Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αυτά που λέγαμε 2 χρόνια μας τα είπε χθες ο Χρυσοχοϊδης..!

Κατόπιν εορτής όμως αφού η ζημιά έγινε και δεν απαλλάσσεται

Σκληρή κριτική στο έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου για την επιλογή της να οδηγήσει την χώρα στο δρόμο του Μνημονίου, άσκησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι έπρεπε να αποφευχθεί το μνημόνιο καθώς από εκείνη τη στιγμή «δεν έγιναν σωστές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ήταν λάθος να αφήνουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες να συκοφαντούνται διεθνώς κάθε μέρα».
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι ...
τοποθετήθηκε με σκληρά λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου ωστόσο δικαιολόγησε τη στάση του τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι σήμερα ζουν σκληρά, είναι σκληρή η πραγματικότητα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχουν 4 εκατομμύρια Έλληνες στην φτώχεια και τα υπόλοιπα 7 εκατομμύρια είναι μέσα σε μία πολύ μεγάλη αγωνία, κυρίως η μεσαία τάξη της χώρας, ότι καταρρέουμε».
Σχολιάζοντας το ζήτημα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι μοναδικός τους αντίπαλος είναι το πελατειακό σύστημα ενώ διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να επιθυμεί την αρχηγία του κόμματος μετά τον Κώστα Σημίτη: «Ουδέποτε ζήτησα να πάρω το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Σημίτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν η πιο ώριμη λύση εκείνη την εποχή».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να μείνει όσο χρειάζεται για να κλείσει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου». Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ταύτισε τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους με την οικονομική σταθερότητα της χώρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: