Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κουκουλοφόροι εναντίον ροπαλοφόρων και τούμπαλιν η νέα αντιπαράθεση της αριστεράς!

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η κορύφωση των χθεσινών επεισοδίων ανάμεσα σε κρανοφόρους – κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους στο Σύνταγμα, ήταν μια ακόμη αντιπαράθεση του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι όλα έγιναν για την… πλατεία.
Δηλαδή, την κατάληψη του επάνω μέρους της πλατείας Συντάγματος από το ΠΑΜΕ.
Στο γεγονός αντέδρασαν  μέλη διαφόρων αριστερών συνιστωσών, που είχαν αποκλειστεί από την προσέγγιση της Βουλής και ακολούθησε το μεγάλο ντου!
Φυσικά, το γεγονός είναι αφορμή και όχι αιτία, αφού η αιτία είναι οι ...
τεράστιες διαφορές μεταξύ της αριστεράς.
Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν σαφέστατη, είτε με τις αναφορές της σε συγκεκριμένα sites, είτε για τα μεταδιδόμενα από ραδιοσταθμό που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ώρα των επεισοδίων ανέφερε: «Ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ είναι το Σύνταγμα;».

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν και σήμερα μετά τις δηλώσεις (στην τηλεόραση του Σκάι) του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους του Συνασπισμού, Δημήτρη Παπαδημούλη:
«Ο ΣΥΝ είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και μαζικών ειρηνικών αγώνων. Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην δράση των κουκουλοφόρων που τους θεωρούμε ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που πολλές φορές υπηρετεί ακραίες παρακρατικές μεθοδεύσεις.
Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε το ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς άστοχες.
Την ώρα που οι καιροί απαιτούν μια ισχυρή-συσπειρωμένη αριστερά πρωτοπόρα στους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες του λαού μας, την ώρα που οι πολίτες ζητούν μια αριστερά αποτελεσματική, μαχητική και ενωμένη απέναντι στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα αλλά και την προβοκατόρική δράση των κουκουλοφόρων, ορισμένοι "περί άλλων τυρβάζουν" καταφεύγοντας ακόμα και στη συκοφαντία. Κρίμα… Να ξέρουν όμως ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.»
Συμπλήρωσε δε:
«Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Η αντίδραση του ΚΚΕ ήταν έντονη. Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλης απάντησε με αιχμηρό τρόπο:
«Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν «συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων» επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων».
Λίγο αργότερα, ανταπάντησε ο Δ. Παπαδημούλης:
«Λυπάμαι για την κατάφωρη διαστρέβλωση όσων είπα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΚΕ.

Ταυτοχρόνως, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ  Δ. Βίτσας, από το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» τόνισε:
«Θεωρούμε ότι είναι ιδεολογική αγκύλωση, αν δεν είναι κάτι χειρότερο, η προσπάθεια που κάνουν από χθες το βράδυ στελέχη του ΚΚΕ, να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους αριστερούς χώρους, προσπαθώντας να διαμορφώσουν τι; Τείχη που έσπασαν, τείχη που έπεσαν μέσα από μεγαλειώδης συγκεντρώσεις».
Επίσης, ο Δ.  Βίτσας υπογράμμισε ότι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης «καταρρίφθηκαν και διάφοροι μύθοι». Όπως εξήγησε «ο μύθος ότι οι “λαϊκοί στρατοί” ή ο μύθος ότι οι “επαναστατικές πρωτοπορίες” θα δίνουν λύση ερήμην, είτε διά της περιφρούρησης είτε διά της εγκληματικής επίθεσης είτε διά του πετροπόλεμου με τα ΜΑΤ κλπ, θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα του λαϊκού κινήματος. Αυτά δεν υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: