να το καταλάβουν όλοι οι συνομιλητές του από τα μικρότερα κόμματα, τους οποίους συνάντησε από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη. Ο Πρωθυπουργός είναι ανήσυχος για το PSI και το πώς επηρεάζει η αναταραχή στην Ευρωζώνη την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Είναι πολύ ανήσυχος για την συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, το θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο και καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη στη διαπραγμάτευση για την νέα δανειακή συμφωνία.

Όπως κατάλαβαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Φώτης Κουβέλης, η 7η δόση, η μεγάλη πρώτη δόση του νέου δανείου, απαραίτητη για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις από τις λήξεις ομολόγων το Μάρτιο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εκταμιευτεί.

Ο τελευταίος, καθόλου ασήμαντος λόγος ανησυχίας όμως για τον κ. Παπαδήμο είναι αν η συμφωνία των τριών κομμάτων να στηρίξουν την κυβέρνηση του θα αντέξει ως το τέλος.

Ο Παπαδήμος γνωρίζει ότι αν επικρατήσει η προεκλογική λογική στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, ή αν ξεσπάσει ανοικτά η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες μέρες (τίποτε από αυτά δεν θα πρέπει να αποκλείεται) τότε η κυβέρνηση του θα μπλοκάρει και θα αυτοακυρωθεί. Πολλούς λόγους να κοιμάται ήσυχος τα βράδια δεν έχει ο πρωθυπουργός…