Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κάθε χώρα διαθέτει βαλβίδα ασφαλείας, όπως όλες οι καλές χύτρες

του Σωτήριου Καλαμίτση
Γράφτηκε πως η Ιταλία διαθέτει τον ιταλό Παπαδήμο της. Αντιστοίχως, η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να διαθέτει τον έλληνα Μόντι της. 
Οι «συνωμοσιολόγοι» επαληθεύθηκαν πλήρως, ενώ οι 157, 156, 155, 154, 153 εκπρόσωποι του νεοφιλελεύθερου δημοκρατικού σκοταδισμού δεν κρύβουν τη χαρά τους που διέσωσαν για μία ακόμη φορά την έδρα τους. 
Μεταφορικώς και κυριολεκτικώς. Είναι το μόνο που ..
ενδιαφέρει αυτά τα κοράκια που τρώνε το συκώτι τού .. ελληνικού λαού-δεσμώτη.
Επί δύο χρόνια λεηλάτησαν αυτόν τον τόπο με τα καμώματά τους, τα νάζια τους, τα ψέμματά τους και τα χειροκροτήματα σε όρθια στάση του 79ου στοχαστή της υφηλίου. Αυτοί και αν είναι ανδρείκελα του ελληνικού εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος.  
Τους πρέπει το Γουδή της ιστορίας, αν και θα έπρεπε να στηθεί μία Γυάρος γι’ αυτούς. 
Ενώ, λοιπόν, ήταν έτοιμοι να γίνουν 152, 151, 150 και 149, ώστε να ξεβρωμίσει ο τόπος από τον ραγιαδισμό τους και τη βλακεία τους, βρήκαν τα αφεντικά τον πρόθυμο Καρατζαφύρερ και αποφάσισαν να πορευτούν μαζί του χέρι – χέρι. Άλλο που δεν ήθελε ο μικρός Αρλεκίνος, η Κομανέτσι της πολιτικής. Υπουργιλίκι νάναι και μ’ όποιον νάναι, ώστε να μπορέσουμε να διορίσουμε και μερικούς δικούς μας [60 ο Μάκης, 11 ο Άδωνις φημολογείται]. 
Εσύ ρε Σαμαρά, όμως, γιατί; 
Διαδίδεται ότι εκβιάστηκες. Σε τι συνίστατο ο εκβιασμός; 
Ποια απειλή δέχθηκες και αναγκάσθηκες να υποκύψεις; Τί σου είπαν και τρόμαξες;  
Ότι αν δεν συναινέσεις σ’ αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται συγκυβέρνηση, θα πάθεις τί; Ή μήπως δεν θα πάθεις εσύ, αλλά εμείς; Δηλαδή τί χειρότερο θα μπορούσαμε να πάθουμε από όσα πάθαμε τα δύο τελευταία χρόνια κι’ από αυτό που παθαίνουμε τώρα;  
Θα μας βομβάρδιζαν, όπως είχε πει ο ηγέτης Τάσσος λίγο πριν εκφωνήσει το συγκλονιστικό διάγγελμά του κατά του σχεδίου Αυνάν; Κι’ αν περί αυτού πρόκειται, γιατί δεν παραιτήθηκες καταγγέλλοντας τους εκβιαστές, ώστε να γνωρίζουμε με τι λαμόγια έχουμε να κάνουμε; Τί φοβήθηκες επί τέλους; Εσύ που ήσουν έτοιμος να ηγηθείς ενός ολόκληρου πονεμένου και καταφρονεμένου λαού, γιατί αναγκάσθηκες να υποκύψεις στον εκβιασμό; 

Αν σε εκβίασαν και υπέκυψες, δεν μας κάνεις. Αν υπέγραψες, διότι αυτά είναι τα πιστεύω σου, τότε δεν μας κάνεις δυο φορές. Το φρόνημά σου δεν είναι υψηλό και ελεύθερο. Πάνω που ο Γιωργάκης με τους 152 του και οι πάτρονές τους έπνεαν τα λοίσθια, τους έδωσες το φιλί της ζωής. Γιατί;  
΄Εφερες τον Λουκά για να μη τιναχτεί το καπάκι στον αέρα. Γιατί; 
 Και να μην ξεχάσω. 
 Α] Εσείς οι 6 που λέγεται πως ζητείτε αντικατάσταση του Γιωργάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τί εννοεί η τελευταία παράγραφος της 15ης σελίδος της σύμβασης που κυρώσατε με το άρθρο 48 του ν. 4021/2011;
Ναι, εσάς ρωτάω Κώστα Καρτάλη, Σοφία Γιαννακά, Παναγιώτη Ρήγα, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Καρύδη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλε. 
 Β] Εσύ Αντώνη, μπορείς να μου δείξεις το κείμενο των συμφωνιών της 26.10.2011, για να το μελετήσω και εγώ, όπως έκανες εσύ, και να ξέρω σε τί συμφώνησες; Έτσι, από βίτσιο. 

Σωτήριος Καλαμίτσης
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: