Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Κώστα Καραμανλή, το καθήκον και η πατρίδα δεν ρωτούν. Επιτάσσουν…

Και μετά τα «πραξικοπήματα» (του Γ. Παπανδρέου) και τα κανονικά πραξικοπήματα (της διαπλοκής με την επιβολή του Λ. Παπαδήμoυ), ποιος έρχεται πάντα στην ελληνική πολιτική ζωή ως «από μηχανής Θεός»;  
Ένας Κ. Καραμανλής! 
Aπίθανο μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά ναι, είναι αλήθεια ότι ο Κ. Καραμανλής πιέζεται από πολλές πλευρές να επανέλθει στην πολιτική μετά το «ναυάγιο», όπως εκτιμούν πολλοί μέσα στη Ν.Δ. (και όχι μόνο...) του Α.Σαμαρά που είχε ως αποτέλεσμα την κυβέρνηση των τραπεζιτών.
Στην πραγματικότητα το κεφάλαιο «Κώστας Καραμανλής» δεν έκλεισε ποτέ για τη Ν.Δ. Και δεν έκλεισε όχι γιατί δεν ήθελε να το κλείσει ο ίδιος ο ανιψιός του ιδρυτή του κόμματος, αλλά γιατί δεν ήθελαν να κλείσει οι ίδιοι οι πολίτες που τον ψήφισαν τόσο το 2004 όσο και το 2007.
Του αναγνωρίζουν ότι ...
είναι 100% έντιμος, στάθηκε πάντα απέναντι από την διαπλοκή, έστω και αν δεν την νίκησε (αλλά δεν τον νίκησε ούτε αυτή με την έννοια της αλλοτρίωσης), έχει κότσια (το απέδειξε στο βέτο στα Σκόπια), ξέρουν ότι, σε αντίθεση με τον Γ.Παπανδρέου, αυτός όντως δεν είναι δεμένος με την καρέκλα (απόδειξη ότι προκήρυξε εκλογές στα μέσα της θητείας του με κλάσμα της πίεσης που είχε σε σχέση με τον Γ.Παπανδρέου) και ότι είναι συμπαθής σε μεγάλες μάζες πολιτών.
Η υπόθεση χρεοκοπία δεν τον έχει αγγίξει για τρεις  απλούς λόγους:  
Στήριξε αποτελεσματικά την οικονομία στην μεγάλη κρίση την περίοδο 2008-2009, άφησε το spread στις 180 μονάδες και το κυριότερο στην προεκλογική περίοδο του 2009 πρότεινε μέτρα που αν είχαν ληφθεί άμεσα δεν θα φτάναμε στο ξεπούλημα του Μνημονίου.
Ο Θ.Ρουσόπουλος, ο Γ.Σουφλιάς, ο Γ.Αλογοσκούφης, ο λάθος χειρισμός  στο Βατοπαίδι, όλες αυτές οι κηλίδες της πρωθυπουργίας του, έχουν ξεθωριάσει μπροστά στην λαίλαπα που σαρώνει το τόπο και πολλοί προσβλέπουν σε αυτόν μέσα στη Ν.Δ..
Αλλά υπάρχουν και πολλοί πολίτες που θεωρούν ότι τον «αδίκησαν» το 2009.
Κατά ένα περίεργο τρόπο, εδώ και έξι μήνες είχαν αρχίσει οι συζητήσεις επανόδου του στην πολιτική στα «υψηλά σαλόνια», αλλά κανείς δεν περίμενε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα αποκτούσε δυναμική τόσο σύντομα, αφού δεν είχαν μεσολαβήσει οι λανθασμένες κινήσεις του Α.Σαμαρά και η κατάληψη της ηγεσίας της χώρας από έναν 100% διαπλεκόμενο άτομο, το οποίο βαρύνεται με μύρια όσα σκάνδαλα κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη (χρηματιστήριο, πλαστά στοιχεία για είσοδο της χώρας στο ευρώ κλπ).
Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλει να ακούει "ούτε για αστείο" ενδεχόμενο επανόδου του στην πολιτική και στηρίζει τον Α.Σαμαρά.
Αλλά το καθήκον και η πατρίδα δεν ρωτούν. Επιτάσσουν…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης:  

Θα παρέμβει ο Καραμανλής;

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Για τον θείο του καθιερώθηκε το πάλαι ποτέ σύνθημα:
"Ε - Ε - Έρχεται".
Αυτός όμως που το αξίζει πραγματικά είναι ο ανεψιός.
Αυτό, που ενδημεί στην ενδελέχειά του είναι τόσο η ιστορική αποκατάσταση των πολιτικών σφαλμάτων της δεξιάς, αλλά και του οικογενειακού του ονόματος. Διότι και κάποιοι "θεοί" έσφαλαν.
Κρίμα, που το αντίτιμον καλούνται να καταβάλουν πάντοτε άνθρωποι με καλή ψυχή.