Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Αντάρτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: “είναι πολλά τα προνόμια Άρη!”

Κάθε φορά που επίκειται μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη “σωτηρία” της χώρας ορισμένοι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (π.χ. Αθανασιάδης, Β. Παπανδρέου, Βούρος, Σαλαγιάννης και λοιποί) αρχίζουν τις αντιδράσεις. Μιλούν για κόκκινες γραμμές και απαράβατα όρια.
Κάποιοι κράτησαν το λόγο τους (Δημαράς, Θ. Οικονόμου, Σακοράφα, Λιάνης, Κουρουμπλής, Κατσέλη) είτε δια της διαγραφής ή ανεξαρτητοποίησής τους (που είναι και η πλέον αποτελεσματική) είτε δια της παραίτησής τους από το βουλευτικό αξίωμα ( Φλωρίδης και εσχάτως ο Ρομπόπουλος) αρνούμενοι να συνδέσουν το όνομά τους με την εκτέλεση της ελληνικής κοινωνίας. Άλλοι πάλι (π.χ. Αθανασιάδης, Βούρος κ.λπ.) με εντυπωσιακά μπρος-πίσω και κωλοτούμπες που θα ζήλευε κι η Νάντια Κομανέτσι, ανέκρουαν πρύμναν ισχυριζόμενοι πως “είναι η τελευταία φορά”...
Τέτοιες σκηνές μου θυμίζουν χρήστες ναρκωτικών, παθιασμένους τζογαδόρους ή άπιστους συζύγους που τους πιάνεις στα πράσα, τους ταρακουνάς, τους λες “Γιατί; Μας καταστρέφεις!” και σου απαντούν “είναι η τελευταία φορά, στο υπόσχομαι.” Και κάθε κάθε φορά είναι η τελευταία μέχρι την επόμενη. Άλλωστε το θέμα είναι να μην αμαρτήσεις. Αν αμαρτήσεις, εύκολα το ξανακάνεις.
Έτσι και ορισμένοι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους μετατρέπει από αντάρτες σε κάτι άλλο… Τα παπούτσια του πατριώτη ή του ήρωα αποδείκνυονται όχι μόνο πολύ μεγάλα αλλά και πολύ βαριά για να τα φορέσουν. Στον αντίποδα, ξέρουν καλά ότι στην επόμενη βουλή είναι ζήτημα αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ξεπεράσει τις 55-60 έδρες και αυτό με βάση τα δεδομένα προ του πολυνομοσχεδίου, ενώ γνωρίζουν ακόμη καλύτερα πως όσες τελικά έδρες εκλέξει, αυτές θα πάνε σε νέα πρόσωπα. Καλά λοιπόν τα παπούτσια του ήρωα αλλά ακόμη καλύτερα τα προνόμια των εθνοπατέρων.
Το είπε κι ο Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα προνόμια (λεφτά) Άρη!
Κι έτσι λοιπόν, γεμάτοι από αίσθημα ευθύνης, μη δεχόμενοι να συνδέσουν το όνομά τους με τη χρεωκοπία της χώρας (και όχι φυσικά με το δικό τους πολιτικό τέλος), το συνδέουν με το θάνατο και τη χρεωκοπία των Ελλήνων.
Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης!
Αλλά είπαμε και ξεκαθαρίσαμε: για τελευταία φορά
Πάντως ένα σίγουρο, ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους,
το 2009 τους επέλεξε για τελευταία φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: