Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Που φθάσαμε, να "ψάχνουμε" ηγέτες σαν τον Μεταξά!

«Προτάσσω τις ανάγκες του λαού μου…»

ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι να πουν ότι είναι λυπηρό να αναφέρεις τις φράσεις ενός φασίστα και δικτάτορα όπως ο Μεταξάς, όμως η Ιστορία δεν παύει να αποτελεί ένα μεγάλο μάθημα για όλους και κυρίως για τους νεο-Έλληνες, οι οποίοι συχνά – πυκνά την ξεχνούν.
Όταν οι Βέλγοι τοκογλύφοι της εποχής του 1938, οδήγησαν στο Δικαστήριο της Χάγης την Ελλάδα για καθυστέρηση δόσεων δανείου, ο Ιωάννης Μεταξάς υποστήριξε στο Διεθνές Δικαστήριο:
«Προτάσσω τις ανάγκες του Λαού μου και εν ευθέτω χρόνω θα εκπληρώσω και τις προς υμάς υποχρεώσεις της Χώρας μου…»
Και το Διεθνές Δικαστήριο δικαίωσε τότε την Ελλάδα.
Οι σημερινοί ηγέτες, ούτε καν αυτό το ανάστημα μπορούν να ορθώσουν μπροστά στον...
ορυμαγδό της χώρας από τους σημερινούς δανειστές της, οι οποίοι προσπαθούν να την κατάσχουν ολοσχερώς και να τη διαμελίσουν.
Σ’ αυτό το σημείο φτάσαμε λοιπόν, το 2011, η δημοκρατική Ελλάδα να μην μπορεί να ορθώσει ανάστημα και να υποκύπτει, υπόδουλη πια, στις ορέξεις των...
αδυσώπητων αγορών, να υποδουλώνεται για άλλη μια φορά στις γερμανικές ορδές των γκαουλάιτερ – τοποτηρητών, της Τρόικας και όποιων άλλων και να κινδυνεύει και πάλι με πτώχευση αλλά και μια ενδεχόμενη συρρίκνωση των εδαφών και του Έθνους της.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, έπαψε να αποτελεί πλέον πολιτική πρακτική. Είναι δωσιλογισμός.
Όπως οι δωσίλογοι έδειχναν με το δάκτυλο τους «υπαίτιους» για όλα τα δεινά και «καθάριζαν», το ίδιο κάνει και τώρα η κυβέρνηση των νεοδωσίλογων ανιστόρητων ανδρεικέλων.
Δίνει στεγνά στους άρπαγες έναν ολόκληρο λαό, στην προσπάθειά της να γλυτώσει το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, εφοπλιστάδων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών από την μεγάλη οικονομική ύφεση που μόλις άρχισε να πλήττει τον δυτικό κόσμο, αφού τέτοιες εντολές έχει λάβει από την αρπάζουσα νεοφιλελεύθερη νεοταξική πολιτική.
Τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα του 2011, συνεχίζουν να κάνουν ιστορικά λάθη.
Οι μεν της κυβέρνησης, που τυχαίνει να είναι το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει μετά μανίας μια συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα υποδούλωσης και εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Πιστεύει ότι έτσι μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλοθι απέναντι στη λαίλαπα την οποία εφαρμόζει. Πιστεύει ότι ο δικομματισμός θα δυναμώσει και θα μπορέσει να σωθεί από τη Νέμεση που πλησιάζει με ολοένα και ταχύτερα βήματα. Όμως δεν είναι διατεθειμένο να παραδώσει εξουσίες στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.
Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. με τον Σαμαρά αντιστέκεται, πιστεύοντας ότι στις επόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει ως ώριμο φρούτο και αυτή θα οδηγηθεί άμεσα στην κυβέρνηση.
Χωρίς ουσιαστικές προτάσεις, προτάσσοντας απλώς μια λέξη: «επαναδιαπραγμάτευση», εγκλωβίζεται και αυτή στο παιχνίδι του σωτήρα της χώρας. Δεν έχουν καταλάβει ότι, η χώρα δεν χρειάζεται ούτε «πράσινους» ούτε «γαλάζιους» σωτήρες. Μια συγκυβέρνηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα ήταν ιστορικό λάθος αυτή την εποχή. Γιατί θα οδηγούσε σε συμβιβασμούς και συγκαλύψεις μεταξύ των δύο κομμάτων και η πολιτική του δικομματισμού θα έσκαγε παταγωδώς στον αέρα, οδηγώντας την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες.
Από την άλλη πλευρά, η Αριστερά βρίσκεται σε ύφεση. Δεν μπορεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να προχωρήσει ενωμένη, ώστε να διεκδικήσει σθεναρά και με σοβαρές προτάσεις σημαντικό μερίδιο της εξουσίας. Η Αριστερά συνεχίζει να διαιρείται και να πολλαπλασιάζεται χωρίς σοβαρούς λόγους, εγκλωβισμένη στο μονόχνοτο παιχνίδι των τάσεων ηγεμονισμού που τη διακατέχουν χρόνια τώρα. Αν και μεμονωμένα τα κόμματα της Αριστεράς έχουν σοβαρές προτάσεις για έξοδο από την κρίση και δεν αρκούνται σε μονόδρομους, εντούτοις πέφτουν στο κενό, γιατί εκεί τις οδηγούν οι δικοί τους … αριστεροί μονόδρομοι!!!
Ο δικομματισμός έχει χάσει το παιχνίδι σε όλους τους τομείς. Από την Οικονομία μέχρι την Παιδεία, την Εξωτερική και την Εσωτερική πολιτική, όσο και στον τομέα της Δικαιοσύνης και όπου αλλού!
Όταν όλοι αυτοί οι μονόδρομοι, καταλάβουν ότι επιτέλους προέχει η σωτηρία του λαού και της χώρας, τότε ίσως μπορέσουν όλοι και …λοξοδρομήσουν και βρεθούν στο μεγάλο σταυροδρόμι της σωτηρίας της χώρας.
Ν’ αφήσουν στην άκρη εγκλωβισμούς, ηγεμονίες, φράχτες και άλλοθι και να οδηγήσουν τη χώρα σε μια εθνική κυβέρνηση σωτηρίας. Όσο και να τρομάζει κάποιους η ιδέα ότι θα χάσουν θώκους και άλλα προνόμια, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Νέμεση της Ιστορίας είναι κοντά!
Λαός και Ιστορία ποτέ δεν ξεχνούν και θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…
Θανάσης Πολυμένης
Σχόλιο του  Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: Τι μήνας κι αυτός ο Οκτώβρης...
Από Επαναστάσεις και Αλλαγές μέχρι Προγραφές και... Πατριωτικά μεθύσια!
Οκτώβρης του 1940... το Ελληνικό ΟΧΙ.
Ακόμα κι ένας γερμανόφιλος δικτάτορας σήκωσε ανάστημα...
Χιλιάδες "Εφεδροι"... δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι αντιμετώπισαν τον Ξένο Εισβολέα.
Υπερασπίστηκαν Εθνική Ανεξαρτησία,Τιμή και Μέλλον.
Οκτώβρης του 2011... το μικρό ΝΑΙ (;)
Ο "πτωχός" έλλην "πρωθυπουργός" παρέδωσε την Πατρίδα...
Πολίτες, Χώρα, Σύνταγμα, Θεσμοί, Μέλλον... σε Εφεδρεία.
Η Πατρίδα Πτωχεύει Ατιμασμένη. 
Πανηγυρίζουν οι Προδότες ότι το 2020 θα επιστρέψει στο... 2009!
Άλλο ένα θαύμα..!
 

1 σχόλιο:

ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Θέλω να πω ότι μάλλον δεν πρέπει να ξέρετε την έννοια των λέξεων. Άλλο δικτάκτορας και άλλο φασίστας. Και πολύ θα ήθελα να σας δω να γράφετε ή να σας ακούσω να λέτε ότι ο παχύσαρκος Θ. Πάγκαλος είναι ο εγγονός του φασίστα στρατηγού δικτάτορα Θ. Πάγκαλου.