Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου φεύγει οριστικά στο τέλος Δεκεμβρίου


Στα τέλη Δεκεμβρίου θα ανοίξει με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου η διαδικασία διαδοχής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην προεδρία της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου μετά τον πρώτο κύκλο συναντήσεων που είχε, τις τελευταίες ημέρες, με όλα τα κορυφαία στελέχη του κινήματος έχει καταλήξει στις αποφάσεις του. 
Μετά την είσπραξη της 6ης δόσης και την ψήφιση του Προϋπολογισμού και ενώ θα έχουν αρχίζει οι συζητήσεις με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι αποχωρεί οριστικά...
Αυτό το οποίο μένει να συμφωνηθεί και να ανακοινωθεί είναι ο ακριβής χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν οι διαδικασίες διαδοχής του
Αν δηλαδή θα γίνει η εκλογή απ' ευθείας από τη βάση όπως προβλέπεται πλέον από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ή θα επιλεγεί με συμφωνία κυρίων μια άλλη διαδικασία με την επίκληση των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.
Θεωρητικά ο χρόνος είναι επαρκής ακόμη και για μια άτυπη προεκλογική εκστρατεία των υποψήφιων διαδόχων του κ. Παπανδρέου που αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ποιοι και πόσοι θα είναι.
Εκτός από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που το δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ως πιθανότεροι θεωρούνται ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Παπουτσής.  
Δεν έχουν διευκρινιστεί επίσης οι προθέσεις της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, του κ. Δημήτρη Ρέππα ή και άλλων στελεχών του κινήματος υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώσουν τις υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου που προβλέπει το καταστατικό.
Πάντως σε όλο το μεσοδιάστημα ο κ. Παπανδρέου που ήδη βρίσκεται στις Βρυξέλλες για επαφές με κοινοτικούς αξιωματούχους και κατόπιν θα μεταβεί στη Γερμανία για να μιλήσει σε συνέδριο των Πρασίνων σκέφτεται ήδη και τα επόμενα βήματά του.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου βολιδοσκοπεί προθέσεις προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καθώς η θέση χηρεύει μετά την απόφαση του κ. Ποουλ Νίρου Ράσμουσεν.
Πάντως, κύκλοι στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι πρόσωπα στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού επιδιώκουν ακόμη και σήμερα να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: