Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η «επιστολή αξιοπρέπειας» ενώνει τη Συγγρού


Για διαφύλαξη της εθνικής αξιοπρέπειας και τήρηση της πολιτικής συνέπειας, κάνουν λόγο στη ΝΔ, σχολιάζοντας την επιλογή Σαμαρά, να αποστείλει επιστολή στους ευρωπαίους εταίρους.
Η πρώτη θετική υποδοχή της κίνησης του προέδρου της ΝΔ, φαίνεται μάλιστα πως στάθηκε ικανή να μονιάσει το κόμμα, με την «ομάδα των 5», να επικροτεί ανοιχτά τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.
Στελέχη της ΝΔ, τονίζουν με κάθε ευκαιρία, πως η «λέξη κλειδί» της επιστολής είναι ο όρος τροποποίηση και πως αν η 6η δόση αποδεσμευθεί, τότε θα μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για έμμεση παραδοχή των εταίρων, για το λαθεμένο μείγμα πολιτικής που εφαρμόστηκε τα τελευταία δυο χρόνια...
 Τα 5+1 αποτελέσματα της επιστολής
Όπως μάλιστα εκτιμούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, η δημόσια συζήτηση σχετικά με την επιστολή, απέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το κέντρο των πολιτικών διεργασιών αλλά και πως είναι η αυριανή κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές, στοιχειοθετούν τη θέση τους λέγοντας, κατά λέξη, πως:
  • Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσυπέγραψε μια κοινή επιστολή με υπαγορευμένο περιεχόμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Με την αποστολή της επιστολής, αίρονται τα όποια προσκόμματα είχαν τεθεί από κάποιες πλευρές για τη μη καταβολή της 6ης δόσης, και την παράταση της αγωνίας για τη δυνατότητα του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
  • Αφαιρείται η δυνατότητα από όσους επεδίωκαν να κατηγορηθεί για το τραγικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία η Ν.Δ., το κόμμα, δηλαδή, που ήταν στην αντιπολίτευση τα δύο έτη που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, και εναντιώθηκε στην αποτυχημένη πολιτική.
  • Επισημαίνεται ότι η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.
  • Τίθεται στο κείμενο, με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο, η ανάγκη τροποποίησης της οικονομικής πολιτικής, με την αλλεπάλληλη και άδικη φορολόγηση που οδηγεί στην εκτόξευση της ανεργίας, στον πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» και στο βάθεμα της ύφεσης.
  • Η αποδοχή της θέσης αυτής, στην οποία επίσης επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς από την εποχή της ψήφισης του μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διαφορετικών «βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών», πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και αυτό θα συμβεί από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
Η στάση των «5»
Θετικά φαίνεται πως αποτιμά την πρωτοβουλία Σαμαρά και η λεγόμενη ομάδα των «5» -Σπηλιωτόπουλος, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Χατζηδάκης και Αντώναρος- με τις πρώτες δηλώσεις να υπερασπίζονται ξεκάθαρα την επιλογή του αρχηγού της παράταξης.
Ως  μία σοβαρή κατάληξη σε ένα δράμα μιας υπέρμετρης απαίτησης, χαρακτήρισε την επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά προς τις Βρυξέλλες, ο βουλευτής του κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Ήταν μια κίνηση με την οποία ο κ. Σαμαράς έκανε κάτι αυτονόητο και εθνικά σωστό», η αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: