Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Είναι… σίγουρο ότι δεν παραιτείται;


Το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times περί της πρόθεσης του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί, διαψεύστηκε μετά πολλών επαίνων από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Λες και θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά το πρωθυπουργικό επιτελείο.
Και η διάψευση από μόνη της ωστόσο συνιστά είδηση
Επειδή έρχεται ως απάντηση-αντίδραση σε ένα πραγματικό γεγονός

Μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού δεν διστάζουν να αναφερθούν στο ενδεχόμενο παραίτησης του Έλληνα Πρωθυπουργού, υπό το βάρος της αρνητικής συγκυρίας, προφανώς με την ασφάλεια της πρόβλεψης, και κάθε άλλο παρά διακινδυνεύοντας το κύρος και την αξιοπιστία τους.
Όσο για την αιτιολόγηση του ρεπορτάζ, είναι απολύτως αληθοφανής
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκμυστηρευτεί σε μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός του, ότι σκέφτεται να παραιτηθεί, επειδή δεν αντέχει άλλο την πίεση των συμπληγάδων, απ’ τη μια την τρόικα να επιτάσσει τη λήψη συγκεκριμένων και επώδυνων μέτρων, και από την άλλη την κοινωνία αλλά και την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, να έχουν ανέβει… στα κεραμίδια.
Γιατί λοιπόν μας κάνει εντύπωση το ενδεχόμενο παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου; 
Δεν πρόκειται άλλωστε για τον ίδιο ηγέτη που έγινε ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός, ο οποίος τον Ιούνιο «παραιτήθηκε» στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο των ζυμώσεων με τον Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να… ανασκουμπωθούμε, και να αναρωτηθούμε, παρά τις διαψεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου:  
Είμαστε σίγουροι ότι… δεν παραιτείται;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: