Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ: «Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί, ρίξτε την» * Και το θέατρο συνεχίζεται!

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη το διευρυμένο ΚΤΕ Εσωτερικών και Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εσωτερικών Δημήτρη Ρέππα με αντικείμενο την επεξεργασία του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία .
Ο κ. Βενιζέλος , απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, τους τόνισε χαρακτηριστικά: 
«Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο για αυτά που κάνει τότε ρίξτε την»... «Αλλιώς δίνετε την εντύπωση πως φωνάζετε ανέξοδα και εκτίθεστε».
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι... η Ευρώπη αναλαμβάνει το χρέος και η Ελλάδα την αντιμετώπιση του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Η συνεδρίαση των ΚΤΕ διεκόπη και θα συνεχιστεί το βράδυ μετά τις επτά.
«Η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει τα μέτρα»
Οι κ.κ. Βενιζέλος και Ρέππας και ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσαν τους βουλευτές για το ζήτημα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των Κλαδικών Συμβάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στους βουλευτές τη δυσκολία της κατάστασης και είπε ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει αυτά τα μέτρα.
Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις εργασίας, ο κ. Κουτρουμάνης είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συμφωνήθηκε να μην υπάρξει ρύθμιση για το θέμα αυτό, αλλά η κυβέρνηση να αναλάβει να εξετάσει ό,τι επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Κατσέλη: «Η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων»
Από την πλευρά της, η κα Λούκα Κατσέλη παρουσίασε ενημερωτικό σημείωμα, όπου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι "η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 - 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% - 6,26% του ΑΕΠ.
Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%",
Πρωτόπαπας: Δεν θα περάσει η κατάργηση της ΣΣΕ
Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν θα περάσει, φέρεται ειπών ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε "να δούμε ποιοι εργοδότες λειτουργούν ως "κουκουλοφόροι" και θέτουν τέτοια ζητήματα".
Δεν μπορεί να μπουν στην εφεδρεία οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και οι προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ, είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Ότι θα καταψηφίσει το άρθρο για το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Λιντζέρης.
Μ. Αποστολάκη: «Λάθος η συνταγή»
Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μιλένα Αποστολάκη. Η ύφεση έχει σκοτώσει την χώρα και κάθε δόση μας βουλιάζει ακόμα περισσότερο, συνέχισε η κα Αποστολάκη, θέτοντας και αυτή το ερώτημα τί γίνεται με την φοροδιαφυγή και επισημαίνοντας ότι θα αρκούσε η άρση του τραπεζικού απορρήτου και τα φορολογικά κριτήρια, ώστε να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες. Η κα Αποστολάκη ρώτησε επίσης αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση να συζητά με την Τρόικα τον προϋπολογισμό του 2014. 

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.:
Άρα θα πρέπει να πειθαρχήσουν γιατί δεν θα πάρουν ούτε ευρώ από την 6ης δόση, θα πάμε σε εκλογές και αυτοί δεν θα ξαναδούν Βουλή, ούτε στην Δευτέρα Παρουσία!