Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μπορείτε και μιλάτε για επιτεύγματα κύριε Παπανδρέου;

Σε μια στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για «κούρεμα» του χρέους κατά 50% διότι είναι πλέον διάχυτη η πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, παρά τις οδυνηρές θυσίες των πολιτών, μόνο σε εικονική πραγματικότητα μπορεί να παραπέμψει το tweet που έγραψε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Rosler: «Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα επιτεύγματά μας είναι πολλά».
Αν εννοεί τις προσπάθειες που κάνουν οι πολίτες, τότε πράγματι μπορεί να είναι υπερήφανος. 
Αν εννοεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης του, τότε τα έργα μιλούν από μόνα τους. Δεν μπορεί να αισθάνεται «περήφανος».
Η Ελλάδα ΔΕΝ σώθηκε από την χρεοκοπία και ενάμισι χρόνο μετά το Μνημόνιο, χωρίς...
τις δόσεις των δανειστών, κινδυνεύει από στάση πληρωμών συντάξεων, μισθών, κράτους προς τις επιχειρήσεις, δανειακών υποχρεώσεων κλπ. Τα σκληρά μέτρα που έχουν εξουθενώσει τους πολίτες δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και η χώρα είναι αντιμέτωπη τώρα με έναν ακόμη μεγάλο κίνδυνο που είναι το «κούρεμα» του χρέους, το οποίο μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται ως «ανάσα» θα έχει, όμως, «σημαντικές βραχυπρόθεσμες συνέπειες» στη ζωή των Ελλήνων- όπως παραδέχεται και ο υπέρμαχος της ιδέας, ο επικεφαλής της Pimko, του μεγαλύτερου κεφαλαίου διαχείρισης ομόλογων στον κόσμο, Μοχάμεντ ελ Εριάν.
Όσο για τα «επιτεύγματα», το έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter έτσι για να το γράψει ή όντως το εννοεί; Το πρώτο μπορώ να το καταλάβω, με την έννοια μιας επικοινωνιακής στρατηγικής, ασχέτως αν δεν πείθει κανένα. Αν, όμως, πιστεύει στ’ αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε «επιτεύγματα», το θεωρώ επικίνδυνο, διότι δείχνει ότι ο πρωθυπουργός της κρίσης δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου. Για ποια επιτεύγματα μιλάμε;
* Είναι «επίτευγμα» μιας κυβέρνησης να φορολογεί ακόμη και αυτόν που ζει στα όρια της φτώχειας, και από τα 6000 ευρώ που έχει εισόδημα το χρόνο να του υφαρπάζει τα 100;
* Είναι «επίτευγμα» ο εκπαιδευτικός που έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγισης της νέας γενιάς να παίρνει 660 ευρώ το μήνα μισθό, χώρια τα χαράτσια που καλείται να πληρώνει;
* Είναι «επίτευγμα» όποιος δηλώνει στην εφορία 15.000 ευρώ, να φορολογείται με επιπλέον ποσό 700 ευρώ, και όποιος βγάζει 200.000 ευρώ, να καλέιται να πληρώσει σχεδόν το ίδιο… τίμημα, αφού θα φορολογηθεί με επιπλέον 820 ευρώ; («Ελευθεροτυπία» 8/10/2011)
* Είναι «επίτευγμα» μιας κυβέρνησης να συζητάει με την τρόϊκα μετά τα άγρια μέτρα για το 2011-2012, τα νέα που θα επιβάλει για το 2013-2014; Από ποιόν θα τα πάρει; Ακόμη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί.
* Είναι «επίτευγμα» η ανεργία που καλπάζει με εφιαλτικούς ρυθμούς και απειλεί την κοινωνική συνοχή;
Την καλύτερη απάντηση την έδωσαν, μεταξύ πολλών άλλων, δύο άνεργοι στον πρωθυπουργό στο twitter: «GAP nojobs», «no jobs, no jobs». Εγώ θα προσέθετα «ΓΑΠ no hope».
Χριστίνα Κοραή 

Σημείωση: Μετά από αυτά που γράφει η κ. Κοραή, το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. ...αισθάνεται ότι στηρίζει την κυβέρνηση με τις αναρτήσεις που πραγματοποιεί εδώ και 2 χρόνια! 
Όταν δημοσιογράφοι που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου, γράφουν έτσι, εμείς οι αντιπολιτευόμενοι τι να πούμε;
Φαντασθείτε τι έχουμε να δούμε ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: