Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σαν στραγάλια μοιράζει η κυβέρνηση τα χρήματα του σκληρά φορολογούμενου λαού σε "ημετέρους"

  Σαν στραγάλια μοιράζουν οι κυβερνόντες τα εκατομμύρια ευρώ που εισπράττουν από τον σκληρά φορολογούμενο λαό σε επιδοτήσεις «ημετέρων» εταιρειών (με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες για τον τρόπο που τις επιλέγουν, εν κρυπτώ απ’ τον ελληνικό λαό, και την πλήρη συγκάλυψη των ΜΜΕ της λεηλασίας των χρημάτων του ελληνικού λαού που γίνεται).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε αυτό που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει τίτλο Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στο... δικηγορικό γραφείο «CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON LLP» και στην εταιρεία «LAZARD FRERES SAS».
Σ’ αυτή λοιπόν την εταιρεία  «θα ανατεθούν από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., σύμφωνα με την αριθμ. 188/20−09−2011 απόφαση του Δ.Σ., του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου».
Και πόσα θα βάλει στα ταμεία της αυτή η εταιρεία; (Δεν θα πάρουν «κάτι» και οι «αρμόδιοι» που την επέλεξαν για τον κόπο τους;) Το μαθαίνουμε από την εφημερίδα της Κυβέρνησης: «Η μέγιστη συνολική δαπάνη παροχής νομικών υπηρεσιών εκ μέρους της CGSH για την υλοποίηση της ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται κατά ανώτατο ποσό σε έξη εκατομμύρια ευρώ εφόσον το έργο ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2011. Εξ αυτού, ποσό έως επτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ κατ’ ανώτατο αφορά πιθανή απασχόληση τοπικών νομικών συμβούλων σε χώρες όπου η εταιρία δεν έχει εκπροσώπηση (π.χ. Ιαπωνία). Σε περίπτωση που το έργο παραταθεί πέραν του τέλους Οκτωβρίου 2011, η αμοιβή θα εξαρτάται από το χρόνο απασχόλησης των νομικών συμβούλων σύμφωνα με το πίνακα αμοιβών που αναφέρεται στο παραπάνω πρακτικό με ανώτατο όριο το ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ ανά μήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: