Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Spiegel: Γαλλία και Γερμανία ερίζουν για τα εξοπλιστικά προς την Αθήνα

Φαίνεται ότι το ποσοστό «κουρέματος» του χρέους δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή διαφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, όσον αφορά τη χώρα μας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία εξέφρασε τη δυσφορία της στην κυβέρνηση της χώρας, για μία «κατ’ αρχήν δωρεάν» παράδοση 2-4 γαλλικών φρεγατών από τη Γαλλία στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας.
Μάλιστα, η δυσφορία των γερμανών βιομηχάνων έφθασε απευθείας στη γερμανική καγκελαρία.
Το...
δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γαλλία έχει προσφερθεί να παραδώσει στην Αθήνα δύο έως τέσσερις σύγχρονες φρεγάτες για διάστημα πέντε ετών, χωρίς αντίτιμο, αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει 300 εκατ. ευρώ για κάθε μία από αυτές.
Σύμφωνα με την πρόταση της γαλλικής πλευράς, η Ελλάδα είτε θα αποκτήσει τα πλοία καταβάλλοντας 100 εκατ. ευρώ λιγότερα, είτε οι φρεγάτες θα επιστρέψουν στη Γαλλία.
Οι Γερμανοί, αναφέρει το Spiegel, με επιστολή τους προς τη γερμανίδα καγκελάριο, ζητούν να σταματήσει η διαδικασία, η οποία εάν συνεχιστεί, κινδυνεύει να χρηματοδοτηθεί με τα χρήματα γερμανών φορολογουμένων, λόγω του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: