Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Nomura: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή

Τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αποτυπώνει σε έκθεσή της η Nomura
O αναλυτής του ιαπωνικού οίκου, Alastair Newton σε έκθεσή του εκφράζει την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στο σύνολο της ευρωζώνης, που θα παίξουν ρόλο-κλειδί στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη τα τελευταία δυο χρόνια.
Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να πιάσει τους στόχους που της έχουν τεθεί από τα προγράμματα εξυγίανσης που έχει αναλάβει με την προσφυγή της στο ΔΝΤ και την ΕΕ, ενώ η αβεβαιότητα αυξάνεται, καθώς οι ισορροπίες στο κυβερνών κόμμα είναι δύσκολες και η κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή...

Τα βήματα της Ελλάδας σε οικονομικό επίπεδο φαίνεται ότι ακολουθεί η Πορτογαλία, καθώς οι επί τα χείρω αναθεωρήσεις των προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζει, συνεχίζονται.
Στην Ισπανία, πολλά θα κριθούν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Νοεμβρίου. Η οικονομία της χώρας, παρότι καταγράφει πρόοδο στα δημοσιονομικά, αντιμετωπίζει έντονα τραπεζικά προβλήματα και κινδυνεύει να μολυνθεί από την κρίση.
Για την Ιταλία η έκθεση επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ για τη Γαλλία, «κλειδί» για τις εξελίξεις είναι οι προεδρικές εκλογές του 2012. Τα αποτελέσματα, αναφέρει ο αναλυτής, μπορεί να ενισχύσουν τους τριγμούς στις χρηματαγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: