Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα άκρως απόρρητα ελληνικά αμυντικά προγράμματα

Δεκάδες άκρως απόρρητα αμυντικά προγράμματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας των τελευταίων 30 ετών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας με πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό σε μεγάλη έρευνα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ στο τεύχος που κυκλοφορεί. 
Προγράμματα που ξεκινούν από τον χώρο των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και φτάνουν μέχρι την ανάπτυξη βλημάτων αέρος-εδάφους, «έξυπνων όπλων», συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης κλπ...
Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα σαμποταρίστηκαν από ανταγωνίστριες ξένες εταιρείες οι οποίες την ίδια περίοδο ανέπτυσσαν ανάλογα συστήματα και στο ελληνικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα βρήκαν άτομα πρόθυμα να κάνουν την «βρώμικη δουλειά» έναντι μιας καλής δουλειάς μετά την αποστρατεία ή αντιπροσώπευσης των εταιρειών αυτών.
Ορισμένα από αυτά όμως εισήλθαν σε υπηρεσία παρά την λυσσαλέα αντίδραση και έχουν προσδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στους τομείς τους στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σημειώνουμε την ανάπτυξη βόμβας κατευθυνόμενης με λέηζερ, η οποία είχε καταφέρει να πετύχει επανειλημμένες εναέριες προσβολές στις δοκιμές με CEP μόλις ενός μέτρου (!) και να κτυπάει άρματα μάχης στην … θυρίδα του οδηγού, μετά από άφεση από ύψος χιλιάδων ποδών και απόσταση 18 χλμ. από μαχητικό F-4E!
Ανέκδοτες φωτογραφίες του εν λόγω συστήματος, καθώς και πολλών άλλων που έμειναν στην αφάνεια, έρχονται στην δημοσιότητα από την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ για πρώτη φορά αι αποδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης που έχει ακόμα και σήμερα η ελληνική αμυντική βιομηχανία.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: