Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αρραγές μέτωπο εν όψει της Συνόδου Κορυφής ζήτησε ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αρραγές μέτωπο από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Λίγο νωρίτερα είχε τονίσει την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου και κάλεσε όλους να επιδείξουν αίσθημα ενότητας. 
Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός. Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: 
«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη μάχη, τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε στις 23 Οκτωβρίου, την ερχόμενη Κυριακή, στο Συμβούλιο Κορυφής.
» Είναι κρίσιμες για την Ευρώπη, για τους ευρωπαϊκούς λαούς, οπωσδήποτε για την ίδια την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
» Κρίσιμες, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την κρίση, που έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα για όλους μας, πόσο μάλλον για τον ελληνικό λαό και, θα έλεγα, όχι μόνο πια για τον ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
» Και αποτελεί και προϋπόθεση να δώσουμε τέλος σε αυτή την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, με τρόπο που θα δημιουργήσει γερές βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία, καθώς έχει τεράστιες δυνατότητες η Ευρώπη, όπως και η Ελλάδα.
» Είναι αυτονόητο ότι χτίζουμε πάνω στις θετικές αποφάσεις του Ιουλίου αλλά, αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο είναι απαραίτητο είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι δεν περισσεύει κανείς. Τη μάχη, τη δίνουμε όλοι.
» Είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στον ελληνικό λαό, να δείξουμε αρραγές μέτωπο, ενότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την Κυριακή, δείχνοντας ότι η Ελλάδα και μπορεί και θέλει και επιτυγχάνει τους στόχους της και προχωράει μπροστά, προς όφελος του ελληνικού λαού».
Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωζώνης. «Είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση και παρά τις δικές της αδυναμίες, εάν δεν υπάρξουν οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης, ώστε, όπως είπε, η κυβέρνηση να πάει σ' αυτή τη διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου και με το κεφάλι ψηλά και με πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη.
Αυξημένη πλειοψηφία;
Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ψηφισθεί με αυξημένη πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μόσιαλος απάντησε αρνητικά.

Στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: