Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Όλοι μιλούν για κούρεμα, μόνο ο Βενιζέλος μιλά για χτένισμα..

Διαιρεμένοι εμφανίζονται οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης για το αν θα πρέπει να πιέσουν για μεγαλύτερες απομειώσεις στο ελληνικό χρέος από τον ιδιωτικό τομέα. 
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι κερδίζει έδαφος η ιδέα για μεγαλύτερη συμμετοχή των πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires
Αν και η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σελγάδο επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να...
γίνουν αλλαγές στο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, άλλοι διαφωνούν, αναφέρει το πρακτορείο.
Σημειώνει μάλιστα τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την ανάγκη "τεχνικών αναθεωρήσεων" στο σχέδιο διάσωσης χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Το Dow Jones Newswires επικαλείται δύο αξιωματούχος της Ευρωζώνης με γνώση των συνομιλιών οι οποίοι δηλώνουν ότι έχει γίνει κατανοητό μεταξύ πολλών κρατών μελών ότι η συμφωνία για εθελοντική απομείωση με 21% είναι ανεπαρκής για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Γίνεται λόγος για απομείωσεις που θα φτάνουν μέχρι το 50%, αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Dow Jones.
Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι μια ιδέα που ήδη συζητείται είναι η προτεινόμενη ανταλλαγή χρέους να περιλαμβάνει την ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με νέο χρέος που θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ορίζοντα ωρίμανσης και χαμηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με το σχεδιασμό για τις προτάσεις του Ιουλίου.
Οι αλλαγές σημαίνουν ότι οι πιστωτές, μετά την ανταλλαγή των ομολόγων με νέα ομόλογα, θα κερδίζουν λιγότερα χρήματα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, αναφέρει το Dow Jones.
"Έχουν υπάρξει συζητήσεις για haircut με 40% ή και περισσότερο, ίσως 50%", δηλώνει στο πρακτορείο δεύτερος αξιωματούχος που είχε συμμετοχή στις συζητήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: