Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γιατί φοβάται ο ΓΑΠ να ταξιδέψει στις ΗΠΑ;

Έρχεται απρόσκλητος ο Μπάιντεν στην Αθήνα



Για μια ακόμη φορά η διάχυτη αίσθηση ότι ο Παπανδρέου για κάποιους λόγους  διστάζει να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο -άλλοι λένε ότι φοβάται- από τότε που συνελήφθη ο φίλος του Ντομινίκ Στρος Καν, τείνουν να επιβεβαιωθούν με αφορμή την επίσκεψη Μπάιντεν!
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχει σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα, έρχεται απρόσκλητος στην Αθήνα και με σχεδόν καουμπόικο στυλ!
Είχε προηγηθεί η επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον, η οποία εκπροσωπεί...
σύμφωνα με πληροφορίες συγκρουόμενα συμφέροντα, εντός των ΗΠΑ, μ' εκείνα των Ομπάμα-Μπάιντεν και τα οποία ενδιαφέρονται προσωπικά για τις κινήσεις του ΓΑΠ!
Σας θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα  ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και στις ΗΠΑ, δι’ ασήμαντον αφορμή όπως αποδείχθηκε μια και παρέμεινε κρυβόμενος στο Καστρί για μια ολόκληρη εβδομάδα.
Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως το «επιθετικό» ταξίδι του Αμερικανού αντιπροέδρου στην Αθήνα, γίνεται κατ’ εντολήν του Ομπάμα με τον οποίο αποφεύγει να συνομιλήσει εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός!
Ο Ομπάμα  δέχεται ασφυκτική πίεση από μεγάλες αμερικανικές τράπεζες οι οποίες θα κληθούν να πληρώσουν μυθικά ποσά (τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου-CDS) σε περίπτωση που σκάσει επίσημα η ελληνική χρεοκοπία  και εκληφθεί από τις αγορές ως πιστωτικό γεγονός!
Όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επικίνδυνο παιγνίδι διεθνών εκβιασμών με φόντο τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως  η κρατικοποίηση της Proton Bank  δεν είναι άσχετη από την υπόθεση των CDS κι όλα αυτά με τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην τολμά ούτε καν να συνομιλήσει με τον Ομπάμα.
Γι αυτό ακριβώς το λόγο ο πλανητάρχης στέλνει στην Αθήνα τον αντιπρόεδρο ο οποίος μεταφέρει ένα σκληρό μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Το ερώτημα είναι αν ο Παπανδρέου στις 5 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: